taklacı oyun kuşları açık alnamı yoksa bir yükseltiyemi da

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEREF
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

SEREF

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ŞEREF
Meslek
ÖZSOY
İlgi Alanı
Merhaba arkadaşlar , Taklacı oyunkuşu yetiştiren arkadaşlarımızla fikir alış verişi yapmak istediğim konu şu .. Oyun kuşu yere toprağa açık alanamı daha kolay oynar- daha gösterişli sefer yapar ve daha kolay iner... Yada bir terasa bir çatıya gibi yükseltili mir menzile mi ? Bu durum hakkında ki fikirlerinizi paylaşır sanız sevinirim .. selamlarŞEREF

Re: taklacı oyun kuşları açık alnamı yoksa bir yükseltiyemi

kim nederse desin oyun kuşu musaıtse yerde beslenmelıdır.
saygılar...

kendini izleten huyu suyu düzgün iyi bir performans kuşunun bir terasa oynamasıyla yere oynaması arasında dünya kadar fark vardır, terasa yaptığı oyunun kalitesi yere yaptığının yanında tartışılamaz derecede daha düşük düzeydedir,bu olayın bir boyutu, diğer boyutu ise; terasa oynayan ve çok iyi performans sergilemese de altı dolu gözüken ve ortalama işler çıkaran oyun kuşları da yere oyun yapamaz, bir iki fişek alır sonra ya kendini çayırın herhangi biyerine yayar ya da eskiye nazaran çok kötü performans gösterir,toparlamak gerekirse sadece kuşun iyisi yere oynar ama gerçekten çok iyi olupta teraslarda bunu sergileyemeyen üst düzey oyun kuşları da vardır bu tarz kusları yere ucurmak gerekır, yani kuşun iyiyse yere uçurursan daha güzel oynar, ancak terasa iyi oyun yaptıgını sandıgın ve iyi kuş oldugnu sandıgın kuşlarda yere oynamaz,iki cevaplı bir durumdur, selamlar

SEREF KARDESİMİZ AÇIK ALAN DERKEN OLDUKCA GENİŞ BİR ARAZİ DİYOR İSE ORJİNİ BELLİ İYİ BİR OYUN KUSU AÇIK ALANDA DAHA İYİ BELLİ OLUR HER KUS AÇIK ALAN DA İSTENİLEN PERFORMANSI GÖSTEREMEZ GÖSTEREBİLEN ÇOK İYİ KUSDUR BÜTÜN HATALAR GENİŞ ALANDA ORTAYA ÇIKAR

AÇIK ALANA OYNAYAN İYİ BİR KUS İSTENİLENİ VEREBİLİYOR İSE DEVAMLILIK GÖSTERİYORSA MÜKEMMEL KUSDUR AÇIK ALANA OYUN HER KUSUN HARCI DEGİLDİR AÇIK ALANDA NORMAL OYNAYAN BİR KUS BİLE KAPALI DAR ALANDA DAHA İYİ OYUN SERGİLİYEBİLİR TERASLAR İSE İSTENİLEN VERİMLİLİGİN ALINAMAYISININ TEK SEBEBİDİR TERASLARDA UÇURULAN BELLİ KUŞLARIN KİŞİYİ MENMUN ETMEMESİ YADA ÖYLE GÖRÜNMESİ YANILTICIDIR TERASIN OYUN KUŞUNA KATTIGI OLUMSUZLUKLAR OLDUK CA FAZLADIR

YER YAPABİLİR
GENELDE YÜKSEK DEN OYNAR

HEDEFE ATTIGINDA BOŞ GEÇMESİ DAHA FAZLA OLUR
İNEBİLMESİ DAHA ZORDUR

İSTENİLEN PERFORMANSI HER ZAMAN ALAMAYIZ
EN OLABİLİRİ KESKE HER KESİN MÜSAİT BAHÇELİ UYGUN YERLERİ OLSADA DOYA DOYA ZEVKİNİ ALABİLSEK

