teke düşmüyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokmavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

gokmavi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emrah güler
Meslek
makine
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar benim dört tane kuşum kaldı bu kuşların ikisi bende2 seneden beri var ama kuşların soyunda seferde var ama kuuşarı ne zaman uçursam tek uçup dama geli sefer vermiyor bide tek uçmuyor bunarın ya4ünü yad 3ünü salarsam tura cıyolar ve hava oyunu yapıyolar acaba neden teke düşmüyolar hatta bi çiftin yavruunu aldım yavrusunu alınca düzelir dediler ama düzelmedi acaba zaman varmı hala sefere gelmesine kuşların rasimlerinide atmıştım kuşlarım diye baslık açmıstım

selam kardeşim sana basından soyle anlatim bu taklacı guvercinlerimiz cesit cesittir fazla derine inmeden zamanla besliye besliye kendin cozersin zaten olayı. kusun kanı damarı cinsi cok onemlidir. ben 25 yaşındayım eskiden on onbes sene oncesi biz hic tek kus ucurmazdık cogu kisi ucurmazdı hepsi havada taklalar atarlardı bes on tane arka arkaya havacı cinsi kuslar vardı uc bes kus birden ucururduk en sona kalan inemezdi inmek icin gelir gelir giderdi sonradan bu işin adı sefer oldu:) kupa meselesi yarismalar cıktı herkez dustu seferli kusun pesine:) tek ucurma arzusuna bugunumuzde boyle artık.kus yumurtadan cıktımıydı buyur eder kendi kendine sineklenmeye baslar etrafı meraklıca tanımak ister ve yavas yavas kovalarsın kusu yuvanın onune yere alıstırırsın bu cok onemli catıya alıstırmıcan sıkıstırmıcaksın kusu yemını kumesın onunde vercen anlıcan kus catıya deyil yere konmaya alıscak bu bir. kus uctukca köklicek sonrasında taklayı cevircek yuvarlıcek derken iplikleme atar sonra hafiftenbas kaldırarak cat cat cat diyerek takla atmaya baslar yavrular her gordugunu taklit ederler iki uc yavru birden ucurursan birbirlerinden gorerek daha cok takla atmıya baslarlar bakmıssın havada taklalar ustune taklalar atmıya basmış oyun zerine girmistir sık takla da derler artık o kusu tek ucurmaya abslarsın!yere alıstıgı icin yere dogru gelip konmak ister konamaz ve yavas yavas havaya dogru ckip cekip gitmeye baslar derken eslendirirsin oda yavru yumurta gordumuydu bu olayı daha oturaklı ve saglam bi sekilde yapar olay seyislik budur en onemliisde kusun kanında bunların olması

evet abi bu dediklerinin hepsini yaptı kuşlar hatta haavada fışkırmayada basladılar ama bi türlü kapanarak çatıya gelip cekip cekip gitmiyolar zamanla yaparlarmı

bırakın ya kuş 2 sene olmuş hala teke gelmiyor kanında oyun var diyorsun isterse kanında kupa kuşu olsun bende var kardeşim 1 hafdada yavru yerine sefere başlıyor en geç 1 aya başlar bozmada yok çoğu kuşçu der geç açan kuş iyi olur bu geç açan kuşlar nerede madem iyi oluyor bide atmacanın çok olduğu memlekette geç açan kuşu napacaksın kuşun meziyetini görmeden atmaca alır kuş lazım olursa yardımcı olurum uğraşma yol ver gitsin

usta kuşlarım teke düşmüşler hatta yavrumun biri bugün gelip gelip geri gidiyor ama ben bu kusları saldıgımda etrafımdaki insafsızlar sürekli kuş kaldırıyo kuş kaldırıncada hayvanlar hemen gelip iniyolar mesela bugün uçurdum kuş dama cekip çekip gidiyolar ama kuşları ben tek uçuramıyorum yanına kuş kaldırmadan uçmuyolar tek uçursam yani kesin gelir sefere tek uçmak istemiyolar normalde iki kuşu saldımmı gelip gelip giyolar ama tek uçmuyolar bide etrafımdakiler hep kuş ggösteriyo

altı sağlam değil yoksa çift uçarken dama gelen kuş tek uçarken neden gelmesin kuşların gevşek 2 ay olsa neyse 2 senedir uçuyor diyorsun bide memmunsan güle güle besle izlemeden görmeden tam birşey diyemiyorum

kuslar o zamandır hala havada mı takla atıyorlar durmadan havada cekerek arka arkaya on kadar fln? anladıgım kadarıyla kusların havacı onlar efere gelmezler kumesin onune kapanarak gelip fiseklemezler. havacı kuslar havada cekerek ardı ardına on kadar takla atarlar ikiserli ucerli ucurursun sinege fln da cıkarlar takla sesleri serttir ama malesef seferli kus merakı yuzunden bu havacılarımız nolduysa yok oldu gibi simdi ugrasip duruyorlar kusu ucurcem anteraman etcem sefere gelcek soyle kapancek kanat kuyruk bir yok bilmem taban taklası cakcek fiseklicek taklalar seri fisek ip gibi araları acık yedi sekiz takla fln derken onuda cogu bulamıyor bi donem oynatsa ikinci senesi pert oluyor havacı kusun seyride zevkide farklı guzeldir taklacı guvercindir strese girmezsin oynucakmı diye dert etmezsin insanlarla ister istemez polemige rekabete girmezsin herzaman ucarlar bol bol takla atarlar senin goz zevkini doldurur bende arıyorum bir cift iyi soydan. damcı kuslarımız var cogunda olmuyan bizde :) ama havacının zevkide bir baska sahip ol o kuslarına atma.

havacı arıyosan konyadan temin et kardeş konya kuşların geneli havacı hemde iyi havacı kuşlar

evet abi aynen dedihin gibi kuşlar havada çekerek taklaar atıyolar ama bügündde yavru kuşum bi iki kere dama gelerek çekip gitti acaba seferede gelebilir ya gelir yada geelmez ama dedigin gibi güzel uçuyolar bbanada zevk veriyolar abi saol

GökMavi' Alıntı:
evet abi aynen dedihin gibi kuşlar havada çekerek taklaar atıyolar ama bügündde yavru kuşum bi iki kere dama gelerek çekip gitti acaba seferede gelebilir ya gelir yada geelmez ama dedigin gibi güzel uçuyolar bbanada zevk veriyolar abi saol

Zevkler ve renkler tartışılmaz arkadaşınta kuşların uçuşlarından zevk aldığına göre dahada bir şey söylemeye gerek yok :heyo:

teke kuşu kaldırmak istiyosan eğer diyosan ben bu kuşu uçurup izlicem ozaman o kuşu ayrı bi kafese alıp kuş göstermiceksin. kuşu kaldırdıgın yerde yemini suyunu vericeksin içerde yemlemiceksin. kaldırdıkdan sonra bi yarım saat falan kuş göstermeden bırak uçsun yada baktın inişlere geliyo artık 15 20 dk bu kuşuna göre değişir tabi o zaman kuş gösterceksin oyunluysa kuşları görünce gelip oynar zaten bu şekilde dene ama bu saydıklarımı yaptığın gün kuş 2 saat uçup 15 sefer yapcak diye bişey yok. bir iki ay bu şekilde uçur baktın oynamıyo hala demekki kuşun damarında yok oynamak

Geri