TC No Alanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Hasip

Üye
Siteyi ziyaret et
Sevgili Arkadaşlar;
Aldığımız yeni karar doğrultusunda TC No uygulamasına geçilmiştir !!
TC No uygulaması profil bilgilerinizde vermiş olduğunuz ad soyad kısmının teyidi için yapılmaktadır.. Öncelikle PROFİL'inizden ad soyad, doğum tarihi ve yaşadığınız şehir kısımlarını doğru bir şekilde doldurmalısınız. Ardından TC no alanını doğru ve eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Eksik yada yanlış doldurmanız halinde sistem üyeliğinizi askıya alacak, ardından silecektir.

[bull][/bull] TC no alanınızda bir defaya mahsus olmak üzere işlem yapabilirsiniz, Ardından yazdığınız numarayı değiştirmeniz yada silmeniz mümkün değildir !! Bu yüzden eksik yada yanlış bilgi vermeyiniz !!

[bull][/bull] Bu sitenin açılış amacını tekrar söylüyorum: ÜYE PRİMİ YAPMAK DEĞİLDİR, KALİTELİ KİŞİLERLE KALİTELİ KATILIM VE PAYLAŞIMLAR YAPMAKTIR! Kalite konusuna değinmek gerekirse; öncelikle kiminle yazıştığımızı bilmek isteriz.. Karşımızda sanal bir rumuz yerine real bir isim olması dürüstlüğü ön plana çıkaracaktır !!

Göstereceğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz !!

selamunaleykum
cok guzel dusunulmus ve mutlaka faydasini gorecegimiz bir uygulama olacak ben sahsen kimile yazistigimi bilmek isterim ve sahte isimlerle yazi yazanlarin onune busekilde gecilir diye dusunuyorum comur at izi kalsin devri sona eriyor en cok buna sevindim.
siz boyle yeni fikirler bulup uyguluyorsunuz taklitci sitelerin isi zor bu sefer bence onlari asar bu zor yaparlar bunu
saygilarimla ferhat

Slm.Öncelikle uygulamanız güzel yönleri var.insanları tanıma ve güvenilirlik açısından iyi.Fakat insaların tc no larını ve kimlik bilgilerini sanal ortamda paylaşmaktan çekinebilir.ben şahsen böyle düşünüyorum.Çünkü haberlerde duyuyoruz hackerlar tarafından bir sürü insanın kimlik bilgileri ele geçirilip kötü amaçlı kullanıla biliyor.Bu konuda bizi bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
cok guzel dusunulmus ve mutlaka faydasini gorecegimiz bir uygulama olacak ben sahsen kimile yazistigimi bilmek isterim ve sahte isimlerle yazi yazanlarin onune busekilde gecilir diye dusunuyorum comur at izi kalsin devri sona eriyor en cok buna sevindim.
siz boyle yeni fikirler bulup uyguluyorsunuz taklitci sitelerin isi zor bu sefer bence onlari asar bu zor yaparlar bunu
saygilarimla ferhat

Merhaba, uzun süredir yapmayı planladığımız bir uygulamaydı, sonunda gerekli alt yapınında hazırlanmasının ardından hayata geçirdik, Amacımız bölümünde de yazdığı gibi, kuscular.org sitesi kaliteli kişilerle kaliteli paylaşımlar yapmayı hedeflemiştir !! Zamanında sitede yaşanmış, aslı olmayan konuların, yorumların ve sahte bilgilerle açılmış ortam bozmaya yönelik üyeliklerin bir nebzede önüne geçilebileceğimizi düşünüyoruz..
Taklitçi siteler bizleri takip etmeye devam etsinler, ricalarımıza rağmen düzenleme yoluna gitmedikleri için, kanuni yoldan başları uzun süre ağrıyacağa benziyor.. Belgelerimizin tamamlanmasının ardından adli yoldan kendileri ile yüzleşeceğiz..

kim.bu' Alıntı:
Slm.Öncelikle uygulamanız güzel yönleri var.insanları tanıma ve güvenilirlik açısından iyi.Fakat insaların tc no larını ve kimlik bilgilerini sanal ortamda paylaşmaktan çekinebilir.ben şahsen böyle düşünüyorum.Çünkü haberlerde duyuyoruz hackerlar tarafından bir sürü insanın kimlik bilgileri ele geçirilip kötü amaçlı kullanıla biliyor.Bu konuda bizi bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler.

