Tanim gerekiyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CumaLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

CumaLi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
CumaLi YÜCE
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
selam

arkadaslar resim koyamiyorum ama anlattigim kadari ile bir tanima ihtiyacim var. ben bu irktan pek anlamiyorum. az once hava kararmaya yakin bir kus yakaladim. pacalari mardin pacasi gibi degil daha az. tirnaklar filan paca ama mardin pacasi gibi gür degil. gagasi sanki mardin gagasindan ince ve uzun. full beyaz, kuyrugu sari. kuyrugunun son 1 tuyu beyaz iki taraftada. 1'e 1 sanirim. kanat sesi yok. mardinden de az cok anlarim bu mardine benzemiyor. tahminen ne olabilir? hangi turleri kapsayabilir? bu tur kelebek oluyor mu? ve ya başka birsey mi?

tesekkurler, iyi forumlar.

öncelikle selamun aleykum ustam yalnız kuşun goz rengi falan nedır artı takla atması varmı kanat sesı nasıl bunu açıklarlasan daha ıyı açıklama yapmaya çalışırdık yalnız dedıgınız kuş ozellik olarak van guvercınlerıne benzemekte fakat fotograf olmadıgı için kesın bişey dıyemıyorum van guvercınlerı göz renklerı beyazımsı artı olup dar paca tabırı olan paçaları ve kanat seslerını olmayı vede yuksek uçma ozellıgıyle tanınır çok uçan kuşlardır kara sarı kahverengı gok kuyruklar vardır saygılar

uçarken görmedim. kapatıcaktım kümesi işte şöyle bir çatıya baktım bir kuş kafası gördüm. hemen bütün kuşları kaldırdım. hava kararmak üzere filan belkide çoktan beri inmek için ugraşıyor balkon gibi yerlere alışkın olmadıgı için zar zor da olsa bir iki deneyişten sonra yeri buldu. çatıdan aşagı balkona indi. bu sürede gözlemleyemedim uçuşunu. göz rengi cam göz. kanat sesi yok. pırpır kuş. inerken ses çıkartmadı hiç. oda da saldım hiç kanat sesi yok. kuşlar üzerinizden geçerken bir kanat sesi gelir pırpır diye olan ses o işte. başka yok. birde bacakları uzun gibi geliyor bana. diger kuşlardan uzun gibi duruyor bacakları

valla ustam resim olsaydı daha net bişey soylemek mumkundu boyle tarıfle nedenır bılemıyom ama dedıgınız kuş van kuşuna benzıyo olmama olasılıgıda var saygılarımla

Geri