Tanıtma,Teşvik,Yayma.(TTY)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba,

Alabadem ırkımızı tanıtma,teşvik ve yayma adı altında ki üretim ve geliştirme projesi kapsamında ciddi sıkıntılar yaşamaktayız.Irkımızı tanımakla ve bilmekle veya duymakla ırklarımızı kurtaramayacağımızı dile getirmek istiyorum!Yaptığımız çalışmalar da ki hedeflerimizin en önemli kısmı ve ırkları kalkındıracak geleceğe taşıyabilecek en önemli unsurlar (ilgi görmesi, yetiştirilmesi ve yayılmasıdır) düşüncesindeyim.Bu unsurları ele alarak Alabadem güvercin ırkını koruma birliğinin ön gördüğü kararlarla 10.05.2009 tarihinde yapılacak olan toplantıda (TTY) çalışmalarında neler yapabiliriz?

Birliğimizle birlikte Alabademin yetiştirilmesi için ilgili,meraklı yetiştiricilerimize (damızlık) Alabadem temin etmek için ilk toplantıda fikirler ve düşünceler ortaya koyacağız fakat bunların öncesinde geldiğimiz noktaya kadar olan çalışmalar da görüyoruz ki,yetiştiricilerimizden hiç bir ilgi,merak ve istek yok kısacası talep yok!Bu konuda birliğimize sunacağınız öneri ve düşünceler nelerdir?

Irkımızı kısa sürede binlerce yetiştiriciye tanıttık,teşvik vermek ve yaymak istiyoruz siz değerli yetiştirilerimiz birliğimize ne gibi öneriler düşünüyorsunuz düşüncelerinizi bu konuda almak istiyoruz ırkımızın ilgi görmesi yayılması ve beslenmesi için ne gibi çalışmalar yapalım? Geldiğimiz ve gideceğimiz yolda (kısır döngüde)kalıyoruz ve ırklarımızı yayarak geliştiremiyor dah fazla tanıtamıyor zamana yayarak bir şeylerin olmasını bekliyor ve diliyoruz olumsuz olan şudur ki atılan adımlarımızda hep bir bekleyiş var neyi beklediğimize şahsen ben anlam verememekteyim!Yapılan çalışmalarda somutsuzluk ve hedefsizlik ve çizilen rotanın amaçlarına erişemediğini ve yaklaşamadığını seyretmekteyiz ve hep bir bekleyiş söz konusudur.Bu zaman kaybını aşmak ve kısır döngüden çıkmamız için alabadem ırkımızın yayılması için biz her şekilde teşvik vermek istiyoruz fakat ilgi gerçekten yok!

Siz değerli güvercin yetiştiricilerinden bu kısır döngüden sıyrılmak için ne gibi çalışmalar yapmamız gerektiği hakkında ÖNERİLER,düşünceler,projeler ve fikirler sunmanızı bizlerle paylaşmanızı birliğimiz adına rica ederim.

Öncelikle Hüseyin Abi bu güzel çalışmalarınız için sizleri tebrik etmek istiyorum.
Ama bu işler öyle çok kolay olmuyor sizin de bildiğiniz gibi.
He le günümüzde moda kuşculuğu iyice yaygınlaşmışken,Herşey para olmuş güvercinlerde bunların içine malesef girdi.
Çoğu yetiştirici para edicek kuşlar besleme telaşında.

Ama yinede ümüdinizi kaybetmeyin.
Bu kalabalık kuşcu topluluğu olan sitemizde kampanyalar yapıp isteyenlere bir çift bu ırkımızdan verseniz bence bi nebze yardımcı olur.
Bir konu açarsınız gerçekten meraklı,kuşları besleyecek olan kişilere birer çift gönderirseniz.Her bölgeden 2-3 ile gönderseniz birer çift yeter ama gönderdiğiniz kişiler gerçekten iyi niyetli,meraklı beleyici olmalı iyi tespit edilmeli.
Bu yolu izlerseniz gittiği yerlerde üreyecek onlar eşine dostuna hediye edecek onlar komşusuna hediye edicek derken bütün ülkemizde az çok tyanınır hale gelir ama bunlar tabiki uzun yıllar alacak beklediğiniz gibi hızlı gelişecek olaylar değil.
Siz madem bu işe soyundunuz sonuna kadar devam edeceksiniz. 10 yıl,20 yıl bu şekilde sitemizde ya da sitelerde bu ırkı detaylı tanıtmaya bıkmadan,yılmadan devam ederseniz.
Bu kuşları özünü bozmadan bolca üretip her gittiğiniz vilayetehediye götürürseniz ,asla pes etmezseniz en erken dediğim gibi 10-20 yıl hatta çok daha fazla bile sürebilir ama amacınıza ulaşırsınız.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Öncelikle Hüseyin Abi bu güzel çalışmalarınız için sizleri tebrik etmek istiyorum.
Ama bu işler öyle çok kolay olmuyor sizin de bildiğiniz gibi.
He le günümüzde moda kuşculuğu iyice yaygınlaşmışken,Herşey para olmuş güvercinlerde bunların içine malesef girdi.
Çoğu yetiştirici para edicek kuşlar besleme telaşında.

