TAKLACI PERFORMANS KUŞLARINDA EGİTİM VE DİSİPLİN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
TAM OLMUS KUSDA EKSIK GÖRÜLEN DİSİPLİNİ VE EGİTİMİ SAGLANAN KUSUN OYUNUNU YÜKSEK DEN ALARAK YAPMASINI AÇ BIRAKARAK 1GÜN 2 GÜN HATTA 3 GÜN AÇ KALMASINI SAGLAYIP ALÇALTABİLMEK MÜMKÜNMÜDÜR KUS AÇLIKLA TERBİYE EDİLİP EGİTİMİ SAGLANABİLİRMİ
KIYMETLİ YETİŞTİRİCİLER TECRÜBELİLER YASADILARSA BU KONU HAKKINDA YORUM VE TECRÜBELRİNİ AKTARABİLİRLERSE BİLGİLENMEK FAYDALANMAK TECRÜBE EDİNMEK İSTERİZ

SAYGILAR

s.a
arkadaşlar öncelıkle bu yazıcaklarım tamamen benim yorumum ve deneımlerımdır, karar mercii degilim bunı bılmenızı ısterım,

sadece kuşun değil tüm hayvanların eğitimi ve disiplini açlıkla sağlanır, bakın sirklere bakın evcilleştirilmiş yaban hayvanı belgesellerine, güvercin sevgisi ayrı bir hayvan sevgisidir ve bu duygua sahip olanlarda tutku derecesındedır, normal hayvan sevgisinden katbekat fazladır, hal böyle olunca haklı olarak bazı arkadaşlarımız bu kadar çok seviyorsak onu nasıl aç bırakırız, sevgiyle de bu iş olabilir diyebilir ve düşünebilir, emin olun ki bu tarz düşünen insanların hiçbiri nizami ve kurallara uygun oyun kuşu uçurup izleemez ! çünkü kuşun aklı yoktur, yaptırımı da sadece midesine hükmederek sağlayabilirsiniz bunun aksini düşünmek bile yanlış olur, oyun kuşundan istenen şeylr çok fazladır, çok uçmayacak bellı perıyotlarda sefee gelecek yeterı kadar uzun oynayacak hedefe gelecek baska yere sarkmayacak ve yerıne taklalı ınecek , oooohooo hoooo... kuşa bunları kımse rica ile yaptıramaz, tek yol mıde yoluyla beynıne hukmetmektır kusun,
alçaltma olayına gelınce de ben de bunu denedım ve netıce aldım, 3 gun belkı cok ama bır tam veya bır bucuk gun ac bırakılan ve perdahını tam almıs bır oyun kusu kuş üzerine o aç halde uçuruldugunda çok daha alçaga sıkar, bu nu 2 3 hafta tekrar etiğimizde de kuun cesareti yerıne gelir ve artık bunu kendıne adet edınır, selamlar...

sevgılı kardesım kusların bence akılları vardır senı soyledıgın gıbı aklıyok dersek hayvana hakaret etmıs oluruz ben ce fıkırlerı yoktur sonrasını dusunemezler akıl var ama fıkır yoktur ben de boyle bılıyorum saygılar ..

Disiplin ve düzen içinde bir pilan dahilinde belli bir perhizle kuş uçurmak mühim bana görede .
Hepimiz bilirizki çok tok kuş- yada kilolu kuş yada düzensiz uçurulan antreman için bir pilan olmaksızın ara sıra uçururulan yada birden bire günde birkaç kez uçmaya zorlalan kuş bırakın oyun oynamayı uçmayı dahi istemez..
Bu bakımdan düzen li eğitim pilanlı uçum zamana riayet kuşu terbiye eder , bunun yanında çok tok olmasıda kuşun uçum süresini kısaltır uşu bozar verimli bir uçum olmaz ..
Ancak günlerce açbırakarak kuşu sirk hayvanı gibi zorlamakta bana göre doğru değil .. Belki aç bir hayvanın sınırlarını zorlayarak daha farklı daha iyi bir seyir , daha alçağa dalış görebiliriz .. Ama aldatıcı olur sanırım .. Neyapacağız peki bu kuşları, açken daha iyi oyun yaptı tükürellim canına, yarın uçacak açkalsın bugün mü diyeceğiz .. Ben buna inanmıyorum .
Asıl olan kuşun kanında ki meziyettir , sütçü beygirini istediğiniz kadar zorlayın aynı sütçü beygiri olacaktır .
Kuşumuz İyi bir'' materyal ''ise aç kalmaktan ziyade sistemli uçum sağlıklı gıda ve terbiye ile daha iyi yol alır ..

