tek gözde sulanma (resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mantus101
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

mantus101

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali osman
Meslek
kalite kontrl
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar,

Güvercinimim tek güzünde sulanma var ayrıca göz çevreside problemli, daha önce orbitap kullandım ama sonuç alamadım, güvercinin yem yemesi normal, resimini çekip ekliyorum. Bu hastalık hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

• tek gözde sulanma.webp
    tek gözde sulanma.webp
    11 KB · Görüntüleme: 5,009
ayrıca bugün dikkat ettim kuş ishal, dışkısı sulu yeşil renkte,

Değerli arkadaşım AliOsman bey iyi akşamlar daha öncede sitede yazmıştım.bunun caresi ecz.250lik tetra kapsulü ortadan acıp yarısını kuşun gözünün üzerine dök ve 1veya2 dakika elinde tutki hemen başını sallayıp ilacı atmasın .Yarım kapsül birebir gelecek diğer yarımını kullanmana gerek kalmaz.Ben yıllardır kullanıyorum.SAYGILAR

bu hastalık diger yavru kuşlara da çok çabuk atlar onun için gözü yaşlı kuşlarını ayrı tut geçen yaz bu hastalıktan 20 tane kuşum öldü

hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar, yarın ilk işim tetra almak olacak. Benim için bu güvercinin önemi büyük ilk sahip olduğum güvercin bu haliyle aldım iyileştirmek istiyorum, bir çiftte yavrusu oldu.

kardeşim pan teramisin diye bir ilaç var 50lik ve 100 dozu var 50 lik al yeter kuşunu çay suyuyla pansuman yap sonrada pan teramisinle 3/4 gün sil ayrıca 5 litre suya aynı ilaçtan 5 sisi kat kuşun ve diger kuşlar içsin en geç 4 gün hastalıgın geçer
şafak

dım selamlar sanırım kuta çiçek hastalığı başlamış geçmiş olsun ornımıx diye bir toz ilaç var onu iki lt suya bir paket 3 gün tum kuşlarına kullan iyi gelecektir saygılar

Ben 4 gün hergun bırar tane olmak sartıyla ornitap atıyorum.4.gunun sonunda 5. gün mineral verıyorum gun ectıkce duzelıyor sanırım mıneralde ıyı gelıyor.Ama ilacı kullanırken mineral vermeyın.İlaç kullanımı bıttıkten sonra.

goz nezlesı olmus ben bu hastalıgın ısmını duyunca tuylerım dıken dıken Oluo oncelerı bı kus yakalamıstım Farkedemedım goz nezlesıymıs kumese KOydum ertesı gun 4 kusum da aynı anda goz nezlesı OLdu Cok cabuk yayılan bı hastalık COk zor duzeltım kusları Cok ugrastırdı benı bı an once kusu ayır tek tedavı uygula

Birkaç gün'' Genta ''gözdamlası kullanın düzelir, temiz gözün içine damlatın kuşun göz kırpmalarını bekleyin, tekrar sıkın, düzelir .. selamlaRŞEREF

Kesin çaresi tetra 250.Bendede oldu 2 günde geçti.İlk gün bir tane 2.gün bir tane geçer.

değerli arkadaşlar lütfen hayvanlara hayvan ilacı insanlarada insan ilacı kullanın.anatomi diye bişey var.ilaçların etken maddesi aynıda olsa insan ilaçları ortalama 75 kiloya göre yapılıyor.sende bu ilacı 20 gr.hayvana veriyorsun.acaba böbreklerinden bu kadar yoğun antibiotiği nasıl atacak hiç düşündünüzmü? arkadaşlar lütfen dünyada okadar çok veteriner fakülteleri,okadar veteriner varken bizler onlardan dahamı bilğiliyiz ALLAH aşkına.mantus 101 arkadaşım kuşun burun deliklerinde akıntı varmı?gaga içinde herhangi bir renk değişikliği varmı?kuşun hapşırıp tıskırıyormu? bu şekilde muayene edip ondan sonra bir bilene sor.eğer sadece gözünde akıntı var ise kuşta sadece göz rahatsızlığı var demektir.veteriner ilaçları satan bir yerden gentevet göz damlası al günde iki kez bir sabah birde akşam birer damla heriki gözede damlat 3 -4 gün içinde iyileşecektir.selamlar.

RESMİNİ GÖRDÜM.KAFADA ŞİŞME VAR.KAKA BAŞLANGIÇTA YEŞİL SONRA İSHAL ŞEFFAF BEYAZLIK , KUŞTA ZAYIFLAMA ALT KEMİĞİN BELİRGİNLEŞİP- KUŞUN , HAFİFLEMESİ İLE KÖTÜ KOKULU DİŞKI DA GÖRÜLMESİ SALMONELLA GÖSTERGESİDİR. ÇOĞUNLIKLA YABANİ KUŞLARLA TEMAS İLE BULAŞIR. KANAATİNDEYİM.SAYGİLARIMLA.3-5 GÜN TETRALI SU İÇMESİ TEDAVİSİNE YETERLİ GELMEYECEKTİR.14 GÜN ÖNERİRİM.BUGÜN 23.04.2010 YENİ BİR FOTO -BİLGİLERİNİ BEKLERİM.YARDIMCI OLABİLİRSEM SEVİNİRİM.KUŞLARINDAN UZAK TUTMANI ÖNERİRİM.

Geri