tavuklardan hastalik bulasmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kubilaydin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

kubilaydin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamın aleyküm bi haftadir tavuklarimda hastalik var crd solum hastaligi vardi agizlarindan fibrinli akinti geliyor ishalle beraber ölümler oldu. Bugun ise guvercinlerimde 20 30 kus arasindan 3 kus halsiz yeme isteksiz ve sulu ishalle beraber kilo kaybi pusma tuy kabartma gozlemledim.biraz arastirma yaptim e coli gibi duruyor ama tavuklardan hastalik bulasma ihtimali var midir? Tavuklarla sadece disarda iken beraber oluyolardi.ne uygulamaliyim.

Canım kardeşim hastalığın kendi gözleminle bulmuşşun doğru teşhis fakat şimdiye kadar birşey olmuyordu ve şöyle böyle oluyordu yanlış bir gözlem tavuklardan en çabuk bulaşan vebadır ölümler başladımı binlerce on binlerce tavuk ölümleri meydana geldiğinde toplu itlaflar yapılıyor basın yayın organları bunları devamlı görsel olarak yayınlıyor bunların aynı yemlikten yeme ve su içmelerine bile imkan vermeden havadan bile bulaşabilir 4 ü miks veya Bergovak toz ile önlebilir hiç olmazsa birkaçı ölse bile diğerlerini kurtarabilirsin selamlar.

cok tesekkur ederim ahmet abi
dedigin ilaclari temin edecegim. Baytril tavsiye edenlerde var kullanmali miyim sence yoksa dedigin ilacin birini kullansam kafi gelir mi?

Birde daha once sağlam olan bi kusum son bir aydir ucamiyor hicbir sıkıntısı yok kanatlarindada bi sorun yok ama ucamiyor hic bi sekilde kanatlari kalitsalolarak kuyruk altinda tutuyodu ama son bi aydir kantlarini hic kaldiramiyor kuyruk üstüne buda mi e coli belirtisidir.?

Canım kardeşim askerliğini yapıp yapmadığını bilmiyorum ama askerde başı ,dişi ,gözü,ayağı,eli,kafası neresi ağrırsa ağrısın hemen bir külahın içine beş on tane koyarlar kuşçularda sağdan soldan duymuşlar baytiril dozajı ne olur bilen yok bilmişlik yapmanın gereği de yok sen kullanma kanatlarda yaşlılıktan veya büyük ihtimalle salmonelladan sarkma oluşmuştur saygılarımla.

Tekrar teşekkürler abi bi veteriner hekimin sayesinde az daha vitaform ve baytrili birlikte kullaniyodum sagolsun turker abinin sayesinde hatamuzi telafi ettik.senin dedigin ilaci cevre eczanelerde bulamadim bnde turker abinin tek karisimlik olan ilaclarini temin edip kullandim bugun 2.gun bakalim nasil sonuc alacaz.

Canım kardeşim Sayın moderetörüm Türker ÖDEN in dediği ilaçları kullanır isen kuşun acele iyileşir benim ilaçlarım biraz pahalı ve kuş ilacı satılan yerlerde satılır kardeşimin ilaçları Eczanelerde satılır ucuzdur ve sahtesi yoktur iyi yoldasın devam etmeni diler saygılarımı sunarım.

Geri