Ama yinede ümüdinizi kaybetmeyin.
Bu kalabalık kuşcu topluluğu olan sitemizde kampanyalar yapıp isteyenlere bir çift bu ırkımızdan verseniz bence bi nebze yardımcı olur.
Bir konu açarsınız gerçekten meraklı,kuşları besleyecek olan kişilere birer çift gönderirseniz.Her bölgeden 2-3 ile gönderseniz birer çift yeter ama gönderdiğiniz kişiler gerçekten iyi niyetli,meraklı beleyici olmalı iyi tespit edilmeli.
Bu yolu izlerseniz gittiği yerlerde üreyecek onlar eşine dostuna hediye edecek onlar komşusuna hediye edicek derken bütün ülkemizde az çok tyanınır hale gelir ama bunlar tabiki uzun yıllar alacak beklediğiniz gibi hızlı gelişecek olaylar değil.
Siz madem bu işe soyundunuz sonuna kadar devam edeceksiniz. 10 yıl,20 yıl bu şekilde sitemizde ya da sitelerde bu ırkı detaylı tanıtmaya bıkmadan,yılmadan devam ederseniz.
Bu kuşları özünü bozmadan bolca üretip her gittiğiniz vilayetehediye götürürseniz ,asla pes etmezseniz en erken dediğim gibi 10-20 yıl hatta çok daha fazla bile sürebilir ama amacınıza ulaşırsınız.

Merhaba,
Sevgili Ömer,konuyla ilgili düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkürler.

Daha farklı ve bize zaman kazandıracak bizi sıkmayacak,yıldırmayacak,pes etme seviyesine getirmeyecek ve verdiğimiz emeğin karşılığında ırkımızın daha kısa zaman dilimi içinde hakkettiği seviyeye getirebilecek farklı düşünceler çıkmasını istiyoruz ümid ediyoruz.

Tüm güvercin yetiştiricilerinden fikirler ve düşünceler bekliyoruz konuya düşünceleriyle destek olan herkese şimdiden teşekkür ederiz.

Sevgili arkadaşım Hüseyin,
Bu çalışmalarından dolayı seni çok takdir ediyorum...sonuçta ülkemizin güzel bir kuşu olan alabademe sahip çıkarak bu kuşu dünyaya tanıtmaya çalışıyorsun ve bu gerçekten güzel bir hareket... Önünde tabikide zorlu yollar olacak çünkü Ömer bey'inde dediği gibi artık moda kuşçuluğu önde...yada mahalle arası baska kelebekçi kaçak peşine düşmüş çocuklar... Sonuçta alabademi buralarda bilen tanıyan çok az kişi var....hatta ben bile yıllar önce bir tane beslemiştim ama 8 yada 9 sene sonra alabademin ne olduğunu senden öğrendim.....Burda Edirnekapı pazarına alabadem genel olarak getiren 3 yada 4 kişi var yani alabadem bulma sıkıntısı yok gibi birşey çünkü ben kaç aydır pazarda düzgün bir dişi çakal arıyorum bulamıyorken nerdeyse alabademin bütün renklerini pazarda görmekteyim.... Ama üzülerek söylüyorum kimse bu kuşu tanımıyor...herkes garip bir tepeli bir kuşmuş gibi görüyor...genelde tezgahlardaki abilere sorduklarında bunlar ne abi...cevap Trakya kuşu oluyor...ve fiyatlarıda çok cazip...

