taklacıların tüyden sonraki durumu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gecko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gecko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan adak
Meslek
kasiyer
İlgi Alanı
Kediler
abilerim bir sorum olacak...bundan 3 hafta önce tüye giren bir yavrum vardı..tüye girmeden önceperfermansı iyiydi..taklayı çevirebiliyordu.kuşçu tabiriyle götlemeyi bırakmıştı artık..hatta çekmeye çalışıyou kendini.fakat hayvan tüye girdi bişiler oldu.neredeyse 2 hafta uçurmadım..çünkü bu haliyle bir şey yapamayacagını biliyorum hatta bir kere uçurayım dedim hiç yapmadıgı şeyi yaptı hayvan başka dama zor attı kendini..yani kısacası bu durumdan ne zamn kurtulur.tüyden çıkmasınımı beklemeliyim..şu an yavaş yavaş üzerindeki durgunlugu atıyo gibi eski neşeinide buldu..3 gündür nefes açtırmaya çalışıyorum kısacası antremanları başladı...fakat hala tüyde sizce şu an uçurarak hatamı yapıyorum

Biraz daha sabır bekle derim

ewet bencede biraz beklemelisin ve unutma eğer kanatlarıda tüğdeyse eğer kanatlarını düzelttikten sonrada kanattaki tazeliği atmasını bekle bence buda 3-4 güb sürer yani taze kanatla uçurma derim ben
saygılar

kuşun tüyünü tamamlasın bekleyin . İnce tüyün bitiminden bir süre sonras baş yedeklerini de tamamlayacak baş yedekleri filizken de kuşunuzu uçurmayın patlayabilir . filizleri tamamen kuruyunca kuşunuzu bolca uçurun sabırve kararlılıkla günü gelince içinde bir özellikvarsa orataya çıkar diye ümüt ediyorum . selamlar. ŞEREF

diğer kuscu arkadaşların dediği gibi az daha sabır kuşun tüyden cıkmasını bekleyın,kuşlar tüye girince fazla ucmazlar halsizlik çöker ustlerıne ama emın ol en saglıklı kuşlarda genellıkle tüye giren kuşlardır..emın ol tüye girmeden oncekı oyun performansınız tuyden cıkınca kat katını vericektir..

saygılarımla

s.a.
son telek tabir ettiğimiz kanatlarını atmış ise ve kanatlarının dibindeki kan pırtısı kurudu ise ince tüyünüde atmışsa sağlıklıysa uçur ama kana dipleri kurumamışsa uçurma kuş kanatlrından acı çektiğinden uçamayabilir ve sağ sola atabilir

Geri