TASİMA VE UCURMA SANDİKLARİ VE KUSLARİNİZİ SANDİGA ALİSTİRMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asilhector
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

asilhector

Üye
Siteyi ziyaret et
TASİMA VE UCURMA SANDİKLARİ VE KUSLARİNİZİ SANDİGA ALİSTİRMA YONTEMİ

Selam Arkadaslar,

Ali Gulcer ben,Burdur,Tefenni,Yaylakoyden.

Tasima ve ucurma sandigina, kuslarinizi nasil alistirabileceginizi,Prof.Dr.Türker Savaş beyin, affina siginarak, asagidaki bu konuyla ilgili yazisiyla ve benimde tecrubelerimle bu ise gonul veren Arkadaslara faydali olmaya calisacagim.

Prof.Dr.Türker Savaş
Uçurma sandigi denince akliniza ne geliyor çok merak ediyorum. Zira inanmasi çok güç. Ancak hemen neden bahsettigimi söyleyeyim: Tatile çikacaksiniz, kuslarinizi da yaninizda götürmek ve gittiginiz yerde uçurmak istemez misiniz ? Apartman dairesinde oturuyorsunuz. Kuslarinizi balkonda yetistiriyorsunuz ama uçuramiyorsunuz. Ara sira bir meydanlik bulup orada uçurmak istemez misiniz ? Ben olsaydim isterdim. Hatta bir ara apartman dairesindeydim, kuslarim da vardi ama uçuramiyordum. Bir kusçu için ne büyük eziyet ! Ancak simdi hepsi bitti. Uçurma sandigi ile kuslarinizi dilediginiz yerde uçurabilirsiniz (kuslarinizin uçarken sandigi görmeleri sartiyla). Nasil mi ? Anlatayim:

Kuslarinizi tek tek koyabileceginiz bir tasima çantasi veya sandigi yaptirin. Ayrica her tarafi telden yada çitadan, sökülüp takilabilir bir kafes. Bunlari, fotograflarda gördügünüz gibi hem tasima hem de kafes olarak islev görecek sekilde kombine etmeniz de mümkün. Kafesin üstünde 11*11 boyutlarinda bir delik birakin. Kuslariniz uçus sonrasi buradan içeriye atlayacaklardir.

Alistirmaya yeme düsmüs yavrularla baslayin. Gerçi bu bakimdan irklar arasinda bir farklilik vardir. En uygun alistirma yasini zamanla kendiniz bulabilirsiniz. Kuslarinizi günde bir kez yemleyin. Bu bir ögünde de karinlarini tamamen doyurmamalarina dikkat edin. Daha sonra 1-2 gün uçurma sandiginda (kafesinde) yemleyin. Sonrasinda yemlenecekleri zaman bir hafta süreyle, kapali bir yerde yavrulari tek tek sandigin üzerine birakin. Digerleri içeride olmak sartiyla. İçeriye yem atarak sandigin üzerindeki yavrunun delikten içeriye atlamasini saglayin. Bunu bütün yavrularda birkaç kez tekrarlayin. Yavrularla beraber bir de kanatlari çok kisa mesafe uçabilecek sekilde kesik bir kusu ayni sekilde alistirin. Bu bir haftadan sonra yüksek agaçlar ve evler bulunmayan bir alan bulun. Kapali bir yerde yaptiginizi burada da tekrarlayin. Sonra kanadi kesik kusu sandigin üzerinde birakarak yavrulari sandigin 2-3 m uzagindan salin. Yavas yavas mesafeyi arttirin. Birkaç gün sonra tüm yavrulari sandigin üzerine koyun. Piriltilik kusu elinize alin. Yavrular bir süre bakindiktan sonra onlari sandigin üzerinden kovun. Ancak 1-2 sn. sonra piriltilik kusu sandigin üzerine koyarak yavrularin sandigin üzerine toplanmasini saglayin ve onlara yem atarak sandigin içerisine girmelerini tesvik edin. 1-2 gün daha bu sekilde yaptiktan sonra yavrularinizi, birer birer birkaç tur atmalari için kovun. Bir süre sonra yavrularin havada dairelerini çizdiklerini ve gelip güvenle sandiga konduklarini göreceksiniz. Sik sik yer degistirerek kuslarinizin belli bir yeri bellemelerini önleyin ki, onlar sadece sizin çagriniza ve sandiga gelsinler.
...............................................................................................

