Tedavi olan sallabaş nüksedermi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan unigsm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

unigsm

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serhat
Meslek
yenican
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar 2009 un ocak ayında 1 kuşum sallabaş oldu 20 günlük bir uğraştan sonra iyileştirdim ve bu yaz sezonu 12 adet yavrusunu aldım.

yanlız problemim şu farklı kuşların yavrularıda olmak koşuluyla 11 ay boyunca farklı aralıklarla 4 ile 25 gün arasındakı farklı anaclardan olan yavrularımda yaklaşık 7-8 tane yavruda kafa cevirme oldu .

tüm anaç kuşlarım aşılı yavrular ufak olduğu için aşılıyamıyorum ama 7 günlük yavru neden kafa çevirir.ve bu 1 ay aralıkla yklaşık yavrularımda oluyo .

iyileştirdiğim anaç kuşummu taşıyıcılık yapıyor acaba kendi yavrusundada 12 kuşta 2 tane oldu ama farklı anaclardan cıkan yavrulardada oluyor

at sineği varsa eğer o da bulastırır.. sen her gun yenı su ver onlara iicene yuvayı temızle.. hatta yapabılırsen yavru kusları ayırıp kendın beslemeye calıs.. biraz zahmetlı ama olsun değer

kümeste muhakkak hastalığı taşayıcı kuş var. en garantisi ayırmak..

benim tecrübem bu hastalık bulaşıcı ve tedavi ettigin kuşta hastalıgı karşı bagışıklık kazanmasına ragmen hastalıgı bünyesinde taşıyo ve alt nesillerine intikal ettiriyo benim de başıma geldi tedavi ettigim kuşun torunlarında hastalık tekrar nüksetti en güzel korunma yöntemi kuşları saglamken aşılamak bu tür hastalıklara karşı ve böyle bir rahatsızlıga yakalanan kuşu kümesin selameti ve sürekliligi için kümesten uzaklaştırmak en güzeli....

merhaba arkadaşlar,bu hastalığın öncelikli sebebi TOZ,STRES,VİTAMİN EKSİKLİĞİ VE HASTALIKLI KUŞTUR.önce bu şartların oluşumunu yok etmeliyiz. kuş çoksa yavru yuvası yapılmalı yuvadaki kuş sayısı azaltılmalı Beravit b12 ilacı kullanılmalıki hastalık ortaya çıkmasın. bizim için huzur nekadar önemliyse kuşlar içinde önemlidir( az kuş temiz kuş).'ALLAH' kimsenin başına vermesin insanı bezdiren bir hastalıktır. bu hastalık genelde bizim yüzümüzden oluşur. :slm:

sallabaş salmonella hastalığı nesticesinde oluşan bir durumdur. güvercininiz bu hastalığı atlatsa bile, kalan ömrü boyunca taşıyıcı durumundadır. en iyi yöntem salmonella olan güvercini imha etmek, kümesi dezenfekte edip, üretime devam etmektir. salmonella lı kuşu kümeste bulundurursanız, yumurta içi ölümler ve yavru hastalıklarıyla sık sık karşılaşırsınız. ambiyane tabirler kaş yaparken göz çıkarmak olur

saygılar

gürkan okur

Geri