Taklalar biraz aptal mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Hoca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hayrettin BÜYÜK
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
Yıllardır güvercin beslerim ve sık sık da atmaca saldırılarına maruz kalıyorum. Diğer ırklara bakıldığında uçuş esnasında bir tehdit algıladıklarında genellikle tehdit oluşturan bölgeyi terk ederlerken takla ırkı güvercinler sanki atmacanın kendilerini yakalamaları için yanına yanına sokulmalarına hala bir anlam veremem.

Bende aynı şekilde yıllardır bu düşünceyi kafamda oluşturmaya çalışıyorum. Yani bir taklacı ile gerek posta gerekse dönek ırkı güvercinlerin yırtıcı kuşlara yem olmaları arasında çok fark var. Dönek ırkı güvercinler kendi tespitlerime göre yırtıcılara çok az yem olanlar. Ama döneklere nispeten taklacılar havada hazır kargo paketi gibi gözüküyor. Bunun yapılarından kaynaklandığıda bir o kadar kesin sanırım.
Paylaşım için teşekkürler.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

paket şeklinde hüseyın arkadaşımızın belirttiği olay kuşun ırkından kaynaklanıyor yanı adı ustunde taklacı.ama abimizin dediği olay farklı.aslında benim fikrim bunu aptal değil akıılı kuşlar yapar dalış durumunda olmayan bir atmacanın yanında ve arkasında uçmak kuşun kurtulma ihtimalini arttırır.yani atmacanın bir kuşu alması için belirli bir mesafeye açılıp dalması gerekir.kuşun yanına doğru uçması onu hedef olmaktan kurtarır diye düşünüyorum ben.

saygılarımla
ÖmerÖZKURT

Malesef taklacılar diğer ırklara nazaran,yırtıcılara daha çabuk av oluyorlar.Taklacıların sahip olduğu bu dezavantajı aptallık değilde,yaradılış özelliği şeklinde yorumlamamız daha nesnel olur,saygılarımla.

bence taklacıların ırkından gelen birşey bu aptallıkla alakası yok cesur kuşlar :)

katılıyorum banda biraz ahm ak gelio

küçüklükten belli kuş besliyom 8 9 yaşlarındaydım o yıllarda şahin bi kuşu alsın arkasından 3 4 tanesi giderddi salak gibi

gökhan @k' Alıntı:
Malesef taklacılar diğer ırklara nazaran,yırtıcılara daha çabuk av oluyorlar.Taklacıların sahip olduğu bu dezavantajı aptallık değilde,yaradılış özelliği şeklinde yorumlamamız daha nesnel olur,saygılarımla.
selam değerli dostlar..her güvercin gibi havada atmacayı gören kuşlar bir şekilde dağılır kısa yoldan inmek ister :ama bazı kuşlar uçtuğu muhiti terkeder başka bölgelerde tehdidin olmadığı yerlerde uçarlar (bursa oynarı gibi)ama sonuçta en sağlam yer yuvalarıdır..bu sebep ile inmek isterler..garibim taklacılarım inmek istedikçe taklaya dönerler..atmacadan kurtulmak için yükselirler yada atmaca altında dönerek yükseltir onları yüksekte almasıda bir okadar kolay olur artık almak için..

Şimdiye kadar hep taklacı besledim. Diğer ırklar hakkında pek bilgim yok ancak atmaca yada şahin saldırısına maruz kalmasına rağmen hiçbir kuşum yem olmadı. Tabi kaybolanların akibetini bilmiyorum. Yırtıcıların saldırı anı genelde taklacının oyuna girdiği an yani en savunmasız anı. Yırtıcı kuşlarda genelde bu anı kolluyorlar. Bunun dışında taklacıların daha aptal olduğunu sanmıyorum. Yırtıcıya yaklaşmak yırtıcının işini kolaylaştırmaz aksine hareket mesafesini kısalttığı için kuş böyle yaparak daha avantajlı duruma gelir.

atmacanın yada kerkenezin güvercine dalması için belli bir mesafe gerekir.taklacıda yırtıcı gördümü yanında uçar yani aradaki mesafeyi kapatırdalmasını engeller ama yırtıcıyı gören kuşcu insin kuş diye kümesten kuş gösterir ee kuş inişe geçince atmaca için şans doğar bi bakarsınız kuş şahinin ayaklarında.

Merhabalar,

Her güvercin ırkında olduğu gibi taklacıların da sersemleri veya aptalları olabilir.Durumu bu şekilde taklacılar biraz aptalmı başlığı altında genelleme yapmamız bence doğru olmaz.
Forumdaki herkesin bir çok ırk güvercinin uçuş performansı hakkında bilgilisi vardır diye düşünüyorum.her ırkında kendi arasına sersem yada aptal bireyleri olduğunada şahsen rastladım,sizlerde rastlamışsınızdır diye düşünüyorum.
bu konuya açıklık getirmek istememin nedeni ise ileride bu forumdan aldığı bilgilerle yetiştirici olabilecek potansiyel hayvanseverlere de kötü tanıtım ve örnek olacağı kanısındayım.Çok defasında Gökdoğan saldırısında takla yetenekleri sayesinde kurtulduklarına şahit oldum.

