TANIŞMAK NEDEN GEREKLİ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

mirocu

Üye
Siteyi ziyaret et
Selam değerli dostlarım..sitemizde '' GÜVERCİN YETİŞTİRİCİLERİ TANIŞIYOR'' başlığı adı altında bir bölüm var...sitemize hobisi ile alakalı olarak üye olan yeni üyelerimiz ; paylaşımlarına başlamadan önce bence kendini tanıtmalı ve tüm üyelerimizi selamlamalı diye düşünüyorum...tüm üyelerimizde yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldin demeli...bu bizim örfümüzde var dergaha hep desturla selam ile girilir...şimdi bakıyorum da bir çok arkadaşım direk siteye üye olarak dalıyor bir kavganın ,bir keşmekeşin içine...hiç hoş değil bu...amaç çok belli oluyor...ev sahibinede ,misafirede saygı olmalı...ama şunuda unutmayalım saygı hak edene gösterilir...
Sitemizin üyeleri ne güzel ki çevresin den arkadaşlara bir şekilde ön ayak olup üye olmalarını sağlıyorlar...ama lütfen ön ayak olurken bilmeyene usul-ü erkanıda öğretsinler...lütfen site için de selamlaşalım büyüğümüze küçüğümüze saygı sevgi gösterelim...
Unutmayalım ki ''İNSANLAR KILIK KIYAFETİ İLE KARŞILANIR YAPTIKLARI İLE UĞURLANIR''
lütfen siteye girişler de birbirimizi uyaralım kendimizi tanıtalım..inanın bir çok şey samimiyet ,sevgi ve saygı ile daha güzel olacaktır....

saygılarımla..
ali hakan...

Sanırım birazda internet ortamı olmasından kaynaklanıyor .. Yada bizler belkide bu konu üzerinde yeterince hassas davranmadığımız için .. Bir süredir genel olarak durum ne yazıkki sizin de belirttiğiniz gibi .. Damdan düşercesine bir durum oluyor amiyane tabirle .. Bu konuya dikkat eden bazı dostlarımızda yok değil .. Özellikle genç kardeşlerimiz birazdaha galiba bu konuyu ihmal ediyor .. Gevşek davranıyorlar , bizde teşvik etmiyoruz ..Buda bizim kabahatimiz ..
Kayıt olup lap diye ortaya düşmek , belli belirsiz konu başlıları açıp yanıt aramak ,kimse tarfından tanınmadığı için belkide çok bir ilgi görememek .. Sonrada ilgi alaka görmeyince direk sitem etmek, yargılamak .. Site hakkında hükümler vermek, bu aralar bu gibi durumlar bolca oluyor ..
Sizinde dikkat çektiğiniz gibi destursuz selamsız sabahsız bir mekana bir topluma dahil olunduğunda insanlar kim bu densiz diye düşüne biliyor , yada ehemmiyet vermiyor bazende ..
Oysa örfümüz adetimiz belli bir toplumsal yapımız var , İletişimin ilk başladığı an konuşmaktır, konuşmada ise samimiyetin, dürüst lüğün, güvenin , anahtarı tanışmaktır .. Tanıştıktan bir süre sonra iletişim anlam kazanır , kalitesi içeriği daha değerli olur ..
Madem ki bukadar sesli düşündük , o vakit bu konuda daha titiz davranmak için bizlerde yönlendirici olmalıyız .. Gençlere bir istikamet çizmeliyiz .. selamlarŞEREF

selam değerli dostum...hem fikir olduğumuz bu konuda destek vermen ve bu önemli konuya dikkat çekmek için yazdıkların çok güzel...haklısın bizlerde unutur olduk selamı,o sebep ile bundan sonra tüm dostlar olarak bu konuda yapıcı bir şekilde uyarmak gerekli diye düşünüyorum..saygılarım la...ali hakan...

