TEKÇONUN KELEBEKLERİ (BURHANİYE)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tekço
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

tekço

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet toprak
Meslek
emekli tekçi
İlgi Alanı
Kuşlar
Değerli Arkadaşlar kış sezonunda kuşlarımın çoğalmasıyla eleme yaparak .kendime ayırdıklarım

Ekli dosyalar

• IMG_1423.webp
    IMG_1423.webp
    126.8 KB · Görüntüleme: 1,756
  • IMG_1426.jpg
    IMG_1426.jpg
    163.1 KB · Görüntüleme: 1,685
  • IMG_1427.webp
    IMG_1427.webp
    153.4 KB · Görüntüleme: 1,695
Kuşlarımın devamı

Ekli dosyalar

• IMG_1441.webp
    IMG_1441.webp
    138 KB · Görüntüleme: 1,737
  • IMG_1430.webp
    IMG_1430.webp
    132 KB · Görüntüleme: 1,719
  • IMG_1442.webp
    IMG_1442.webp
    141.9 KB · Görüntüleme: 1,702
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_1437.webp
    IMG_1437.webp
    146.9 KB · Görüntüleme: 1,710
  • IMG_1469.webp
    IMG_1469.webp
    123.8 KB · Görüntüleme: 1,699
  • IMG_1453.webp
    IMG_1453.webp
    137.6 KB · Görüntüleme: 1,713
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_1448.webp
    IMG_1448.webp
    148.4 KB · Görüntüleme: 1,723
  • IMG_1462.jpg
    IMG_1462.jpg
    220.3 KB · Görüntüleme: 1,682
  • IMG_1433.jpg
    IMG_1433.jpg
    0 bayt · Görüntüleme: 1,569
[No message]

Ekli dosyalar

• IMG_1440.webp
    IMG_1440.webp
    104.6 KB · Görüntüleme: 1,733
  • IMG_1466.webp
    IMG_1466.webp
    123.1 KB · Görüntüleme: 1,683
  • IMG_1476.webp
    IMG_1476.webp
    124.5 KB · Görüntüleme: 1,678
Maşallah Emeğe sağlık havada da durmuyolardır.

Merhaba Mehmet abi
Kuşlara Allah maşallah,resimlerden göründüğü kadarı ile hepside gayet sağlıklılar sorun kalmamış.
Allah can pekliği versin...
Kanat ve kuyrukları beyaz olan mavi erkek nedir abi,bence ne varsa onda vardır (:
Yaz sıcakları iyice bastırmadan,ilerleyen aylarda buradan bir arkadaşımla birlikte sana bir ziyaret planlıyoruz Allah kısmet ederse.
O zaman canlı izleyebilmek dileğiyle...
Selamlar,Sevgiler...

wayy mehmet abim almışsın kangalıda yanına kim yaklaşır artıkyanı ya, yan bile bakamaz abii, insan yer o yahu... kızmaların kanatlarını saldım bu gün, yavş yavaş eğitme başlıyoruz ilk hareketlerde bilgilendirecem seni... selam ve sevgilerle :)

Mehmed abi bu gördüğümüz kırmızı enseler,mermerci arkadaşın uçuruduğu kırmızılarla aynı soymu ?

kemal' Alıntı:
Mehmed abi bu gördüğümüz kırmızı enseler,mermerci arkadaşın uçuruduğu kırmızılarla aynı soymu ?
Değerli kardeşim Kemal Hayırlı işler,Nasılsın İlk resimdeki erkekle 8inciresimdeki dişi mermerci arkadaştan gelme,sen geldiğin zaman sana erkeği ucurmuştuk hatırladınmı bilmiyorum.Diğer kırmızılar benimkendi kuşlarım.SAYGILAR

Ertuğrul Yavuz Yıldırım' Alıntı:
Merhaba Mehmet abi
Kuşlara Allah maşallah,resimlerden göründüğü kadarı ile hepside gayet sağlıklılar sorun kalmamış.
Allah can pekliği versin...
Kanat ve kuyrukları beyaz olan mavi erkek nedir abi,bence ne varsa onda vardır (:
Yaz sıcakları iyice bastırmadan,ilerleyen aylarda buradan bir arkadaşımla birlikte sana bir ziyaret planlıyoruz Allah kısmet ederse.
O zaman canlı izleyebilmek dileğiyle...
Selamlar,Sevgiler...
Değerli Arkadaşım Ertuğrul selam nasılsın.mavi erkek eski damızlıklarımdan.Resimlerdeki siyah akbaş akkuyruk palaz mavinin yavrusu.Kırmızı hariç her renk yavru verir.Ziyarete gelince ne zaman istersen gel buyur,her zaman beklerim.3 veya 4 gün önceden haber verirsen daha iyi olur.Biliyorsun dağdaki eve gidiyoruz.SAYGILAR