Kuş uçurma konusunda sistem ve disiplinin önemini başka birçok başlık altında da daha önce defalarca konuştuk ..
Bunu yöntem olarak seçen ve hayvanlarının sınırlarını görmek isteyenlere bir diyeceğim yok .. Ancak Kötü kuşu açta bıraksanız bişey fark etmez tokta bıraksanız aynı olur ..

Günümüzde şöyle de bir hastalık var , kuşlarda ki hataları kapatmak için insanlar arayış içindeler , Örnek olsun diye söylüyorum , kuş tüydeydi oyüzden yapıştı .. Yavru üstündeydi oyüzden uçmadı , Karnı tok şimdi kalkmaz , karnı aç iyi oynar gibi gibi .... Bunlar Bahane İyi kuş açta oynar tokta oynar yumurtada da oynar, yavrudada oynar tüydede oynar ..

Belki o an için kalitesi biraz düşer 30 sefer yapmazda 15 yapar ama genel manada her ''İYİ '' kuşun belli bir karakteristiği vardır, standartı vardır, bu kendine has oyun kompozüsyonunu üç aşağı beş yukarı korur ve bu sıralanılan bahanelerre rağmen kuş yinede kendindeki cevheri illakide hissettirir .. .. Ama oynar ..
Kendi adıma bu kunuda ki fikirlerimi paylaşmak istedim acizane .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Disiplin ve düzen içinde bir pilan dahilinde belli bir perhizle kuş uçurmak mühim bana görede .
Hepimiz bilirizki çok tok kuş- yada kilolu kuş yada düzensiz uçurulan antreman için bir pilan olmaksızın ara sıra uçururulan yada birden bire günde birkaç kez uçmaya zorlalan kuş bırakın oyun oynamayı uçmayı dahi istemez..
Bu bakımdan düzen li eğitim pilanlı uçum zamana riayet kuşu terbiye eder , bunun yanında çok tok olmasıda kuşun uçum süresini kısaltır uşu bozar verimli bir uçum olmaz ..
Ancak günlerce açbırakarak kuşu sirk hayvanı gibi zorlamakta bana göre doğru değil .. Belki aç bir hayvanın sınırlarını zorlayarak daha farklı daha iyi bir seyir , daha alçağa dalış görebiliriz .. Ama aldatıcı olur sanırım .. Neyapacağız peki bu kuşları, açken daha iyi oyun yaptı tükürellim canına, yarın uçacak açkalsın bugün mü diyeceğiz .. Ben buna inanmıyorum .
Asıl olan kuşun kanında ki meziyettir , sütçü beygirini istediğiniz kadar zorlayın aynı sütçü beygiri olacaktır .
Kuşumuz İyi bir'' materyal ''ise aç kalmaktan ziyade sistemli uçum sağlıklı gıda ve terbiye ile daha iyi yol alır ..

Kuş uçurma konusunda sistem ve disiplinin önemini başka birçok başlık altında da daha önce defalarca konuştuk ..
Bunu yöntem olarak seçen ve hayvanlarının sınırlarını görmek isteyenlere bir diyeceğim yok .. Ancak Kötü kuşu açta bıraksanız bişey fark etmez tokta bıraksanız aynı olur ..

Günümüzde şöyle de bir hastalık var , kuşlarda ki hataları kapatmak için insanlar arayış içindeler , Örnek olsun diye söylüyorum , kuş tüydeydi oyüzden yapıştı .. Yavru üstündeydi oyüzden uçmadı , Karnı tok şimdi kalkmaz , karnı aç iyi oynar gibi gibi .... Bunlar Bahane İyi kuş açta oynar tokta oynar yumurtada da oynar, yavrudada oynar tüydede oynar ..