Merhaba.
TC no alanlarınız site bünyesinde barınmamaktadır. Herhangi bir şekilde yapılacak olan saldırıya karşı alt yapımızı sağlamlaştırmaya yönelik en ince hususu göz önünde bulundurarak bir sistem oluşturduk. Bu sistemin koruma amaçlı özelliği en üst seviyede tutulmaktadır. Fakat şöyle bir hususa da değinmeden edemeyeceğim;
İnternet üzerinde birçok web sitesi sizlerinde bildiği gibi TC no uygulamasını uzun süredir kullanmaktadır ! Diğer sitelerde muhtemelen güvenlik önlemlerini almışlardır. Fakat öyle **** girişimleri mevcut ki, koskoca siteler bile bundan nasibini fazlasıyla almaktadırlar. Bu siteleri örneklemek gerekirse banka siteleri öncelikli gelmektedir. Banka bilgilerinizde de TC no gibi bilgilerinizi vermektesiniz.. Bu demek olmuyor ki banka sitesi herhangi bir saldırıya maruz kalmayacak, bilgileriniz üçüncü şahıslar tarafından görüntülenmeyecek.. Tabiki her oluşum gibi bu tür oluşumlarında riskleri mevcut, fakat alt yapımızın ve server sağlayıcımızın üst seviyedeki güvenlik önlemleri bu riski en aza indirgemektedir.

mrb arkadaşlar ben şahsen tc kimlik nosu uygulamasına karşı değilim isteyene istediğini yapar ama ben böyle bir ortamda tc numarası vermem benim için uygun değil başkaları ne düşünür bilemem HERKEZE SAYGILAR

bufalo' Alıntı:
mrb arkadaşlar ben şahsen tc kimlik nosu uygulamasına karşı değilim isteyene istediğini yapar ama ben böyle bir ortamda tc numarası vermem benim için uygun değil başkaları ne düşünür bilemem HERKEZE SAYGILAR

Merhaba, böyle bir ortam derken demek istediğiniz ve kurmaya çalıştığınız mantığı anlayamadım, açıklarsanız sevinirim !!

Selamlar
Kısa vadede belki birşeyler getirmeyebilir ama uzun vadede (Herkez birbirini azda olsa tanıyacağı için Anlamsız polemiklerin önlenmesinde) yararlı olacağına inanıyorum

Sevgiler..

bana göre yanlış ben vermem tc kimlik nosu vermem bankaya hesap açtırmıyoruz dünya hali

bufalo' Alıntı:
bana göre yanlış ben vermem tc kimlik nosu vermem bankaya hesap açtırmıyoruz dünya hali
Şahsi olarak algıladım açıklamanızı.. Siz bize güvenmiyorsanız biz size neden güvenelim ki. Üyeliğiniz konuda da yazıldığı üzere iptal edilmiştir !!

Tc kimlik numarasını vermek istemeyenler tabikide çıkacaktır ama zamanla site çok güzel olacaktır... Tc kimlik numarasını vermek istemeyenler birde şöyle düşünsün mesela bankalara tc kimlik numaranızı veriyorsunuz onlar online işlemler yapıyor... Yani tc kimlik numaranız yine sanal ortama giriyor... Bankalara vs. yerlere ne kadar güveniyorsanız buraya da o kadar güvenmenizi tavsiye ederim. Valla ben hiç şüphe etmeden yazdım tc kimlik numaramı...

..........SİNAN ÖZTEKİN............

Merhaba;

Ben profilimde böyle bir alan göremedim. Yani t.c kimlik no alanı yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selamlar.

Şenol

Ekranın sol üst tarfında Kullanıcı Paneli var oraya tıkla...Hesap Bilgileri bölümüne gel ve TC NO yazan bölümü doldur...

