tarla-bos arazide kumes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seyyid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

seyyid

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali seyyid
Meslek
elektronika teknisyen
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar ben yurt disindayim, evin bahcesi musaati kumesim orda. ama cok iyi oyunlular once dama sonra kumese iniyor damdan kumese 3 gun inemiyen kusum var.. kus acliktan olecek (evler hepsi 2 katli hepsi birbirinin aynisi burda) dama pencere var ordan yem ve su veriyorum kac sefer ordaki cati camindan iceri yem ve su gosterip iceri kendim indirdim kumese goturdum ku oyundan inemiyordu... (4 saat ucuyor bir ucusunda belki 50 sefer dalis yapiyor dama bile en son inmek icin orayada belki 5 sefer daliyor ancak atiyor kendini )

simdi kuslari bozmak istemiyorum bizim burasi koy gibi.. 500metre ilerde bos tarlalar var.. kiraliyorsun ne kadar istiyorsan bahce yapiyorsun.. etrafi en yakin evler 500 metre diger tarafi belki 2km bos arazi.. yani taklaci bire bir yer inecegi baska birsey yok illa kumes..

ama hayatimda hic boyle bir yerde beslemedim yani nelere dikkat etmeliyim..
fare var- atmaca var.. gelincik ve yilan bu ulkede galiba yok.. ustalar bilgisi olanlar boyle tarlada beslemis olan bir soylesin nelere dikkat ediyim-- kumesi 1-2 hafta sonra dikicem. yerden 20cm yuksek komple tahta ve ozel havalandirmali olacak. alarm vs takilacak gerci hirsizlik yok burda hamdolsun..

ulke soguk (hollanda) 2 ay kar - 9 ay yagis - 1 ay gunes diyebiliriz.. hava sartlarinida goz onunde bulundurarak bir ogut verirsenin cok memnun olurum.

Abi 2ay kar 9 ay yağış 1 ay güneş diyorsun bence böle hava şartlarında taklacı uçuramazsın.yavru alırsın ancak gelen yavru 1 ayda bence sökülmez 1 ayda söküldüü diyeim sonra gene yağmur başlyacak uçuramayacaksın uçma hevesi kırılacak gidecek kuş bence bango ırkı düz uçan kuş besle ayrıca kümesi yerden yüksek DELİKSİZ kümesin kapı tarafının en üstünde telle havalandırma ben kümesin üstünde bir aca yaparsan çok güzel olur diye düşünüyorum ayrıca beslediğin yerde kümesin önündde kare tarzı tahtalar çak kare şeklinde içine toprak ser seferli kuşunu orayı alıştırınca kuş gelip gelip o kare alana oyun yapar ve kuşu iyice alıştırdığında kümesin önüne iner ayrıca kümesin etrafı sarı sarı otlarla kaplıysa kümesin etranı oval şeklinde biç yani otları al kümesin etrafında kuş uçarken iyice farketsin diye bu yazdıklarım benim bildiğim şeyler bende çok daha iyi bilen abilerim var benim dediklerimle sakın bişey yapma abi 2-3 büyük tecrübeli abimde yorum yazdıkdan sonra kararını iyice veirsin kolay gelsin

Sen kusa catida yem vermekle hata yapmissin kus nasilsa yem var demis ve orda kalmis.

Hollandanin evleri bana yabanci degil zaten oranin göcmeniyim.
Zevenbergende Serkan var akrabam olur senin düsünceni yapmis.200 üzeri kus var.cok damar 200 yüro alti pek kus yok.
Eger damarli kuslarin varsa önlemini almalisin hirsiz heryerde hirsizdir.

Sonra kuslari bir süre egitime almalisin kus bahcede iyi oynar dama ciksada zamanla yere alistira bilirsin.

Birgün ben bir video cekiyim kus islikla nasil gelir bir gör.