Belki o an için kalitesi biraz düşer 30 sefer yapmazda 15 yapar ama genel manada her ''İYİ '' kuşun belli bir karakteristiği vardır, standartı vardır, bu kendine has oyun kompozüsyonunu üç aşağı beş yukarı korur ve bu sıralanılan bahanelerre rağmen kuş yinede kendindeki cevheri illakide hissettirir .. .. Ama oynar ..
Kendi adıma bu kunuda ki fikirlerimi paylaşmak istedim acizane .. selamlarŞEREF

agzına saglık seref kardesim kendimce bekledigim açıklamalar tabiki her kesin dogruları farklı

BENDE AÇLIKLA KUSUN TERBİYE EDİLEMEYECEGİNDEN YANAYIM KUSLARIMIN ÖNÜNDEN YEMLİK EKSİK OLMAMISTIR

sızın kuslar hep tok mu ucuyor hocam kusun onunde hep yem olurmu pısletırler yerler mıdelerı yanar hastalık olusur kus kesınlıkle bence ac ucar ıner yem yer yatar sadece hayvalar aclıkla egıtılır doyur sal bak nereye gıdecekler catının sonunda yatarlar kuscu kusu tuyde asla ucurmaz tok kus oynamaz sefere gelmez oynar dıyen de hıkayedır bence her kezın bı ıyı kus tanımı var dogru bırdır ama su bı gercek sesız kus konan kus taklasız ınen cokmeyen kus yukardan vurup gıden kus fısekte yamultan kusları butun kuscu dostlarında beslememesını tavsıye ederım. saygılar sevgıler

make54' Alıntı:
sızın kuslar hep tok mu ucuyor hocam kusun onunde hep yem olurmu pısletırler yerler mıdelerı yanar hastalık olusur kus kesınlıkle bence ac ucar ıner yem yer yatar sadece hayvalar aclıkla egıtılır doyur sal bak nereye gıdecekler catının sonunda yatarlar kuscu kusu tuyde asla ucurmaz tok kus oynamaz sefere gelmez oynar dıyen de hıkayedır bence her kezın bı ıyı kus tanımı var dogru bırdır ama su bı gercek sesız kus konan kus taklasız ınen cokmeyen kus yukardan vurup gıden kus fısekte yamultan kusları butun kuscu dostlarında beslememesını tavsıye ederım. saygılar sevgıler

sana göre dogrularda bunlar demekki ayhan kardesim sende haklısın zaten ortak bir paydada bulusamıyoruz dogrular çogaldıkca aranılanı bulmakda zorlasıyor ne diyeyim KUSUN YEM HEP ÖNÜNDE YERDE DEGİL YEMLİKDE YAZILANLA OKUNAN OKUYANA GÖREDE FARKLI OLABİLİYOR

saygılar

oncelıkle herkese selamlar.oyun kusunun hedefe oyun ıcın alcalması baglı oldugu kan hatdıyla alakalı bır durumdur.ıyı soydan gelen bır kus oyun sokmusse zaten zamanı geldımı hedefıne cokecektır.yem konusuna gelıncede gozlemlerım bana asıl bır soydan gelen kusun önünde sureklıde yem olsa fazla yemedıgını gerekdıgı kadar aldıgını gostermısdır.ac bırakarak hedefe cokme sagladıgım kuşlarda ise belli bir süre sonra yer yapma,altdan girme gibi hatalar baş göstermeye başladı.hayvan artık iyice acıkdıgı ıcın oyun ıcın hedefe sokulmamakda sadece ınme gayretıne gırmekde buda dogal olarak oyun kalıtesını dusurmekdedır(özellikle gezme vasfında azalma encok gozlemledıgım sorun olmusdur) ozetlemek gerekırse şahsı dusuncem oyun kusuna ac olmıyacak kdar mıktarda yem verılmelıdır.yanı ne cok ac nede cok tok olmalıdır.kuş oyun ıcın alcalmalı aklında başka bırseyh olmamalıdır.bunlar benım sahsı dusuncelerım her turlu gorusede saygılıyım

