Taklada Ayak Şekli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Oyun kuşunda sefer sırasında yukarı tırmanırken ki ayak şekli nasıl olmalıdır?
Kimi yetiştiriciler ayaklarını toplamasını ısterkenbazıları da perdahlı ayaklarını uzata uzata yukarı dogru yuruyor gıbi ,merdiven çıkıyor gibi ayaklı yukarı kendini çekmesini istiyor.

Siz hangisini tercih ediyorsunuz ve neden?

Bizde kuşun fişekleme esnasında ayaklarının kapalı olması şarttır. Ayak açan kuş hata yapmış sayılır. Bir kusurdur. Ayaklarını karnına çekecek ve kafa ve gövde yukarı doğru bakacak. Ayak açan ve tırmanma hareketi yapan kuşların çoğunun kafaları aşağı bakar. Bu da kaçış mesafesini düşürür.

selamunaeykum
fisek kusun gosterisi show u dur dunuda yakisir goze hos bir sekilde yapmali genelde gordugum perdahli kusar fisek esnasinda bocaliyor ama ayaklari kapali kuslarda bu sorun olmuyo fiskirmada kisaca yakisiyo gide biliyosa acik veya kapli goze hosgeleni diyorum saygilarla ferhat

FİŞEĞİN SERİLİĞİ VE UZUNLUĞU AÇISINDAN ,KAFA YUKARIDA, AYAKLAR GÖVDEYE ÇEKİLİ KONUMDA OLMALIDIR..

Ustalarımında dediği gibi ayağını gövdesine çeken kafayı dik tutan kuş daha uzun gidiyor ama benim dikkatimi her zaman ayaklarını açan kafası sanki kopacakmış gibi yere indirip de metrelerce fişek yapan kuşlar çekmiştir.

Ayak açan, kafasını eğen kuş perdahla oynar. Göze ne kadar hoş görünür(bence hoş değil) tercih meselesi, ama her yerde aynı oyunu yapmaz. Yani yere uçarsa farklı, terasa uçarsa farklı , yuvası tepedeyse farklı, çukurdaysa farklı oynayabilir. Kafası yukarda, ayağını çeken kuş her yerde aynı oyunu yapar.

Merhabalar;

Ben de ayaklarını toplayarak fışkıran kuşları beğeniyorum.
Kuşun sadece inişe geçtiğinde ayaklarını görmek hoşuma gidiyor, bunun dışında kesinlikle toplamalı.
Selamlar.

Şenol

Kafasını indirmekten bahsetmişsiniz.
Peki hem ayaklı çıkan hem de kafası yukarda olan kuşlar yokmu?

Birde benim gördügüm yapışma sorunu olan kusların hepsi o ayaklarını cekenlerdeydi.
Ayaklı yürüyen kuşlarda yapışma olayı neredeyse hiç yok.

ayak salma iniş ile ilgili bir harekettir. fişek sırasında ayak salma bencede hatadır. takla aralarının kısalmasına ve zamanla yerinde sayarak takla atmasına sebep olur. kuş fişekmi yapıyor konmayamı çalışıyor bunun izleyici açısından net bir şekilde anlaşılması açısından fişekte ayak toplama önemli bir artı puandır.

SA...
Bence istenilen oyun şekline göre de bu ayak verme konusu değişir...
Herkesin hem fikir olduğu uzun giden kuşların ayaklarını gövdeye cekmesi gibi. Ben daha çok erkeklerin iri yapılı olmalarını isterim bunun için seferlerde ayaklar ne kadar gövdeye yapısık olursa iyi olur...
Aynı zamanda da dişilerimin minyon tipli olmasını isterim. Çünkü bu tür kuşlar hedefe daha iyi yaklaşan ve esnek olan kuşlardır sefer sırasında ayak vererek aynı zamandada kendi etrafında burgu yapsa bence çok hoş olur. tabi oynayıpta erkeklere fizik acısında taş çıkaran olursada beslerim...

Sizin kuşlarınızın ayakları nasıl taklada?
Gözlemlerinizi bekliyoruz.

