Taklacımı Kelebekmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatih00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

fatih00

Üye
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar biliyosunuzki bi süre önce kümesime sansar girdi bende o olayı yaşadıktan sonra kuş muş bakmadım ama şimdi fikrimi değiştirdim prefabrik kümes alıp yeniden başlamak istiyorum kuşçuluğa ama ne tür güvercin alsam karar veremedim taklacımı alsam kelebekmi sizce hangisi??

taklacı kesinlikle

taklacı oyu 2 yokmu arttıran yada kelebek diyen??

bu birazda senin zevkine kalmış bişey...iki türde performans kuşu ama bana kalırsa taklacı..aeo

merhaba arkadaşım zamanında taklacıda besledim şu an kelebek beslemekteyim benim tavsiyem kelebek olur bir performans kelebekçisi olarak ve taklacı ırkınıda beslemiş ve denemiş biri olarak bana kelebeğin uçum süresinin size bağlı olması pırltı verdiğinizde inmesi ve sergilediği oyunlar dolayısıyla ben kelebek beslemeyi tercih ediyorum ama yinede karar sizin tabiki saygılar .

Valla ayırcak zamanına ve zevkine göre değişir.. Ben olsam taklacı beslerdim. Kelebek çabuk indiği için zaman sıkıntısı olanlar için ideal.. Ama taklacı beslemek bana göre çok ayrı bir zevk. Ne kadar sinir bozucuda olsa bir kuşun çatıdan kümese 2-3 günde inmesi bile bana keyif veriyor garip şekilde aklın orda kalıyor falan :), bunun dışında sefer yapması, yavru kovalaması vs. yönünden bana taklacı keyif veriyor... Tabi herkesin zevki ayrıdır..
Saygılarla...

Tartışılmaz bile. Kesinlikle taklacı.

Öyle bir soru sormuşsun ki sonu kavgaya bile gider (: Herkesin kendi zzevki biri taklacı hastasıdır biri saya .bence kümese hem taklacı hem saya al uçur yavru çıkar hoşuna giden ırkı tut diğerini sat .(saya al sen (: )

zamann bolsa ve paranda varsa düzgün seferli taklacı derim. TABi KARAR SENiN :heyo:

Ya aslında yerim çok müsait her tür kuş beslenir ama taklacı istiyorum tekrardan benimde aklımda o var zamanımda çok zaten oyun kuşu bulmamda kolay olur galiba taklacı alacam eğer bıkarsam sayaya dönerim heralde:) :)

dönekten kastınız selanik muradiye vs. ise bursada kuşçu çok onn iiçn havada dönek gören pırıltı veriyo yada kuş kaldırıyo onn için beslemek zor

kral biraz haklı gibi zaten dönek beslemek isteseydim başlığada oylamadada öyle yazardım sadece kelebek ile taklacı arasında gittim geldim ama galiba taklacı alıcam :)

aslında benim aklımda dönekte beslemek var ztn karışık benim kuşlar hoşumada gidiyo dönek ama herkes insan olamıyo adam çatıda bekliyo boncuklu tüfekmi artık havalı tüfekmi ne bilmiyom kuşları vurmaya çalışıyo vurmaya çalıştığı kuşlarda yan komşusunun durum böyleyken dönek besleyemiyoruz :sinirli:

aslında taklacı besliyceksen içine 2 3 çiftte kelebek katsan zararı olmaz diye düşünüyorum aklındaki soruda ortadan kalkar :) ayrı uçurursun

bence kelebek besle ben hertürlüsünü besliyorum ama en çok zevk aldıgım kelebek ve dönek ama taklacı ırkı cok zaman ve emek isteyen bir tür o kaba saba yapısının altında o kadar narin ki her hastalıkta direnci daha az ve istediğin gibi hareket etmez bazen sunları hiç kümesten cıkartmayım diye düsündüğüm oluyor ama kelebekler ise ayrı bir sevk yere inerken korkuyorum biri bir gün kafama yapışacak diye hele dönekler ise o ayrı bir melanik bir evin arkasına çarpar ama dönegin sağlam damarlısını bulmak mesele bende yok yani onun için diyorum

Trakyalı haklısın ama bizim karşımızda kelebek selanik arkamızda kelebek selanik çaprazımızda kelebekçi falan filan hep dolu biraz ilerde oynarcı yani çoğu aynı türden besliyo bende farklı olsun diye taklacı düşünüyorum ama bakarım güzel bi çift kelebekte bulursam oyunu güzel bi kelebek yani o zaman onuda alabilirim :):)

Tabikide Kelebek Mardin kuşu 12 Saatin 10 nu Çatıda Geçiriyor Vede Yükselmesi Boyumu Geçmior :haha: Kelebeği Uçurduğunuzda Zor Gördüğünüz Sinek Noktasına Ulaşıyor Ve Aşağı İnişleri Muhteşem Dalışı Ve Dönüşünü İzlemek Süper Bir duygu :heyo:

İzlerken hangisinden zevk alacaksan onu besle. İkisindende zevk alıyorsan 2 tür besle bişey olmaz. Bende hiçbir kuştan vaz geçemediğim için 7-8 tür kuş besliyorum. Ayrı uçur hpsinden de istediğin verimi alırsın tabi birde çapraz eşlenmelere kesinlikle izin verme..

SİNAN ÖZTEKİN

Geri