Tanınmayan Irklar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar

bluebarbarbhug2.jpg

brownbar1oo6.jpg

damascene4oj8.jpg

grizzle1st8.jpg

kazanerbx0.jpg

redtiger4sw1.jpg

transylvaniakm4.jpg

üstten dördüncüsü ve son resim diyarbakır yerli kuşlarıdır. 4. nün ismi alagöz dür. küme kuşudur. son resimdeki ise ankut tur. yer kuşudur süs için beslenir...

merhabalar. espace'e katılıyorum. sonuncusunun angut olduğu ortada. 4. resimdeki kuşa izmir'de "karagöz" veya "istanbul" diye haitap ediyorlar. bu tabirleri de son zamanlarda gitmiş olduğum mezatlarda duydum. bu arada baştan 3. resim de yine izmir'de "mısıri" diye adlandırılan bir güvercin. hatta bu "çekiç kafa"lardan bir kuşa benziyor. çok yaygın olmamakla birlikte besleniyor bunlardan da. 1. resim şıhselli gibi geldi bana. ama en çok da 2. resimdekini merak ediyorum. karma bir ırk gibi duruyor. kısa gagalı azmanlar gibi, göz kenarları filo bagdadiler gibi, ama posta ırkına daha yakın duruyor sanki.

bu arada şimdi hatırıma gelen bir ayrıntıyı da paylaşmak isterim. aranızda dikkat edenler oldu mu bilmiyorum ama 4. resimdeki kuş cinsini bazı Avrupa filmlerinde görmek mümkün oluyor. çok iyi hatırlıyor Alman yapımı bir filmde, filmin parkta geçen sahnesinde bu kuşlardan görmüştüm ve "bunlar da Almanların yabanileri" herhalde demiştim. malumunuz bizim buralarda parklarda cami avlularında yabani güvercinler dolaşır. ayrıca Londra Hİgh Park'ta da bu cins güvercinlerin gezindiğini yine bir filmden hatırlıyorum.

4.resimdeki kuş,istanbulludur.Dünyada'' Damascus '' ismi ile adlandırılırlar.Filo uçucularıdır.Özellikle suriye gibi ıan gibi orta doğu ülklerinde çokça görülürler.Ülkemizde Muz,Elagöz gibi isimlerlede adlandırılırlar.

arkadaşlar 1.resim lahore 2.resimdekıde arızondır ikiside form kusu

1. kuş şinasi dioruz biz iskenderunda oturuom
4.kuşta istanbulludur bizim burda onun kırk kuyruğuda var :heyo: salam kuşlardır
:oley: beni ekleyin kuşlar hakkında konuşalım [email protected]

selam dostlar..1 ci resim de ki kuş gerçek adı LAHOR dur..ŞİNASİ olarak ta anılır..şıhselli, panda,çarçurlu,çakşırlı diye adlandırdığımız kuşlar LAHOR lardan kırılarak gelmişlerdir..

Geri