Tedavimi ettirirsiniz yoksa yeni bir kuşmu alırsınız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kusçu_mustafa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MuStaFa
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Sayın arkadaşlar bi sorum olucak!
Sizce kuşunuz hastalandı...
Kuşunuz değersiz ama sizin gözünüzde degerli,o kuşu tedavi mi ettirirsiniz yoksa ilaca vericeginiz parayla yeni bir kuş mu alırsınız

Saygılar.....

benim kümesimdeki her kuş benim sorumluluğumdadır isterse yabani olsun onu tedavi ettirmek için veterinere bile götürürüm(yapmışlığım vardır (: )bence kuşları fiyatına göre değilde canlı olarak bakmalıyız bu konuda

aziz' Alıntı:
benim kümesimdeki her kuş benim sorumluluğumdadır isterse yabani olsun onu tedavi ettirmek için veterinere bile götürürüm(yapmışlığım vardır (: )bence kuşları fiyatına göre değilde canlı olarak bakmalıyız bu konuda
abi seni tebrik ediyotrum ben olsam bende anyısını yapardım

nskyigit' Alıntı:
aziz' Alıntı:
abi seni tebrik ediyotrum ben olsam bende anyısını yapardım[/
kuşları ticari olarak beslemeyen herkes aynı şeyi yapardı bence yani yapması gerekir :evet:

sadece kümesimdeki kuşlar değil bahçeme düşen serçe yavrularını bile besleyip hayatta ttutmaya calsıırım. bu bütün hayvanlar için gecerlidir. kedi köpek yarasa kirpi.. sonuçta canlıdır... yardım edebildigim kadar yardım etmeye calısırım cevremdeki her hayvana.. insan görünümlü hayvanlar hariç.. onları allaha havale ederim:)):)

Kümesine her ne kadar kuş girmişse ve gelmişse hiç birzaman atma isteği geçmedi aklımdan .. elimden gelen tedaviyi yapmayı çabaladım . hepde böyle olucak . saygılar

bence kimse oyle kuşu atmaz yada satmaz en değerli kuşu olsada en değersiz kuşu olsada.
hem onu iyileştirmekte bi deneyimdir onu iyileştirdikten sonra başka bir kuşun aynı sorunla karşılaştığında ne yapabileceğini daha onceden aynı sorunla karşılaştığın için biliyo olacaksın.

Bencede bu olay sadece güvercinler için geçerli olmamalıdır.Unutmayalımki Dünyada insandan üstün bir varlık yoktur.Hayvanların ağzı var dili yok ben hastayım,karnım aç,susadım gibi şeyler söyleyemezler.İşte burda insan aklı devreye girer.Bence aklını kullanabilen her insan çevresindeki hayvanların iyiliği için elinden geleni yapmalıdır.Saygılar...

Elimde sallabaş bir kuş var, kendi yavrum, yaklaşık 4 aydır ayrı bir bölümde tutuyorum, yemini suyunu içiyo, maşallah cok canlı ama sallabaş olduğu için ucamıyor, atsan atılmaz ,satsan satılmaz, kesmeyi de ben beceremem, Allah( c.c )bana sağlık verdikce, o kuşa bakmaya devam edeceğim.

Kuşu ne için besliyosunuz ? öce bu soruya cevabı kediniz verelisiniz ;
Kuş sizin için ticari bir değeri olan bir malmı ? .. Yada hayvan sevgisi , veya güvercine karşı olan sevginiz ile alakalı beslediğiiz bir dostunuz mu ?yadaa siz adını ne koyar iseiz ..
Sizin için ifade ettiği anlam ne ise kuşun.... Ben hasta kuşumUn tedavi olanağı var ise mutlaka bakarım kalitesi çok önemli değil eğer tedavi olanağı zor ise yada kuş çok acı çekecek ise yaşadığı sürece çok sevsem dahi baynunu çekerim acı çekmemesi için .. selamlar.ŞEREF

Bi hayat bu kadar basit mi? Ama sizde haklısınız acı çekiyorsa elden ne gelir.Ama ben genede yapamam kıyamam!Benim kuşum hasta olsa gene ayrı bi yer yaparım gene bakarım çok zor ama genede bi güvercin hayatı bile olsa benim için değerlidir.Öyle kafasını çekemem!(acı çekiyorsa çekerim)

Abi ben hasta kuşu atıpda yeni kuş alana kuşçu demem.Kuşçuluk sadece güzel kuş uçurmak değildir...

saygılar...

