Arkadaşlar neden çekiniyorsunuz şahsen ben anlamadım !! Site hacklenecek TC kimlik bilgilerine ulaşılacak diyemi çekiniyorsunuz, yoksa ben sizin TC kimlik bilgilerinizle birşey yapacağım diyemi çekiniyorsunuz, öncelikle buna bir açıklık getirelim.
Daha açık şekilde size bu olayı anlatayım.
Sisteme entegre ettiğim bir özellik sayesinde sizin yazdığınız TC kimlik bilgisi ad soyad bilgilerinizi teyid etmek için istenmektedir. TC numaranızı girince ad soyad alanınızla bağlantı oluşur, sisteme yazdığınız ad-soyad alanının doğruluğu otomatikman kontrol edilmiş olur.. Ad soyad alanınız doğru girilmemişse üyeliğiniz silinir !! TC uygulamasına geçilmesinin tek nedeni budur, şahsen ben adını soyadını doğru vermemiş bir kişiyi karşıma alıp fikir alış verişi yapmak istemem, zaten adını soyadını yazmamış kişi bana veya bir başkasına ne gibi bir yardımda bulunabilir ki !!
Ben şöyle algılıyorum artık yazılanları, hangi üye gelipte şahsen site kurucusu olarak bana, kardeşim sen bana güven vermiyorsun der, ben sana şunu verdim ama sen şöyle yaptın diyebilirmisiniz. Bir tek kişi ispatıyla benim güvenini zedelediğim bir olayı göstersin bu olayı kaldırayım. Olayı kişiselleştirmeye gerek yok..
Site hacklenmez diye birşey yok her site hacklenir, ****, saldırı vs.. gibi açıklaması günler, haftalar sürecek terimleri kullanmaya gerek yok, güvenliğimiz en üst seviyede.. Dilerseniz gerekli alt yapıyı hazırlar TC kimlik numaranınızın 3. şahıslar tarafından görüntülenmesini engellemek için SSL ( Secure Sockets Layer) sistemine de geçiş yaparız. Biz size en üst seviyede güveni sağlarız.. SSL nedir daha detaylı incelemek için
burayı tıklayınız. Siz isteyin biz yapalım...
iLLeGaL' Alıntı:
Selam.a öncelikle güzel bi oluşum ama şuan ister istemez çelişkide kalıyor insan neden diyecek olursanız çoğu kişi vermek istemiyor bilgilere ulaşılacak falan deniliyor tabiki ulaşılabilir ama o ortama meyil verilmeyeceğini düşünüyorum neden diyecek olursanız sonuçta burası bi paylaşım platformu ve bu sitenin kurucularıda sonuçta böyle bi uygulama başlatıyorsa demekki onlarda tc kimlik numaralarını yazmıştır ve sizin dediğiniz şekilde onlarda bilgilerini paylaşmıştır kısacası kendi açısından demekki bazı güvenler sağlanmamış bana göre şahsım adına konuşuyorum kimseyi yargılamak amacında değilim.
Güven sağlanmamış derken demek istediğim site kurucuları bizlere o güveni sağlamamış gibi görünüyor tabikide herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım.
Muhammed bey bu site yöneticileri dahil herkesin TC no alanını doldurması gerekmektedir. Çelişkide kalmada haklısınız. Bakınız, daha öncede örnekledim, internet ortamında her türlü site hacklenebilir fakat bu demek oluyorki burasıda hacklensin, saldırıya uğrayıp bilgiler üçüncü şahısların eline geçsin, bizler burada bunun olmaması için uğraşıyoruz, banka siteleri bile saldırıya uğruyor, milyarlarca limiti bulunan kredi kartları sömürülüyor. Ama güvenlik üst seviyede olur, kontrol altında tutulursa bunun olması minimum dereceye indirgenmiş olacaktır. Bizde güvenliği şimdiye kadar nasıl en üst seviyede tutmuş isek bundan sonra dahada üst seviyesi varsa, daha üst seviyeye taşımaya çalışacağız.
gurkanokur' Alıntı:
iyi günler,
kimsenin üyeliğini silme lüksümüz yok diyorsunuz, ancak 1. sayfaki iletilerde bufalo isimli kullanıcının üyeliğini sildiğinizi söylüyorsunuz bu nedenden ötürü. yanlış anlamayın,sizce bu bir çelişki değil mi ?
saygılar
gürkan okur
Gürkan hocam ilgili şahsın üyeliğini silmesek bile TC alanı girilmediği için sistem silecekti, bugün veya yarın silinmiş, biz veya sistem silmiş fark olacağını sanmıyorum. Çelişki derken hangi konuda çelişki olabilir ki?
gökay' Alıntı:
Tc kimlik uygulamasından önce, profildeki diğer eksik bilgilerin doldurulmasından yanayım.Sitede her türlü tartışma ortamı yaratan arkadaşlar eminimki tekrar sahte tc kimlik numarası ile kayıt olacaklardır.Buda ,normal iyi niyetli olan insanların özgüvenini artıracaktır.Tcaret yapacaksada , daha cok madur olacağını düşünüyorum.Bu uygulamayı daha önceleri güvercin birliği sitesi yaptı, şu anda sitede aktif olan üye sayısı cok az, ayrıca sitede teknik sorunlar oldu bunu veb tasarım işi ile uğraşanlar daha iyi bilir. Tc. numarasını profile eklenmesine kendi adıma karşıyım, tc sorgulaması yaptığınız zaman tüm kimlik bilgileri ortaya cıkıyor, kişi güvenliği için yarın ne olacağı garanti değil.Buda benim görüşüm, herkezin görüşünede saygı duymak gerek.
Nizam Bey TC kimlik alanı girilirken, sistem ad soyad, yaş, şehir gibi alanlarında girilmesini zorunlu kılacaktır.. Sahte tc ile üye olma gibi birşey olmasın, yanlış ad soyad bilgileri verilmesin diye bu uygulamayı faaliyete geçirmeye çalışıyoruz. TC alanı girildiğinde ad soyad bilgisi yanlışsa üyeliği kabul olmamaktadır.. TGYB sitesi TC uygulamasına uzun süre önce geçiş yaptı, bana göre de en iyisini yaptılar, kaliteli kişilerle kaliteli paylaşım yapıyorlar, kısmen aile ortamı kurmayı başardılar denilebilir. TC uygulamasına geçişle teknik sorun olma ihtimali düşük, onlarda neden olduğu konusunda fikrim yok. TC uygulaması teknik sorun yaratacak kadar zor bir uygulama (eklenti) değil.
Diğer arkadaşlarda bu konuda fikir beyanında bulunurlarsa ortak bir karar almamız daha kolay olacaktır.