ya bende tamamen aç olmasını desteklemıyorum kendı adıma, sadece uçan kuş tok olmaz, çok aç da olmaz ! ama problemlı kus alçalamayan kus zaten hatalıdır ve bu hatayıda ancak açlık terbuye eder, tabi bu da kalıcı bi durum degıldır belkı, ama yemle bu yapılabılır bunu anlatmak ıstedım, örneğin çok güçlü gezen ve fişeği uzun bir kusunuz var lakın hedefe alçalmıyor, bu kusu aç bırakarak ucurursanız hem seferı artar hem alçağa gırer hem de fişeğini kısaltıp gezmeyı bırakır ve daha sık çalışır, bu şartlar yarışmalar için gecerlidir, bi yetıştırıcının bu şartlarda bı kusu varsa ve puana odaklanmıssa bu yolla amacına ulasabilir, yoksa kımse kusuna belkıde benım kadar ıyı yem veremez, ama herseyın bı sınırı bı haddı var, body cıler nasılkı gunlerce pılav yıyıp anca form tutuyor kus da tok karna ucmaz, ucamaz, ha ucan cıkmazmı cıkabılır, ama 5 yapacaksa 3 yapar, ucmayacaksa 3 kat ucar sefere gırmez, yerıne ınmek ıcın dıgerı kadar ugrasmaz, bu bır yoldur kanıtlanmıstır çogunlugunda gorusu bu dogrultudadır, istisnalar kaideyi bozma , selamlar...

Selamün Aleyküm
Muharrem abi geçmiş bayramınız mubarek olsun,öncelikle böyle bir konu açmış olduğunuz için size çok teşekkür ederim.Arkadaşların yazmış olduğu yorumları okuyunca ben de acizhane bilgi ve deneyimlerimi paylaşayım dedim.
Oyun kuşunun aç mı tok mu uçmasına girmeden önce kuşun yemleme düzeninden bahsetmeye çalışayım,benim uyguladığım damızlıkların olduğu yerde yani yavru bakan kuşlara sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yem veriyorum ayriyeten önlerindeki yemlikte asla yem bırakmıyorum diğer zamanda kuş yeme özlem duyması gerekiyor nasıl bir insanın önünde devamlı yemek durursa yemek için insanın iştahı kesiliyorsa kuşun da önünde devamlı yem durmamalıdır.
Uçan kuşun aç mı tok mu meselesine girmeden önce kuşun aşağı sokulması karekteri ile alakalıdır aç bırakılarak aşağı sokulmak istenen kuş fişekten kısaltır,taklayı azaltır uçuş tertibini bozar evin etrafından ayrılmaz.Yıllardan beri uçurmuş olduğum sayısı belli olmayan kuşlardan edindiğim tecrübelere göre uçan kuşa günde bir defa yem vereceksin o da uçurup indirdikten sonra en az yarım saat dinlenecek ordan sonr yemini ve suyunu verceksin,uçan kuşun bakımı iyi olacak ki kuvvetli oynasın kuş adelesini ve nefesini yaptıkça hedefine doğru kendini alçaltacaktır nefessiz,kuvvetsiz kuş zaten kendini aşağı soktuğu zaman fişeği çıkartamaz kalır.Yeni işin özü uçan kuş gursağında yem olamadan uçacak inince günde bir defa doyurulacak düzenli uçtukça da hedef mesafesine girecektir.Selam ve saygılarımı sunarım.

s.a güzel bi konu bende yıllardır söktüğüm kuşlarda şunu gördüm oynayacak kuşlar 2 çeşittir 1.si sıkıdan sonra direk yere sefer alan kuşlardır bu kuşlar çok alcaga girmektedir 2 . kanında havacı olanlar bu kuşlar önce havada oyun almakta zamanla havayı bırakıp yere sefer yapan kuşlardır kuşun kanına göre değişir bazısı 1 haftada indirir bazısı yavru görenece burda ince bi ayrıntı var aynı anadan babadan çıkan yavruların bazıısı doğuştan yerci bazısı doğuştan havacıdır. kuşun uçmasına gerek yok kuşa baktınmı yercimi yada havacımı olduğunu söylerim bazı kuşlarıda yorumlamam

yere karışa oturan yavru uçurdum demek istediğim kanıyla alakalı yavruya özel bi eğitim vermedim kuşun kanında ne varsa onu yaptı

