Taklada Kuyruk şekli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Oyun kusu sefer sırasında ve inişte kuyrugunun seklı nasıl olmalıdır.
Yukarı dogru v seklınde mı egımlı olmalıdır,aşagı dogru n şeklinde mi yoksa düzmü?

Oyun kusu byetiştiricilerinin yorumlarını alabılırmıyım hangı tur kuyruk acan kuslar ne tur oyunlar yapmıştır?
Hangisi makbuldür?

Biz çörten kuyruk deriz. U şeklinde olan tip yani. Bu tip kuyruk bizde tutulmaz. n şeklinde olana pek rastlamadım. Düz olup kapalı ve düz olup açık olan kuyruklar var. İnişte kuyruk çok açık şekilde ise inişte zorlanan bir kuş tipini işaret eder. Bu kuşlar başka çatılara konabilirler. Düz ve orta açıklıkta olanı makbuldür.

selamunaleykum
gozden basladik kanadi konustuk pacayi konustuk halende konusuluyor simdi kuyruga geldik bunada tamam birazdaha inerseniz simdiden soyleyim ben yokum o konuda :haha:
saka biryana kusun kuyrugu da cok onemli oyunkusunda en onemlisi olmasi yarim kuyruk veya alinan kuyruk kusun oynuna direk etki ediyor bunu cagumuz biliyoruz kuyrugu asagi dogru olan kuslar benim gozlemime gore duz gidemiyor severinde fiseginde ben bir kus ucuruyordum belinde kucuk bir eyrilik vardi cok guzel bir hayvandi ama fisegi eyimliydi tabi beli egildikten kuyrugu asagi dogru olunca
kuyruk sekli v yukari dogru ve duz olan sefer ve fisek esnasinda yarim az acan kuslarda ii kusla gordum tabi bunlar ne kadar gecerli tartisilir herseyden once gitmeyi fisegi bilecek simdilik bu kadar daha birseyler gelirse aklimaveya sizlerin dusuncelerinize gore muhabbet etmeyi isterim bu konuda
saygilarimla ferhat

merhabalar;
benim fikrim çörten kuyruk dedikleri yani v şeklinde kuyruk pek makbul değildir.Fakat tam tersi kuyruk kuşun sefer esnasında daha güzel rüzgar almasını ve fışkırmasını uzun gitmesini sağlar.Saim ustalarda bu özellik belirgindir.Ama tam n şeklinde değil okadarı abartı olur bence hafif içe dönük,iki el yan yana avuç açtığımızı düşünelim gibi.

Sa ...
Bu kuyruk konusu bir çok yetiştirici tarafından atlanılan bir konuydu konu için ömer abiye teşekür ediyorum...
Bence her iki kuyruk şeklide kuşlarımızı sefer sırasında kanat kadar etkiler. Eğer imkan dahilinde olursa birden fazla soy besleyen kişilerin buna çok dikkat edip farklı kümeslerde veya farklı bölümlerde beslemelerini öneririm..

'V' şeklinde yani kuyruk kenarları yukarıya doğru olan kuşlar daha çok sefer sırasında pratik ve seri olurlar aynı zamanda seferleri kısa mesefade olup gayet düz cıkarlar...( kısa mesefa derken en az 15 metre en fazla 30 metre)

'n' şeklinde yani kuyruk kenarları aşşağı olan kuşlar ise daha çok sefer mesefaleri uzun olan fakat diğer kuruk seklini göre biraz daha yavas ve içlerinde seferde eğilme olan kuşlardır...

Tek soy besleyen kişilerin bu kuyruk şekillerine çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü kuşlar birbirine gire gire artık kuyruk şekilleri nasılsa 'V' veya 'n' daha cok o tarafa giderek sefer düzeni bozulabilir...

..........V şekli, dediğiniz oluk kuyruklar,iyi kuşçular tarafından özür kabul edilen bir tarzdır.çıkışı kestiği düşünülür ve taklada dengeyi bozduğu.şahsen bende oluk kuyruklu iyi bir kuş seyretmedim şu ana kadar.genelde kısa oynuyorlar en son ankaradaki bir arkadaş sohbetinde de bu konu konuşulmuştu mamakta,herkes hemfikirdi.n kuyruk kuşlar v lere göre çok daha iyi ve tercih edilen cinstir.ama ne şekilde olursa olsun sefer sırasında ve inişte kuyruğu yelpaze gibi açılmalıdır bence.kuyruğunu bu şekilde açan kuşlar genelde dengeli ve dik oynuyorlar.

.....saygılar.....

Bu konuda basşka görüşlerinizide bekliyoruz.

S A KUŞTA KUYRUK ÇOK ÖNEMLİDİR ÇOK KİŞİNİN V VE N DEDİGİ KİMİNİN DE ÇÖRTEN KUYRUK OLUK KUYRUK KÜREK KUYRUK GİBİ VS KUYRUK KUŞUN DENGESİ TERAZİ SİDİR GENELDE TUTULANI KÜREK KUYRUK YANİ BİLDİGİMİZ BÜYÜK KÜRE GİN TERSİ SERSEM KUŞU AÇMADA KUŞUN KUYRUGUNUN ÇEKİLMESİ VEYA ÇATAL YAPILMASI KUŞU NASIL RAHATLATIP BOŞALTIYORSA KUŞUN KUYRUGUNUN ÇEKİLİP ÇATAL YAPILMASINDAN BOŞALDI SANILMASI KUŞUN O ANKİ PSİKOLOJİSİ VE ŞAŞKINLIGI İLE OLUŞAN BİR KAÇ GÜNLÜK GEÇİCİ STRESİDİR KUŞUN KUYRUGU ÇEKİLİP ÇATAL YAPILMADAN LASTİKLE BAGLANMASI DA KUŞU ÇOGU ZAMAN BOŞALTIR RAHATLATIR V KUYRUK LU KUŞUN TAM İSTENİLEN ŞEKİL OYNAYANINA PEK RASTLAMADIM GÖZLEMLEDİGİM TEK UNSUR V KUYRUKLU KUŞLARIN GENELDE HIZLI UÇUP PRATİK OLMALARI VE KISA OYNADIKLARIDIR SAYGILAR

Geri