taklacılarımda titreme acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haşim ayvaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
haşim ayvaz
Meslek
FIRINCI
İlgi Alanı
Kediler
değerli üstadlardan yardım istiyorum kuşlarım titremeye başladılar biçoğunda var bu olay nasıl engel olabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz

kuşların kafaları titriyorsa sala baş hastalıgıdır vebaya dönüşebilir ben 1 gunde 6 mardınımı kaybettım o titreme yüzünden.titriyenelri ayri bir yere al onalrla ilgilendiginde ellerini bol basumla yıka diger kuslarına öyle dokun yoksa onalrda gider. 1 hafta içinde olur o titriyenler ayrıca bulaşıcıdıro hastalık.

Ya benim kuşumda titriyor ama 4 hafta oldu halada daha salla baş olmadi kuşu elime aliyorum kusun alt tarafinda kemikleri cırt cırt ediyo neden acaba ? xD

titreme kafada mı yoksa kusun tamamında mı ? kafadaki titremeler ölümlede sonuçlanabiliyor. bazıalrı düzelebilir ama eserliği kalır.

Benım kuslarımda da var ama bir sorunmuş gibi gelmedı hıç bende...Bir cubugun uzerınde durunca bakıyorum kus gögüs bölümü komple oynuyor kanatları tıtremekten acılıp kapanıyor o arayı gorebiliyorum..Yalnız kuslara sabah baktıgımda bu tıtremeyı görebılıyorum kusları acıp saldıktan sonra bırsey kalmıyo...Sanırım hareketsızlıkten olabılır..

arkadaşlar kuşun tamamında var titreme arkadaşın dedği gibi kanatlar açılıp kapanıyor ama bu olay ki kaçında var diğerleri normal titriyor ve titreyenler takip ettiğim kadarıyla sürekli oturuyorlar nedenini bi türlü anlamadım temizlik konusunda da oldukça titiz olmama rağmen hastalığı nasıl kapıyorlar anlam veremiyorum nasıl bir çıkar yol bulacam bilmiyorum

valla tamamında titremeyaşıyorsa kuş onu bilemiyecem ama bildiğim oalrak titreme diye sallabş ın önceki halidir yani kuş kafasını geriye çekerr kafası titremeye başlar hafiften hafiften titrer hep eline alıp baktıgınızda gayet güzel bir şekilde görülür bu olayy..

geçmiş olsun hastalığın belirtilri ornithosise benziyor buradan tam tanı konmuyor ama şunlara bak yeşilimsi ishal durgunluk tüy kabartma tek gözde sulanma kilo kaybı solunum zorluğu eğer bunların birkaçı varsa vede emin olmamak kaydı ile tylosin tetracycline lincomicin ve erythromycin kullanabilirsin.ileriki aşamalarda kanat ve eklem yerlerinde şişme olursa hergün kontrol et dekort 050 yi günde yarım hap 3 gün kullanabilirsin geçmiş olsun saygılar yozgatlı osman

Titreme yüksek ateşe işaret eder. Bunu ishal izler. Daha sonra hastalık kilo kaybı ve iştahsızlık şeklinde devam eder. Bir çok hastalık bu şekilde başlar..

benimkinin birinde olmuştu hemen b vitamin takviyesi yaptım biraz düzeldi bir gece dışarıda bıraktım sularına biraz b vitamini koydum şimdilik sorun yok gibi

Geri