taklacıdan anlayan arkadaşların yardım ve yorumunu bekliyorum...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
merhabalar arkadaşlar. bir dönek yetiştiricisi olarak taklacıdan anlamam bu yüzden yardım istiyorum. taa erzincan'dan 2 tane taklacı hediye geldi ve bu kuşlara ne isim verildiğini öğrenmek, bu kuşlara uygun hangi kuşları eş yapmam gerektiğini sormak istiyorum. ilk yolladığım fotoğraftaki erkektir. 3 farklı poz çektim. ikinci basık tepeli olan dişidir. (forumlardan gördüğümden kadarıyla dişi olana "mavi" deniyor galiba ama yine de bilmediğim konuyu bilenlere sormakta fayda var.) ikisinin birbiriyle eşlenmesinden kırık bir yavru çıkar mı? yoksa ikisine de kendilerine uygun eşler mi alayım sizce? şimdiden teşekkür ederim.
dostlukla...

Ekli dosyalar

• IMG_8551.webp
    IMG_8551.webp
    286.9 KB · Görüntüleme: 1,273
  • IMG_8556.webp
    IMG_8556.webp
    149.9 KB · Görüntüleme: 1,261
  • IMG_8558.webp
    IMG_8558.webp
    154.5 KB · Görüntüleme: 1,291
dişi olanın gözlerine dikkat ederseniz biri beyaz diğeri siyahtır.

Ekli dosyalar

• IMG_8554.webp
    IMG_8554.webp
    143.1 KB · Görüntüleme: 1,313
  • IMG_8561.webp
    IMG_8561.webp
    148.5 KB · Görüntüleme: 1,221
  • IMG_8562.webp
    IMG_8562.webp
    205.9 KB · Görüntüleme: 1,289
abi kuşlar güzel ikisini birbiri ile eşletirsen de olur bence yavrular da farklı bişi olmaz ama tabi bu kuşların da damarına bağlı ama istersen ikisine de aynı renkte es bulursan daha güzel olur

hayır ikisini birbiriyle sakın eşleme çok farklı tonlarda iki ırk
ilk resimdeki sabunidir.
ikinciside mavi dir.
çeşitli isimleride var.

ömer bey'in de dediği gibi çeşitli isimleride var.erkek olana sabuni -mardin taklacısı ve miski de denilmekte.dişi olana ise gök kırkanat basma yada gül perçem miski.erkeğe göğsü kınalı miskide deniliyor.eşleşmede bence bir mahsur yok.erkek ve dişinin soyuna bağlı olarak yavrular ilk yada ikinci turda birisi yada ikisi birden perçemli verebilir.renkleri açık boz -gök-kağıt boz-gök benekli-yada erkeğin rengi gibi verecektir.ama dediğim gibi perçemli olmaları büyük olasılık.bildiğim kadarı ile uzun zaman uçmazlar yani taklacılar kadar değil.ama güzel kuşlarınız var bu tür kuşlar ank değerlidirler.umarım bol bol yavrular alısınız.eş olur iseler bile yavruların pek melez olacağını sanmıyorum.ikisinin eş olması yeni bir ırkı meydana getireceğini hiç sanmıyorum.çünkü değişik arkadaşlarımdada var bu yorumuda ona dayanarak yazıyorum en azından gördüğüm kadarı ile , saygılarımla

bencede ikisini çftleme ilk kuş sabuni dir göğsü sarı ikincisi basma perçem mavi ve gördüğüm kadarıyla güllü paça bi mardin bence kırma ama sen bilirsin eğer ikisinede uygun kuşlar alabalicek durumun varsa almanı öneririm

Max1 yani İbrahim beye katılıyorum. Ancak çıkacak olan yavruların renkleri sizin için önem arz ediyorsa erkeğin rengine yakın bir dişi bulmanız daha doğru olur. Diğer türlü de öyle acayip kırma renkli kuşlar falan çıkmaz.

merhabalar değerli arkadaşlar, yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim. kuşlar kendileri eşlenmişler bile, dün gördüm. muhtemelen erzincandan gelirken yol arkadaşlığı aşka dönüştü:)
herkesin deneyim ve görüşünün farklı olduğu yapılan yorumlardan da aşikar olarak anlaşılıyor. aslında bu yorumlara ihtiyacım vardı çünkü bunlar da zenginliktir. fikrim şu yönde gelişti: şimdi zaten eşlenmişler ayırmayayım, yavrularını bir göreyim ondan sonra gerekirse kendileri gibi birer eş alayım diye düşünüyorum. muhterem dostlar, yardımlarınız için teşekkür ederim.
dostlukla...

kardes ikisinide at gitsin o hediye edene geri gönder adam akilli kuş göndersin valla beni dinle yemin kilosu 1 milyon olmuş :)

1.sabuni
2.mavi
Kuşların ikiside iyi ama sabuni olan daha iyi mavide iyi bir bakımla formuna gelir.
Bence sabunini harcama güzel bir dişi sabuni al derim.Ama eşleştirirsende farklı bir şey çıkacağını sanmıyorum.

...SAYGILARIMLA...

en iyisi ya geri gönder yada bir başkasına hediye et dönek besleyen biri mardinle uğraşamaz ki.. ama süs diye yerde dolaşsın diye istiyorsan o ayrı

s.a ibrahim abi kemal abimin dedigi gibi bence sen onları birine hediye et
sözüm meclisten dişarı yıllardır bu yüzden ii kuş çıkmıo oynun kusundan anlamayan abilerim arkadaşlarım bilmedikleri kuşları bir birine eş yapıo çogaltıya satıo hediye edio alan kişiler kuş sökücem die ömürünü geçirio....
oyun kuşu rengine göre eş yapılmaz kanını bilmek lazım artık iş öyle bi boyuta gelmişki eski abilerim daha ii bilir kuşu eline aldınmı az çok anlardı ne oldugunu artık oda bitmiş kırıla kırıla oyun kuşu tipi war ama kanda başka kuş oldugundan oyun kuşu wasıflarını yapmıor...
Lütfen oyun kuşu beslemeyen arkadaşlar böyle kuşlar üretip diger arkadaşlara kötülük yapmayın....

ilk resimdeki beyaz kuş sarıdır.eğer o kuşun soyu temizse o kuşa boz ve beyaz benekli atabilirsin.diğer kuş ise kağıt bozdur eğer bukusada boz ve boz benekli atabilirsin

selamım aleyküm
bencede kırma derim maviyi maviyi sabuniyi sabuniye ve biri düz diğeri aksesuarlı kuş ama dersen elim o ırklardan yok dersen mecbur eş vuaracaksın ama bana sorarsan kırma derim oyun kuşu olara mavi olan kuş daha kalite bu arad söylemeden geçemedim.

saygılar

sabuni nin gagası işi bozuor gözleri filan kanadı göğsü iyi ama gagası ofsayt

3. resimdeki sabuninim seritleri yüz yapısı gerçekten güzel altından iyi yavrular gelebilir..bol yavru almalar..

Geri