tekço' Alıntı:
kemal' Alıntı:
Değerli kardeşim Kemal Hayırlı işler,Nasılsın İlk resimdeki erkekle 8inciresimdeki dişi mermerci arkadaştan gelme,sen geldiğin zaman sana erkeği ucurmuştuk hatırladınmı bilmiyorum.Diğer kırmızılar benimkendi kuşlarım.SAYGILAR
Hamd olsun mehmed abi iyiyim saol sende iyi görünüyorsun . tabi doğayla iç içe yaşamanın avantajları dağ evinde kalmak, av yapmak insanı yaşlandırmaz...mermerci arkadaşın orada seyrettiğimiz erkeği iyi hatırlıyorum çok güzel kanatları vardı..Bu yaz iyi keyif yaparsın artık o nların yavrularıyla Mehmed abi...Diğer küllü kuyruklu olan kırmızılarda çok güzel kuşlar yalnız bana uçurmak nasip olmadı birini kaybettik diğerinide hastalıktan kaybettik malum bu hastalıklarda çok kuşumuz kırıldı..sağlık olsun kalan sağlar bizimdir onlarla yola devam ediyoruz..saygılar..

abi kuşların çok mükemmel kelebeklerden pek anlamam ama çoğu resimdeki kelebeklerin çeşitlerini biliyorum ama 7. resimdeki kuşu ilk defa görüyorum yaboza benziyor ama kuyrukları beyaz .birde kangal süper abi bizim bir fino var kuşların yanına koyun öyle durmayı bırak oturmaz bile öldürür hepsini

tekço' Alıntı:
Değerli Arkadaşım Ertuğrul selam nasılsın.mavi erkek eski damızlıklarımdan.Resimlerdeki siyah akbaş akkuyruk palaz mavinin yavrusu.Kırmızı hariç her renk yavru verir.Ziyarete gelince ne zaman istersen gel buyur,her zaman beklerim.3 veya 4 gün önceden haber verirsen daha iyi olur.Biliyorsun dağdaki eve gidiyoruz.SAYGILAR
Tekrar Merhaba Mehmet abi iyiyiz çok şükür iş güç ve güvercinlerle (kelebek) devam...
mavi erkek eski damızlıklarımdan.Resimlerdeki siyah akbaş akkuyruk palaz mavinin yavrusu.Kırmızı hariç her renk yavru verir.
90'lı yılların başlarında tüccarlar vasıtasıyla sizin oralardan buralara gelmeye başlayan kelebeklerin hele o eski şebellerin,karaboyun telkuyrukların dönüşlerini unutamam.
Hep onları aradığımdanmıdır nedir bu ve buna benzeyen kostümdeki kuşlar benim daha çok hoşuma gidiyorlar.
Özellikle ben bizzat tanışabilmek için gelmeyi çok istiyorum,artık klasikleşmiş bir söz durumuna düştü neredeyse ama,güvercinler bahane (:
Selamlar,Sevgiler...

Selamlar...
Mehmet abicim gerçekten çok güzel kuşlarınız var... Allah daha da güzellerini nasip etsin..
+ Size birşey sormak istiyorum: Bende de 1 çift kara ense var (düz beyaz sadece ensede leke var yani tel kuyruk falan değil). Dişinin lekesi biraz aşşaıda ama olsun şimdilik bu kadarı da yeter... Bu kuşlar gerçekten çok hoşuma gittiği için bunlardan üretip uçurmak istiyorum: Bizim buralarda ben bu kuşlardan pek göremedim.. YAni hep tel kuyruk olanalrından var.. Üretebilmek için altlarından gelen yavruları hangi renkteki kuşlarla eşlendirmeliyim sizce?

kuşlarımın resimlerini koymuştum siteye bakmak isterseniz buyrun:
kelebekler-saya/1-cift-yeni-kelebegim-t9529.html?hilit=%201%20çift

..........SİNAN ÖZTEKİN........

