taklacı taklayı söktükten sonra yawrular gibi kanatlarını

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan senol1981
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

senol1981

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Şenol CESUR
Meslek
Muhasebeci
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle herkeze merhabalar

taklacı güvercini sökmek için uçuruyorum ve uçurduğum kuşlarda 1 teneydi önceden kanalarını uçarken yawrular gibi birbirine vurmak sureti ile çat çat diye ses çıkartıyordu sonra sarı yawruyu soktum o sarı yawru da aynı hareketi yapmaya başladı şimdi sıra beyaza geldi sanrırım bunun sebebi ne olabilir bu hareketi yapan kuşlarla uçurmam mı sizce yoksa bu kuşlarda yawru dönemlerinde yuvarlağa girince kuyruklarının tam ortasından çekiyordum 4 5 tüy ondan olabilir mi. Sizce bundan kurtulmak için ne yapmalıyım ve çok canımı sıkıyor boyle yapmaları. belki doğalarında var belki de yetiştirici hatası yani benim hatam yorumlara açığım

herkeze saygılar
bol taklalı ve bol yavrulu günler

hocam yazınızı tam anlayamadım sorunuzu doğru anladığımı varsayarak kuşların uçarken kanat çırpmaları kızgınlıklarından olur bu bir hata değil olağan dönem dönem değişikliklerdir merak edilecek birşey yok tabi oyun söken bir kuştan bahsettiğinizi varsayarak

EVET OYUN SÖKTÜ 2 TANESİ AMA UÇARKEN YAWRULAR TAKLAYI SÖKECEKLERİ ZAMAN ÇAT ÇAT DİYE KANATLARINI VURMAK SURETİ İLE SES ÇIKARTIRLAR BU YETİŞKİN KUŞLARIM DA AYNEN BU YAVRU DÖNEMLERİNDEKİ GİBİ KANATLARINI BİRBİRİNE VURARAK SES ÇIKARTIYOR VE BU BENİ RAHATSIZ ETTİĞİ İÇİN 1 2 KUŞUMDA DA AYNI PROBLEMİ YAŞAYINCA SORMAK İSTEDİM SONUÇTA ZAMAN DARLIĞINDAN YAWRULARI YETİŞKEİNLERLE MALESEF UÇURUYORUM SABAHLARI GÜNLER KISA OLUNCA AKSAM DA EVE GEÇ GİDİNCE KUŞLARI YATIRMAMAK İÇİN SALIYORUM VE BİR BİRİNDEN ÖĞRENMELERİNDEN KORKUYORUM AMA MARDİN BESLEDİM ÖNCEKİ KUŞLARIMDA BOYLE YAPANINA RASLADIĞIM HATIRLAMIYORUM YADA DİKKAT ETMEDİM ARA VERDİM BİR SÜRE 1 SENE ÖNCE YİNE BAŞLADIM MARDİNLERDE OLAĞAN BİR SEYSE PROBLEM YOK DEMEKTR KUŞTA

kuşlar eşleşme dönemlerinde kızgınlıklarından biraz gevşerler ve kanat vurma hareketleri yaparlar yumurtlayıp yavruya kustuktan sonra kızgınlıkları geçer . sertleşirler tekrardan sorun yok

selamlar şayet bunu yavru,oyun sökmemiş kuş yapıyorsa problem yok. Oyun söken bunu yapar ise ırkının(malesef,üzülerek söylemeliyim ki) kötü olduğunu veya ırkına kötü kuş karıştığı anlamına gelir. soruyu doğru mu anladım? şakşaklama , kanat dövme, kuyruğa binme,bel kırma ,kayık çekme gibi davranışları sergiliyorlar ise aynen yazdığım gibi... herhangibirinin kuşunun kötü olması veya istenilen seviyede olmaması bize hiç birşey kazandırmaz. Bu yazdıklarımı iyi niyetle yazdımı düşünün lütfen. amacım kuş anlayışını daha üst düzeye çekmek. Oyun kuşlarının ıslahı için bilgiye ihtiyaç vardır.

s.a arkadaşım kuşlarının bu hareketini kusur olarak görme bu normal hiç bir kuş diger bir kuştan bir şey ögrenmez içgudusu ne diyorsa onu yapar kusur olarak görme uçurmaya dvam et

ewt ben de cok duydum . kus şakşak çekiyo kayık yapıyosa beş lira anca eder falan. bilmiyorm ustalarm buna ne dıyo. ama ben bana oyle dıyenlere adam gibi oyunu olsn ben alırm hiç sorun değil diyrm. bence o kusun fiyatını dusurmek için uydurma. kuş kızgınlık donemınde ya da farklı donemlerde ara ara yapabilir saygılarm la YÜCEL ÇİÇEK

gecmis konu ama yinede yazmak istedim bizim buralarda ona şap şaplamak denir ve eger yavrululuk doneminde bunlari yapan kus ilerde iyi olacagını gosterir ayrica bunu yapmasinin sebebi oyun yapmadigi icin hevesini onla giderir simdi bol bol takla atıyodur ins

kuşlar kızgınlık döneminde özellikle eşleriyle birlikte uçurulunça bu hareketleri yapıyorlar oyunlusuda yapar oyunsuzuda saygılar

selamlar.eke kuşlerde ve yeni eş almış toy kuşlarda görülebilir.yavru alındıktan sonra görülmez.sadece kuşun neşeli olduğu bir zaman yaptığı hareketlerdir.kötü olduğunu göstermez.fakat yavru alındıktan sonra olgunlaşır ve bi daha görülmez.

S.A

Suanda bendede var saksak yapan 1 yavru ama daha 3 haftadir ucuyor oyununu yeni acmaya basladi yuva kardesi bunu yapmiyor , yeni ucan ve oyun acmaya baslayan yavrularda gayet normal, teke düsen oyuna baslayan kusta normal degil....

saygilarimla

Geri