TAKLACININ YAVRUYA KUSMASI VE UÇURULMASI HAKKINDA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşçuf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kuşçuf

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatihkor
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
S.A arkadaşlar yeni oyun sökmüş yavru uçuruluyo orta derecede bi oyun sergiliyo ve bu kuş daha yumurta yavru görmedi deniliyo.Yani yavru görse oynu daha başka olacak 2 katına çıkacakmış gibi bir izlenim var.İnternettende takip ettiğime göre izlediğim videolara ve yapılan yorumlara baktığımda sanki kuş yavruya kustuğu zaman oyununda bir azalma olacakmış gibi yorumlar okudum.acaba bu işin aslı nedir kuş yavruya kustuğu zaman oyununda bir artmamı yoksa azalmamı olur.Bu arada kuşçuluğa yeni başladım önceden başlayıp bırakmışlığım var.yorumlar için şimdiden tşkler.SAYGILAR

A S FATİH KARDEŞİM TAKLACI OYUN KUŞUNDA OYUNA BAŞLAMIŞ KUŞ YAVRUYU BÜYÜTÜP TEKRAR YUMURTAYA YATTIGINDA ANTREMAN VERİLMEYE BAŞLADIGINDA YAVRULUK HALINDEN DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERİP DAHA DA ÜZERİNE KOYMASI GEREK YANİ OYUNUNU EKSİLTMEMELİ DAHA DA ARTIRMALI EKELEŞTİKÇE DEVAMLILIGIDA OLMALI İYİ KUŞUN BÖYLESİ MAKBULDÜR
SAYGILAR

İyi damarlar ekelikte performansını çok düşürmez, hatta üstüne koyarak artırır..

selam sayın büyüklerim bir konu da ben sorum olacaktı bir yavru uçurdum normal düz takla yı çok geç döndü yani en az 40 45 gün falan hiç takla dönmedi bu zaman dan sonra takla dönmeye başladıktan sonra yaklaşık 20 25 gün falanda yalan yanlış takla dönmeye devam etti yani hava da en ufak bir fişek hareketi olmadı ben tam ümüdümü kesmişken yani oynamaz diye düşünürken kuş bir anda eşe gelir gibi oldu ötmeye başladı kuş havada ansızın 6 7 taklayla fişek yapmaya başladı ve kuş kanat telek leri dökünceye kadar uçurdum sonra kanatları eksişlince dogal olarak da kış mevsiminden dolayı kuşu kapattım şim di kuş yumurtada yatıyor geçenlerde havalar iii olunca 3 5 gün uçurdum kuş hedef in üzerine geliyor oyunu oynuyor ; ama bir sorun var kuş fişeklerken çekmiyor yani çok aheste gidiyor şimdi sorum şu sayın abilerim; şim bu benım anlattım kuş yavru ya kusunca oyun bozarmı yoksa nefes i açılınca tempolu mu fişekleyerek oynar mı? şimdiden vereceginiz cvb için tşkler saygılar

mrb fatih abilerim..bildiğim kadarıyla iki sorunuza cevap vermeye çalışıyım..

birinci soru için:
yavru kuş genç insan gibidir,eke ise olgun..bir laf vardır gençler uçsa da inan altına etse de inan diye..yavrunun meselesi de budur..ya da bir gencin lafı mı yoksa yetişkinin mi para eder..başka bir deyişle de gencin hareketleri mi yetişkinin mi daha tutarlı olur...MARİK abinin dediği gibi kuş ekeleşince performansını artırması beklenır ve kaliteli kuşlarda genelde de böyle olur..

ikinci soru:

kuş taşıdığı gen ile alakalı erken ya da geç sökülebiliyor..kimisi göstere göstere sökülür kimisi aniden bu normaldir...bahsettiğinize göre kuşunuz yumurtada ve uçurmamanızı tavsiye ederim ta yavrular doğup renklerini belli edene kadar ondan sonra antremana başlayın..kuşunuz tüyden yeni çıktığı için zaten bir hantallık vardır üzerinde buna bir de kursağında yavru için hazırladığı mama da eklenınce nefes sıkıntısı çekecektir..bırakın yavrular doğsun kuş mamasını kusup yükünden kurtulsun başlayın idmanlara inş. daha iyi performans gösterecektir..

Geri