selamlar
Can

bana göre kuş atmaca tecrübesizliginden dolayı o yem oluyor benim kaşar olmuş tecrübeliler basıp gidiyor ama yavrular yan yana uçarken bile yanındakini alsın öteki hala atmacanın dibinde uçuyor

selamun aleyküm arkadaşlaraptalını sersemini bilmem ona kader diyelim benim hala kendi yavrum olan altı yaşında hala uçurduğum kuş var sayısız saldırıya uğradı halada güzel oynuyo ama geçtiğimiz yaz iki tane oyun açmış üç tane
sık taklada yeni kovaladığım yavrular bile gözümün önünde gitti tecrübe muhakkak atmacadan sıkıyı yiyen kuş bir dahaki sefere daha kolay kurtuluyor amma oynayan kuş oynamaz oynıyacak kuş uçacak kuş kümesten bile dışarı çıkmıyor kuşta moral pisikoloji diye bir şey kalmıyor çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok oda rızkını kovalıyor herkese atmacasız günler diliyorum allaha emanet olun ESES CENGİZ

radar gibi tarayarak dalış halinde gezen tam profesyonel gök doğan( şahan) yok heralde sizin oralarda arkadaşlar ya da size denk gelmedi.hiç affetmiyor nalet yaratrık geldi mi boş yok uçan kuşun cinsi farketmiyor.hele açık arazide besliyosan yandı o güvercinler.kümesin önüne kadar takışıp alıyo.sonbahar ve kışın tüy atsan havaya gelip alacak o derece fena.

arkadaslar ırkın verdigi avantaj ve dezavantajlar olabilir ve istisnalarda olacakdır fakat bence atmacalar genellikle agır, kümesden cıkmamıs, yeni yeni ucmaya baslamıs havada patlayan, Acemi hayvanları secer alırlar ben bu tür hayvanların cok daha kolay yem oldugunu düsünüyorum tecrübelerimde bu yöndedir, örnek vermek gerekirsede suan kaldırgımda cok rahat yükselip hergün gibi 2saat civarı ucan oyunlu ve kendi actıgım kuslarıma 10larca kez gözümün önünde daldı atmaca 1 tanesini bile alamadı ama nezaman yeni, hosuma giden bir kusu getirip kaldırırsam gelip onu aldı. bence en önemli etken tecrübedir, ayrıca salak olsalar kaldırdıkdan sonra evlerinide bulamaz baskalarının catılarınada inerler.

valla ben ilk bir yıl taklacı besledim cocuklugumda sonra hep dolapcı ve dönek besleyerek devam ediyom ama atmaca saldırdıgında dönek ırkı kuslar öyle hızlı sıkıp asagı dogru aşlcalır herhangi bir yere atar kendini kurtulur ama taklacıda inadını atmacanın yanına yanına sokulur kendi gözlerimle gördüm ama bazıları var inmek istiyo ama inemiyo daha cok taklaya giriyo ve atmacaya yem olup gidio bence dönek ırkı gibi hareketli olmadıkları için ve öbür kuslara nazaran yavas uctukları için oluyo saygılarımla........

HASAN YILMAZ BURDUR

7 yıldır taklacı beslıyorum ve bir yırtıcının saldırısına özellikle maruz kalan kuşum olmadı..Atmaca göründügünde sadece tecrübe sahıbı iki taklacım nokta veya sinek tabir edilen noktaya çıkardı ve çok geniş ve hızlı uçmaya başlardı..Digerleri sağa sola sacılırdı yada inerlerdi.Kısacası iyi kuş işini bilir...:) ırk fark etmez.

mustafa abinin dediğine katılıyorum son 2 yıldır atmaca sayısız kuşumu aldı:S en son hatırladığım bir erkek arabımı aldı atmaca görüldü bizim burdada bir sürü yoz vardı bir ara yozlar bir kalktı sinek dediğimiz yükseklie yani atmacadan daha yükseğe cıktı ben taklacılarda yere 1 metre kalada uçuyordu atmacada bunu değerlendirdi kuşualdı fakat kuş atmacadan kurtulup geldi. birde unutmadan bu yozlar atmaca görüdüğü zaman eğer 15 20 taneyse atmacanın yanına cıkıp sağlı sollu saldırılar yapıyorlar atmacayı kacmaya zorluyorlar.

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM ARKADAŞLAR KUŞCU AİLESİ OLARAK BİZİM YILLARCA DEĞER EMEK ZAMAN VERDİĞİM TAKLACI IRKLARINI APTAL DEMEK BENCE APTALLIK..!

YETİŞİTRİCİLERİN BİRAZ GELİŞTİRİLMESİYLE BU İŞİN ÜSTESİNDEN EN AZINDAN FİSEKTEYKEN Kİ POZİSYONUNDAN BAŞKA POZİSYONDA ALAMAZ BENDE YILLARDIR KUŞ UÇURUYORUM HİÇ ÖYLE YANAŞIPTA ALDIĞINI GÖRMEDİM YA HAVA DÖNEĞİNDE YADA FİSEKTE ALIR NEDEN DİYECEKSİNİZ: ELBEBEK GÜL BEBEK KUŞ BÜYÜTMÜYORUM YAVRU UÇACAK DURUMA GELDİMMİ YUVADAN CIKAR HER GUN DISARDA KALIR TAKİ SERTE GİRENE KADAR BÜYLECE KARGAYIDA TANIR ATMACAYIDA KIRLANGICIDA YABANCI KUŞUDA.. ARTI ŞUNU SÖYLEYEYİM BÖYLE FORUMLAR AÇILMASINI DA TASVİP ETMİYORUM KUŞCU HİÇ BİR KUŞA HAKARET DE KÜFÜRDE EDEMEZ BENCE..! HÜSEYİN BEYİNDE DESTEKLEMSİNE ANLAM VEREMEDİM İİİ GÜNLER

Geri