taklacilarim da hastalik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baran06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

baran06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
baran anka
Meslek
isci
İlgi Alanı
Kediler
sa; benim taklaci kuslari besliyorum ama iki sorunum var yardimci olursaniz sevinirim,yesil renkte ve sulu ihal uslarim ve durgun tuylerini kabartip dusunuyorlar antibiyotik tedavisi yaptim fayda etmedi kumesimi hergun temizliyorum .yavrular yeme dusunce hastalaniyor yumurtalar tek cikiyor ve; ikinci sorunum ise pislikleri (kIl,solucan ,yilan gibi pislikleri oluyor )bu iki sorunuma cevap yazrsaniz sevinirim kullandigim antibiyotik adi amoxcure ama bir degisme olmadi tsk: baran

abi galiba salmonella olmuş dediğin özellikler benim kuşlardada vardı internette bazı ilkel yöntemler var ama bilmiyorum denemek istersen..
benim kuşlarda varken ben araştırdım ''YOK boyun tüylerini çek YOK boğaz damarlarından bir tanesine bıçak vur kirli kanı çıkar'' falan ama hiç uğraşma salmonix galiba bie deneme

selamlar
güvercin yetiştiricilerinin karşılaştığı bir diğer hastalık yeşil ishal hastalığıdır.bu hastalık salmaonella typmyriumvar coppenagen isimli bir mikroorganizma tarafından oluşturulmaktadır.en çok görülen belirti yeşil yapışkan mukuslu ishaldir,daha sonra eklemlerde şişmeler kanat ve dirsek eklemi tutulması ve ölüm görülür.kuşlarda çok hızlı yayılır ve yavrular için öldürücüdür.hastalık çoğunlukla buğday içerisinde fare dışkıları ile bulaşır.hastalık ilk yayılmaya başladığında kullanılacak spesifik ilaçlarla bir nebze olsun hafifletilebilir.salmonellaya en etkili ilaç FURAZOLİDON dur ama bu ilacın eti yenen hayvanlarda kullanımı A.B tarafından yasaklandığı için pek preparatı bulunmamaktadır.bir diğer etkili ilaç KLORAMFENİKOL dur bu ilaçta veteriner ilaç farmokopesinden çıkarılmıştır.beşeri olarak kemicetine şurup ta vardır.bunun yanında baytril ve florfenikol denenebilir.maalesef tek tük te olsa boyun dönmesi topallık ve uçamama şekillenir.bu hastalıkla en etkili mücadele yolu tabiki kuşları aşılamaktan geçer bunun için hypra firmasının tifo paratifo tavuk aşıları vurulabilir.senede bir defa bütün kuşlara yapılmalıdır.

kuşlarına acil şifalar arkadaşım
saygılar
umut coşkun

tsk verdigin bilgiler ve ilac isimleri ici

salmonella hastalıgı kesin çözüm dimetrin adında toz ilaç veterinerlerde nadiren bulunur çok etkili bir ilaç kullandım 3 günde kesinlikle müthiş faydasını gördüm daha önceki senelerde de başıma gelmişti antibiyotik vil-floks uygulaması sonucsuz kaldı birçok kuş öldü.bu ilacı kullandıktan sonra inanın yürüyemeyen kuş şimdi yavaş yavaş uçmaya başladı çok geç toparladı ama olsun o kadar çok agırdı hastalıgı kullanmaya başladıktan sonra bütün kuşları kurtardım.bu hastalık bağışlıklıgı olan kuşlara bulaşmıyor zaten. daha önce geçirmişte kurtulmuş olanlarada geçmez.3 günde götüren bir hastalık ben faydasını gördüm tekrar ediyorum şifa dimetrin adlı tozda.bu ilaç italyadan ithal ediliyor onun için bulunması biraz zor.5 gün boyunca yarım çay kaşıgından biraz fazla tozu 2 lt suda eritin düzenli olarak hergün suyu değişmek koşuluyla kuşlarınızA uygulayın.geçmiş olsun..

Geri