Taklacı Oyun Videosu (Kirli Kırkanat Akkuyruk)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogan18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

dogan18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Doğan
Meslek
Özel Sektör
İlgi Alanı
Kediler
paşa_18' Alıntı:
[dailymotion]xa59g7[/dailymotion]
Alternatif Link
http://www.dailymotion.com/video/xa59g7 ... _lifestyle

Kirli Kırkanat Akkuyruk dişi (Üstdeki Bozun Yuva kardeşi)
50-55 dakikada 40-45 sefer çıkardı,yüksekten atışları çok iyi,taban taklasıda çok iyi,takla arası mesafede çok iyi kısaca Soyunun hakını veren güzel kuşlarımızdan birtanesidir.
İyi Seyirler

Not:Bu videoyu geçen hafta içinde çektik.Kuşlar halen uçuyor.Seyretmek isteyen arkadaşlarımız olursa herzaman bekleriz.
Bu arada şunuda belirtmek istiyorum,KUŞ SATIŞI v.s. yoktur ve olmamıştır.30 yıldır Hobi olarak besliyoruz.

Saygılarımızla

Re: Nurullah ÇAM (Video) Gök Kırkanat Akkuyruk

slm kardeş kuşuna diyecek bir şey bulamıyorum.çünkü bize bu sene kuş uçurmak nasip olmadı.fakat bedim düşüncem gördüklerime dayanarak söylüyorum senin kuşun taklası biraz az ve kısa gidyor gibime geldi .şuanki 4 taklayla gittiğini biraz mesafe olarak uzatırsa ve 45 sefer yerinede 15 sefer yapsın şuankinden dahada çok zevk verir.sakın kardeş yazdıklarımı yanlış anlama biz uçurupta bi video ekleyemedik nasip deilmiş.fakat ne yalan söyleyeyim videoda bir yavrukurt gördüm o kuşdan daha çok hoşuma gitti.allah kuşlarını ağız tadıyla uçurmayı nasip etsin saygılarla.

Evet kus biraz az çekiyor yavru galiba, birde çekerken aksama oluyor, abimizin dedigi gibi biraz uzun çekse 15 20 sefer yapip dolgun yani biraz daha asagidan uzun cekerekten gitse dahada guzel olur, Birde eke kuslarin videosuna bakalim kardas onlar nasil uzun çekiyormu,

Daha iyisini uçurmaniz dilegiyle fransadan mikail.

baraacuda' Alıntı:
slm kardeş kuşuna diyecek bir şey bulamıyorum.çünkü bize bu sene kuş uçurmak nasip olmadı.fakat bedim düşüncem gördüklerime dayanarak söylüyorum senin kuşun taklası biraz az ve kısa gidyor gibime geldi .şuanki 4 taklayla gittiğini biraz mesafe olarak uzatırsa ve 45 sefer yerinede 15 sefer yapsın şuankinden dahada çok zevk verir.sakın kardeş yazdıklarımı yanlış anlama biz uçurupta bi video ekleyemedik nasip deilmiş.fakat ne yalan söyleyeyim videoda bir yavrukurt gördüm o kuşdan daha çok hoşuma gitti.allah kuşlarını ağız tadıyla uçurmayı nasip etsin saygılarla.

Merhaba Mehmet Kardeş
Yorumunda haklısın,bende aynen senin gibi düşünüyorum.Bu kuşun yuva kardeşi boz, en az 5 atkla yaparak bitişikte gördüğün inşaatı sıyırıyor.Yanı uzun gidiyor.diğer videoda kısıtlıda olsa bir kaç seferini ekledim. Link :
viewtopic.php?f=40&t=7059
Bu kuşunda takla sayısını artıracağını biliyorum.Yavru iken bir rahatsızlık geçirmişti,diğer yavrudan 20-25 gün geç uçurduk.Onun için ufak tefek aksaklıkları oluyor.

