Tedavi işe yaramıyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar...

Damızlık bir erkekte soluma sıkıntısı vardı, ağzı belirgin şekilde açık. Kuşta Fazla bir kırgınlık yok.

Ve ağzının içi temiz, "baytril ve cafemezin" antibiyotiklerini kullandım (İğne olarak) ilginç bir şekilde düzelme olmadı! Genelde sonuç başarılı olurdu bu defa işe yaramadı gibi gözüküyor.

Acaba neden?

merhaba kuşlarına sık ilaç kullanıyorsan etki etmeyebilir heleki aşı olarak kullanıyorsan haptan daha etkilidir ,ağzı temiz balgamda yoksa seste gelmiyorsa iki ilaç birden neden kullandın anlamış değilim,belki yediği bir şey yüzünden rahatsızlanmıştır, :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba kuşlarına sık ilaç kullanıyorsan etki etmeyebilir heleki aşı olarak kullanıyorsan haptan daha etkilidir ,ağzı temiz balgamda yoksa seste gelmiyorsa iki ilaç birden neden kullandın anlamış değilim,belki yediği bir şey yüzünden rahatsızlanmıştır, :slm:

Yok efendim, önce baytrilin %10 luk dozajını göğüs kasından uyguladım, kuşta çok bir değişiklik olmayınca cafemezin uyguladım.

İlginç bir durum kuşun hala ağzı açık hırıltı yok ama tıslıyor. Halsizlik yok yem yiyor ilk kez bu durum başıma geliyor... :?

Oysa %10 luk baytril ölmek üzre olan kuşu ile kaldırabilir!

merhaba bende baytiril kullanıyorum ama aşısını değil günde bir damla damlatıp 3 gün veriyorum geneli iyileşiyor sonra beravit b12 veriyorum yine ağızdan etkisi çabuk oluyor.yılda bir kez kullanmam gerekiyor oda aşırı yavru alımı yüzünden çıkan tozlanmadan,seninki kursak sorunu olabilir bence iç parazit ilacı kulanıyormusun ,ben sana neguvan tozu önereyim bir kullan levaminde iyidir ama neguvan hem iç hem dış parazite iyi geliyor,banyo sularına kat,inşallah düzelir,taklacı olurlar bildiğim kadar malatyalar,belki yere çakılmışta olabilir :slm:

dışkı( kaka) hastalığın ne olduğunu , teşhiste yardımcı unsurdur. beyaz, şeffaf, yeşil, ....Hiç kuşu görmeden , kaka kontrolleri ile hastalık tanımlanabilir. :kitap:

malatyalı yahya , aradan yaklaşık 3 hafta geçti. senden haber yok. seni mi- kuşu mu? merak edelim . BENİM KUŞLARIM GAYET SAĞLIKLI . 2000 yılından beri de hastalık uğramıyor. TEDAVİ İŞE YARAMIYOR! deyip gidiyorsun. .... :asla: :? :hayir: :evet: :unlem: :buyrun: :hmm:

ben baytırıl K kullanıp hastalık tan kurtuldum tşk

[email protected]' Alıntı:
malatyalı yahya , aradan yaklaşık 3 hafta geçti. senden haber yok. seni mi- kuşu mu? merak edelim . BENİM KUŞLARIM GAYET SAĞLIKLI . 2000 yılından beri de hastalık uğramıyor. TEDAVİ İŞE YARAMIYOR! deyip gidiyorsun. .... :asla: :? :hayir: :evet: :unlem: :buyrun: :hmm:

Haklısın kardeş;

Ornisid adlı haptan yutturdum kuşa, yüzde yüz değilsede kuş iyileşti...

İlginiz için teşekkür ederim...

malatyalı hastalık geçtiği için sevindim. Bir daha da karşılaşma inşallah. sağlıkla kal. :slm:

Geri