Merhabalar;

gönderen M.TURAN » 10 Kas 2011, 15:23
Uçan kuşun aç mı tok mu meselesine girmeden önce kuşun aşağı sokulması karekteri ile alakalıdır aç bırakılarak aşağı sokulmak istenen kuş fişekten kısaltır,taklayı azaltır uçuş tertibini bozar evin etrafından ayrılmaz.Yıllardan beri uçurmuş olduğum sayısı belli olmayan kuşlardan edindiğim tecrübelere göre uçan kuşa günde bir defa yem vereceksin o da uçurup indirdikten sonra en az yarım saat dinlenecek ordan sonr yemini ve suyunu verceksin,uçan kuşun bakımı iyi olacak ki kuvvetli oynasın kuş adelesini ve nefesini yaptıkça hedefine doğru kendini alçaltacaktır nefessiz,kuvvetsiz kuş zaten kendini aşağı soktuğu zaman fişeği çıkartamaz kalır.Yeni işin özü uçan kuş gursağında yem olamadan uçacak inince günde bir defa doyurulacak düzenli uçtukça da hedef mesafesine girecektir.Selam ve saygılarımı sunarım.

gönderen tolga40 » 10 Kas 2011, 21:27
yere karışa oturan yavru uçurdum demek istediğim kanıyla alakalı yavruya özel bi eğitim vermedim kuşun kanında ne varsa onu yaptı

gönderen şeref » 09 Kas 2011, 18:59

YANİ KISACASI ;
KATRANI KAYNATSAN OLURMU ŞEKER,
CİNSİNİ SEVDİĞİM CİNSİNE ÇEKER...

hepinize gönlünüzdeki kuşları uçurmanız dileği ile......

http://www.orhanberberguvercin.com/

su içmemeli uçmadan önce.geceden suyu aymak gerekir kümesten çünki sabah ilk isleri yemden önce su içmek oluyor.aclıkla terbiye edileceğine inanmıyorum.ac uçurulmalı sadece.

Başta davut kardeşimi tebrik ederim uçum kümesinde su olmaz. aç kuş uçurulmaz, birincisi kuşun kursagı boş ise boş oldugundan dolayı hava yapar ve kursagını şişir buda hayvanı rahatsız edip boş geçer oyun yapmaz vs.vs uçuracağın yavruyu veya eke kuşu neyse eline almadan sen çık bakalım şöyle ,elinle onunla konuşarak onu dışarı alırsın oda şöyle kendine bi gelir etrafına bi bakar gerilecekse gerilir önüne 3 veya 4 adet yem atarsın ya hepsini yiyecek 4 tane diyorum yada bir iki tanesini yer kakasını yapar ya kendi kalkar yada üzmeden kovalarsın ürkütmeden onu yakalarsan yiyecekmiş gibi değil. ne diyeyim yok üç gün yem vermiyorum ,bir buçuk gün aç bırakıyorum ya kim öğretiyor kim diyor bunları .ya aklı yokmuş bi yerde okudum nasıl böyle bi şeye inanabiliyorlar aklı yok güldürmesinler artık yeter yani .bakın arkadaşlar kuşlarda aynı insanlar gibidir onlarında duyguları var hassas hayvanlar onlarda aşık olur onlarda sever vede çok bağlılardır akılları olmasa kim diyebilir yavrunun karnı açıkmış git yem ver, diyebilirmisin ,gökyüzüne çıkıp tekrar evine gelip kümesine yuvasına gelsin. aklı yok gelmiş o kümese .bırakın arkadaşlar ben ilaç nedir bilmem yılardır bütün kuşçu arkadaşlar birbirine ilaç ismi soruyor. yemsiz aç olursa hayvan öyle demişler çünki ona oda öyle yapıyor kümesler ilaç deposu gibi ,iyiki var o ilaçlar o ayrı hayvanları kurtarmak adına iyiki varlar,demek istediğim bunlara gerek bırakmam zamanında uçurmak,ince tüyde yavru göyüsten alınca rüzgarı kırk pırk ver antibiyotigi,zamanında yemlemek .ben kuşlara iki haftada bir tabak dolusu peynir ufak ufak kıyıp veriyorum.birde yine iki haftada bir 15 kuş var iki adet yumurtayı kaynatıp kabuğunla beraber ufak ufak kıyıp veriyorum.yeşil mercimek pirinç arada bunlardan yavru zamanı, hiç bir şeyi esirgemiyeceksin verki hem sen rahat edersin oda sana hizmet etsin .kuşun eğitimi günde bir sefer ilk gün dışarı etrafı tanır kümesin üstü altı krokiyi çizer mümkünse iki kardeş en fazla üç yavru fazla yok kümesin etrafında bir iki tur al aşağı ,bir iki tur al aşağı yerini bilsin fazla tura gerek yok her gün böyle sabırlı olacaksın günde bir sefer indir al içeri, indir al içeri.ben 35 gün her gün bir sefer bende teke düşüyor yol bu.daha var ama yeter (KESKİN KILIÇ OLMAK İÇİN ÇOK ÇEKİÇ YEMEK LAZIM) sağlıcakla

