Merhabalar;
gönderen M.TURAN » 10 Kas 2011, 15:23
Uçan kuşun aç mı tok mu meselesine girmeden önce kuşun aşağı sokulması karekteri ile alakalıdır aç bırakılarak aşağı sokulmak istenen kuş fişekten kısaltır,taklayı azaltır uçuş tertibini bozar evin etrafından ayrılmaz.Yıllardan beri uçurmuş olduğum sayısı belli olmayan kuşlardan edindiğim tecrübelere göre uçan kuşa günde bir defa yem vereceksin o da uçurup indirdikten sonra en az yarım saat dinlenecek ordan sonr yemini ve suyunu verceksin,uçan kuşun bakımı iyi olacak ki kuvvetli oynasın kuş adelesini ve nefesini yaptıkça hedefine doğru kendini alçaltacaktır nefessiz,kuvvetsiz kuş zaten kendini aşağı soktuğu zaman fişeği çıkartamaz kalır.Yeni işin özü uçan kuş gursağında yem olamadan uçacak inince günde bir defa doyurulacak düzenli uçtukça da hedef mesafesine girecektir.Selam ve saygılarımı sunarım.
gönderen tolga40 » 10 Kas 2011, 21:27
yere karışa oturan yavru uçurdum demek istediğim kanıyla alakalı yavruya özel bi eğitim vermedim kuşun kanında ne varsa onu yaptı
gönderen şeref » 09 Kas 2011, 18:59
Günümüzde şöyle de bir hastalık var , kuşlarda ki hataları kapatmak için insanlar arayış içindeler , Örnek olsun diye söylüyorum , kuş tüydeydi oyüzden yapıştı .. Yavru üstündeydi oyüzden uçmadı , Karnı tok şimdi kalkmaz , karnı aç iyi oynar gibi gibi .... Bunlar Bahane İyi kuş açta oynar tokta oynar yumurtada da oynar, yavrudada oynar tüydede oynar ..
Belki o an için kalitesi biraz düşer 30 sefer yapmazda 15 yapar ama genel manada her ''İYİ '' kuşun belli bir karakteristiği vardır, standartı vardır, bu kendine has oyun kompozüsyonunu üç aşağı beş yukarı korur ve bu sıralanılan bahanelerre rağmen kuş yinede kendindeki cevheri illakide hissettirir .. .. Ama oynar ..
YANİ KISACASI ;
KATRANI KAYNATSAN OLURMU ŞEKER,
CİNSİNİ SEVDİĞİM CİNSİNE ÇEKER...
hepinize gönlünüzdeki kuşları uçurmanız dileği ile......
http://www.orhanberberguvercin.com/