TAKLAYA NİYETLENİYOR AMA CESARET EDEMİYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan icessberg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

icessberg

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Enes Gülhan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamunaleyküm...Bir çift mardin kuşum var oyunlu degil ama taklacı diye aldm..su an 2 hafta oldu alalı..Dişi olan yumurtada erkek olan mardin cinsi gökü salmaya 1 hafta önce basladım ilk saldıgımd atar atmaz devamlı karsıkı komsunun çatısına atıyordu kendini takla atmadan..sonra kusu aç bırakıp, hemen kendini oraya atmaması için biraz daha uzaktan yere koyupta atıyordum yine o çatıya gidiyor du takla atmadan..O çatıya gittikten 5 dakka sonra yuvasına geliyordu..Israrla kusu uçmadıgı surece aç bırakıp uzak bi yerden yere koyupta salmaya başladım kuşu bugun gözlmlerimde kus yine aynı catıya gidiyor ama bu sefer konmadan önce biraz yükselip boynunu ve kafasını geri atıyor tam ayaklarını kaldırıp takla atıcak gibi havada duruyor ama cesaret edemeyip konuyor hemen her seferinde bunu yapıyor birde yerden saldıgımda eskiden hiç diklenmeden kalkıyordu bu aralar diklenipte uçmaya başladı sizce dişisiyle birlikte veya başka taklacılarla birlikte ucursam tamamen takla atmaya başlar mı ? bu ürkekliği neden kaynaklanıyor olabilir ?

Taklacılarla uçurursan daha iyi olur diye düşünüyorum.Eğer kanında varsa ve uçarsa eninde sonunda takla atar ve oynamaya baslar.

Uçuşu çok olan kuşlarla uçursan iyi olur . Kuş sanırım bizim buraların tabiriyle çok afedersiniz ama götlüyor birz daha üstüne git bakalım taklayı çeviricekmi . saygılar

Daha önce uçmamış ve takla atmamış demek ki, bel kırmaya yeni başlıyor . Öyle kısa uçuşlarla oynaması zor ama taklayı belki çevirir. Uzun veya yüksek uçan kuşlarla nefesini açman lazım.

Yorumlarınız için herkese teşekkür ederim..Peki, bu kuş düz uçan bir mardin diyelim şimdiye kadar hiç uçmadıgından takla ve oyunu unutmus peki bu kusun su an 2 yumurtası var onlara iyi bir eğitim versem güzel bir kuş olur mu yoksa ana baba iyi olmadıgından onlarda mı kötü olur ?

icessberg' Alıntı:
Yorumlarınız için herkese teşekkür ederim..Peki, bu kuş düz uçan bir mardin diyelim şimdiye kadar hiç uçmadıgından takla ve oyunu unutmus peki bu kusun su an 2 yumurtası var onlara iyi bir eğitim versem güzel bir kuş olur mu yoksa ana baba iyi olmadıgından onlarda mı kötü olur ?

kuşun geninde takla ve oyun varsa kendisi atmasa da yavrularını uçurarak oynatabilirsin. Ama dediğim gibi neslini yani ana babalarını bilmen lazım onlarda oyun varsa yavrular güzel bir uçuş eğitimiyle oyun tutabilir.

RadiKEL' Alıntı:
icessberg' Alıntı:

kuşun geninde takla ve oyun varsa kendisi atmasa da yavrularını uçurarak oynatabilirsin. Ama dediğim gibi neslini yani ana babalarını bilmen lazım onlarda oyun varsa yavrular güzel bir uçuş eğitimiyle oyun tutabilir.

Tekrar teşekkür ederim..Kuşun resmini koyacaktm ama senin profil resmini görünce gerek kalmadı profilindeki kuşun aynısı olan erkek bir gök benim güvercinde tür olarakta mardin..geninde vardır diye düşünüyorum..

:) çok güzel bir heyecan herşeyden önce ... şunu belirtmeliyim ki bir güvercini bir haftadan fazla beslemişseniz artık sizin kurtulmayacağınız bir hobiniz oluşmuş demektir... o takla atsın veya atmasın şu an yumurtası var diyorsunuz uçurmaya devam edin mardin kuşları yawruya kusarken kızgınlaşır oyununu söker :))) ne kadar iyi ne kadar kötü onu zaman gösterecek

numanyeker' Alıntı:
:) çok güzel bir heyecan herşeyden önce ... şunu belirtmeliyim ki bir güvercini bir haftadan fazla beslemişseniz artık sizin kurtulmayacağınız bir hobiniz oluşmuş demektir... o takla atsın veya atmasın şu an yumurtası var diyorsunuz uçurmaya devam edin mardin kuşları yawruya kusarken kızgınlaşır oyununu söker :))) ne kadar iyi ne kadar kötü onu zaman gösterecek

Teşekkür ederim yorumunuz için yavruları 2 3 güne cıkması lazım bakalım hayırlısı :)

Sabır sabır sabır zaman emek bilgi birikim paylaşım zamanla hepsi olacak tır kolay gelsin

Geri