Taklacılar umduğum gibi çıkmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pvpone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

pvpone

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umut asd
Meslek
webmaster
İlgi Alanı
Diğer
2 gün önce 1 çift çakmaklı aldım 50tlye bugun önce erkeğin kanadını açıp uçurduğumda direk yan çatıya kondu fişek bile yapmadan sonra onu indirip dişininde kanadını açtım ve 2sinide kaldırdım çatımdan benim uzun bi sopam var ucunda siyah poşet bağlı onunla korkutarak yükselttim biraz kuşları ama 2dk uçuşlarında toplam 3-4 takla attılar, fişek yapmıyolar ve yere çabuk iniyolar buda diğer düz uçan kuşlarımında çabuk inmesini sağlıyor :S bu kuşlara ne yapabilirim fişek yapma özelliği sonradan katılabilirmi veya uzun uçmaları için ne yapabilirim? diğer düz uçan kuşlarım yaklaşık 10-15 dakika uçuyorlar poşetle korkuttuğumda 20dkyıda buluyor ama bu taklacılardan yana hiç yüzüm gülmedi :) tşk.

sevgili umut:

çakmaklı demişin ama bunlar çakmaklı değil.
kuşların fişek yapması sanırsam zamanla oluyo.kuş uça uça kendini geliştiriyo takla atmaları da bu şekilde uça uça oluyo.belki uzun süre yatıyolardır.belki de fazla uçurulmamışlardır..

saygılar...

Peki cinsleri ney bunların birde fazla uçursam açılırlarmı

fazla uçursan açılırlar ama düzenli uçurman lazım.cinslerine gelince çakmaklı olmadıklarına eminim sadece ama ilk resim mavi .
bu arada yazmayı unutmuşum yeni kuşlar o yüzden de fazla takla atmamış olabilirler...

merhaba,kuşlar kızgın yani ensede olabilir ,uzun zamandır uçmamış ,yerini yadırgamış ,oyunlu değil düz taklacıda olabilir,her taklacı fişeklemez ,renkleri boz dumanlı (boz da olabilir tam gözükmüyor)diğeri koyu olan dumanlı bunlar çakmaklı değil,50 lirada bence çok vermişsin ama uçurmaya devam et belki eder ilerde oyunuyla ,güle güle besle :slm:

Bunlar çakmaklı değil cuf cuf! Bunlar bence oyunsuz olabilir.. Oyun yapması için soyunda oyun olması gerek.. ama her mardin gibi bunlarda düz takla atarlar.. yani 50 liralık olmasa da sana 20 liralık oyun yaparlar.. Uçur..

arkadaşlar kusura bakmayın ben bu işlerde yeniyim. düz takla nasıl oluyor oyunlu nasıl oluyor. ben takla atan kuşlara oyunlu deniyor sanıyordum.

Kardeş kuşlarının birisi dumanlı diğeride silik mavi.. O silik mavi dediğime muhtemelen başka bişeyler diyende çıkacaktır...
Taklaya gelince: kuşlar sanki daha önceden fazla uçmamış gibi duruyorlar ama düzenli bir şekilde uçurursan açılırlar inşallah.. Bence mümkünse kuşları iade et.. Çünkü 50 tl gerçekten fazla bu kuşlara bunlar 20 tl civarı eder.. Ama değiştirme şansın yoksa ne diyelim hayırlısı olsun.. Devamlı uçur: açılırlar inşallah..

..........SİNAN ÖZTEKİN..........

kuşlara çok para vermişsin

Kuşların gelip dama çekmiosa direk düz takla atıosa .Her ne kadar uçursanda değişmio bu. Muhtemelen seninde öyle olcak. Fiyata gelince evet fazla para vermişsin polat arkadaşımzın dediği gibi iade edebiliosan et veya yerine bşka kuş iste..

merhaba. oyun kuşu hakkında karar vermek zordur. en azından 1-2 ay uçurup denenmeni tavsiye ederim. kuşlar geç uçurulmuş ve yeni sökülüyor olabilirler. hergün uçur ve 1-2 ay sonra kuşlar havada 1 saat kadar kalmaya başladığında oyun performanslarında olumlu yönde değişiklik olmuyorsa ozaman kuşları kümesinden elersin. ayrıca oyun kuşunu düz kuşla beraber uçurma. sadece ikisini uçur konduktan sonra düz kuşlarını uçur. düz kuşlara yetişeceğim diye oyun yapmazlar yoksa. fiyat konusuna gelince 50 tl 1 çift kuş için çok değil bence. çünkü bir kuş o seviyeye gelene kadar zaten 20 liralık yem yiyor. iyi bir oyun kuşu 1 senede sökülür. kimsede 1 sene altında bekleyip umut bağladığı kuşun tanesini 25 tl ye vermez. oyunda garantili kuş istiyorsan bütçeni zorlayıp biraz daha yüksek fiyatlara uçurup izleyerek kuş alabilirsin. zaten ucuza aldığın kuşların büyük çoğunluğu iyi oynamaz bol miktarda ucuz kuş alınca hem pahalı kuşa ödeyeceğin paradan fazlasını ödersin hemde elinde oyun yapan kuş olmaz. bu bakış açısıyla oyun kuşuna ve kuşçusuna hakettiği değeri vermek gerekir. 50 tl ye aldığın kuştanda mükemmel oyun beklememelisin. zaten o kuşlarda iyi oynama umudunu taşısa yetiştiricisi emin ol satmazdı. (bu söylediklerim genel anlamda böyledir. tabiki istisnalarda olanbilir. kuşçuluğu bırakan, atmacaya kızan, ailevi problemler yaşayan yada paraya çok ihtiyacı olan yetiştiriciler bazen iyi kuşları umulmadık fiyatlara verebiliyor.)

arkadaşım kuşçulukta yeniysen bu kuşlar senin için ideal sadece verdiğin para biraz fazla ama mardin kuşunun ne olacağı belli olmaz sen onları bol bol uçur .

Kovalayıp uçurmaya çalış.. sopa ile falan dürt ürküt ama yine uçmazlarsa kıçlarına torpil bağla :)

Uçuşunu, oyununu görmeden aldığın kuştan çok fazla bir şey beklememek gerekir. Sonuçta kapalı bir kutu gibi düşüneceksin. İçinden ne çıkacağını bilemezsin. Zaten öyle yüksek paralar verip aldığımız her kuş istenileni verecek olsa bizler yıllarca uğraşıp nesil ıslahı çalışmalarına vs. girmezdik. Alırdık pazardan bir çift sonra uçur keyfini alırdık. Ama öyle olmuyor. Her şey zamanla öğreniliyor. Sen de bir yerinden başlamışsın. Tecrübeli kişilerden yardım al. Ama burada sanal ortamda değilde bu işi yüz yüze konuşarak öğrenmeni tavsiye ederim.

Geri