........SİNAN ÖZTEKİN.........

yunus81' Alıntı:
Merhaba;

Ben profilimde böyle bir alan göremedim. Yani t.c kimlik no alanı yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selamlar.

Şenol

Merhaba. Bir dahaki girişinizde aşağıdaki resimdeki uyarı ile karşılaşacaksınız. Resimdeki alan sizi profilinize yönlendirecek, profil alanlarınızın doldurulmasını isteyecektir.

Bu uygulama daha rahat ve dürüt bir ortam zemini oluşturmak için başlatılmıştır, uygulamaya yardımcı olan herkese teşekkürler.

Ekli dosyalar

• profilalani.webp
    profilalani.webp
    10.6 KB · Görüntüleme: 520
arkadaşlar belki benimde üyeliğimi askıya alıcaksınız ama ben tc.numaramı online bir şekilde internette hiç bir yerde kullanmadım hepiniz biliosunuz bir tc numarasından neler yapıyolar sonuçta siz benim babamın oğlu değilsiniz ama sizi abi bazılarınızı kardeş olarak gördüm yaklaşık 5-6 aydır bu siteye üyeyim ama böle bir bilgiyi şahsen ben vermeyi düşünmüyorum bence herkese bu konuda haklar tanınması gerekiyor sonuç bu nette bir site herkes kimlik nosunu vermek zorunda diye birşey yok şimdi bu açıklamayı yaptım ama inş öbür arkadaş gibi siteden atılamam çünkü ben bu siteyi gerçekten sevdim hem bilgi alma konusunda hemde başkalrına bilgi verme konusunda bir sürü arkadaş edindim ama tc numaramı vermeyi düşünmüyorum

saygılar Emir

Belki forumun % 80 - 90 olarak tanımlanan kısmı TC kimlik bilgisini yazmak istemeyecek. Bu yüzden biraz önce yukarıdaki resimdeki eklentiyi kurup doldurulmasını zorunlu hale getirdim, doldurmayan kişileri silmek gibi bir lüksümüz yok, isteyen doldurur. Doldurmayan kişiler her ne kadar isteselerde forumda hiçbir aktivite de bulunamazlar, her üye girişlerinde resimdeki örnekle karşılaşacaklardır.

ADMİN' Alıntı:
Belki forumun % 80 - 90 olarak tanımlanan kısmı TC kimlik bilgisini yazmak istemeyecek. Bu yüzden biraz önce yukarıdaki resimdeki eklentiyi kurup doldurulmasını zorunlu hale getirdim, doldurmayan kişileri silmek gibi bir lüksümüz yok, isteyen doldurur. Doldurmayan kişiler her ne kadar isteselerde forumda hiçbir aktivite de bulunamazlar, her üye girişlerinde resimdeki örnekle karşılaşacaklardır.

yani ben bu kural kullanılmaya başladıktan sonra hiç bir şekilde yazı yazamıcm merak ettim bişi soramıcm o zaman bu sitede bulunma amacım koskaca bir hiç olur ve bende belkide benim gibi bir sürü kişide bir daha bu siteye giriş yapmaya bilir bundan sonra hiçbir şeye katılamacağım için size şimdiye kadarki bana öğretiklerinizden dolayı bana yardımcı olduğunuz için ve türkçeyi kısaltmalarla kötü bir hale getirdğimden dolayı beni uyarıp düzeltmeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim

hepinizi kocaman öpüyorum inşallah kuşlarınızın tüyü kadar yavru alır ve onlarla iyi zaman geçirirsiniz

saygılar emir

ADMİN' Alıntı:
bufalo' Alıntı:
Şahsi olarak algıladım açıklamanızı.. Siz bize güvenmiyorsanız biz size neden güvenelim ki. Üyeliğiniz konuda da yazıldığı üzere iptal edilmiştir !!

