Tarlaya yapacağım kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan m3vRen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

m3vRen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
muhiddin evren
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
evimizin üst tarafında bulunan tarlayı kazıp kümes yapmayı düşünüyorum.
bi yer belirledik burayı kazağız kenarlarını taşla örüp beton atacaz.kapısınıda bi demirciye yaptırcam sağlam bi kapı olsun istiyorum.kümesi en sağlam ne şekilde yapabilirim çatısı duvarları,kapısı ne şekilde daha sağlam olur.

ot tuglası kullan duvarları örmede hem saglam hemde dısardakı hava ıcerıyı etkılemez...dışına harç vur..benım suankı yuvamın ıcı çamur suva ( çamur,saman karısımı) ama sıcak tutuyor yuvası o kısmı sana kalmıs yapması zor bıraz...yuvanın catısının ust kaplamasını beyaz kıremıt yada membrandan yap(renklı olsun dıyorsan yeşil rengı daha şık duruyor bunu tuglanın altına yalıtım olarakta kullanabılırsın)...çatıyı sacdan yapma cok sıddetlı ruzgarlarda atabılır yada eskir kolayca..kapıyı korkuluklu yaptır demır parmaklık olsun hem normal kapı olsun...kapını içini sungerle kaplat sonra etrafına sac caktır...yuvanım etrafına her tarafını kapsayacak sekılde beton zemın yaptır su vs bırıkmesın ...hepsınden sonra yuvanın içini kireçle badana yap.. birde korkuluklu pencere yaptır ......

masraftan kacınmam dıyorsan dedıklerımı yap gercı fazlada masraf tutmaz ama emın ol cok kıyak bır yuva olur

geçen aylarda bende betondan yapacagım için malzemeleri almıstım sana fiyat vereyim fikrin olur.400 tane tuğla aldım 140 tl ye 5 torba çimento aldım oda sanırım 40 lira 10 adet 8 lik demir aldım oda 80 tl tuttu nakliye 30 tl demir kapı yaptırdım gömme kilit ve 2 asma kilitli full demirden oda 110 tl ye patladı.Tavanını kesinlikle betondan yap sarı kum ve çakıl içinde ortalam 75 100 tl gider.

tarlaya yapacağın kümeste, en alt zemini betonla kapatmayı unutma, direk toprak üzeri bırakırsan, köstebekten faresine kadar içeriye bir sürü ziyaretçi girer, genel fikir olarak da, tarlaya yani toprak üstüne tahta malzeme kullanmak kısa ömürlü olur, tahta çabuk çürür, bu yüzden tuğla veya ytong kullan, kapı demir gömme kilitli, çatıya da, 5x5 kalaslardan sık kuşak atıp, saç ondülün kullan, ortada kalacak kısıma da 1 tane şeffaf ondülün kullan kısa çizgi şeklinde bırakıp saç ondülünleri yanlarından kapat, aydınlatma olmuş olur. (yaptıkça da çıkar bir şeyler ortaya, kümesin eksiği bitmez çünki) :) kolay gelsin

cevaplarınız için teşekkür ederim..şuan hala kazıyoruz,yan taraflarını ytong bende düşündüm tane fiyatı 2 lira sanırım ondanda kullanabilirim ama ben taş örmeyi düşündüm taşı örüp beton atacaktım bilmiyorum sağlam olurmu sizce.genelde çatıyı ondulin vs. önermişsiniz ama gece hırsızlık olabilir bu yüzden bu riskli gibi.fazla büyük olmuyacak 1.75 m boyu 1.50 eni olur.dediğim gibi yanları(duvarları) taş ile örersem sadece kapı yaptıracağım demir bi kapı gömme kilitli sağlam birşey olması lazım arkadaş 110 tlye yaptırdığını yazmış sacdanmı?

Sacdan değil normal demir kalın artık ona ne diyorlar bilmiyorum ama kalın demir oksijenle filan kesilecek bişe degil.

burda bi abimizin kümesi oksijenle kestiler eğer kesilmiyecek bi demir kapı yaptırabilirsem iyi olur.sağol bilgiler için.

Geri