Taklacılar uçmuyor...YARDIM...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gece_Sahini
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sahinn sahin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar 2 çift beyaz mardinim var.Başka kuşum yok. Kuşlar kümese ve çevreye alıştılar. Kuşları atıyorum çatıya konuyorlar, çatıdan kovalıyorum başka çatıya uçuyrlar. Anlayacağınız beni fitil ettiler. Uzun zamandır uçmuyorlarmış, silik oldukları belli.
Benim kümes, yerleşim yerinin bitiminde sayılır. Şöyle düşünüyorum yerleşim yerine 1 km uzaklıktaki araziden atsam havaya benim kümese gelirler böyle ara ara tekrar etsem açar mıyım bu kuşları?
Yoksa dışardan atınca sıkıntı olur mu? Yani uçamama veya kümesi bulamamı vb

Merhabalar Şahin, kuşların eke(kart) kuşlarsa ve uzun süre yatmış kuşlarsa onlarla uğraşacağına yavru yapsınlar, onlar için uğraşırsın. Anladığım kadarıyla yerinde uçum için müsayit... Yavruların her aşamasını görüp bir de kendi üretimin olduğu için söküldüklerinde seni daha bir mutlu ederler. Yavruların kanatları güçlenmeye başladıkça (2-3aylık) kendilerini belli ederler, kendiliğinden oyun oynayarak şımarık bir uçuş sergilerler, sende o zamanlardan itibaren sabah aç uçur indir yemle akşam da uçur. Yavruluğunda günde ne kadar çok uçurursan o kadar iyidir tabi tüy düzmüyolarsa ya da sağlık sorunları yoksa... İyi bir disiplinle kuşta da uçma isteği ve soyunda da iyi oyun varsa kısa sürede (3-4ay) iyi sonuçlar alabilirsin. Her kuş için aynı zamanda sökülür diye bişey yok; sabırlı ve bilgili olmak lazım.
Kart kuşların bir kaç tur atıp düz mü uçuyorlar yoksa sürekli bel kırma hareketi denilen takla çevirmeye çalışıyolar mı? Kuşlar ilk defa sende uçuyor olabilir. Eğer hiç bel kırmıyolarsa, bu yavrularından da oyun açısından pek iç açıcı sonuçlar alınamayacağına işarettir ve ben onlarla uğraşacağıma oyunu daha kesin damızlıklarla başlamak gerekir derim. Kuşların resmini de net bir şekilde koyarsan fazla kilosu var mı, kuşlar kırık mı, duruşlarında iş var mı...vb kesin olmasa da yorum yapabiliriz. Kolay gelsin.

merhaba,en büyük yanlış eş kuşları birlikte uçurmaktır dişi konsa erkekte konar erkeğin yanına yavru ekesi kuş alırsan bence sorunun çözülür, dişiyi göstermeden erkeğini tek kovala uçabilir belki :slm:

Kuşların yatık iseler istediğin kadar uğraş uçmazlar.. 1 km uzaklıktan salarsan büyük ihtimalle gelirler onlar için antrenman olur ama buda hergün çekilmez..sen bence yavrularını al onları uçurmayı dene..

1564.jpg

1569.jpg

Kuşların resimleri bu arkadaşlar. Tepeli olan takla atıyor ama diğerlerinin takla attığını görmedim zaten havaya atınca hemen çatıya iniyorlar, oradan kovaladım mı başka çatıya. Tam olarak uçmadıkları için takla atıp atmamaları belli değil. Beyaz olanlar taklacı diğeri taklacı değil. Bakalım artık biraz daha uğraşacam olmadı artık yavrularından verim alacağız. Birde tek erkeği uçurmayı deneyecem eşiyle atmayacam :tamam:

Maşallah beyazların çok güzeller önceki sahipleri uçurmaya kıyamamış olacak ki ondan uçmuyorlardır :)

Evet düşündüğümü yaptım ve sonuç hüsran. Dün, eve 300 m uzaklıktan bıraktım 2 tane erkeği. Bir tanesi havada 1 tur attı sonra yere çakıldı. Bende yere düşünin arkasından koştum yakalamak için. O arada diğer kuş uçmaya çalışıyordu. Yere çakılan kuşu yakaladığımda diğer kuşu göremedim ve eve gittim. Aradan 1 saat geçti diğer kuş gelmedi sonra 200 metre ilerdeki çatıda gördüm bizim çatıya kuş attım gelsin diye sonra kuş havalandı bizim çatıyı silme geçti başka yerlere kondu ordan sonra da sırra kadem bastı.
Anlaşılan elimde ki kuşlar uçmayacak iyiden iyiye yatık olmuşlar. Çatıya konduklarında taş atıyom çatıdan kalksınlar diye oralı bile olmuyorlar. Resmen Lale devri gibi, hiç birşeyi tınlamıyorlar :) Neyse kalan 3 kuşu yavru almak için besleyecem sonra 2 tane uçan kuş almam lazım yoksa yavruları bekleyesiye kadar 3 ay geçecek. 3 ay da kuç uçurmazsam tavuk gibi kus beslersem bu durum bana göre sıkıcı olacak. Olay bu arkdaşlar.
Kalın sağlıcakla

:))) EVET ÇOK AÇIKLAYICI OLMUŞ.. DOSTUM SEN BENCE BUNLARIN HEPSİNİ SEPETLE.. BAŞKA KUŞLAR AL BİDE ONLARLA DENE..

Geri