ADMİN' Alıntı:

iyi günler,
kimsenin üyeliğini silme lüksümüz yok diyorsunuz, ancak 1. sayfaki iletilerde bufalo isimli kullanıcının üyeliğini sildiğinizi söylüyorsunuz bu nedenden ötürü. yanlış anlamayın,sizce bu bir çelişki değil mi ?
saygılar
gürkan okur

Tc kimlik uygulamasından önce, profildeki diğer eksik bilgilerin doldurulmasından yanayım.Sitede her türlü tartışma ortamı yaratan arkadaşlar eminimki tekrar sahte tc kimlik numarası ile kayıt olacaklardır.Buda ,normal iyi niyetli olan insanların özgüvenini artıracaktır.Tcaret yapacaksada , daha cok madur olacağını düşünüyorum.Bu uygulamayı daha önceleri güvercin birliği sitesi yaptı, şu anda sitede aktif olan üye sayısı cok az, ayrıca sitede teknik sorunlar oldu bunu veb tasarım işi ile uğraşanlar daha iyi bilir. Tc. numarasını profile eklenmesine kendi adıma karşıyım, tc sorgulaması yaptığınız zaman tüm kimlik bilgileri ortaya cıkıyor, kişi güvenliği için yarın ne olacağı garanti değil.Buda benim görüşüm, herkezin görüşünede saygı duymak gerek.

Selam.a öncelikle güzel bi oluşum ama şuan ister istemez çelişkide kalıyor insan neden diyecek olursanız çoğu kişi vermek istemiyor bilgilere ulaşılacak falan deniliyor tabiki ulaşılabilir ama o ortama meyil verilmeyeceğini düşünüyorum neden diyecek olursanız sonuçta burası bi paylaşım platformu ve bu sitenin kurucularıda sonuçta böyle bi uygulama başlatıyorsa demekki onlarda tc kimlik numaralarını yazmıştır ve sizin dediğiniz şekilde onlarda bilgilerini paylaşmıştır kısacası kendi açısından demekki bazı güvenler sağlanmamış bana göre şahsım adına konuşuyorum kimseyi yargılamak amacında değilim.
Güven sağlanmamış derken demek istediğim site kurucuları bizlere o güveni sağlamamış gibi görünüyor tabikide herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım.

Arkadaşlar neden çekiniyorsunuz şahsen ben anlamadım !! Site hacklenecek TC kimlik bilgilerine ulaşılacak diyemi çekiniyorsunuz, yoksa ben sizin TC kimlik bilgilerinizle birşey yapacağım diyemi çekiniyorsunuz, öncelikle buna bir açıklık getirelim.
Daha açık şekilde size bu olayı anlatayım.
Sisteme entegre ettiğim bir özellik sayesinde sizin yazdığınız TC kimlik bilgisi ad soyad bilgilerinizi teyid etmek için istenmektedir. TC numaranızı girince ad soyad alanınızla bağlantı oluşur, sisteme yazdığınız ad-soyad alanının doğruluğu otomatikman kontrol edilmiş olur.. Ad soyad alanınız doğru girilmemişse üyeliğiniz silinir !! TC uygulamasına geçilmesinin tek nedeni budur, şahsen ben adını soyadını doğru vermemiş bir kişiyi karşıma alıp fikir alış verişi yapmak istemem, zaten adını soyadını yazmamış kişi bana veya bir başkasına ne gibi bir yardımda bulunabilir ki !!

Ben şöyle algılıyorum artık yazılanları, hangi üye gelipte şahsen site kurucusu olarak bana, kardeşim sen bana güven vermiyorsun der, ben sana şunu verdim ama sen şöyle yaptın diyebilirmisiniz. Bir tek kişi ispatıyla benim güvenini zedelediğim bir olayı göstersin bu olayı kaldırayım. Olayı kişiselleştirmeye gerek yok..

Site hacklenmez diye birşey yok her site hacklenir, ****, saldırı vs.. gibi açıklaması günler, haftalar sürecek terimleri kullanmaya gerek yok, güvenliğimiz en üst seviyede.. Dilerseniz gerekli alt yapıyı hazırlar TC kimlik numaranınızın 3. şahıslar tarafından görüntülenmesini engellemek için SSL ( Secure Sockets Layer) sistemine de geçiş yaparız. Biz size en üst seviyede güveni sağlarız.. SSL nedir daha detaylı incelemek için burayı tıklayınız. Siz isteyin biz yapalım...