Bu gün akşam kirli yavruyu uçuracağız,zaman kalırsa boz yavruyuda uçurabiliriz..ankaragülçü olduğuna göre muhtemelen sende ankaradasın.müsaitsen buyur gel birlikte seyredelim.Özel mesajdan cep telefonomu gönderiyorum.

sevgiler selamlar

valla atışlar çok iyi...maşallah

Bu seneki yavrularımızdan (Bozkirli kırkanat akkuyruk ile kirli kırkanat yuva kardeşler)
1408200977.jpg

Bozdumanlı yuva kardeşler
1408200999.jpg

1408200977.jpg

valla besleyen arkadaşa bakarsan beğeniyor bizde 10 tane yapsın 9 veya 10 takla ile 45 ile 50 metre arası oynasın be her beş eltı dakikada bir oyuna gelsin yaklaşıkta bir ve bir saat onbeş dakika havada kalsın inişte takla vurarak insin biz bu anlattığım tarz besliyoruz bunları beslemiyoruz ama görüşe saygımız var tabiki güle güle beslesin arkadaşlar güzel enazından hayvan yerini biliyor hızlı oynuyor cesareti bol nede olsa taklacı güvercin bunlar okadarınıda yapsın diyorum

erkanefe' Alıntı:
valla besleyen arkadaşa bakarsan beğeniyor bizde 10 tane yapsın 9 veya 10 takla ile 45 ile 50 metre arası oynasın be her beş eltı dakikada bir oyuna gelsin yaklaşıkta bir ve bir saat onbeş dakika havada kalsın inişte takla vurarak insin biz bu anlattığım tarz besliyoruz bunları beslemiyoruz ama görüşe saygımız var tabiki güle güle beslesin arkadaşlar güzel enazından hayvan yerini biliyor hızlı oynuyor cesareti bol nede olsa taklacı güvercin bunlar okadarınıda yapsın diyorum

İşte bu yavrunun yuva kardeşi olan Boz dişi, aynen senin bahsettiğin gibi oynuyor. Senin anlattığından tek farkı, hedefe hızlı atış yapıyor ve taban taklası ile Hızlı oynuyor

Ben 2 kardeşinde videosunu ekledim.Başka bir başlıkta yazmıştım; bu yavruların 2 yaşında ki ablaları nında videosunu çektim,buraya ekleyebilmek için 1-2 işlemden geçiyor.onu halledeyim,o video görüntüsünüde ekleyeceğim.
Sizinde videonuz varsa eklerseniz sevinirim.Kuşlarınız anlattığınız gibi ise,onlarda çok değerli kuşlar.Güle güle besleyin.
sevgiler

Re: Nurullah ÇAM (Video) Kirli Kırkanat Akkuyruk

sayın dogan abim:

bana göre bu videoda izlediğimiz kuş bir sefer dahi yapmadı..30 yışdır besliyorum diyosunuz ama bu işin belirli kritalleri olduğu unutmuş gibisiniz.kuşu yerden kadırıyosunuz o güzel ama bu kuşun yapmış olduğu işler sefer oyunu deil hava oyunudur..
sefer oyunu neydi:
kuş üç metrenin altına ve 20 metre kare alana oynası lazım ki buna sefer oyunu diyebilelim...
yoksa degiştimi bu kurallar bizim haberimiz mi yok...
emeğinize saygı duyuyorum belki bu kuş şimdi çok daha iyi durumdadır ama burdan görünen bu..

kuş yukarı geidemiyor rahat deil oyunu önüne alıyor . belki tüy sorunu olabilir..

bu bizim bildiğimiz sefer oyunu deil bence bu benim kendi fikrim inşallah kırmamışşımdır sizi..

saygılarımla....

Videodaki sefer sayısını saymadım ama,bir ikisi hariı hedefe gelip taban taklasını vurup çok seri yapılan oyundur.
Kuşculuk ve oyun kriterleri değişmedi tabiki ama bu kuşun oyununu birçok kuşçu seyretti ve beğendi..
Belki kuş kendi kuşlarımızdan olduğu için,duygusal davranmış olabilirim diye aklıma geldi ama,bu kuş keyifli seyredilen kuşlardan bir tanesi..Ama yinede görüşlerine saygı duyuyorum.