Tasima ve ucurma sandigini formlarda degisik konu baslik altinda faydalarini yazmis ve olumsuz tepki almistim.
Ondandirki kendim denemeden, bu konu uzerine yazmamaya karar almistim.
Bugun itibariyle artik rahatlikla,dolapcilari tasima ucurma sandigina alistirdigimi ve ucurdugumu mujdeleyebilirim.
Adana kuslari tuy zamanina denk geldiginden, kuslari sandiga alistirdim fakat ucuramadim, sonraki hedefim donekleride alistirmak olacak.
Almanlar bu isi resimlerde goruldugu gibi Bizden cok once farkina varmislar ve uygulamaktadirlar.
Simdi burda sunu sormak istiyorum,Almanlar Bizden cokmu akillilarda Onlar basarabiliyor yoksa bizmi cok beceriksiziz.
Bence bu isin akilla yada becerikle alakasi yok sorun Biz bu isi hoby olarak degilde ticarete dokmusuz.
Birlik beraberlik yok,Paylasim yok,Derneklesme yok,Dergimiz veya Gazetemiz yok.
Tek yaptigimiz kendi kuslarimizi ve yakin Arkadaslarimizin kuslarindan ovguyle bahsetmek.
Kendi kuslarimizdan gerisi hep bozuk kirma ve candir diye kotuluyoruz,elimizdeki iyi damar kuslara merakli olan Arkadaslara, ben sana 1 cift vereyim iyisini uret,ucur ve tanit diyen Degerli Ustalar, inanin elle sayilir durumdadir.
Sunu unutmamak gerekir Arkadaslar,bu kuslar bize gelecek Neslin emanetidir.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Tasima ve ucurma sandik resimleri (intten alintidir)

championnat200618qt8.jpg

flugktauben2mn2.jpg

manwammemo7.jpg
flugkastenseitedn9.jpg

ptjaunekx4.jpg
ptrougeht4.jpg
ptvaliseblbr6.jpg

Tasima ve ucurma sandigina kus alistirmada kendi tecrubelerim.

Yavru yeme geldiginde yani ortalama 25 gunlukken Anne,Babadan ayiriyorsunuz.
Dikkat edilecek husus sakin yavrulardan secim yapmaktir
Yavrular 1 kac gun yeni kumese alistiktan sonra,yemlemeyi elinle yapacaksinki kus sana iice alissin.
1 hafta sonra yavas yavas 1 kac adim uzaklasip elindeki yeme cagiracaksin ve yerden kumese dogru ayni islemi yapacaksin.
Sonra 1inin yardimiyla kusu kumesden yine adim adim uzaklasip oradan birakip piriltiyla yeme cagiracaksin kus kumese dogru ucacak.
Bu islemleri herzaman baska baska yerlerde yapacaksinki,kus etrafa degil, tasima ucurma sandigina,Sana ve piriltiya odaklansin.
Bunlari basarabilirsen kusu ucurma vakti gelmistir,Hayirli olsun.

Zamani olan Arkadaslarada tavsiye ediyorum,cok guzel 1 ugras ve kusla baginiz cok degisiyor.

Artik evdeki sabit kumese bagimli kalmiyorsunuz.
Kus beslemek icin yerinizmi yok,evde kuslarim var 1 yere gidemiyorummu diyorsunuz,kus besleyen Arkadaslariniza ziyaretemi gidiyorsun,piknigemi cikiyorsun,baligami gidiyorsun,kir gezintisimi yapiyorsun vs gotur kuslarini oralarda ucur,ne karisan var nede sikayet eden komsulariniz,bunun zevkini artik Siz dusunun.

Adana,Mersin dalicilari,donek,kelebek, dolapci ,posta,vs. vs, alistirildigi ve ucuruldugu yerlerde, devamli olarak 1 isaret secerler.
Bu durumda tasima ve ucurma sandigi kusun isaretedir, cevrenin onemi yoktur.
Resimlerle Adana dalicilarimi,Dolapcilarimi,tasima ve ucurma sandigina alistirma ve ucurma calismalarimdan ornekler goreceksiniz.

herschaaldekopievanzelrll9.jpg

herschaaldekopievanzelriz2.jpg

herschaaldekopievanzelril8.jpg

Resimdeki ucan kuslar dolapcilarimdir, yeni yeni oyun denemeleride yapiyorlar,muthis haz veren 1 ugras,kendimi enaz kuslar kadar hur hissediyorum.
Onceleri zor gibi gorunen bu ugras,zamanla tutkuya donusuyor.
Etraftaki yuksek yerlere konmalari,eger kuslari zorlamadigin muddet,hic 1 sorun teskil etmiyor cunki onlarin tek odak noktasi,tasima ve ucurma sandigi ile Siz oluyorsunuz.
Tasima ve ucurma sandigina, alismis kusunuz yoksa 3 haftalik egitimle alistirip ucurmaya basliyorsunuz eger alismis usta kusunuz varsa inanmayacaksiniz 3 gun suruyor.

herschaaldekopievanalivdz1.jpg

herschaaldekopievanalivxv7.jpg

herschaaldekopievanalivxs0.jpg

herschaaldekopievanalivzk7.jpg

herschaaldekopievanalivfb7.jpg

herschaaldekopievanalivim2.jpg

herschaaldekopievanalivmg4.jpg

herschaaldekopievanalivzb3.jpg

herschaaldekopievanalivzf2.jpg

Selamlar

Paylaşım ve ortam insanı imrendiyor, tebrikler emeğinizin karşılığını kuşlarınızı bu şekilde uçurarak kat ve kat aldığınıza eminim keyifli ve sağlılklı ucuşlar dilerim.