sa arkadaşlar
ya bu konuda herkesin illaki değişik yorumları olabilir, ama doğru olarak kabul edilen ve çoğunluğun ortak görüşü olan da ''kuşun kesinlikle aç olarak uçurulmasıdır'' akıl var fikir var o var bu var demeyin, aklı olan kanatlı hayvan gelir de senin benim disiplinim altına girer mi ? uçar gider hergün biyerde doyurur kendini,senle ne demeye uğraşsın ? yavrusuna bakması, uçup yuvasına inmesi vs vs bunların hepsi içgüdürdür ya :) kuşlara salak demiyorum kimse yanlış anlamasın ama akılla hareket eden hayvanlar değildirler, terbiyeleri de sadece yemle gerçekleştirilir, tok bi kuşa şunu yaptırıyorum bunu yaptırıyorum diyen varsa, yemin etmesi karşılığında ben herkesten özür dilerim ! anlıyorum herkeste kuş sevgisi mevcut ama birazda realist olmak lazım ! aç bırakmak derken insanlar genelde bunu gaddarca görür, e insanlarda günde 2 defa yemek yer ve günün belli bir sattinden sonra yemeğe kadar açtır, bunda şaşılıcak garipsenicek bişey yok, insan aç olabilir de kuş illa tok mu olucak herdaim, yem kuşun ödülüdür, hizmet eder karşılığında yem yer , istirahat eder, profesyonel düşünün arkadaşlar, selamlar...

s.a saygıdeger arkadaşlar konu hakkında anafikir özet olarak şunu söyleyebilirim güvercini aç bırakarak terbiye olmayacagını aksine hasta olacagını güçsüz kalacagını oyununda fazla birşey asla degişmeyecegini hatta pislik yapacagını söylemek isterim....oyun kuşuna kanat veya kuyruk renk paça veya perçem olarak karar verilmez kanıyla alakalıdır oyun kuşu tecrübelerim bu herkesin görüşünede saygı duyarım hoşcakalın....

kırıkkale' Alıntı:
s.a saygıdeger arkadaşlar konu hakkında anafikir özet olarak şunu söyleyebilirim güvercini aç bırakarak terbiye olmayacagını aksine hasta olacagını güçsüz kalacagını oyununda fazla birşey asla degişmeyecegini hatta pislik yapacagını söylemek isterim....oyun kuşuna kanat veya kuyruk renk paça veya perçem olarak karar verilmez kanıyla alakalıdır oyun kuşu tecrübelerim bu herkesin görüşünede saygı duyarım hoşcakalın....

kanın olması zaten tartışılmaz bir gerçektir hayati abi, kanında yüksek frekans yoksa ağzınla kuş da tutsan oynatamazsın kulşu, onun kimse aksini iddia etmez, ama kanı olan bi hayvanın dahi iyi performans gösterebilmesi için disiplinli uçuşa ve eğitime ihtiyacı vardır, ''aç'' kelimesinden ne anlaşıldığını merak etmeye başladım, aç derken yemden önce manasında ! yani önce uçum sonra yem, mesela bir futbolcu veya güreşçi tok karnına mı idman yapar ? açlıktan kastımız hayvanı gebertecek miktarlar değil, sadece ''yemden önce'' manasındadır, yani hayvan antremana kalkınca geriden pislik gelmeyecek ! midesi mümkün mertebe % 80 oranlarında boş olacak ki uçsun oynasın yerine ısrar etsin ! bunun aksini iddia eden varsa tüm samimiyetimle eğer istanbuldaysa oynatıyorum dediği kuşu gelip izlemek isterim saygılar...

Geri