Senin kuşlarının resimlerini gördüm,Özellikle Dumanlı kirlilerin çok güzel kuşlar.
sende bir video ekle,videoları karşılıklı koyup, oyun kriterlerini konuşalım.
Yerdeki kuş dünya güzeli olsada birşey ifade etmez,önemli olan kuşun havada ne yaptığıdır.Bizler nice sülün gibi kuşların altına yumurta çekip yavruya baktırıyoruz.
Onun için senin elindeki taoblo gibi kuşlarında videolarını görmek lazım.Senin oyun kriterlerini anlama açısından hepimize ışık olacaktır.
sağlıklı kuşlar uçurman dileği ile gözlerinden öperim
sevgiler

görüşlere saygılı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum kendi adıma...

video en kısa zamanda ekleyecem ama bu demek deildir ki sizin kuşunuzdan daha iyidir veya başka bi anlam getirilmesin sakın...kuşculuk paylaşmaktır...

şunu söylemek istiyorum buradan kötüye bi insanın tahammülü zamanla ölçülmez onu hemen ekart etmek ister benim 11 13 14 yaşında kuşlarım var degerli abim yerde olduğu kadar havada da güzel olmasalar neden bunlara eek vereyim zaman harcayım...eminim sizde çok görmüş ve yaşamış bi nsansınız bu söylediklerimin gerçeklik payının yüksek olduğunu benden daha iyi bilirsiniz...

_BaDyGaRd_' Alıntı:
görüşlere saygılı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum kendi adıma...

video en kısa zamanda ekleyecem ama bu demek deildir ki sizin kuşunuzdan daha iyidir veya başka bi anlam getirilmesin sakın...kuşculuk paylaşmaktır...

şunu söylemek istiyorum buradan kötüye bi insanın tahammülü zamanla ölçülmez onu hemen ekart etmek ister benim 11 13 14 yaşında kuşlarım var degerli abim yerde olduğu kadar havada da güzel olmasalar neden bunlara eek vereyim zaman harcayım...eminim sizde çok görmüş ve yaşamış bi nsansınız bu söylediklerimin gerçeklik payının yüksek olduğunu benden daha iyi bilirsiniz...

Sana hak veriyorum. Bir Ata sözümüz vardır;"Kargaya Yavrusu Şahin gibi görünürmüş" diye.
Benim kuşlarım benim çocuklarım gibi,15 yıldır kardeşler,torunlar v.s. v.s. hepsini biz büyüttük.Ve para pulla ölçülmeyecek derecede emekler verdik..
Seninde öyle olduğundan eminim.

Ama
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.Senin için; hedefe yavaş gelmesi 1 mt kala sefere çıkması 4-5 takla yapıp düzelemesi ve bu hareketleri rutin olarak 1-2 saatde taamamlaması kıymetlidir.Ama benim için,kuşun hedefe mermi gibi gelmesi,taban taklayı vurup çok seri birşekilde 4-5 takla bazen 7-8 takla yapıp düzlemesidir.hatta hedefe atışı hep aynı noktadan değil,farklı yönlerden aynı hedefe yine taban takla ve seri atışı dahada keyif verir bana.

Bu başlıktaki Kirli yavru ilk uçusunda 1 saatde 45 sefer yaptı, sefere gelişi,taban taklası,gidişi hiç kesintisiz videoda görülüyor..Ben bu videoyu çok çok iyi oynuyor diyede eklemedim,sadece paylaşım olsun diye ekledim.
Gönlüm isterdiki bu kuşun yuva kardeşi olan bozun oyununu 30 dakika çekebilseydim.Kuşa atmaca vurdu.videodaki oyunu atmaca vurmasından 20 gün sonraki bir kaç antraman videosundan bir tanesi. 3-4 seferini ekleyebildim,o hali ile 10 katlı binayı 5-6 takla ile sıyırıyor.Şimdi tüyde,ama kışa yine uçuracağım.Ve videosunu ekleyeceğim.
Nasip olursa 3 ay sonra bu kirli kırkanat yavruyuda uçuracağım,şimdiki oyunu ile o zamanki oyunu arasındaki farkı hep birlikte göreceğiz

Senin kuşlarının da hiç olmazsa 1 tanesinin videosunu mutlaka bekliyoruz.
Tekrar sevgiler

ALLAH sana ve kuşlarına saglık veresin abi benim kuşlarım senin söylediklerinin yarısını bile yapmaz boşver bu muhabbeti keselim burda yoksa bi anlamı kalmayacak....

video yu ekleyince izlersin yavaşmı geliyo hızlı mı taban var mı yok mu hepsini görür beraber degerlendirirz ...

ben kastamonu da yaşıyorum ve kastamonu luyum kapım senin gibi abilerime ve bütün kardeşlerimize açık inşallah yolumuz düşer bizlerde seni ziyarete geliriz...

