teklif 4 site oluşumun da yapılabilecek işler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mirocu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 829

mirocu

Üye
Siteyi ziyaret et
değerli dostlarım..bu teklifim admin ler ile alakalı;

1-adminler yetki göçerimi yapmalı yani yetkilerini dağıtmalı

2-adminler sadece kontrol görevi yapmalı yani kendi görevlerinin yanısıra başka işlerle vakit kaybetmemeli

3-onlar sadece site değişimlerini ,organik kuruluşun değişimi,yani daha farklı şeylere yönelmeli

4-site içi işleri biz yönetici durumunda olanlar yapmalı,

5-adminler her yeni üyeyi mutlaka hoşgeldiniz mesajları ile onure etmeli böyle karşılamalı,

6-site geneli ile alakalı yönetim den gelen raporları değerlendirmeliler,

7-site için de mutlaka dostani sohbetler olmalı ama hiyerarşi unutulmamalı

8-admin lerimiz ve yönetici kadromuz alım satım bölümüne ben ce satışı etkileyecek menfi yada müsbet fikir beyan etmemeli..(adam kayırıldığını düşünen olabilir)

9-ana sayfa bölümü genişletilmeli

10-yeni iletiler bölümüne daha çok konuyu görme şansı olmalı

11-üyelerimiz okumadığı konuyu renkli bir işaretle gayet belirgin bir şekilde görmeli tıklamaya mecbur kalmalı

12-bölüm içi yapılacak her yenilik adminlerce onaya mütakip başlatılmalı

13-tüm yönetici dostlarım yeni açılan konu başlıklarına çok dikkat etmeli alakasız yada uygun olmayan lar hemen değiştirmeli buna müsama gösterilmemeli

14-banlanan üyeler ile gerekçesi yazılarak iletişim bitirilmeli.gereksiz sohbet uzatmamalı,

15-eğer banlanan kişi başka bir nick ile girmiş ise takip edilmeli gerçek maksadı öğrenilmeli hemen atılmamalı,

16-yapılan açıklamalara çok dikkat etmeli mesela yollana özel mesajların izlendiği üyelere bilgi olarak verilmemeli ki bişey yapmak isteyen yapsın ki düşmanı bilelim tanıyalım..site kabiliyeti açık edilmemeli..

17-kimse kimseye körü körüne destek olmamalı..eğer hatası olduğunu düşün düğümüz bir dostumuz varsa msn yada özel mesaj ile uyaralım ..

18-amaçlarımızı toplu olarak belirlemeli ve yönetim olarak birbirimize destek olmalıyız.eğer kısa vadeli haftalık hedefler belirler isek genel amaca ulaşmak çok k0olay ve çabuk olacaktır.

19-bölüm yöneticileri kendi bölümlerinin içinde çok katılım yapan ve müspet tavır sergiliyen üyeleri daha yakın dan tanımak için girişimlri olmalı

20-sitemizde renk ağırlığı gri ve mavinin tonlarıdır görsellik çekicidir dediğimizde renk olayına girmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

21-ana sayfa da ki kuş resmi değişken olmalı diye düşünüyorum.

22-ayın konuğu yada ayın yetiştiricisi gibi konular ana sayfada yetiştirici resmi ile yayınlanmalı

23-sitede bir displin kurulu olmalı ve serbest hareketle sadece hüseyine bağlı özel görüşmeli

işte böyle bana kızmayıon sakın amacım haddimi aşmak değil sadece benim hayallerimi yazdım buraya paylaşmak istedim ..saygılarımla

Re: teklif 4

çok güzel konulara değinmişiniz.
bunları gerçekleştirebildiğimiz zaman işte bizi kimse tutamaz zaten şu anda da tutamıyor ama:)
ama bunları uygulada zorluklar var bunların altından nasıl kalkabileceğimizi düşünelim.
elbette hepsi bir anda olmaz ama bir yerden başlamak gerekiyor.

bunların başında bence öncelikli olarak lisanslı forum satın almalıyız.

Neden lisanslı bir forum satın alacağız ki her foruma herşey eklenmez. Phpbb3 forumu dünya'da açık kaynak kodlu bir forumdur ve dağıtımı ücrestsizdir. Bu arada bu forum sisteminden yani bizim kullanıdığımız simuzer premod 3,0,2 sistemini kullanan sayılı sitelerden birisiyiz. :)

yani elbette lisanslı forumun bize artıları vardır ama bu iler senin uzmanlık alanın hüseyin ben bişey diyemem.artısını eksisini sen biliyorsun.

Hiç bir artısı yok. Lisanslı Dünya'da en gelişmiş forum V-Bulletindir. V-Bulletin phpbb3 karşılaştırması aşağıdadır. Az çok Karşılaştırmadan anlarsın Ömer kardeşim.

Kod:
Vbulletin

Google'ın sevdiği bir betik olduğu zannedilmektedir. Bu yüzden dolayı sürekli vbulletin alt yapısı ile kurulmuş bir foruma karşılaşmanız an meselesidir.

