icessberg
Gold Üye
- Ad Soyad
- Enes Gülhan
- Meslek
- öğrenci
- İlgi Alanı
- Kediler
Selamunaleyküm...Bir çift mardin kuşum var oyunlu degil ama taklacı diye aldm..su an 2 hafta oldu alalı..Dişi olan yumurtada erkek olan mardin cinsi gökü salmaya 1 hafta önce basladım ilk saldıgımd atar atmaz devamlı karsıkı komsunun çatısına atıyordu kendini takla atmadan..sonra kusu aç bırakıp, hemen kendini oraya atmaması için biraz daha uzaktan yere koyupta atıyordum yine o çatıya gidiyor du takla atmadan..O çatıya gittikten 5 dakka sonra yuvasına geliyordu..Israrla kusu uçmadıgı surece aç bırakıp uzak bi yerden yere koyupta salmaya başladım kuşu bugun gözlmlerimde kus yine aynı catıya gidiyor ama bu sefer konmadan önce biraz yükselip boynunu ve kafasını geri atıyor tam ayaklarını kaldırıp takla atıcak gibi havada duruyor ama cesaret edemeyip konuyor hemen her seferinde bunu yapıyor birde yerden saldıgımda eskiden hiç diklenmeden kalkıyordu bu aralar diklenipte uçmaya başladı sizce dişisiyle birlikte veya başka taklacılarla birlikte ucursam tamamen takla atmaya başlar mı ? bu ürkekliği neden kaynaklanıyor olabilir ?