şimdilik kal saglıcakla..........._BaDyGaRd_

_BaDyGaRd_' Alıntı:
ALLAH sana ve kuşlarına saglık veresin abi benim kuşlarım senin söylediklerinin yarısını bile yapmaz boşver bu muhabbeti keselim burda yoksa bi anlamı kalmayacak....

video yu ekleyince izlersin yavaşmı geliyo hızlı mı taban var mı yok mu hepsini görür beraber degerlendirirz ...

ben kastamonu da yaşıyorum ve kastamonu luyum kapım senin gibi abilerime ve bütün kardeşlerimize açık inşallah yolumuz düşer bizlerde seni ziyarete geliriz...

şimdilik kal saglıcakla..........._BaDyGaRd_

Tamam kardeşim.Bende ankaradayım,yolun düşerse,memmuniyetle misafir ederim.msn adresini ekledim.Görüşmek umudu ile
sevgiler

nurullah abi emeğine sağlık kuşun yeni başlamış görevini fırçasapıkadar yapıp gidiyo :hhh: bu kuşun daha çok uçması lazım alçağa indirmeli oyununu seferinide uzattımmı çok güzel olur

tolga40' Alıntı:
nurullah abi emeğine sağlık kuşun yeni başlamış görevini fırçasapıkadar yapıp gidiyo :hhh: bu kuşun daha çok uçması lazım alçağa indirmeli oyununu seferinide uzattımmı çok güzel olur

Yok canım o kadrda değil :) diğer videoda yuva kardeşi boz var..bak bakalım 10 katlı binayı nasıl sıyırıyor(kaç fırça sapı yapar sen hesapla)..

Dediğin gibi bu yavru biraz geç uçtu ve anne baba kusarken bir rahatsızlık geçirdi.ondan dolayı etini atıp tüyünü bir türlü düzemedi..Ama 5-6 takla ile 15-20 mtre çok rahat gideceğini biliyorum.
Ömrümüz yeterse birlikte izleriz :)
sevgiler tolga kardeşim

k-9 çok güselmiş allah uzun ömür wersin allahım daha iyilerini nasip etsin inş.

kuscuyum_45' Alıntı:
k-9 çok güselmiş allah uzun ömür wersin allahım daha iyilerini nasip etsin inş.
Amin kardeşim.Cümlemize inşallah.

Kuşunuzun maşallahı var.Tebrik ederim.Ancak çekim kaliteli değil ve alttan çekmişsiniz.O yüzden yüksekte oynuyor gibi görünüyor oalabilir.Takla mesafeleri de tam anlaşılmıyor.İyi uçurmalar.Allah nazardan saklasın

maviboncuk' Alıntı:
Kuşunuzun maşallahı var.Tebrik ederim.Ancak çekim kaliteli değil ve alttan çekmişsiniz.O yüzden yüksekte oynuyor gibi görünüyor oalabilir.Takla mesafeleri de tam anlaşılmıyor.İyi uçurmalar.Allah nazardan saklasın
Haklısınız,çekim kaliteli değil,yere1 adam boyu kaldığı zamnda bile yüksekten sefere çıkıyor gibi görünüyor.Deneme yanılma yönetemi ile çekimleride yavaş yavaş düzelteceğiz artık.İnşallah 1-2 ay kadar tüyü düzülür,yeni videolarını daha düzgün çeker,hep birlikte izleriz..
selam ve sevgiler

güzel anlattıklarımız ama video linki görünmüyor:))

haklısınız,dailimation video sitesinden yanlışlıkla silindi,en kısa zamanda tekrar yükleyeceğim. ilginiz için teşekkür ederim.

Geri