tam anlamıyla ne zaman teke uçurmak gerekir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maskeler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

maskeler

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan arslan
Meslek
işsiz
İlgi Alanı
Kediler
ben yeni başlayan ve tecrübe kazanmaya çalışan biri olarak bu konuyu açmak istedim . kimileri sersemden sonra kimileri kuş gezmeye başladıktan sonra kimileri yuvanın üstünde (mesafe önemli değil ) dokunmaya başlaıyınca kimileride sefere başlayınca teke düşürmek lazım der. kuşu teke düşürme zamanının çok önemli olduğunu duydum o yüzden bilgilerinizi paylaşır ve tartışırsanız çok sevinirim. teşekkürler

slm kus ne zaman teke alinir kus havada kendini bosaltitigi ve kuslardan ayrildigi zaman ve kümesin üstüne geldigi zaman kisa,da olsa sefe,re basladigi zaman kusu teke alacaksin teke aldiktan sonra kusa 1 yada 2 hafta kus gösterme,ki kus nefesini acsin birak yorulunca kendisi insin....ve sonra kusun altina 1 kactane kus cikar birden cok kus gösterme ve kusu ac ucur ve elinden geldigi zaman ayni saatlerde ucurmaya calis..

Ayhan kardeşe harfiyen aynen katılıyorum..

ben almanyada yasiyorum ve 20 senedir kus bakiyorum yani hava kusu kusu teke düsürmek nin bi zamani yoktur sen onu gözlemlersin ve zaten anlarsin aslinda önemli olan teke düsürdükten sonra yapilacaktir teke ucankusun kesinlik le ama kesinlikle yanina kus salinmali yere birakilan kuslarin kanatlari mümkünse kesilmeli ve kus günde bisefer ucurulmali denk geliyosa aksam serinligi yada sabah erkenden daha iyidir yer kuslari herzaman ayni yere birakilmali ve kus ucaren ortalikta dolasilmamali kusun sefer yoluna birseyler konulmamali her zaman disiplinli olunmali indiginde kumesin kapisi acilmmalicünkü kümesten cikan kuslar cevreye dagilir ve teke kusun ucmasina catiya konmasina ve disiplinini bozulmasina yol acar iyi ve kaliteli kus ucurmakistiyosaniz her zaman disiplin sarttir taviz vermemek herzaman iyidir cünkü ozaman istikrarli kuslar elde edersiniz ve kusu kesinlikle cok ac ucurmayin cünkü kus o zaman sadece inmeye gelirucurmadan önce cok az ama cok az yem verin bu kusun performansini iki kat arttirir cünkü yem degil sadece oyun yapmaya gelir o zaman . ben her zaman buna inanirim disiplin bi kus icin en önemli seydir bizde oynamayan calismayan kusa yem verilmezsana basarilar dilerim insallah cok iyi kuslar ucurur seyrettirirsin ben inaandiklarimi ve büyüklerimden ögrendiklerimi size yaziyorum bunlari sakin unutma disiplinsiz bi kustan hic birsey olmaz

S.A Sinan kardesim.

Kisa ve öz sunu desek konu anlasilmis olacaktir.Kus assagiya sefer yapip tura girmedikce,saatini arttirmadikca kendini tam bosaltmis sayilmaz.Eger havada daha sicramalar yapiyorsa buda onun tam teke düscegi anlamina gelmez hava oyununu bitirmesi icin yanina hava fisegi yapan bir kus atip rahatlatmak en akillicasi olacaktir.

Daha sonra havada kendini bosaltip sefer yaptiginda saatini astiginda kus teke düsmeye hazirdir.

Bu benim fikrim diger görüslerede saygi duyarim,sanada basarilar dilerim...

Sevgilerimle.

egejunior' Alıntı:
ben almanyada yasiyorum ve 20 senedir kus bakiyorum yani hava kusu kusu teke düsürmek nin bi zamani yoktur sen onu gözlemlersin ve zaten anlarsin aslinda önemli olan teke düsürdükten sonra yapilacaktir teke ucankusun kesinlik le ama kesinlikle yanina kus salinmali yere birakilan kuslarin kanatlari mümkünse kesilmeli ve kus günde bisefer ucurulmali denk geliyosa aksam serinligi yada sabah erkenden daha iyidir yer kuslari herzaman ayni yere birakilmali ve kus ucaren ortalikta dolasilmamali kusun sefer yoluna birseyler konulmamali her zaman disiplinli olunmali indiginde kumesin kapisi acilmmalicünkü kümesten cikan kuslar cevreye dagilir ve teke kusun ucmasina catiya konmasina ve disiplinini bozulmasina yol acar iyi ve kaliteli kus ucurmakistiyosaniz her zaman disiplin sarttir taviz vermemek herzaman iyidir cünkü ozaman istikrarli kuslar elde edersiniz ve kusu kesinlikle cok ac ucurmayin cünkü kus o zaman sadece inmeye gelirucurmadan önce cok az ama cok az yem verin bu kusun performansini iki kat arttirir cünkü yem degil sadece oyun yapmaya gelir o zaman . ben her zaman buna inanirim disiplin bi kus icin en önemli seydir bizde oynamayan calismayan kusa yem verilmezsana basarilar dilerim insallah cok iyi kuslar ucurur seyrettirirsin ben inaandiklarimi ve büyüklerimden ögrendiklerimi size yaziyorum bunlari sakin unutma disiplinsiz bi kustan hic birsey olmaz
teşekkür edrim herşey gönlünüzce olsun

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A Sinan kardesim.

Kisa ve öz sunu desek konu anlasilmis olacaktir.Kus assagiya sefer yapip tura girmedikce,saatini arttirmadikca kendini tam bosaltmis sayilmaz.Eger havada daha sicramalar yapiyorsa buda onun tam teke düscegi anlamina gelmez hava oyununu bitirmesi icin yanina hava fisegi yapan bir kus atip rahatlatmak en akillicasi olacaktir.

Daha sonra havada kendini bosaltip sefer yaptiginda saatini astiginda kus teke düsmeye hazirdir.

Bu benim fikrim diger görüslerede saygi duyarim,sanada basarilar dilerim...

Sevgilerimle.
öncelikle teşekkür ederim. peki teke düşürdüğümüz kuş tekrardan havada patlamalara başlamışsa nadir de olsa ne yapmak lazım. yanına kuş atıp sil baştan mı başlamalı yoksa görmezden gelip teke devam mı etmeli?

Alttan kus göstermeden kusun yanina gine havada sicriyan bir kus atip tam anlamiyla rahatlamasi saglanmali ve takibi birakmamali.Eger sicrama isini birakirsa veya hic denecek kadar azaltirsa kus seyr-i keyfe hazir demektir.

Yanliz kusu devamli iki kuslada ucuma seklinede alistirmamali düzenli takip ile is cözülmeli görüsündeyim.

Sevgilerimle.

öncelikle cevap yazanlara teşekkür ederim. bir kaç sorum daha olacak. peki erken veya geç uçurduğumuzda ne gibi zorluklarla karşılaşırız ne tür bozukluklar görülür her ikisinde de. herkes tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim tecrübe kazanmamda yardımcı olacağınızı düşünüyorum

bu kadar mı tecrübelerini paylaşacak kimse yok mu derdimizi dağa taşa mı anlatalım

Kuş havada baş kaldırmaya başladığı zaman teke düşmesi an meselesi , o aralar 2,3 veya 4lü gruplar halinde uçurulmalı , Ve zamanla kuşunuz teke düşecektir Sayqılarımla .Burak.

Geri