TECRÜBELİ ABİLERE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siskoonur1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

siskoonur1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ONUR YÜCE
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Tecrübeli abilerim Benim Şuanda uçurdugum güvercinlerden 2 tanesi uçuyor yalnız inecegi zaman başka yere atıyor ordan geliyor bende direk damıma inmesini istiyorum Lütfen cevap

ürktüğü bişey olabilir kuşevinitam tanımıyo olabilir

Taklacı bakıyorsan uçupta başka yere konup sonra inmesi normal .. çünkü taklacı bi kuştan tam hedefi oturmasını bekleyemessin .. yorulup atar kendini bir yere sonra gelir evine . bizim burda öyle ... direk inen yok

bence o attığı yeri yatak yapmış sen iki gün aç şekilde ucurdugun yerde yemle ve o konduğu yere ya kendın gıt yada bır baskasını gonder ve ya oraya bı kaç poşet bağla konmasın oraya ürkütün yıldırın kuşu ozaman kendı yerıne ınecektır .
baktın yıne aynısınımı yapıo 4-5 gun ucurma hayvanı ucurdugun yerde yemle yaydır daha sonra kaldır

emrah abi dedigin gibi 4 5 gün uçurmasam Sonra uçursam degişiklik olurmu

Birşey değişmez daha fazla havada kalır şov yaparlar. Sürekli aç bir şekilde sabah kümesi açar açmaz uçur ve 20-30 dakika sonra pırıltı ver indir ve yemle. Düzenli bir şekilde yaparsan çözülür.

uçuşun sonunda hayvanın kendisinin inmesini bekleme, takip et hayvanı iniş için kendini sıkmaya başladığında yerdeki diğer kuşlarınla pırıltı ver direk kümesin olduğu yere yönelip kendisini oraya atmaya çalışır. 3-5 denemden sonra da alışır zaten.

hayır, kuşu uçarken takip et, yorulunca alçak uçmaya başlayacak ve ineceği yerin üzerinde turlamaya başlayacak, sende bunu takip edip kuş tam başka yere inecekken diğer kuşlar ile pırıltı vereceksin, kuş oraya inmekten vazgeçip senin terasına inecek. (kuşu aç olarak uçurursan, bu verdiğin pırıltıyı diğer kuşlar yem yiyor olarak algılayıp daha hızlı terasına iniş yapar)

Kuşu 2 gün aç bırakıp mesaut abinin dediği gibi yaparsan 1 hafta sonra problem ortadan kalkar :)

4-5 gun ucurdugun yerde yemle denemkte fayda var

Bugün hep başka dama atan kuşlar için bişe denedim 2 gün yem vermedim ve herzamanki gibi yavru miski ve maviyi uçurdum uçmalarında herhangi bir azalama yoktu hatta fayda var desem yeridir sonra miski geldi oynayıp benim çatıya attı mavi gitti öndeki dama 2 cük cük yaptım hop diye atladı alışık olmayan kuşun eşini attım çatıya kanatları bantlı olarak erkeğini uçurdum uçtu uçtu geldi indi yemini verdim aldım içeri kuşlar aç olunca kontrol herzaman senin elinde :)

YA ABİLER BENİM Bİ SORUNUM WAR BEN KUŞUN KANADINI KESTİM KAÇ GÜNE UZAR ??]

mehmet50' Alıntı:
YA ABİLER BENİM Bİ SORUNUM WAR BEN KUŞUN KANADINI KESTİM KAÇ GÜNE UZAR ??]

kuşun kanadını makasla kestiysen uzamaz.kanatları çekip yeniden gelmesini bekliyeceksin.çekilen bir kanat yaklaşık 1 veya 1.5 ay sonra kanatlarını dizmiş olur ancak dediğim gibi kanatları kestiysen uzamasını bekleme kesilen kanatları çek

Geri