TECRÜBELİ ABİLERİMDEN YARDIM BEKLIYORUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koraybjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

koraybjk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
koray soguksu
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
GUVERÇİN BESLEMEYE YENİ BASLADIN BİR AY ONCE ALDIGIM KUSLARIMI ILK DEFA UCURUCAM NELER YAPMALIYIM BIRDE 2 AYLIK KUSUMU BUGUN UCURDUM UCTU BİNANİN ETRAFINDA SONRADAN KAYBOLDU GERİ GELMEDI ACABA GERİ GELİRMİ LÜTFEN YARDIM EDİN SAYGILARMLA

öncelikle kuşlarının alışıp alışmadığından emin olman gerek,geçen bir ayı kapalı alanda geçirip etrafı tanımaya fırsat bulamamışlar ise doğal olarak alışkın değillerdir.Öncelikle alışıp alışmadıklarını anlamaya çalış.. Karşında çatı var ise ufaktan ufaktan kaldır çatıya gidip geri gelsinler bir kaç kezde kümese girip çıksınlar.Kolay gelsin..

OTURDUGUM YERDE YUKSEK BİNALAR VAR BENDE TERASTA BAKIYORUM AMA BIRI ÇİFT NASIL ALISTIRABİLİRİM BİDE ACABA BUGUN UÇAN MİSKİM GERİ GELİRMİ TESEKKUR EDERİM

Selamlar Koray bey,

Sizin giden kuşunuzun geri gelip gelmeyeceğini, bir kuşunuz birde Allah bilir, buna cevap vermek sizi avutmakdan başka yada sizi üzmekden başka bir ise yaramaz. Alıştırma işine gelince sizi 1 yıl bir odaya kapatalım, 1 yıl sonra alışmışsınızdır diye iki sokak arkadaki bakkalı bulunmanızı isteyelim. Sanırım bulana kadar bayağı zorlanacaksınız belkide geri dönmeyerek kaybolacaksınızdır. Bebek adımları ile güvercinlerinizi alıştırın, metre metre uzaklaşmasına ve geri gelmesine imkan tanıyın.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

SEVGİLİ KARDEŞİM. BEN İZMİRDEN MURAT ÇATALTAŞ. KUŞLARINI EĞER KÜMESTE KAPALI TUTARAK ALIŞTIRMAYA ÇALIŞTIYSAN BU MÜMKÜN DEĞİL. KUŞLARI KÜMESE KAPATMAK YANLIŞ. YENİ ALDIĞIN KUŞUN KANADINI BANTLA (EN BAŞTAKİ 2 TÜY HARİÇ ARKASINDAKİ 6-7 TÜYÜ) 2 SAAT KADAR KÜMESTE TUT, SONRA DİĞER KUŞLARLA BERABER DIŞARI ÇIKAR. EN AZ 3 HAFTA BANDI ÇIKARMADAN BU ŞEKİLDE BESLEDİĞİN YERDE DOLAŞMASINA YANİ MEKANI KEŞVETMESİNE İZİN VER. AMA GÖZÜN HEP ÜZERİNDE OLSUN. TERASTA BESLİYORSAN ÖZELLİKLE DE... BU ARADA DA İLK 2 GÜN EŞ ALDIRMA. HAYVAN ORTAMA ALIŞSIN. 2 GÜN SONRA EŞLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜN KUŞLA EŞE KAPAT. MUTLAKA EŞ ALMASINI SAĞLA. EĞER YENİ KUŞ ERKEKSE İŞİN DAHA KOLAY. DİŞİYİ YUMURTAYA KOVALAMAYA BAŞLADIĞINDA 3 HAFTA DOLMAMIŞ BİLE OLSA BANDINI ÇIKARABİLİRSİN. % 95 BİYERE GİTMEZ. AMA KUŞ DİŞİYSE SEN İŞİ SAĞLAMA AL, BANDI ÇIKARMA 3 HAFTA DOLMADAN. HATTA 1 AY... EŞLERDEN ERKEK OLANI ÖNCE UÇURMAYA ÇALIŞ. DİŞİSİ YERDE KALSIN. BERABER UÇURMA İYİCE ALIŞMADAN. ERKEK İYİCE ALIŞTIKTAN SONRA DİŞİSİNİ UÇUR. İLK UÇUŞLARDA FAZLA YÜKSELMESİNE VE UZAKLAŞMASINA İZİN VERME VE YENİ UÇURDUĞUN KUŞUN YANINDA MUTLAKA AYAR KUŞ OLSUN. HER SEFERİNDE BİRAZ DAHA MESAFEYİ UZATARAK DEVAM ET. SANA KOLAY GELSİN, SEVGİLER...