iLLeGaL' Alıntı:
Selam.a öncelikle güzel bi oluşum ama şuan ister istemez çelişkide kalıyor insan neden diyecek olursanız çoğu kişi vermek istemiyor bilgilere ulaşılacak falan deniliyor tabiki ulaşılabilir ama o ortama meyil verilmeyeceğini düşünüyorum neden diyecek olursanız sonuçta burası bi paylaşım platformu ve bu sitenin kurucularıda sonuçta böyle bi uygulama başlatıyorsa demekki onlarda tc kimlik numaralarını yazmıştır ve sizin dediğiniz şekilde onlarda bilgilerini paylaşmıştır kısacası kendi açısından demekki bazı güvenler sağlanmamış bana göre şahsım adına konuşuyorum kimseyi yargılamak amacında değilim.
Güven sağlanmamış derken demek istediğim site kurucuları bizlere o güveni sağlamamış gibi görünüyor tabikide herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım.

Muhammed bey bu site yöneticileri dahil herkesin TC no alanını doldurması gerekmektedir. Çelişkide kalmada haklısınız. Bakınız, daha öncede örnekledim, internet ortamında her türlü site hacklenebilir fakat bu demek oluyorki burasıda hacklensin, saldırıya uğrayıp bilgiler üçüncü şahısların eline geçsin, bizler burada bunun olmaması için uğraşıyoruz, banka siteleri bile saldırıya uğruyor, milyarlarca limiti bulunan kredi kartları sömürülüyor. Ama güvenlik üst seviyede olur, kontrol altında tutulursa bunun olması minimum dereceye indirgenmiş olacaktır. Bizde güvenliği şimdiye kadar nasıl en üst seviyede tutmuş isek bundan sonra dahada üst seviyesi varsa, daha üst seviyeye taşımaya çalışacağız.

gurkanokur' Alıntı:
iyi günler,
kimsenin üyeliğini silme lüksümüz yok diyorsunuz, ancak 1. sayfaki iletilerde bufalo isimli kullanıcının üyeliğini sildiğinizi söylüyorsunuz bu nedenden ötürü. yanlış anlamayın,sizce bu bir çelişki değil mi ?
saygılar
gürkan okur

Gürkan hocam ilgili şahsın üyeliğini silmesek bile TC alanı girilmediği için sistem silecekti, bugün veya yarın silinmiş, biz veya sistem silmiş fark olacağını sanmıyorum. Çelişki derken hangi konuda çelişki olabilir ki?

gökay' Alıntı:
Tc kimlik uygulamasından önce, profildeki diğer eksik bilgilerin doldurulmasından yanayım.Sitede her türlü tartışma ortamı yaratan arkadaşlar eminimki tekrar sahte tc kimlik numarası ile kayıt olacaklardır.Buda ,normal iyi niyetli olan insanların özgüvenini artıracaktır.Tcaret yapacaksada , daha cok madur olacağını düşünüyorum.Bu uygulamayı daha önceleri güvercin birliği sitesi yaptı, şu anda sitede aktif olan üye sayısı cok az, ayrıca sitede teknik sorunlar oldu bunu veb tasarım işi ile uğraşanlar daha iyi bilir. Tc. numarasını profile eklenmesine kendi adıma karşıyım, tc sorgulaması yaptığınız zaman tüm kimlik bilgileri ortaya cıkıyor, kişi güvenliği için yarın ne olacağı garanti değil.Buda benim görüşüm, herkezin görüşünede saygı duymak gerek.

Nizam Bey TC kimlik alanı girilirken, sistem ad soyad, yaş, şehir gibi alanlarında girilmesini zorunlu kılacaktır.. Sahte tc ile üye olma gibi birşey olmasın, yanlış ad soyad bilgileri verilmesin diye bu uygulamayı faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. TC alanı girildiğinde ad soyad bilgisi yanlışsa üyeliği kabul olmamaktadır.. TGYB sitesi TC uygulamasına uzun süre önce geçiş yaptı, bana göre de en iyisini yaptılar, kaliteli kişilerle kaliteli paylaşım yapıyorlar, kısmen aile ortamı kurmayı başardılar denilebilir. TC uygulamasına geçişle teknik sorun olma ihtimali düşük, onlarda neden olduğu konusunda fikrim yok. TC uygulaması teknik sorun yaratacak kadar zor bir uygulama (eklenti) değil.