Kesinlikle size katılıyorum, insanın verdiği ilk izlenim çok önemlidir, saygıyı hak edecek insan ortama girişiyle başlar. Özellikle sanal ortamlardaki ilk izlenim çok önemlidir bende bu sebepten dir ki siteye ilk gelenlerin önce selamlaşıp kendisini tanıtması taraftarıyım, Ali abime bu görgü kuralını bize tekrar hatırlattığı için çok teşekkür ederim, birey iyi veya kötü bir şekilde kuşcu olur ama beyfendi olmakta en az kuşcu olmak kadar emek ister... Saygılar.

selam değerli dostum...estafurullah demek istiyorum...sizi yakınen tanırım saygılı seviyeli aile terbiyesi almış bir insansınız..olgunluğunuz ruhen ve bedenen aşikardır..sizler bişey hatırlatmak benim haddim değil hep beraber bunu hatırlamak için dir söylemlerim...saygılarım la...ali hakan...

Hakan Abi ye bu konuyu hatırlattıgı için çok teşekkür ediyorum.
Aslında bizimde suçumuz birazda insanları uyarmak ,buraya yönlendirmek lazım.
Bizim sitemizin diğer sitelerde farkıda bu bu bunun gibi olaylar.
İnsanlar burda ilk geldiklerini tanıtsalar bizde okuyup evsahibi olarak hoşgeldin dileklerğimizi iletsek eskisi gibi.
Bu yeni gelen kişininde hoşuna giden bir olay.Vay be diyor adam bi geldim kendimi tanıttım birsürü kişi hoşgeldin dedi,ne güzel ortammış burası aile gibi diye düşünüyor.
Bunlar güzel şeyler,örflerimizi kaybetmeyelim.

S A ÖMER KARDEŞİM DÜŞÜNCE OLARAK GÜZEL BİR DÜŞÜNCE İNSANLAR KENDİLERİNİ TANITMALI DOGRUDUR AMA KENDİLERİNİ TANITTIKLARI KİŞİLERİDE TANIMALI BEN BU SİTEYE ÜYE OLMADAN EVVEL ÖNCE SİTEYİ VE YÖNETİMİ İLGİLERİNİ TAVIRLARINI NE DERECE ADİL OLUŞLARINI HİTAP ŞEKİLLERİNİ TARAFLI TARAFSIZ OLUP OLMADIKLARINI GÖZLEMLEDİM TAKİP ETTİM MENMUN KALDIM İNANDIM ÜYE OLDUM BENDE YÖNETİME VE SİTE ÜYELERİNE KARŞI KENDİMİ SORUMLU HİSSETTİM KALICI SEVİYELİ DÜRÜST BİLGİLENDİRİCİ KUCAKLAYICI TARAFSIZ SAYGILI SEVGİLİ BÜYÜGÜNÜ SAYAN KÜÇÜGÜNÜ SEVEN BİRİ GİBİ DAVRANAN OLMA ÇABASINI HEP GÜTMEYE ÇALIŞTIM BUNLAR BENİM YAPMAM GEREKENLER BEN BÖYLE OLMAKTAN MUTLUYUM AMA HER KESTEN HER ŞEYİ OLMASI GİBİ KİMSE BEKLEYEMEZ BEKLEMEZ HER KESİN HER KONUŞMASINA KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ SÖYLENEN KÖTÜ SÖZ VE KIRICILILAR SÖYLENDİK DEN SONRA MÜDAHALE ÇARE OLMAZ ONUN İÇİN KONUŞMALARIMIZVE TARTIŞMALARIMIZA DİKKAT ETMEMİZ GEREK HER KES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPABİLMELİ KİŞİLERİ DEGİL KUŞLARI TARTIŞMALI KİMSE KİMSEYİ KIRMAMALI KÜÇÜK DÜŞÜRMEMELİ ALAYA ALMAMALI ANLAMALI SEVMELİ SAYMALI KUCAKLAMALI AMA KİM NE KADAR BÖYLE OLABİLİR DÜŞÜNEBİLİR UYGULAYABİLİR BU DA BİLİNMELİ DİYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

abi aslında haklısın biraz da utandım aslında bir cok konuya cavap yazdım hiç bi büyüğümede saygısızlık yapmadım yapmamda
ama burada bi kişiye bile *abi naber nasılsın* demedim tanışmak için caba da göstermedim
ama bu sözler denmeli insanlar tanışmalı başka şehirlerde de dostlarının abilerinin olduğunu bilmeli
saygılarımla

Geri