Selamlar
Ömer kardeşim Çok güzel söylemişsin .Perdahlı oynayan kuşun yapıştığını görmedim Ama perdahını almayan kuşda yapışana çok rastladım.Bu tarz perdahlı oynayan Kuşa ANKARAda Kuş oyuna başladı demezler.3 gün uçur sıka gider 5.gün yürür gider derler oyuna başlar demezler.Perdah bi kuşda yoksa Bence salla gitsin. :)

Çıkarken ayaklarını kapamalı,inerkende ayaklarını açarak çatır çatır taklasını saydırıp inmelidir abi , ayak açarak inen kuşlar bi başka oluyo (:

Havai baş yaparken ayaklarını kapatmalı yere inerkende tıpkı bir uçak gibi iniş takımlarını yani ayaklarını açmalıdır. Aslında herkez hayalindeki kuşa göre standart koyuyor kimi diyor böyle oynarsa iyi kimisi diyor böyle oynarsa iyi. Bende alıp başını giden dakikalarca gözükmeyen 15 20 dakikada bir kümesin üstüne gelip uzun çekip az takla atan kuşları seviyorum 2 kanat çırpıp 1 takla attıktan sonra isterse 30 taklalı oynasın sevmiyorum. Uzun çekecek az atsada olur az olsun öz olsun. Bence en güzeli en doğrusu sen hangisini seviyorsan sevdiğin oyunu sana gösterebilen kuştur, diyorsan ben çekerken kafasını eğen ayaklarını uzatan kuşu seviyorum bunuda kuşunda görebiliyorsan bizler ne dersek diyelim o kuş kral kuştur keyfine bak.

bu sorunun cevabı aslında kişilerin zevkine göre degişir.kimisi perdahlı gidenı sever kimiside ayakları toplu kafa yukarda gideni.bende ayakları toplu seri kaçımlı omuza yüklenerek fışkıran kuşları seviyorum.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Peki hem ayaklı çıkan hem de kafası yukarda olan kuşlar yokmu?

Birde benim gördügüm yapışma sorunu olan kusların hepsi o ayaklarını cekenlerdeydi.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Peki hem ayaklı çıkan hem de kafası yukarda olan kuşlar yokmu? Vaar,hemde dolu......

Doğru lafa ne denir,haklısın....

Yaşın çok genç ama bu işi çözmüşsün,tebrik ederim.

cevdet özbayer' Alıntı:
Yaşın çok genç ama bu işi çözmüşsün,tebrik ederim.

Estagfurullah cevdet amca utandırıyorsun beni.
Benim daha 39 fırın ekmek yemem lazım 1 fırınlık öğrendiysem anca ne mutlu bana.

Daha siz gibi abilerimizden,amcalarımızdan öğreneceğimiz çok şeyler var .

s.a
bende birey sormak isterim. forumdan tanıştıgım bir arkadasımın hediyelerinden kalem sarı bir yavru var . bu yavru yeni yeni oyun a başlıyor normalde oyun kuşu beslemiyorum malatya ırkı besliyorum. bu kus ufak ufak fişeklemeye başladı .cıkarken ayaklar kapalı inerken acıyor.ama fişeklerken etrafında tur atarak takla atıyor. sormak istedigim tur atarak fişeklemesi kusurmudur.

ozgur06' Alıntı:
s.a
bende birey sormak isterim. forumdan tanıştıgım bir arkadasımın hediyelerinden kalem sarı bir yavru var . bu yavru yeni yeni oyun a başlıyor normalde oyun kuşu beslemiyorum malatya ırkı besliyorum. bu kus ufak ufak fişeklemeye başladı .cıkarken ayaklar kapalı inerken acıyor.ama fişeklerken etrafında tur atarak takla atıyor. sormak istedigim tur atarak fişeklemesi kusurmudur.

özgür tur atarak dedigin dönerek takla atarak fişekliyor o tür harekete taklacı oyun kusunda BURGULU oynuyor denir

ayrıca bir özellikdir her kus yapmaz beceremez kusur degil süsdür artıdır

saygılar

taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/bu-kusu-nasil-yorumlarsiniz-arkadaslar-t19209.html bak o hareketi bu kusda izleyebilirsin

kuscu_marik' Alıntı:
ozgur06' Alıntı:
s.a

özgür tur atarak dedigin dönerek takla atarak fişekliyor o tür harekete taklacı oyun kusunda BURGULU oynuyor denir

ayrıca bir özellikdir her kus yapmaz beceremez kusur degil süsdür artıdır

saygılar

taklaci-guvercinler-taklaci-performans-kuslari/bu-kusu-nasil-yorumlarsiniz-arkadaslar-t19209.html bak o hareketi bu kusda izleyebilirsin

tesekkur ederim abi.
o kuşun uzerinde daha fazla durmam lazım ozaman. abi o kus ve 2 alt yuva 3 kardeşi var hepsi beyaz birtek bu kalem sarı. alt yuvalardan 1-2 agız yavru ile eş etmeliyim. 3 agız yumurtadan cıkmadı cıkmak uzere

Geri