Tek yavru büyütme sorunu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

0zqur

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Özgür ERİŞ
Meslek
Elektrik-Elektronik Teknisyeni ..
İlgi Alanı
Köpekler
Arkadaşlar kuşlarımı alalı uzun zaman oldu ve her kuşta olduğu gibi sürekli yumurtluyo ve yavru çıkartıyolar. Genelde yavrular çıkıyo ve bu zamana kadar %85 ' i bir hafta ya kadar yaşamayı başardı. Ama bir haftayı geçtikten sonra ve yavrular yaklaşık iki haftalıkken hafif hafif tüğlenirken yavrulardan teki ölüyor. Tek yavru kalıyor. Bu olay bütün çiftlerde aynı oluyo . Bu zamana kadar hiç çift yavru büyütemediler. Yemlerini sularını sabah akşam veriyorum ve aç bırakmıyorum ama yine de ölüyo. Sizce bunun sebebi nedir ? Ne yapmalıyım ?

Şimdiden sağolun..

ölen yavrunun kursağı dolumu boş mu kontrol et büyül ihtimal boştur.yeni çıktığında sütü ikisine de yetiyor ama yem kusmaya başlayınca önce büyük olan doyuyor öteki büyük ihtimal aç kalıyor.Kuşların önünde sürekli yem bulundurursan bu sorunlar olur.kuşlara gün de iki yada üç defa yem ver.önlerinde yem kalmasın yavrularda acıkacak yem isteyecek ana baba yem yiyip kusacak sürekli yem olduğunda az az doyurur yavruların yem isteği azalır ana babnında doyurma isteği azalır yavrular yetersiz beslenmeden ölür tabii ilk önce küçük olan az yemlenen ölür.yavruların aç kalınca cızık cızık yem istemelerini duyacaksın ağlamayana meme verilmez.

MERTSOMA' Alıntı:
ölen yavrunun kursağı dolumu boş mu kontrol et büyül ihtimal boştur.yeni çıktığında sütü ikisine de yetiyor ama yem kusmaya başlayınca önce büyük olan doyuyor öteki büyük ihtimal aç kalıyor.Kuşların önünde sürekli yem bulundurursan bu sorunlar olur.kuşlara gün de iki yada üç defa yem ver.önlerinde yem kalmasın yavrularda acıkacak yem isteyecek ana baba yem yiyip kusacak sürekli yem olduğunda az az doyurur yavruların yem isteği azalır ana babnında doyurma isteği azalır yavrular yetersiz beslenmeden ölür tabii ilk önce küçük olan az yemlenen ölür.yavruların aç kalınca cızık cızık yem istemelerini duyacaksın ağlamayana meme verilmez.

Ölen yavruların bazıları kursakları dolu oluyo bazıları ise boş .Zaten dediğiniz gibi hep küçük kalan yavru ölüyor , bazı istisnalar olmuyor da değil , kuş kasanın içinde yapılan yuvanın dışına çıkıyo anne kuş bi yavrunun üzerine yatıyo açıkta kalan yavru soğuktan donup ölüyo.. Kuşlara günde iki üç kere yem verme olanağım olmadığı için akşam üstü koyuyorum bir dahaki sonra ki gün akşam üstü yem ve sularını tazeliyorum.Okulum var sabah 6 da erken saatte evden çıkıyorum yem verip yemelerini bekleme gibi bir olanağım yok ve eve 6 gibi geliyorum . Yavrular ölmesin diye de her zaman yem önlerinde duruyor. Daha dün attım bi tane daha yavru :S

kuşların acemi sanırım.çift yavruyu her kuş bakamaz ilk etapta.zamanla düzene girerler

muygun' Alıntı:
kuşların acemi sanırım.çift yavruyu her kuş bakamaz ilk etapta.zamanla düzene girerler

Aynen kuşları yavru iken aldım , kuşlar genç kuşlar ilk yavrularını bende yaptılar ama yavru bakamıyolar. Tipler var onlara baktırmaya çalıştım onlarda bakamadı. Daha 4 5 tane yavru alabildim , kümesi kurup kuşları alalı 10 ay civarı oldu ..

Arkadaşın söylediği gibi, yemin sürekli bulunması ebeveynlerin yavruları yemleme isteğini azaltır. Yavruların yuvadan uzaklaşmamaları için de tedbir alman gerekir. Bulundukları bölmenin önüne 4 parmak yüksekliğinde bir tahta çakarsan dışarı çıkmalarını önlemiş olursun.

yavrulardan biri büyük biri genelde küçük olur aslında biri uyanık kurnaz olur kuşları yemledikten sonra büyük olan yavruyu sakla ilk küçük olana kussunlar sonra büyük yavruyu koy yuvalığa biraz takip gerektiriyor ama eşit büyümesini yada ölmemesini istiyorsan biraz zaman ayırman gerekli bende hünkariler var ben bu şekilde baktırıyorum fiziksel olarak aynı boyuttalar...slmlar...saygılar...

arkadaşlar yawrularımın ahzında peynir denilen hastalıktan oluyor nasıl bi önlem alabilirim acaba şimdiden tşk :)

tuvarek' Alıntı:
Arkadaşın söylediği gibi, yemin sürekli bulunması ebeveynlerin yavruları yemleme isteğini azaltır. Yavruların yuvadan uzaklaşmamaları için de tedbir alman gerekir. Bulundukları bölmenin önüne 4 parmak yüksekliğinde bir tahta çakarsan dışarı çıkmalarını önlemiş olursun.

Yorumunuz için teşekkür ederim , dediğiniz gibi yapmadım ama daha değişik birşeye başvurdum işe yaradı. Yuva yapmaları için önlerine daha fazla , ince odun kırığı , süpürge teli tarzı şeyler attım. Yuvanın içi derinleşti yavrular çıkınca etrafına pisliklerini yapmaya başladılar dışarıya çıkmaz oldular. Ama her zaman işe yarar mı bilmiyorum .

cruz99' Alıntı:
yavrulardan biri büyük biri genelde küçük olur aslında biri uyanık kurnaz olur kuşları yemledikten sonra büyük olan yavruyu sakla ilk küçük olana kussunlar sonra büyük yavruyu koy yuvalığa biraz takip gerektiriyor ama eşit büyümesini yada ölmemesini istiyorsan biraz zaman ayırman gerekli bende hünkariler var ben bu şekilde baktırıyorum fiziksel olarak aynı boyuttalar...slmlar...saygılar...

Konuya ilginiz için teşekkür ederim. Kuşlarla her zaman ilgilenebilme gibi bi olanağım yok malesef , önceki yorumlarımda da bahsetmiştim. Yemi koyuyorum her zaman öyle kalıyo , her zaman kuşları gözlemleyebilme olanağım olsa dediğiniz gibi yapıp , yemledikten sonra ilk önce küçük yavruyu doyurmalarını sağlayabilirim. Ama fırsat oldukça denemeye çalışcam çünkü sürekli tek yavru büyütmeleri canımı sıkmaya başladı. Bazen yavrular farklı çıkıyor tek kan olmadığı için. Daha güzel olan yavru küçük kalıp ölüyor kostüm bakımından kötü olan kuş büyüyor. Bunun önüne geçebilsem çok iyi olcak.
Saygılar..

Geri