Bence tanıtılmasında bir engel olmayan güzel bir kuş...yer sıkıntım olmasa bir kümeste alabadem için yapardımki...hatta bir ara senden istiyecektim hatırlarsan... :)

Benim fikrim dostum ben pazarda güvercin dergileri gördüm....bence bu dergilerin yönetimleriyle görüşülüp dergilerle alabademi tanıtıcı çalışmalar yapılabilir diye bir fikir veriyim dedim....çünkü pazarda bir çok kişi interneti ortamındaki güvercin sitelerini bildiği gibi bir çok kişide internet ortamını bilmiyorlar...umarım yardımcı olabilirim

Saygılar dostum...çalışmalarında başarılar

Hatta alabademi tanıtan renkli resimli afiş posterler yapılarak derneklerin duvarlarına aslmaları için izin istenilebilir...

Saygılar

haltbar' Alıntı:
Sevgili arkadaşım Hüseyin,
Bu çalışmalarından dolayı seni çok takdir ediyorum...sonuçta ülkemizin güzel bir kuşu olan alabademe sahip çıkarak bu kuşu dünyaya tanıtmaya çalışıyorsun ve bu gerçekten güzel bir hareket... Önünde tabikide zorlu yollar olacak çünkü Ömer bey'inde dediği gibi artık moda kuşçuluğu önde...yada mahalle arası baska kelebekçi kaçak peşine düşmüş çocuklar... Sonuçta alabademi buralarda bilen tanıyan çok az kişi var....hatta ben bile yıllar önce bir tane beslemiştim ama 8 yada 9 sene sonra alabademin ne olduğunu senden öğrendim.....Burda Edirnekapı pazarına alabadem genel olarak getiren 3 yada 4 kişi var yani alabadem bulma sıkıntısı yok gibi birşey çünkü ben kaç aydır pazarda düzgün bir dişi çakal arıyorum bulamıyorken nerdeyse alabademin bütün renklerini pazarda görmekteyim.... Ama üzülerek söylüyorum kimse bu kuşu tanımıyor...herkes garip bir tepeli bir kuşmuş gibi görüyor...genelde tezgahlardaki abilere sorduklarında bunlar ne abi...cevap Trakya kuşu oluyor...ve fiyatlarıda çok cazip...

Bence tanıtılmasında bir engel olmayan güzel bir kuş...yer sıkıntım olmasa bir kümeste alabadem için yapardımki...hatta bir ara senden istiyecektim hatırlarsan... :)

Benim fikrim dostum ben pazarda güvercin dergileri gördüm....bence bu dergilerin yönetimleriyle görüşülüp dergilerle alabademi tanıtıcı çalışmalar yapılabilir diye bir fikir veriyim dedim....çünkü pazarda bir çok kişi interneti ortamındaki güvercin sitelerini bildiği gibi bir çok kişide internet ortamını bilmiyorlar...umarım yardımcı olabilirim

Saygılar dostum...çalışmalarında başarılar

Merhabalar,

Sevgili Osman ,çok güzel bir düşünce sunmuşsun(dergilerde yayımlamak konu halinde işlemek fotoğraflarla görsellik kazandırmak) bu çalşmayı değerlendirerek harekete geçmeyi birliğimize sunacağım işe yarayacağını tahmin ediyorum.

Pazarlarda gördüğün alabademlerin çoğu bakıcı olarak kullanılmış ve sonra satışa çıkarılmış Edirne dışında beslenen (bakıcı)kuşlar çok ilginçtir ki Alabademi tanımadan bakıcı yapan çok yetiştirici var buda gösteriyor ki alabadem iyi bir bakıcı olmaktan öteye gidemeden yok olma aşamasında nefes alamaya çalışan göremediğimiz gördüğümüzde de (ES) geçilen bir ırk :utangac: Trakya yerlisinin iyi bakıcı olduğu izlenimi Alabadem ırkınıda sıçramış durumda Trakya kuşumu adı üstünde dış illerde bakıcı damgası yemiş bir defa sürünürken dahi yetiştiriciyi mutlu ediyor ya bravo :tamam: Kaybetmeden değer bilmek ümidiyle....