Değerli arkadaşım Sinan resimdeki kuşların bizim kara enselerden değil,bunları eşlediğin zaman kendi renklerinden farklı yavrular alacağını tahmin ediyorum.Bu kuşların anne ve babalarını biliyormusun.yanlış anlama ama bizim kırma tabir ettiğimiz bakıcı kuşlara benziyor.Fiziki yapılarıda farklı.SAYGILAR

mehmet abi s.a nasılsın bende balıkesirde kelebek ve denizli dolapcısı besliyorum sarı enselerden siyah enselerden bendede var ama bendekiler orjinal dolapcı yani paça yok burda kimse anlamıyor bu ırkdan bana yoz kardeşim kuşlar diyorlar ama kuşlar abi allaha emanet sinekte uçuyorlar ben nezaman istersen ozaman indiriyorum yaklaşık olarak 1 saat 2 saat arasında uçuarlar ellemessem tabi bide yırtıcılar dalmassa etrafımdaki onlarca tutakcı kuş kaldırıyorlar bazen rüzgarda onların kuşlarına karışıyorlar beraber uçuyorlar ama ben işaret verdimmi hemen ayrılıp bana dogru yıkılıyorlar oda benim en hoşuma giden tarafı abi belki yüz civarında kuşla karışıp bana dogru gelipde dönerek dönüşleride çok süper yıkıldılarmı deymeyim benim keyfime yavru bakıcılıkda idaya girerim herkezle postadan aşagı deyiller şuanda iki kendilerinin birde yetim yavruyla beraber 3 yavruya bakıyorlar kümesdede yavrusu olmayan erkekler dişiler bile yavrulara bazen yem veriyor sana sorum şu abi bende bir çift arap bir çiftde kaptan kelebek var ben dolapcıları onlarla bir kere denedim yavru aldım arap erkek kelebekle dolapcı kara ense dişiyle 4 yavru aldım ama onlarda paçasız oldu paçalı almak için sarı boyunlardan kara enselerden kelebekle eşlesem paçalı olurmu ayrıca bide dolapcılarla edremitlerde akrabalık varmıdır sence uçuşları yapıları renkleri birbirine çok yakın bu iki ırkın ayrıca arap dolapcımda var kardeş onlarıda kelebeklerle eşlesem nasıl yavru alırım sizce benimkisi sadece merak bende ırkları kırmak istemem ayrıca balıkesirde pazarlarda mezatlarda edremitde bula bilirim ama ben edremitlerle denizli dolapcılarından nasıl bir yavru alınır diye merak ediyorum sadece abi sana bol yavrulu saglıklı kayıpsız bir sezon dilerim balıkesirden saygılar.

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım Sinan resimdeki kuşların bizim kara enselerden değil,bunları eşlediğin zaman kendi renklerinden farklı yavrular alacağını tahmin ediyorum.Bu kuşların anne ve babalarını biliyormusun.yanlış anlama ama bizim kırma tabir ettiğimiz bakıcı kuşlara benziyor.Fiziki yapılarıda farklı.SAYGILAR

Yok estağfurullah.. Kuş neyse o yani kuş kırmaysa sırf benim olduğu için çok iyi diyecek haliniz yok.. :evet: Kuşların anne babasını bilmiyorum. Zaten amcamların balkonuna yuva yapmışlardı ordan getirdim erkeği 1-2 tur uçurdum biraz hareketler yaptı sonra pek alışacak gibi olmadıkları için mecburen yeniden yabanileşmesinler diye kanat çekmek zorunda kaldım.. Şimdi kanatları büyüyor hem, hemde yavruları var.. Kanatları gelsin uçuracağım.. Dişinin ayakları kısa paçası daha bol, erkeğin bacağı biraz daha uzun ve paçası dişiye göre biraz daha az.. Bu kuşların sizin kuşlarınızın ayarında olmadığını biliyorum ama en azından işin bir tarafından başlarsam üretmeye: zamanla araya daha güzel kanlarıda katığ iyi yavrular alacağımı tahmin ediyorum bilmem başarılı olabilirmiyim..

.......SİNAN ÖZTEKİN........

mehmet abi iyi akşamlar. takımları düzmüşsün.bol yavrulu sezonlar dilerim.

Maşallah kuşlarınız kadar kangalınızda güzel...

gurcay10' Alıntı:
mehmet abi iyi akşamlar. takımları düzmüşsün.bol yavrulu sezonlar dilerim.
Değerli arkadaşım Gürcay Takımları yeni yeni eşlemeye başladım.Fakat kırmızı boyunları sarıya cevirmeye uğraşıyorum.Aralarına birkaç sarı atarak,yaza doğru sarı yapabilirsek güzel olacak.SAYGILAR

sarıyla kırmızıları birbiriylemi eşliyeceksin.kırmızılarda çok açık renkte sarılık varmı kanlarında.

Geri