Benim elimle evde büyüttüğüm 1 arap baska kuşum var geniş kanarya kefesinde büyüttüm kendisini elimden yem yer beni görünce devamlı gözleri ile izler kanatlarını çırparak cik, cik diye yavru sesi çıkarır, bu kuşum bence bu taşıma sandığına alıştırma konusunda en ideal durumda ben onu salmaya koyarak kuşlara alıştırmayı düşünüyordum ama bu paylaşımdan sonra şu anda beslediğim büyük kanarya eşleştirme kafesine alıştırıp ileri aşamalara getirebileceğimi düşünmeye başladım.

Saygılarımla

Aykut Karabulut

Selam Arkadaslar,

Aykut bey, konuyla ilgilendiginiz ve tasima ucurma sandigina meraklandiginiz icin once Size Tesekkur ederim.
Tasima ve ucurma sandigi yapmak veya yaptirmak isteyen Arkadaslara, ornek olur diye 1 kac resim ekliyorum.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

pt20jl20t20640x480fr6.jpg

pascaletcf640x480vg1.png

pascal20schmit20640x480ky1.jpg

p811021220640x480gp2.jpg

p811020120640x480hy6.jpg

p811018720640x480rs6.jpg

jmanu12hn7.jpg

jmanu14lo2.jpg

jmanu16xf7.jpg

Selamlar,

Taşıma sandıkları örnekleri için teşekkürler, taşıma sandığı yapımı konusunda ışık tutacağına inanıyorum

Saygılarımla

Aykut Karabulut

Teşekür ederim çalışma için elinize ve yüreğinize sağlık ..Bu konuda olan bilgi ve deneyimlerinizi aktardığınız için çok teşekür ederim...

Denizli den kucak dolusu selamlar...

sayın ali gülcer sizin kendinize ait olan 1.resimden bana birtane gönderirmisiniz.
harika bir kare o.Büyültmek istiyorum o resmi.Saanat eseri o.Adres: Şoförler ve otomobilciler odası malkara/tekirdağ
Haldun Başkütük.Şimdiden teşekkürler.

ali bey bu mükemmel paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum ve çok teşekkür ediyorum.biz güvercin sevenlerin karşılaştığı en büyük zorluklardan birine süper bi çözüm olmuş.
Elinize,emeğinize sağlık.

Selamlar Haldun bey,

Yazinizi gec okudum kusura bakma.
Buradan istedigin resmi kopyalayip alabilirsin.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

merhaba
öncekikle taşıma ve uçurma sandıı hakkındaki bilgilerinizi paylastıınız için çok teşekkür ederim benim bir sorum olucak bu taşıma ve uçurma sandığını taklacılar için de kullana bilirmiyim???

Selam Arkadaslar,

Kutay bey, takla guvercinlerinide tasima ve ucurma sandigina alistirabilirsiniz.
Lord nickli Kardesim, ozelden sandigin boyutlarini yazmistim ama buradanda bildirmenin faydasi olacagini dusunuyorum.
Sandiginizin olculerinini, 40 x 40 x 80 cm, kuslarin tunek bolumu 20 x 20 x 20 cm, kuslarin giris bolumu 15 x 10 cm, ebatlarinda yapabilirsiniz.
Daha kolay 1 sistem yapmak isteyenlere 1 oneridir, firincilarin ekmek tasimak icin kullandiklari, plastik sandiklar vardir, bunun uzerine 1 tahta kapatip, giris bolumu icin tahtanin orta bolumunde 10 cm genisliginde yuvarlak veya 4 kose 1 delik acarak, sandiginizi yapabilirsiniz.

sağol abi

İlk resimdeki tasima ve ucurma sandigininda kullanilmis malzemelere dikkatlice bakalim.
1 plastik kasa, ustten ( 10 x10 cm ) capinda giris verilmis, duz 1 tahta ve ustunde durabilecek 1 ayaktan ibarettir.

4flugkasteniz5.jpg

flyvek4lq0.jpg

461f6cb47993acg1.jpg

wk16bertenduiven2bl1.jpg

flyvek2jg4.jpg

normalptstinglhamergb3.jpg

lord' Alıntı:
1 resimin daha yakını yok mu?