Diğer arkadaşlarda bu konuda fikir beyanında bulunurlarsa ortak bir karar almamız daha kolay olacaktır.

Eğer iyi paylasimlar yapilmasi isteniyorsa TC Kimlik no'su verilmelidir, ben sahsen gözümü kirpmadan hemen kaydimi yaptirdim, Biz burada eğer fazla üye büyük site vs gibi seyleri goz onunde bulundursaydik zaten yonetim tarafindan boyle bir karar alinmazdi, ama yonetimi yoneten kisi tarafindan boyle bir karar alinmis ise bizde buna uyacagiz. Amacimiz Belki 15000 uyemiz olmasin 100 kisi olalim ama ahlakli sohbetlerimiz, duzenli bilgi edinmeyi saglayan paylasimlarimiz olsun. Bu amaci benimseyenlerle yola devam etmek site icin daha yararli olucaktir.

Yönetici arkadaşlar. Sürekli bankalardan örnek veriyorsunuz. Burada bilgi paylaşımı yapılıyor. Para ile ilgili bir konu göremedim. Eğer sizler için isim soy isim bu kadar önemliyse ben adımı doğru verdiğim halde seviyesiz konular açabilirim. Nasıl ki böyle bir durumda konu ve benimle ilgili müdahale sizden gelecekse kimlik nosu yazılıncada sizden böyle bir müdahale gelecektir. sitede 15000 kişi değilde 100 kişi olsun seviyeli paylaşımlar yapalım diyorsunuz. O zaman kimlik nosuna gerek kalmadan biz üyelerin içinden siz oturup eleme yapın 100 kişi kaldığında onlarla devam edersiniz. Böyle bir konuda insanların aklını bulandırmaya hakkınız yok. Ha doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Olsun buradanda silebilirsiniz. Biz bu siteden gidenler elbetteki farklı bir sitede veya başka bir oluşumda buluşuruz. Sonuçta ortak paydamız GÜVERCİN.

Yalnızca belirtmek isterim ki siz bu siteyi kurduğunuz gibi el birliğiyle dağıtmak istiyorsunuz. O zaman size kolay gelsin.

Şimdiye kadar sizlerden öğrendiklerim için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla; GÜRAY ÖZKAN.

gurayozkan bizim ortak paydamız paramı peki? Ne demek istediniz açıkça yazın. Bakın bir önceki mesajımda fikir alış verişi yapalım diye belirttim, siz doğru yazmışsınızdır adınızı sanınızı... Yazmayanlarda var yalan yanlış yazanlarda var. Söyleyin fikir üretin, şunu yapın yöneticiler diyinde yöneticilerde uğraşıp zan altında kalmasınlar.

Selamlar,

Değerli arkadaşlar,eğer bu bir zorunluluk ise ben T.C numaramı yazmayacağım.Sitenin bir üyesi olarak münkün olduğunca siteyi ziyaret edip ,takip etmeye çalışıyorum.Ben bu yaz kuş beslemeye başladım, herşey balkonuma gelen
arap cinsi bir kuşla başladı .Güvercin hakkında bilgi edinmeye çalışırken bu siteyle tanıştım yani benim kuşçuluğum da bu siteyle başladı.Epey de yararlandım.Balkonuma gelen o arap taklacının sallabaş olduğunu buradan öğrendim ve başka birçok şeyi
Uzatmayayım,çok yararlı işler yapıyorsunuz.
Ben forumlara çok uzak değilim ,bir başka sevdiğim hobim balık avcılığı var ve bu hobimde de birçok sitelere üyeyim hepsinden çok şey öğrendim.Kişisel çekişmelerden ,site kavgalarından v.s birçok şeye de tanık oluyorum.
Benim için siteniz çok önemli ve bu yüzden kendi adımı üye adı yaptım ve adım soyadımda yazılı arkadaşlar.
Bu çerçevede bu size yeterli değilse bu sizin bileceğiniz bir iştir sonuçta bir şahısa aittir.Saygılarımla

ADMİN' Alıntı:
gurayozkan bizim ortak paydamız paramı peki? Ne demek istediniz açıkça yazın. Bakın bir önceki mesajımda fikir alış verişi yapalım diye belirttim, siz doğru yazmışsınızdır adınızı sanınızı... Yazmayanlarda var yalan yanlış yazanlarda var. Söyleyin fikir üretin, şunu yapın yöneticiler diyinde yöneticilerde uğraşıp zan altında kalmasınlar.

