TAKLACI TİTREK GÜVERCİNLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perdah77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

perdah77

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmett
Meslek
tekniker
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar geçmiş yıllarda daha fazla karşılaştığım bu aralar pek rastlamadığım boynunu titreten taklacı oyun kuşları mevcut. Bu kuşlardan geçmişte bizzat uçurmuş birisiyim. Benim izlenimlerime göre kuşların oyun tarzları biraz farklı. Kuşlar 10 ila max 20 metre arası fişek uzunluğuyla 4 5 taklalı çok alçaktan alan kümesinin etrafından pek uzaklaşmayan (atma özelliği çok kısa mesafeli) çok sık sefere gelen, çok sayıda sefer yapan kuşlardı ( Örn: 30 dk. da 40 seferini saydığım oldu) Bu titrek kuşlarla alakalı bilgisi olan soylarının nereden geldiğini bilen yorumu olan arkadaşları bekliyorum Aşağıdaki resmide örnek olarak site üyesi mehmet altuntaş ın paylaştığı resimlerden aldım

Ekli dosyalar

• SAM_2693[1].webp
    SAM_2693[1].webp
    33 KB · Görüntüleme: 4,780
  • SAM_2700[1].webp
    SAM_2700[1].webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 5,034
Ayrıca şunuda belirteyim oyunlarıyla alakalı bir takım gözlemlerimi paylaştım sizlerle (oyun tarzları vesaire) tabiki bunlar bütün titrek kuşlar için geçerli olmayabilir Benim uçurduklarım 3 aşağı 5 yukarı aynı kuşlardan üretilen kuşlardı akrabaydılar yani

bende portakallar var uzun zamandır besliyorum.vücut şampanya gibi komple portakal bu kuşlardan bozkirli bozdumnalı yanardöner çıkyor.bazılarında kafada böyle buynda titreme var. oyun kuşları bu kuşlar. ve anlattığınız gibi oyunları var.benim tahminim bu kuşları ankaradan edindim uzun zaman önce.bu kuşlara ırak kökenli kuşlar girilmiş kırma kuşlar oldukları yönünde.ankara kuşlarına ırak kuşları uzun zaman önce girilmiş.tahminim buduru.ülkemizde boynu böyle olan yerli kuş yok.ve renk itibariylede kırma oldukları belli.oyun olarakda ırak kökeknli kuşlar gibi kısa mesafe oynayan takla aralarını çok açmayan perdahlı hareketli kuşlar.ben memnunum kuşlardan.bu kuşları ben kendi kuşlarıma kırdım çok uzun kaçan kuşlarda uçurum bu yıl.kolay gelsin..

Benim merak ettiğim bir konu var.
Bu titrek boyunlular boynunu hep titretiyormu yoksa arada mı(Bazen) titretiyor?
Bende 1 çift sabuni var dişisi arada dimdik durup boynunu titretiyor.1-2 gün değil geldiğinden beri dikkat ediyorum.Çok merak ettim.
Saygılar.

Sürekli hiç durmadan titretmezler genelde dik durdukları zaman çok net belli olur senin bahsettiğin kuşta anladığım kadarıyla titrek. Bahsettiğin kuş avatar resmindeki kuş heralde

perdah77' Alıntı:
Sürekli hiç durmadan titretmezler genelde dik durdukları zaman çok net belli olur senin bahsettiğin kuşta anladığım kadarıyla titrek. Bahsettiğin kuş avatar resmindeki kuş heralde
Teşekkürler abi avatardaki değil.
Bahsettiğim sabuni.Sadece dişisi titrek boyun.Peki bu titrek boyunlu taklacıların özellikleri nelerdir?Yavrularındada bu özellik görülürmü?Genellikle hepsinin özellikleri aynı mıdır?
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 2012-03-18 17.06.30.webp
    2012-03-18 17.06.30.webp
    933 KB · Görüntüleme: 3,504
Hakan konuyu ilk açtığımda bu kuşların oyun özellikleriyle alakalı izlenimlerimi aktarmıştım. Benim bahsettiğim kuşlar akrabaydılar zaten. Ama bunları her titrek güvercin için genellememiz çok doğru olmaz heralde

Bendeki sabuniyi merak edenler için.Yorumlarınızı bekliyorum.

[dailymotion]xqxk2m[/dailymotion]

Ekli dosyalar

• 2012-05-19 12.40.00.webp
    2012-05-19 12.40.00.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 3,461
ÖMER USTA KARDESİM BURADAN BİLGİLENEBİLİRSİNİZ

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim kardeşim

arkadaşlar bana bu kuşlardan dişi lazım elinde olan varsa irtibat kuralım..

Kütahya da titrek beyazlar var.

Geri