Sevgili lord kardeşim. Lütfen biraz daha az flood yapmaya bak. Çok fazla mesaj yazıyorsun. Çok fazla mesaj yazıyorsun derken mesajların kısa ve anlamsız oluyor. Sağol,teşekkür ederim gibi mesajlar yazmamaya özen gösterirsen sevinirim. Sağol,güzel,teşekkürler yerine teşekkür et butonuna tıklaman kafidir.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Harika bir paylaşım olmuş Türker Savaş Abi'nin sitesinden okumuştum bu yazıyı ama buradaki geliştirmeler de eklenince çok daha yararlı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.

Çok Güzel bilgiler teşekkürler.
Sormak istediğim bir ayrıntı var kışın yada uzun süreyle kuşla bu eğitime ara verdiğimizde;
Yani kuşları kümeslerinde tutuğumuzda bu eğitim unutulup tüm emek heba olmuş olacakmıdır.
Tecrübelerinizi aktarırmısınız_?.

Selamlar Arkadaslar,

Kerem bey, yemleme isini, tasima ve ucurma sandiginda verdiginiz muddetce hic bir sorun olmuyor, lakin yemlemeyi ve gezmeyi uzun muddet dediginiz gibi ara verdiginizi varsayalim, bu durumda bir kac gunluk (en fazla 3 gun) egitimle kusunuzu tekrar tasima ve ucurma sandigina alismasini ve kumese bagimsiz olarak, istediginiz yerlerde ucurmayi saglayabiliyorsunuz.

Saygılarımla,
Ali Gülçer.

Ustalarımın, bana vermis olduğu, benim için cok önem taşıyan, unutamadığım, Nasihattır;

İYİ KUŞ PARAYLA DEĞİL, DOSTLA OLUR, PARAYI DÜŞÜNENDE, DOSTUNDAN OLUR.
DÜNYA GÜZELLİKLERİ, BİZE GELECEK NESİLİN EMANETİDİR, EMANETLER SATILMAZ, SAHİBİNE VERİLİR.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Gerçekten çok güzel bir çözüm ; bu sevgi ve zevki en doğru şekilde yaşanmasını sağlayacak bir yöntem.
İlk çıkan yavrularımla bende bu eğitime başlıyacağım .

merhaba acil bu sandıklardan edinmem gerekli seyahate çıkıyorum kuşlarımı beraberinde götüreceğim bunlardan nereden temin edebilirim fiyatı nedir lütfen yazarsanız sevinirim teşekkürler.

Çok güzel bir paylaşım emegine sağlık bu kafesler bursa kuşlarını yani oynarlarımı nasıl alıştırabilirim ?

paylaşım için çok tşk ederim güzelbi yöntem bu sayede yeri musait olmayan çok gezen arkadaşlarda bu zevkten mahrum kalmayacak :oley:

Çok güzel bir çalışma emeği geçen arkadaşımıza teşekürler.
Bendede mtorum arkasına bağlı bir arabıcığım onuda taşıma kafesine döndüreyim .önümüzdeki sezon için çalışmalara başlayayım ,neden mi? bizim buralarda panayırlar çok ,Hem ticaret hem ziyaret .iyi fikir teşekürler arkadaşım

Bence Çok Güzel bir sye bunu yapabilmek ve oldukcada eğlenceli olacağını düsünüyorum ... Ben bununla ilgili videolarda izlemistim adamlar neredeyse her çesit kusu bu sekilde ucura biliyorlar ... Bence Cok Güzel bir sey birde bu konu üzerine arastırmalar yapıpta denemelerde bulunan abime isallah hersey istediğin gibi olur allah kolaylık versin demedende gecemiyicem ...

Tbrk etmek istiyorum gayet başarılı bi yöntem olmuş ilerde deneyebilirim .

Re: TASİMA VE UCURMA SANDİKLARİ VE KUSLARİNİZİ SANDİGA ALİST

bu sandıklar genelde yeri müsait olmayan arkadaşlar için çok iyi bi fikir. Ancak bu benimde çok işime yarıcak sanırım çünkü beslediğim yerdeki avereciler sağolsun bir türlü dönek yavruları uçaramıyorum kuş bir tur iki tur ondan sonra hurra her yerden kuş kaldırıyolar bu sandığa alıştırıp açık alanlarda uçarmak iyi bi fikir gibi geldi bana en azından güvercinlerin antremanı düzgün bi şekilde atmış olurum vede güvercin döndürme zevkinden mahrum kalmamış olurum eminim bu averecilerden sıkılıp benim gibi düşünenler vardır.

Geri