Ortak payda para demedim. Tekrar okursanız anlayacaksınız.

Benim kişisel bilgilerimde üye yazıyor. Admin yazan sizsiniz. Dolayısı ile böyle fikirler sunmak sizin işiniz. Katılıp katılmamaya karar vermekse bizim. Ancak başlangıçta bir üyelik sözleşmeniz vardı ve buraya üye olurken tc kimlik nosundan bahsedilmiyordu.

Velhasılı kelam TC kimlik nosu Türkiye Cumhuriyeti' nin vatandaşlarına verdiği numaradır. Dolayısı ile bu numara devlet dairelerinde vatandaşların bilgilerine kısa bir zaman sürecinde ulaşmak için uygulanmıştır. Sonrasında güvenlik amacıyla maddi konularla ilgili devlet ile alakalı birkaç özel sektörde kullanılmaya başlanmıştır.

Buna istinaden burada GÜVERCİNLER ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuluyor. Bu yüzdendir ki ben kendi adıma bu bilginin Devlet ile ilgili olmayan bir kurumdan istendiği takdirde vermemekle yükümlü olduğumuda biliyorum. O yüzdende üyelik iptalimin bana TC Kimlik No. mu paylaşmaktan daha büyük birşey kaybettirmeyeceğini düşünerek profilimde paylaşmamak konusunda ısrarlıyım.

Saygılarımla; Tekrardan benimle bilgilerini paylaşan tüm kuşcular.org üyelerine sonsuz teşekkür ederim. Kuşlarınızın tüyleri kadar mürrüvetlerini görürsünüz inşallah. Sağlıklı kümesler.

Eğer bu sistem uygulanır ise kuscular.org'nin bir çok üyeyi kaybedeceği kanısındayım. Bence bu konu hakkında sitede bi anket yapılsa çok güzel olur.

S.A. Beyler ,

Acikcasi bende karsiyim bu uygulamaya. Bir Aile olusturmak icin TC kimlik numarasini gerektirmiyor bence , zaten burda sevdigim saydigim abilerim var , aktif olan uyeler zaten bir aile gibilerdir , sahsen ben oyle goruyorum.
Bir diger husus ise 'karsimda kim var' sorunsali. Bu soru yeni olan uelerde soru isareti olabilir , ama atiyorum bir Ferhat abi , bir Kenan abi , bir Seref abi , bir Tahir abi ... ben bunlarin samimiyetine inaniyorum neden TC kimlik numarasini isteyimki ? Zamanla yeni olan uyeler de bu aileye katilacaklardir.
Ben 50.000 uyesi olan Antu'ya uyeyim Fenerbahcenin taraftar forumuna , 3 yildir uyeyim hergun girer gezerim ve inanin bir aile gibiyiz. Yeni uye olanlar zamanla foruma adepte olup onlarda kendilerini aile icinde hissedeceklerdir ben bunu gordum bunu anladim bunu biliyorum. Karsimdakine zaten inanmasam cevap yazmam , bu uygulamayi her yerde her forumda yaparim sadece sanal alemde degil gercek hayatta da insanlar samimi bulmadigi inanmadiklari biriyle sohbeti koyulastirirmi ? bence hayir. Karsimdakine ver bakalim kimligini sen neyin nesisin diye de asla sormam , cunku bu zaman meselesi , zaman herkesin neyin nesi oldugunu gosteriyor.
Burasi bir paylasim forumu , ticaret bir forum olsa tamam diyecegim ama kim kime ciddi sekilde aldatacakki ?

