taklacıda kostüm mü önemli yok sa oyun mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Taklacı kuşta neye önem verirsiniz_?

• renk ve kostümüne önem veririm.

Oy: 12 9.2%
  • renk önemli değil oyunu güzel olsun yeter.

Oy: 49 37.4%
  • hem renk ve kostümüne hem de oyununa önem veririm.

Oy: 71 54.2%

• Kullanılan toplam oy
    131

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Taklacı kuşta aradığımız özellikler nelerdir?mesela çok aykırı renkleri mesela beyazlı bi arabı iyi oynasa istermiydiniz?ya da oynamayan bir kuşu kostümü ve rengi güzel diye beslermiydiniz?

ustam adı üstünde taklacı oyun kuşu.heralde kendi oynayacak, renkleri değil.az çok rengide önemli sayılır ama hiçbir zaman oyunun önüne geçemez.renklerin tutması iyidir.uçuşta ve yarışmalarda kuşun rengi önemli değil.taklası mesafesi kapanıp gelmesi alçak çökmesiyle ilgilenirler.kostüm düşünenlerde kuşu uçurmazlar oynasın diye
uçup oynayan en kötü kuş, uçmayan en kral kuştan iyidir...
adamlar ''yok bu kuşu uçuramazsın ! bunun paçaları beyaz.'' demiyecek
ama göz göre görede iyi oyunlu diye arapla beyaz eşleştirilmemeli
bu benim düşüncem.aksini düşünenler olabilir.

samet arkadaşıma katılıyorum benim içinde aynı şekilde
uzaktan kapatsın dama çöksün oyununu uzun uzayarak takla mesfesini açarak oynasın ister sazlama (alaca) olsun farketmez yeterki zevk alayım renk işi fasarya gerçek taklacı taklaya bakar renge değil renkler masa kuşudur

oyunu güzel olsun abi ustam böyle der
ustam= Talat ATAN

Bana göre taklacı kuşta olması gerekne özellik oyun güzelliğidir.Elimden nice taklacılar geçti mükemmel oynadılar ancak kostümleri iyi değildi,nice taklacılarda geçti ki bakmaya kıyamazssın ancak oyundan eser yok.Tercihim oynayanından yanadır,kostüm benim için pekte önemli değildir.

ben size katılmıyorum.ama tabiki görüşlerize saygı duyuyorum.ben taklacı dedinmi göze hoş gelen,asil,manken gibi kuş hayal ediyorum.istediği kadar oynasın karışık renkli,göze hoş gelmeyen bir kuş istemem şahsen.mesela bi miski dedinmi göğsü sarı olmadıktan sonra onun ne anlamı kaldı.kuşun kendini göstermesi lazım,bir albenisi olması lazım.tabiki bunun yanında güzelde bir oyunu olması lazım.yarışmalarda kostümde ön plana çıkıyor.iki kuş var ikisi de süper oynuyor tabiki kostümü güzel olanı seçecekler.

ömer abi dikkat edersen yarışlarda oynatılan kuşlar ya araplar ya gök yada dozlardır.bunlarda has oyun kuşu zaten.miski ve kurenk kuşlar da oyunlusu var ama hiçbir zaman bu kuşları geçemezler.tabi sen rengine bakarsın.ama sazlı kanat olsun veya kırkanat veya beyaz paça farketmez.madem bu kuşun oyunugüzel ama rengi yok. o zaman bu kuşa yavru açtıracaz.yavru almicaz.1994 de ankarada kupayı çorum kuşu kaldırdı.çorum çıplağı.çok kişi bu kuşları paçasız diye kümese yaklaştırmaz ama kupayı 1. likle alan tek kuştu.yani oyun içinse renk ve tip önemli değil.bu benim düşüncem...

kuşçu26' Alıntı:
ömer abi dikkat edersen yarışlarda oynatılan kuşlar ya araplar ya gök yada dozlardır.bunlarda has oyun kuşu zaten.miski ve kurenk kuşlar da oyunlusu var ama hiçbir zaman bu kuşları geçemezler.tabi sen rengine bakarsın.ama sazlı kanat olsun veya kırkanat veya beyaz paça farketmez.madem bu kuşun oyunugüzel ama rengi yok. o zaman bu kuşa yavru açtıracaz.yavru almicaz.1994 de ankarada kupayı çorum kuşu kaldırdı.çorum çıplağı.çok kişi bu kuşları paçasız diye kümese yaklaştırmaz ama kupayı 1. likle alan tek kuştu.yani oyun içinse renk ve tip önemli değil.bu benim düşüncem...

:oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :oley:

bizim kuşların rengide güzel oyunuda sarıkır

kuşçu26' Alıntı:

hayır bak karıştırıyorsun çorum çıplağı bir soydur onla alakası yok sözlerimin.sözlerim kırık kuşlara.kıra kıra memlekette düzgün kuş kalmıcak.ortalık silik arap kaynıyor mesela nerde zümrüt araplar.

bence taklacı güvercinde tip renk kostüm ve benzeri görünüm özellikleri değil sadece havadaki oyunu performansı önemlidir sevgiler ergün çiçek

ben burda kımsenın corum mardınınden soz ettıgını duymamıstım aama bılen var ısterse yabanı olsun yeterkı oynasın adı ustunde oyun kusu ıyı oynayan corumu buldunuzmu sakın elınızden cıkarmayın en kral mardıne 5 basar delı oynarlar

kuşçu26 yazdı:

:oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :hhh:

benimde ğüzel mardin kuşlarım var kızıl karamiskiler mermeri miro beyazlarım ama bozuk çakmaklı alarım kadar oyun yapmıyor alarım 6 saat uçuyor digerleri sadece 25 dakkayla 2 saat arası uçuyor ne yapam yaniii 6 saatlik bozuk alalarımı atıyım mı renği bozuk die

bu konu çok gereksız bence oyun kuşuna gönul veren ustaların hiç biri kuşun kostumune bakmamıştır oyun kuşunda esas olan tek şey kuşun performansıdır ayrıca yarışamada kostumu guzel olan bır oyun kuşuyla murat bey ın dediği gibi bozuk çakmaklı ala da olsa kuşun rengıne bakılmaz bu oyun kuşudur kardeşim görevını havada yapıcak ve oyun kuşunda renk arıyanlarda hiç bir zaman aradığını bulamaz.hem kostumu guzel olucak hemde oyunlu olucak varmı öle bi model

Selamlar,Oyun kuşunlarında bence kesinlikle renge aşırı duyarlılık gösterilmemeli bugüne kadar bütün has oyun kuşlarının kırılma sebebi budur aslında kuşçulukta en temel ana unsur budur kostümmü? yoksa oyunmu? örneğin:kostüme önem verenler şebap miski vs.. bu kuşlara yönlenmelidir bana göre.
Zamanla oyun kuşlarında yapılan damara daha güzel renkli kuşların sokulması gerçek performans kuşlarının özellliklerini yavaş yavaş tüketmesine neden oldu.Eğer takla oyun kuşlarımızın nesillerinin bitmesini istemiyorsak bu konuda herkesi bilinçlendirmeliyiz . Yoksa gelecek nesiller yerde Tavuk niyetine kuş beslemek zorunda kalırlar Tıpkı bizim bundan yıllar önceki müthiş performans lı kuşları yok denecek kadar zar zor bulduğumuz gibi.Her kuş yerde güzeldir ama havada artık show zamanı başlar...

selamın aleyküm bende hem kostüm hem oyun olsun diyenlerdenim belki iki güzelliği bir arada bulmak zor olsagerek kostüm derken sade bir renk oyun derken hazverecek masa kuşu gibi allı pullu olmasına gerek yok corum cıplağındada kostüm vardır dikkat ederseniz goğ renklerinin elifi kızılımsı kına gibi olanları daha iyi oynar buda ona kostüm özelliğidir inanıyorumki esas damarlı kuşlar kostümlü idi..

Sizce hangisi olmalıdır?

selamlar.oyun kuşunda şahsen rengin güzel olmasına dikkat ederim.gökse tam standardında olsun .bozsa boz.dumanlıysa tam dumanlı olsun.saz yani kırlık kır kanatlık istemem.akbaş olabilir.gök akbaş oyunluysa tatmin ediyorsa olur.akkuyruk tercih edilir.oyun aldığı zaman hoş görünür.arap akkuyruklar süper görünür .arapsa paçada çok az beyazlık normaldir.kusur sayılmaz.en sevdiğim renkler boz dumanlı, açık gök,boz,boz kirli,koyu kirli,zil arap,beyaz,mor sarı,küvet sarısı,yanardönerdumanlı kirli .yeterki fizik yapsıyla beraber uyumlu duruşu bakışı sağlıklı .gözler açık renk olsun.sarı kırmızı gözler sevmem.gaga beyaz ve açık renkli.

Oyun kuşunun oyun için beslendiği kesin fakat temiz ırk olup hemde iyi oynasın diyorsan biraz uğraşarak ve kendine has soyu temiz kostümü güzel oyun kuşu elde edilmeli. Biz kuşçular hep bunun için uğraşırız.Onun için güzel bir oyunu güzel bir kostüm tamamlamalı benim fikrim bu konuda.

Arkadaşım çok güzel bir konuya değinmişsin Millet koyyor heykel gibi kuşların fotoğraflarını ,)) biz oyun kuşu besliyoruz kostum değil bize şekli değil icraatı lazım. Bir ustanın dediği gibi bize ördek lazım değil cet lazım diyor Ayağı perdeli kuşlar için Herkese teşekkürler.

merhabalar;
Hani zaman zaman diyoruz ya, eski oyun kuşları kalmadı veya herkes masada uçuruyor ancak kimse havada gösteremiyor veya video koyamıyor . işte bunun sebebi rengide güzel olsun, gagası şöyle olsun, tırnağı böyle ayağı şöyle olsun vs. vs. performans kuşları diye besledeiğimiz kuşların performansları hariç herşeyine dikkat ediyoruz sonrada uğraş dur kuş çıkaracağım diye, aman yavaşş....

Geri