BUNLAR SANA İYİCE ANLATMAMAMIŞ KORAY YEMEN ABİN SANA 1O NUMARA BİR TAKTİK VERSİN
FORMUL 1 KUSUN EN BAŞ KANADI HARİF DİĞER 8 YADA 9 KANADI CEKİLİR
2 KUS AÇ BIARAKILIR YEME DELİ OLANA KUŞLARA YEM VERDİĞİN ZAMAN KOŞA KOŞA GELECEK
3 BAZI SESLER CIKARIRIRIZ PURUSTTT PÜRSSSTTT FALAN DİYE YEM VERİRKEN SESLEN O ŞEKİLDE O SESE KUŞLARIN ALIŞSIN YA KABI SALLA BUĞDAYLAR SES CIKARSIN SIKIR SIKIR ÖLE SEP YEMİ Kİ KUŞ ANLASIN YEMİN SEPİLDİĞİNİ SESİ DUYUN CA!!
MADEM UCURCAN KUŞLAR PATRON KİM BİLECEKELR FAZLA SERT OLMAMAK KAYDIYLA,))
BÖYLECE HEM KUŞ KAYBETMEZ ÜZÜLMESSİN YIPRANMAZSIN HEMDE
KANTLARI GELEN KADAR ZATEN YERİNE DE ISINIR YUVAYADA EŞİNEDE KOLAY GELSİN

ALLAH HİÇ BİR CANLIYI AÇLIKLA VE SUSUZLUKLA TERBİYE ETMESİN..

yapma yemen abim.hayvan o kadar aç bırakılır mı?yazık günah.onlar zaten patron bizim olduğumuzu biliyor.üstelik kanat çekmeye bile gerek yok.

KORAY SOĞUKSU abim sen o giden kuştan ümidi kes giden geri gelmez bu çok nadir olan bir olaydır.biz ne desek boş kuşa çevreyi tanıtmak şart.ilk olarak kuşların kümese alışmalarını sağlayın.kuşlar kümese alıştıklarında zaten girip çıkarlar.kuşların kanadı muhakkak bantlı olsun.veya çengelli iğne ile tutturun.sonra da dışarı salın onlar çatıda veya balkonda iyice gezsin önce bi kümes çevresini öğrensin belli bi süre sonra kendi kendilerine çatıdan çatıya dolaşır.en önemli kısım işte burası.kuş ilk çatı değiştirdikten sonra gitmesse bi daha kolay kolay gitmez ama sakın zorlamayın.kuşun gitmemesi için de 1 tanesini salın diğer pırılrılık kalsın.kuş her çatıya gidip geldiğinde geri inmesini sağlayın.
NOT:bu işlem sırasında kuşlarınız aç kalsın dikkat edin çok aç değil en fazla 2 gün aç kalsınlar...

saygılar...

DİPNOT: forumda çok iyi bilgi vardı ben onu uyguluyorum. bulabilirsem burda tekrar dan paylaşırım..

cok sagolun abilerim peki ben kanatlarını nasıl bantlıycam yanlıs bısey yapıp kusa acı cektırmıyım de

kanat bantlamak çekmekten daha iyi yöntem bunu belirteyim.kanatları çekilmiş kuş kümeste pusar kalır.bantlamak ise çok kolay aslında.ilk 7 taneyi bantla diyolar ben ilk 4 taneyi bantladım bantı alıyosun kuşun kanadını açıyosun 4-5 telek seçip etrafnda doluyosun. yapamam derseniz size kafes veya salma olarak ta bilinen yöntemleri öneririm.ben bu yöntemle kuş kaçırmadım ne kuşlarım aç kaldı ne de susuz.

saygılar...