Umarım fikirlerin faydası dokunur kardeşim...çalışmalarında tekrar tekrar başarılar dilerim...elimden gelenide ardıma koymam nezaman istersen yardıma açığım...saygılar sunuyorum...

Osman bey, benim düşüncelerimi okuyup resmen yazmışsınız.Belirttiğiniz gibi edirnekapı kuş pazarında, alabadem ırkı güvercin satanlara raslıyorum, hatta gecen aylarda tam Zeki beyin kurduğu tezgahın tam karşısında , arkatepe baska kuşu kostümünde kuşlar vardı, bende bakıcı olarak alacaktım fakat kümesim kalabalık olduğundan ilgilenmedim.
Tükenmeye yüz tutmuş güvercin ırklarımızı burada tanıttığı için, Hüseyin beye de teşekkürlerimi sunarım.

Gerçekten güzel bi çalışma başlatmışsınız . Fakat günümüzde millet takmış kostüm ve oyuna . Tamam onlarda kuşçuluğun zevkli bir yanı oda güzel bir olay . Ama genelde herkesin derdi para olmuş . Meraklı besleyicilere verseniz dahi kontrol etmeniz onlarla iletişim halinde olmanız lazım ki kuşları harcamasınlar . Sitede zaten gerekli tanıtım yapılmış açıkcası bende okudum ve 1 ay önce elimden "eşi olmadığı için" çıkardığım bir dişi nin Alabadem olduğunu öğrendim. Bilseydim bi yerlerden erkek bulur beslerdim . Açıkcası maddi durumum iyi olsaydı bir işim olsaydı en azından yardımcı olmak isterdim . Kısmetse ileriki zamanda durumum düzelince çalışmalarda bulunmak hatta soyunu daim ettirmek için çabalamayı bende isterim . Yerim de müsait bir kümesde onlar için yaparım zor bir olay değil . Afişten bahsetmişler gayet güzel olur.afiş konusunda ise sitede yardımcı olabilecek arkadaşlar var tasarımı için arzu edilirse ben bile yardımcı olabilirim . En azından ufakda olsa katkım olur .

Muzaffer Kurtuluş

Pessimiste' Alıntı:
Gerçekten güzel bi çalışma başlatmışsınız . Fakat günümüzde millet takmış kostüm ve oyuna . Tamam onlarda kuşçuluğun zevkli bir yanı oda güzel bir olay . Ama genelde herkesin derdi para olmuş . Meraklı besleyicilere verseniz dahi kontrol etmeniz onlarla iletişim halinde olmanız lazım ki kuşları harcamasınlar . Sitede zaten gerekli tanıtım yapılmış açıkcası bende okudum ve 1 ay önce elimden "eşi olmadığı için" çıkardığım bir dişi nin Alabadem olduğunu öğrendim. Bilseydim bi yerlerden erkek bulur beslerdim . Açıkcası maddi durumum iyi olsaydı bir işim olsaydı en azından yardımcı olmak isterdim . Kısmetse ileriki zamanda durumum düzelince çalışmalarda bulunmak hatta soyunu daim ettirmek için çabalamayı bende isterim . Yerim de müsait bir kümesde onlar için yaparım zor bir olay değil . Afişten bahsetmişler gayet güzel olur.afiş konusunda ise sitede yardımcı olabilecek arkadaşlar var tasarımı için arzu edilirse ben bile yardımcı olabilirim . En azından ufakda olsa katkım olur .

Muzaffer Kurtuluş

Merhabalar,

Muzaffer bey güzel düşünceleriniz için çok teşekkürederim.Durumunuzun sıkıntılı olduğu bu dönemde dahi ince düşüncelere sahip olmanız güvercin hobisine kalben bağlılığınızın bir göstergesi oalrak ortaya çıkmış sıkıntılı dönemi en kısa sürede aşmanızı temenni ederim (hepsi gelir geçer bu güzel kalbinizi,füşüncelerinizi zarara uğratmayın her şey yoluna girer(para bazen çok basit ,bazende çok zor kazanılır ama hep basit harcanır ama sonuçta hep kazanılır bir gün işlerirniz yoluna girecektir içinizi ferah tutun hep böyle gitmez :buyrun: )Allah yolunuzu açık etsin işinizi rast getirsin.

