taklacıların kanadı çekilrmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan diyarbakırlı33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat esenli
Meslek
mobilya
İlgi Alanı
Kediler
bir çift taklacı sabunim var 2 sininde 2 kanadını çektim eski performansı verirmi birde 4 aydır falan yattı kuşlar bazıları vermez dior bazıları 1 - 2 ay sonra eski haline döner dio çekimde 6 takla vururken üçe dörde düştü birde yükselemiyorlar düzelrmi acaba ?

kuşlarına devamlı antreman vermen gerekiyor her gün uçurmaya çalış bir iki aya eski hallerine yakın olurlar şuda var bazı güvercinler oyun bozabilir çeşitli evreleri vardır herzaman aynı oyunu yapmaya bilir ama sen ilk secenek antreman ver

antremanlı uçursan bile biraz uzun sürebilir
!!!

arkadaşların dediği gibi bolca uçurmaya çalış 2 bilemedin 3 aya kadar eski haline döner tabi ki oyunu bozmamışsa

s a ferhat kardeşim güle güle uçur kuşta kanat çekmek kuşu bir sene götürür bunu derken yani 1 yaşında ise 2 yaşında demek kırk güne yakın zamanda kanat gelir misal saçını makasla kessen acımaz ama çekip koparmak istesen canın yanar alışsın diye çektin her halde bir daha kanadını çekme çitele yada bilen yakınında kuşçu arkadaş veya büyüklerinden yardım al eski seviyeye gelmeleri için yemini biraz kıs düzenli uçur zamanla nefeslenip daha çok uçacaklardır kolay gelsin
selamlar

güzel kardeşim senin güvercinlerindeki performans düşüşü kanat çekiminden değil uzun süredir yerde yatmalarındandır...kuşlara antreman ettir..nefesleri açıldığında tekrar eski hallerine dönerler..

muharrem abi çok doğru söylemiş kanat çekmek hiç iyi değildir. bir kuşun tüy zamanını sağlıklı bir şekilde geçirmesi kanatlarını temiz bir sekilde çıkarması gerekir. kuşun tüğ zamanı haricinde çekilen kanatların birçoğu yanık çıkar çizgi çizgi olur. ve tekrar çekilen kanat güçsüz olur. ayrıca antreman zamanını geciktirdiği için yetiştiriciyi geriye götürür

diyarbakır kuş' Alıntı:
YA ARkaDaş lar Bir GüVerCiNin KAnaT Çıkma SüREsi KAç Gündür Çokk ACil :hungur:

30 günde uçacak seviyeye gelir, ama 40 günde orjinal boyuna erişir.

selamınaleyküm ustalar şebap cinsi sık taklada olan bi güvercinim vardı tek kanadını çektim odada 5 6 takla atan kuş şimdi 1 tane bile atmıyo sebebi kanat çekilmesi mi

Geri