Birde 2 ay kar olmadigi zamanlarda var genelleme olmus ama olsun haklisin orda,yagmurda biraz bilgiyi artdiriyim
Burda hava yagmurlu görünüyor yani karanli gök yüzü acik degil haliyle kuslarda alisiyor,benim kuslar yagmur dinlemiyor yarin kar yagsin yine ucuracam.
önemli olan yagmur degil
önemli olan kuslara verdigin egitim.
basta ben saniyordum alti üstü bir kus sal ucsun gelsin.
öylede oldu bir zaman ama sonra ipin ucunu kacirdim dam üstü yapismalar oldu,bende egitime aldim mejbur gelmeleri lazim,geldilerde zaten Sonra kuslar tüy zamanindadir bunu ben ilk senem oldugundan anlamadim bu aylar dinlenme ayi o sebebten bol yem ve günes olursa geceye kadar damda dursunlar sonucta tam günes geliyor buda ayri vitamin oluyor.
kuslarindan hangisi takip kusu bunu daha secememissindir öyle bir his veriyor yazin bana.
önce o kusu bul bak rahatsizligi varmi varsa ayir bir süre sonra kuslar baska takipci ariyacaktir.

cevap icin sagolun..
ya 9 ay yagmur derken hergun yagmur yok tabi.. ama haftada 3 gun hava kapali arada atistirir diyelim diger 4 gun yari kapali gunes gel gitli.. ama 7/24 yagmur yok yani kusu kar kis ucuruyorum...

kac tane 4-8 saat kadar ucan taklaci gordun(sefer yapan+4 saat - 8 saat kadar ucan) ? cok yoktur tahmin ediyorum en azindan bu kuslarin tam performansini aliyim tadini cikariyim diye tarlaya kurucam...

neyse baska boyle evin disinda kumesi olan yokmu nasil yaptiniz.. havalandirmasi-kapi-pencere-neye dikkat vs..

seyyid' Alıntı:
cevap icin sagolun..
ya 9 ay yagmur derken hergun yagmur yok tabi.. ama haftada 3 gun hava kapali arada atistirir diyelim diger 4 gun yari kapali gunes gel gitli.. ama 7/24 yagmur yok yani kusu kar kis ucuruyorum...

kac tane 4-8 saat kadar ucan taklaci gordun(sefer yapan+4 saat - 8 saat kadar ucan) ? cok yoktur tahmin ediyorum en azindan bu kuslarin tam performansini aliyim tadini cikariyim diye tarlaya kurucam...

neyse baska boyle evin disinda kumesi olan yokmu nasil yaptiniz.. havalandirmasi-kapi-pencere-neye dikkat vs..
Abi 7/24 yagmur yoksa ozaman bence daha iyi. Çünkü yagmur olmadıktan sonra hava serin olursa kuşlardan daha çok performans alıcağını düşünüyorum terkrardan hayırlı olsun

Senin cevabin duivenhok diye aratirsan ilan sayfasinda marktplaats da felan filan bolca bulabilirsin uygun fiyatina alinacak olanlarda bahce kulubesi olabilir ama saglam degil patlatilir,calinabilir

Belcikada var bedava al götür diyor bakim onarim isteyen kümesle bunlar,onunda tasima parasi tamir parasi bir dert.

Benim akrabam belirli bir güvenlik yapmis söyleyemem tam teskilatini.Kendisi Istanbul avcilardan berli bu isin icinde 20 seneden uzun zamandir hastasi
örnek olarak yüksek gerilim isini cöze bilir.