Alabadem ırkımız konusunda tüm düşüncelerinizi merakla okuyor ve daha bir çok düşünce ve fikir elde etmeye çalışıyorum inanıyorum ki benim ve birliğimizin düşünemediği bir şeyi bir arkadaşımız düşünebilecektir bu henüz daha ortaya çıkmadı ya çıkacak yada çıkmayacak merakla ayırdığımız üsre dahilinde çıkmasını ümid ediyoruz en son kendi planlarımızla hareket edeceğiz Alabadem ırkımıza hayat verebilecek düşünceler bekliyoruz açıkçası katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederiz tüm düşünceleri not alıyorum ve birliğimize ilk toplantıda sunucağım.

Alabadem ırkımız için yapılacak bir şeyler var bunu aryoruz ve hep birlikte bulacağız düşüncesindeyim !Hepinize teşekkür ederim.

S.a. Hüseyin arkadaşım,

Nacizane bende küçük bir fikir vermek istiyorum. Bu ırkımızı maddi-manevi en iyi ve en çabuk değerini yabancı pazarlara(özellikle Balkanlara ve Avrupalı yetiştiricilere) ulaşabilecek çevreler sayesinde tanıtıp çoğalmasına katkı sağlarsınız. Bu süreçte hem görüntü hemde uçuş performansı olarak benzer kuşlara meraklı olan Balkan kuşçuları ve kuş pazarlarıyla irtibatlar kurmalısınız, kuşları buralarda tanıtmalısınız. Yurtdışında beğenilirse eminim sizlerden toplu alım talepleri gelecektir. Türkiye'nin ilgisini arttırmaktan çok Trakya Bölgemize yakın olan Balkanların ilgisini çekmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de ki üreticiler de dışarıdaki eğilimleri takip etmekte... Alabademlerin cazibesinin dışarda artması içerdekileri de ister istemez harekete geçirir. Ayrıca internet sitelerinde, derneklerde de bu kuşların resimlerine ve tür bilgilerine kolayca ulaşılabilmelidir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

ugurk81' Alıntı:
S.a. Hüseyin arkadaşım,

Nacizane bende küçük bir fikir vermek istiyorum. Bu ırkımızı maddi-manevi en iyi ve en çabuk değerini yabancı pazarlara(özellikle Balkanlara ve Avrupalı yetiştiricilere) ulaşabilecek çevreler sayesinde tanıtıp çoğalmasına katkı sağlarsınız. Bu süreçte hem görüntü hemde uçuş performansı olarak benzer kuşlara meraklı olan Balkan kuşçuları ve kuş pazarlarıyla irtibatlar kurmalısınız, kuşları buralarda tanıtmalısınız. Yurtdışında beğenilirse eminim sizlerden toplu alım talepleri gelecektir. Türkiye'nin ilgisini arttırmaktan çok Trakya Bölgemize yakın olan Balkanların ilgisini çekmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye'de ki üreticiler de dışarıdaki eğilimleri takip etmekte... Alabademlerin cazibesinin dışarda artması içerdekileri de ister istemez harekete geçirir. Ayrıca internet sitelerinde, derneklerde de bu kuşların resimlerine ve tür bilgilerine kolayca ulaşılabilmelidir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Merhabalar,

Uğur, duyarlı düşüncelerin için teşekkür ederim.Benzer ve farklı düşünceleri daha önce farklı arkadaşlar belirtmişlerdi bunları değerlendiriyoruz çok sağolun.

Komite olarak bizim alabademin TTY da geldiğimiz nokta RESMİ adımdır ! Yani biz geride bıraktığımız süreci tanıtarak,alabademi gücümüz yettiğince dağıtarak ve sitelerde öğreterek ve en önemlisi bir tanıtım tüzüğü hazırlayarak güvercin dünyasına sunduk.Bundan sonraki yapılacak resmi adımların TÜRKİYE GÜVERCİN FEDARASYONUNDAN gelmesini bekliyoruz biz yetiştirici olarak ve üstümüze düşen görevleri yaptık ve halen yapıyoruz resmi olarak çalışmaları şekillendirecek olan önümüzdeki çalışmalarda FEDARASYONDUR.

Ben alabadem için fedarasyondan adımlar atılmasını bekliyorum.Bizlerin yetiştirici ve tanıtıcı olarak yaptıklarımız ortadadır.

İlgine teşekkür ederim.

Geri