Ben yine ugrarim hergun bakarim okurum cikarim varsin birsey yazamayim caniniz sagolsun. Eger yok foruma da ulasamayacaksak yine
caniniz sagolsun , biz sizleri bir aile olarak kabul ettik ama sonradan koyulan bir kurala uymayacagimiz icin sizden ozur dilerim.
Bazi sevdigim abilerim benimle irtibati kesmek istemiyorlarsa MSN'im var oralarda sohbetlerimize devam ederiz. Bana birkac ay guzel zamanlar gecirmemi saglayan site kuruculari ve
Diger uyelere cok tesekkur ederim , ALLAH gonlunuze gore versin , kuslarinizin omru tuylerince olsun. ALLAHa emanet olun , kendinize iyi bakin , sevgiler saygilarimla.

Ayrica belirtmek istedim , ben bundan birkac ay once Kunyeci Mehmetten kunye siparisi vermistim. Ismim de belli adresimde , eger bir teyit isteniyorsa kendisinde benim bilgilerim zaten mevcut. Ama yok illa TC kimlik numarasi deniliyorsa yukaridaki yazim gecerlidir. ALLAHa emanet olun.

Fenerbahcem' Alıntı:
Ayrica belirtmek istedim , ben bundan birkac ay once Kunyeci Mehmetten kunye siparisi vermistim. Ismim de belli adresimde , eger bir teyit isteniyorsa kendisinde benim bilgilerim zaten mevcut. Ama yok illa TC kimlik numarasi deniliyorsa yukaridaki yazim gecerlidir. ALLAHa emanet olun.
selamunaleykum
mehmet bilader ne guzel demisin burda birkactane abiler var biz onlarla muhabbet ediyoruz diye evet biz burda bir aile gibiyiz icimizden diri birkacgun sitede olmasin merak ediyoruz
hani bir soz vardir biz 40 kisiyiz birbirimizi bilirizdiye o sozu biz 400 kisiyiz 4000 kisiyiz demek icin butun gayret evet seni taniyoruz seni taniyani taniyoruz ama cok insan var icimizde kimdir nedir bilmiyoruz aslinda cokda onemli deyil ama bazen oyle iletilerde bulunuyorki bu arkadas lar yenilir yutulur deyil aslinda icimizde fazla kalamiyorlarda birkac iletiden sonra yok oluyorlar ama hic olmamasi icin ugrasiliyor ama herkez senin gibi cikip fikrini soylerse bizim icin site icin hayiri olacaktir
saygilarimla ferhat

Guzel Ferhat abim , daha oncede bir ornek verdim zaten. Ben yillardir Fenerbahce taraftar sitesinde uyeyim. Orada 60.000 kisi uye ve inanki aylar yillar gectikce daha cok insanlarla tanisiyorsun daha sIk gorusmeye basliyorsun samimiyeti kuruyorsun bir aile gibi oluyorsun. Bakin TC kimlik numarasi herseyi cozmez , kimin oldugunu ogrenirsin olur biter. Bunu ogrenmek bir diger yontem ise zamandir , zaman herkesin ne oldugunu zaten gosterecek.
Bakin size ornek bir sistem soyleyim..

-yeni gelen uyeler PAF-YENI gibi siniflandirilir , Forumda onlara has ozel bir bolum acilir. Bu yeni/paf uyeler sadece ve sadece o Paflik bolumde yazisabailirler. Bir mudded sonra Adminler tarafindan , neyin ne olduklari azda olsa belli olduktan sonra ve aktif durumlarina bakildiktan sonra Normal Uye olarak siniflandirilabilinir ve boylece bu uyeler kendilerini bu zaman icerisinde Foruma adepte olmus bircok kisiyide tanimis olurlar.

Bu Sisten bazi forumlarda kullaniliyor vede cok basarili bir sistem nitekim 60.000 uyesi olan Antuda da uyguluyor ben kendimde zamaninda 2 aya yakin PAF olarak siniflandirildigim icin bunlari gayet iyi biliyorum.
Bu sadece bir ornektir , asil demek istedigim bircok cozumler vardir. ALLAHa emanet olun , kendinize iyi bakin , saygilarimla Mehmet.

Geri