sok saol devrim kardes en ıyı yontem kanatları bantlamak ozaman kacırma riski en aza ınıyor gibi peki nekadar bantlı kalıyolar bırde bıtane es guvercınım var yumurtaya yatacak yakın zamanda onlarıda bantlamaya gerek varmı

yumurtaya yatanları gerek yok %95 kaçmazlar.2 yumurta alduktan 5-6 gün sonra yumurta üstünde yatmayan kuşu salın ama korkutmayın. diğer kuşlara gelince 1 hafta bantlı tutun ama kesinlikle ve kesinlikle kuşlar çevreyi görsün salın takılsınlar...paylaştığım linkte süper bilgiler var.ordan yararlanırsanız daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

bunu da söyleyim ben kanat çekmeye ve bantlamaya karşıyım.kafes yöntemini kullanıyorum genelde.

saygılar...

cok tesekkur ederm yardımınız ıçın bide kuslarımdan bırı cift yakında yumurtaya yatcak gıbı onlarıda bantlamam gerekırmı bıde bantlıyınca kaçamazlar herhalde en iyi yontem bantlamak diyosunuz ozman saygılarımla tekrar tesekkurler

bantlayınca da kaçarlar yüksekteyseler aşağıya doğru atarlar kendilerini.ama korkmadıkları sürece atmazlar.yumurtaya yatçak eşlerine gelince de yumurtayı görene kadar hiç salmayın.yumurtladıktan sonra 5-6 gün bekleyin ve erkeği salmaya başlayın..

saygılar...

bu siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve her konuda bu işe gönül vermiş degerli büyüklerimin tecrübelerinden yararlanıyorum özellikle sayın AYKUT KARABULUT abimize tşk ederim her konuda herkeze çok içden bir şekilde yardımcı oluyor bütün güvercin severleri saygıyla selamlıyorum

HAKLISIN DEVRİM KARDEŞ AMA HERKESİN BİR TARZI VAR BEN ACEMİ OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR YONTEM TAVSİYE ETTİM HEPİMİZDE CEKTİK KUŞLARIN KANADINI ZAMANINDA BEN ARTIK CEKMİYORUM DAHA DOĞRUSU DISARDAN KUŞ ALMIYORUM BEN AMA KUŞ KAÇIRMAK BENİM ASLA VE ASLA SEVMEDİĞİM BİŞEY ARKADAŞIMIZINDA KUŞ KAÇIRMAKTAN BIKIP KUŞCULUĞU BIRAKMASI TARAFTARI DEĞİLİM BANTLI KUŞ KAÇA BİLİYOR O YUZDEN SÖLEDİM KARDEŞİM SAYGILAR :tamam:

Yemenoğlu' Alıntı:
HAKLISIN DEVRİM KARDEŞ AMA HERKESİN BİR TARZI VAR BEN ACEMİ OLDUĞU İÇİN BÖYLE BİR YONTEM TAVSİYE ETTİM HEPİMİZDE CEKTİK KUŞLARIN KANADINI ZAMANINDA BEN ARTIK CEKMİYORUM DAHA DOĞRUSU DISARDAN KUŞ ALMIYORUM BEN AMA KUŞ KAÇIRMAK BENİM ASLA VE ASLA SEVMEDİĞİM BİŞEY ARKADAŞIMIZINDA KUŞ KAÇIRMAKTAN BIKIP KUŞCULUĞU BIRAKMASI TARAFTARI DEĞİLİM BANTLI KUŞ KAÇA BİLİYOR O YUZDEN SÖLEDİM KARDEŞİM SAYGILAR :tamam:

anladım abim sen de haklısın.tabi ki de çektik kanat ama şöyle bişey de var.yeni kuşçu en tehlikeli kuşçudur. telek çekerken çok kötü şekilde çekiyolar. kaçıcak kuş kanadı bantlı da durmuyo kanadı çekik te kaçıyo.kuş kaçırmayı kimse sevmez abim.ve yine kimse de arkadaşının veya tanıdığının kuş kaçırmasını istemez çünkü ne zorluklarla yetiştiklerini biliyoruz.:)

açıkçası kızdım yeme deli olana kadar aç bırakılmalarını söylediğiniz zaman.

saygılar...

Geri