Taklacıda Kırmızı Göz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan t2kral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

t2kral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yakup BEKLER
Meslek
Öğrenci---Bilgisayar---
İlgi Alanı
Selamun Aleyküm. Bu pazar gördüğüm ve merak ettiğim bişeyi sormak istiyorum.
Taklacı kuşta kırmızı göz olurmu alırken tereddütte kalıyorum şahsen taklacı kuşu seçerken kararsızım.Çünkü hangi satıcıya oynuyomu diye sorsam evet çok süper oynuyo diyo :S Cewap verenlere Teşekkür ederim ....

selamlar
taklacıdan pek anlamam ama evet kırmızı göz oluyor.kırmızı gözlü taklacıları en eski oyunlu kuşlar die biliyorum.ama tabi taklacı besleyen arkadaşlar daha iyi cevaplar verebilirler
saygılar

Anakarada bu kuşlara KIZIL GÖZ denir ve iyi oynayan kuşların büyük çoğunluğu kızıl gözdür.

sevgiler

Sivas yöresinin kızıl gözlüleri meşurdur seri ve güzel oyunlu olurlar bu kuşlarda renk aranmaz pek, daha çok koyu renkli olurlar ..Ancak her gözü kızıl kuş sivas kuşu değildir .
Satıcılara gelince onlar illaki sermayesini met edecek ki satsın onların işi o ..Hiçbir kuşlarına bu kötü diyecek halleri yok .. Siz alıken seçici davranacaksınız kendiniz karar vereceksiniz satıcının ne söylediğin den çok sizin ne istediğiniz ve kuşun sizin kafanıza yatıp yatmaması mühimm .. selamlarŞEREF

Şeref abinin dediği gibi kırmızı gÖz genellikle Sivas'ta gÖrülür.Ben kÖye gittiğimde herkesin kırmızı gÖz mavileri olduğunu gÖrdüm.Başka kuş yok gibi :D ama nedense kırmızı gÖz sarı gÖz tutulmuyor.Galiba herşey moda :)

Herkese yorumları için teşekkürler
SAYGILAR...

Geri