Tabii senin dediginde doğru ama kuş acı çekiyorsa ve veterinere götürecek maddi imkan yoksa o kuşun kafası çekilir.(acı çekiyorsa)

Imkanin varsa besle , imkanin yoksa elden cikart..ama manevi degeri cok ise sende onu besle sonucta oda bir can tasiyor senin eline bakiyor sana muhtac.
Yazik gunahtir , ilac masraflari sanki nekadar ?
Her iste bir hayir vardir , bakarsin sana cok degerli yavrular verir..

Ee o kuşu elden çıkarttın mı ne olacak başka birisinde olacak!Kusculuk öyle hasta hayvanı satmakla olmaz..Bakıcaksın hastada olsa Ama acı çekiyorsa uyutucan hayvanı.Şahsen ben bi can alamam(Av Hariç)Düşün yani 1/2 hafta önce önünde olan kuşun kafasını çekiyorsun! :hmm:

Kardes valla dıyelım bır hatırası var her turlu tedavısını yaparım mesela 2 adet arapakkuyruqum vardı kusların bırını kerkenez kaptı dıerı daqa attı bulamadım yumurtlarını mavılerın altına attım yavrular cıqtı buyudu uctu takla felan fılan derken bır hafta hava soquktu yaqmur felan derken yavrulardan erkek olan hastalandı oldu uzuldum dıerıde hastalandı duzelttım derken karsı catıdan 1 qun qelmedı 2 qun derken kus yoq qıttım cıqtım baktm ölmus :) yane her turlu elımden qelenı yaparım ıyılesmesı ıcın

Benim Gözümde Değerli İsterse Yaboz olsun Gene Onu Tedavi Etitiririm.

Saygılarımla...

EFKARLI_COCUK

Sonuçta canlı isterse en gıcık gittigim kuş olsun yinede onu o zayıf durumda bırakmam.hani bazı kuşlar vardır kümese girmez uçmaz degersizdir.Kuşların düzenini bozar öyle bi kuş bile olsa elimden geleni yaparım.

.......................:UşAkTaN___SeRDaR___aRSLaN:............................

kardeş madem besliyorsun tedavi ettirmen gerek

herkese selamlar ben şu şekilde davranıyorum eğer kurtulma imakanı varsa onunla uğraşıyorum ama bu dışkı ve hava ile bulaşma riski olmayan hastalıklar için geçerli eğer o an iyileştirebilecek durumlar mevcut değilse. kesinlikle diğerlerin sağlığı için kesiyorum bende bazen kafasını cekmek zorunda kaldığım oluyor ama bizim inancımıza göre ters ve mümkün oldukça bunu kesme şeklinde gerçekleştiriyorum.bazen unutmayın ki onlar canlı ( daha önemlisi bizim aşkımız ) şartlar neye uygunsa o yapılmalı ama kesinlikle bilerek hasta kuş başka birine söylemeden hasta oldugunu satılmamalı ve kesinlikle verilmemeli.

eğer ben olsam yani bn olsam değerlise kuş paraya acımam
KUBİLAY saygılarımla.....

Ben kesinlikle tedavi ederim yok kesme kafa çekme hayatta yapamam.Şu an elimde 2 aydır baktığım hasta kuşlar var ayrı yerde eceli gelmeden hayatta bırakmam.Yeri geliyor bazen hayvan sevgisi okadar ileri gidiyor inanın eve bile zaman ayıramıyorum.Hayvanlara bazı insanlardan daha çok değer veriyorum saygılar.

Geri