BUNLAR KENDİMCE İNANDIKLARIM DOGRU SANDIKLARIMDIR KENDİ DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞLERİMDİR

SAYGILAR

Ben kuşlarımı yere uçurmaya çalışıyorum kümesim yerde , kümesimin önüne 2m lik bir kare yaptım içine beyaz kum koydum kuşlarımı buradan kaldırıp bu alana indirmeye çalışıyorum .. Mekanım açık alan sayılır , yine 20 m civarı bir alan ve çevresi sık çamlık ..
Kuşarımı teke düşürdükten sonra bu alana indiremediğim oluyor , kimi zamanda sıkıdaki kuşlar çamlara düşe biliyor bu durum kuş gevşeyip kafa kaldırmaya başladıktan sonra aleyhime olabiliyor kuş o düştüğü çamı unutmuyor bunaldığında yine o çam ağacının bir yerinden tutuyor ..
Sefere gelmeye başladıklarında bir noktaya odaklanmaları güçleşiyor belli bir uçuş hattı çizip belli güzer gahtan gelip aynı noktya oynatmak uzun sürebiliyor .. Kuşun yüksekten sıkıp yere oturması ve sefere fışkırması kuşuda hayli yoruyor tekrar irtifa alması çıkış mesafesini uzatması güleşiyor ..Yere uçurup çok emek harcayıp artık gözden çıkararak sağa sola verdiğim çıkmalar ( ağaca tutunmayı alışkanlık yapan - az sefer yapan- yapışan- kendini uçuma veren - kapıdan içeri dalan vs ) teraslarda uçuruluyor .. Sanki sihirli değnek değmiş cesine kuşlar daha güzel oyun yapıyor ... Hele yapışan yere yakın gelen kuşlar terasta harika bir seyir zevki ile izletiyor kendini ..)) Yapışma olayları ise terasta daha az oluyor ..
Ancak ben bu kuşlar için fikrimi yine muhafaza ediyorum .. Yalanlı ayıplı kuşlar olarak kalıyorlar kafamda ..
Yani yerde istikrar sağlayamayan , belirli bir vasıf oturtamayan kuşları çatıda terasta oynasada asla beğenmiyorum ..
Sizler gibi has kuşun yere adamakıllı oyun yapmayı başara bilen kuş olduğu fikrindeyim .. Şunuda ilave etmeliyim bahsettiğim kuşların tamamı deneme kuşu , hattı zatında bukuş tamamdır dediğim Bir kuşa çok kolay ratlayamıyorum .. Neticede amatör bir uğraşı içindeyim diyebilirim ... selamlarŞEREF

s.a oyun kusunu yerden baska bişe paklamaz :) bide video eklıcem ızleyın dıye ama beceremedım yardımcı olursanız yere ıyı oynadıgını ıspatlıcam :))

baslık güncellendi önemli bir konu arkadaslar düşünceleriniz yasadıklarınız nelerdir paylasabilirmisiniz

Açık alanda kuş uçurmaya çalışıyorum , son tahlilde kendi kuşlarımda açık alan sayesinde gördüğüm en önemli kabahat yer hakimiyetlerinin yetersiz olması , bu kusurları da terasta çok göze çarpmıyor .Teşhis etiğim ve tamamen kanla alakalı bu sorunu yer hakimiyeti de sağlam kuşlarla kırarak düzeltmeye çalışacağım. selamlarŞEREF

öncelikle herkese hayırlı geceler, bende bi terasda besleyici olarak pek memnun degılım acıkcası, neden derseniz yer gibisi olmuyor bende kusların cogu yer kusunun soyundan gelme, o kuslar yerdeyken 1 2 direk cıkması beni cok tatmin etmisti acıkcası ve su an terasda ucurdugum zaman kimi fıskırmalarda hep boş gidiyor yani kus yere alıskın oldugu icin havadan terasa dalış yapamıyor ne kadar caba göstersemde bunu yapamadım eğitemedim, kuş yerden gelip 3. 4. kata kadar inip terasa oyun yapıyor ve buda beni hic tatmin etmiyor acıkcası, yaptıgı oyun en fazla 3 4 taklayla cıkıyor fişeğe ve fazlacada yükselemıyor, yükseldigi vakit de cabucak konuyor terasa. bence en makul olanı yerde beslemektir diye düsünüyorum heleki alanı acık köy gibi yerlerde catı fazla olmayan ve yüksek binalar olmayan yerlerde daha bi güzel oyun sergiliyorlar.

albasansefa' Alıntı:
öncelikle herkese hayırlı geceler, bende bi terasda besleyici olarak pek memnun degılım acıkcası, neden derseniz yer gibisi olmuyor bende kusların cogu yer kusunun soyundan gelme, o kuslar yerdeyken 1 2 direk cıkması beni cok tatmin etmisti acıkcası ve su an terasda ucurdugum zaman kimi fıskırmalarda hep boş gidiyor yani kus yere alıskın oldugu icin havadan terasa dalış yapamıyor ne kadar caba göstersemde bunu yapamadım eğitemedim, kuş yerden gelip 3. 4. kata kadar inip terasa oyun yapıyor ve buda beni hic tatmin etmiyor acıkcası, yaptıgı oyun en fazla 3 4 taklayla cıkıyor fişeğe ve fazlacada yükselemıyor, yükseldigi vakit de cabucak konuyor terasa. bence en makul olanı yerde beslemektir diye düsünüyorum heleki alanı acık köy gibi yerlerde catı fazla olmayan ve yüksek binalar olmayan yerlerde daha bi güzel oyun sergiliyorlar.

Geri