tek gözü kör yavru çüt olurmu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
selam ustatlarım benim bir sorum olacak güvercin yavrularımdan birini kaybettim kalan diger yavruda büyüdü ve bir gözü kör vede dişi.sanırım üreme cagınada geldi çüte atmak istiyorum çüt olurmu yumurta yaparmı yavrularında bir sakatlık olurmu.cevaplarınız için şimdiden tesekürler

Selamlar,

Bu konuda net bir cevap vermek zor, kuşun tek gözünün kör olması, sonradan mı oldu, yoksa genetik bir durum mu? bunu tesbit etmek gerek öncelikle. Tek gözlü olması eşleşmesine engel teşkil eder mi? etmez mi? bunu gözlemeyerek, yaşayarak ancak siz daha iyi anlayabilirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

DAHA ÖNCE BENZERİ KÖR BİR ERKEKTEN DEFALARCA YAVRU EDİNDİK.. TEK GÖZÜNÜN KÖR OLMASININ SIKINTI OLACAĞINI SANMIYORUM.. EŞE ATIN..

TESEKÜRLER USTATLAR İNSAN KENDİ ÇOCUGU GİBİ ÜZÜLÜYOR YUMURTADAN CIKTI BÜYÜDÜ AMA GÖRMÜYOR
TÜM ÜZÜRLÜ İNSAN VE HAYVALARA ALLAH YARDIM ETSİN HALİMİZE BİNLECE KEZ ŞÜKÜR

merhabalar ben de tek gözü kör olan bir erkekden çok yavru aldım. ancak burda dikkat edilmesi gereken körlüğün sebebi. sonradan bi etkenle atmaca çarpması (benimki öyleydi) vb. sorun olacağını sanmıyorum ama aykut beyin dikkat çektiği gibi genetik bir durumsa bence yavru alınmamalı ama bakıcı olarak kulanılabilir. kör güvercinin yavrusu kör olur diyemem ama bu bir genetik aktarım olarak nesline etki ederse daha vahim sonuçlar doğabilir. bu kuşu bakıcı olarak kullanırsanız hem kuşun en doğal isteği olan üreme devam eder hem siz o kuştan faydalanmış olursunuz. kolay gelsin.

bende de tek göz bir dişi kelebek var şuan yumurtaları var yatıyor herangi bir aksilik yok sadece uçurmuyorum o kadar.

S A GEÇMİŞ OLSUN LEVENT KARDEŞİM BİLDİGİN KUŞLAR YAKIN AKRABA İSELER SAKAT KÖR AYAKLARI YAMUK KANATI EKSİK YAVRULAR ÇIKAR BU DURUM YAKIN AKRAB KUŞLARINI ÇOK YAKINLARI İLE EŞLENMESİ SONUCU KAN UYUŞMAZLIGI İLE ALAKALI OLABİLİR
BİRDE KÜMESİNDE FARE OLABİLİR YAVRUNUN GÖZÜNE FARE VURMUŞ OLABİLİR KUŞ UN YEMESİ İÇMESİ SAGLIGI YERİNDE İSE TEK GÖZÜNÜN UÇMASI DIŞINDA YAVRU YUMURTA VERMESİNE ENGEL DEGİLDİR
SAYGILAR

BENİM GÜVERCİNİM DOGUŞTAN KÖR YUVADA FARE FALANDA YOK YEMESİ İÇMESİ COK GÜZEL ANCAK BENİ ÜZEN VE KOMİK OLAN TEK ŞEY GECEN UCMAK İSTEDİ GELİP BANA CARPTI ALLAHTAN BİRSEY OLMADI KANATLARI KESMEYİ DÜŞÜNÜYORUM NE DERSİNİZ .YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER

Geri