Veya bahceyi büyük alip birde Malak/kangal yetistire bilirsin.

bende gecen bi kuscu abimin yanindaydim laf lafi acti ve zamaninda kuslarinin calindigini soyledi ondan duymasam hirsizlik yani kus hirsizligi burda olmaz yok derdim ama oyle bos arazide yada bahcede sayet birisi niyetlenirse hirsiza kilit dayanmaz misali olur tabi bu dedigimiz bizim oralardaki kadar cok olmaz ama bi sefer olsa hem insanin tadi kacar hem hevesi ölür belirli bi seviye guvenlik sart en azindan Mechelen in dedigi gibi köpek mesela ...

mechelen bu istanbul avcilardan olan hollanda da akrabam/abim dedigim kisimi ?
tesaduf bende istanbul avcilardan nim ordan beride kus besliyorum.. simdide hollanda dadayim.. kuscular birbirini tanir ayni sehirdense belki tanirimdir bilgilerini versene.

sorunu soyle cozdum ; hazir kumes - yerden 10cm zaten alti curumesin-nem almasin diye ozel yapilmis kumes.
icine alarm taktim siren 12DB. ses cikariyor. ve 30 saniyeye ayarladim yani kactirir ama milleti gece yarisi cok uzun rahtsiz etmez. cep telefonuna alarm kodu girilmeden acilinca mesaj geliyor. ev zaten 3-5 dak mesafede. kayin pederin evi 2 dak degil kumese.. hem alarm hemde bana cep mesaj hallolmustur. alarm sistemi 100euro gitti(240tl falan ediyor herhalde) cep mesaj gondersim diye makineye simkaart takiliyor simkaart her 6ayda bir kart olmesin diye 10euro kontor tamamdir..

kismet olursa pazar kuslari yeni kumese tasiyorum bir kactane haric.

resimleri yakinda yuklerim.

herkese tesekurler.

Cok güzel bir sistem ama hirsizin iceri girip cikmasi 1 dakikayi aliyor kapkacta bile 10 saniye sürüyor.
girisi zorlastirisan bizraz zaman alirsa yada onlar patlatmadan önce alarm calarsa o güzel olur.

Akrabam olan serkan dogan Zevenbergende yasiyor.Aksarayli.parmaksiz serkan lakabi.
Bende Avcilarda büyüdüm yasta senle tutuyor ama arkadas cevremiz sanirim baskaydi cikaramadim seni isimden.
97den berli biz orda degiliz yani bir nevi isimden sorsan kimseyi taniyamam.Ev halen var(eski pehlivan sokak)
Avcilardan Roterdamda da var Aksaraylilar hepsiyle ya söför babamdan yada akrabaliktan bir yakinligim var.
Serkan yilmaz rotterdamda.yalcin mutlu rotterdam da.serkan Dogan zevenbergende.
Ben Roosendaal daydim da durmuyorum bunaliyorum öyle takiliyorum sehir sehir.

Bu arada kümesin hayirli olsun bol yavrular güzel ucurmalar dilerim.
öyle önlem aldiriyoruz ama inan taklaci besliyeceksen pazari cok saglam bir kus degil avrupada pek tutulmuyor kendi aramizda haric.
yani yapanda bizden biri olacaktir olsada 10 liralik bir degerde satabilir onun icin ugrasacagina,arabadan bir dvd calar calsa daha karli.
cokta kafaya takmamak gerek ama önlem sart.
Yanina ayriyetden gelenlere söylemek icin bir kac sey uydura bilirsin artik sen düsün bir düzenek yap ve gelen bilen korksun...
bende degerli kus yok zorla veriyim diyorum alanda yok yani hirsiz yardimci olur bu düsüncemden dolayi hirsiza kapi birakmam..
istese veririm hesabi... degeli kus yok hepsi süs kargasi :hayir:

Tavsiyem kuşların hepsini oraya götürmeyin.Kendi bahçenizde damızlıklarınız kalsın.Diğer yerde ise yavrularınız ve uçuracağınız kuşlar kalsın.Böylece çalınmış olsa bile damarı sizde kalır.
Saygılar.

Dışı demir içinde strafor ve tahta strafor demirle tahtanın arasında kalsın sıcak ve soguyu içeri vermez.Kapı ve pencerede demirden olmalı pencereyi saglam yapıp sürekli açık tutabilirsin.Pencereye demir profiller atarsın böylece içeri giremezler kapıya 2 gömme 3 asma kilit yeri yaptırırsan cok daha saglam olur böylece ugrasmazlar.

Geri