Halbu ki google vbulletin forumları diğer forum betiklerinden ayrı tutmaz. Forum kurucuları sitelerini sürekli güncel tuttukları için google'da mevcut index sayfalarını çoğaltırlar ve onlara bu index sayfa sayısı google vbulletin'i seviyormuş gibi gelsede işin aslı sürekli yeni içerik eklediklerinden index sayfası artmaktadır.
Ayrıca vbulletin seo uygulamaları %80 oranda işe yaramakla beraber yine seo uygulamasının hurafelerinden biri de ne kadar pahalı bir uygulama yaparsanız o kadar iyi (!)

Vbulletin sunucu işlemcisini çok meşgul edecektir. Eğer 100 MB gibi bir hostunuz varsa ve reseller*, VPS, gibi büyük ölcekli bir sunucu sahibi değilseniz sitenizin kapanması an meselesidir. Sunucu yöneticileri günlük, haftalık olarak hangi hesabın sunucuya ne kadar yük getirdiğini, getirilen yükün aynı sunucuda ki hesaplara etkisini hesaplarlar. Bu hesaplamada kritik nokta %70'dir eğer bu noktadan sonra cpu yüklenimi mevcutsa siteniz askıya alınır ve "lütfen VPS ve daha yüksek bir sunucu hizmetine geçiniz" diye bir e-posta atılır. Hesabınız tekrar askıdan çıkartılamaz.

Kısacası forum kuracaksanız ve uzun soluklu bir heyecan arıyorsanız vbulletin'in lisans ödemelerini, saçma sapan bir sebepten lisansınız elden gidebileceğini, CPU yüklenmesinden sitenizin kapanmasının mümkün olduğunu unutmayınız.

*(reseller) sunucunun sunduğu paketlere göre değişir

phpBB

phpBB gerçekten google dostu bir forum betiği olabilir* CPU yüklenmesi en düşük forum uygulamalarından biridir. Ücretsiz olması ve bir çok (Türkçe) destek sitesinin bulunması phpBB'yi gerçekten yönetici dostu yapmaktadır.

İleriyi planlayan yöneticilere 1 GB alan 5 GB bw yetecektir. phpBB ayrıca sürekli güncellenen ve bugüne kadar en az açığı* çıkan bir uygulamadır.

Lakin, yeni eklentiler kurmak gibi modifikasyonların tamamiyle elle yapılması phpBB yüzünden yöneticinin sinirleri erken gerilip siteyi tez elden kapatmasına sebep olabilir. Ayrıca yönetim sayfası biraz gelişmiş olduğundan ilk başta karışık görünüyor ve öğrenmek biraz sabır istiyor.

Temiz, fazla modifikasyon bulunmayan, veya destek forumu açmak isteyenlere kesinlikle phpBB tavsiye ediyoruz.

*(Google dostu) SEO uygulamaları doğru yapıldığında seo score %98 olan tek script.

[*]*(açığı) Açıklar genellikle kod/eklenti yazarının unutkanlığından ortaya çıkar, ama betik alt yapısı olarak phpBB gerçekten güvenilirdir. Tabi güvenliği etkileyen diğer bir etken de sunucu hizmeti aldığınız firmanın güvenliğidir.

Merhabalr,

Düşünülen bu güzel faydalı fikirlerin uygulamasına geçilmesi için çalışmaların sıralanması gerektiğini düşünüyorum yani bir sıralama olsun bu hafata x konuyu yapalım diğer hafta x .... gibi Ali abi çok fikir beyan etmiş tekrar kendisine teşekkürederim şimdi hangisinden başlayalım bunu belirtirsek işin bir ucundan tutmuş olacağız düşünmek yapmanın %50 ise %50 lik bir kısım daha var ve çalışmaya geçmemiz gerekli dilerseniz bayramdan sonrayada bırakabiliriz herkes ziyaretler yapıyor şuan ama bir yerden başlamak gerekli.

selam değerli dostlar..öncelikle adminler karar vermeli biz bunları yapacağız gibi..sonrasın da kısa ve uzun vadeli plan yapılacak öncelikler verilecek ve en başta yapılması gereken den başlanacak..değerli dostlarımız kararlar versinler bizlerde yönetim olarak tabii kendi hesabıma konuşuyorum her türlü yardım ve desteğe hazırım ..saygılar

bence önce bölge temsilcileri gibi bize yardım edecek kişileri seçelim.
bu kişiler aktif olmalı ve güvendiğimiz bu işe gönül veren kişiler olmalıdır ben yeni bir konu açıyorum burada önerdiğiniz kişileri yazalım hepimiz sonra bunlar içinden karar verelim teklif sunalım kişilere.

değerli dostum evet seçalim ama ben ce acele olarak seçip yanlış karar vermeyeleim..seçilen kişileri o bölümlerin yöneticileri onlarla çalışacağı için seçsin site yönetimine bildirsin yönetim de onay verir ise seçilmiş olsun..

Bu konuyu biraz daha acmamiz mümkünmü Benim bazi Anlamadigim noktalar var bu noktalara değinecek olursam,

Bölge temsilcileri irk irk mi olucak
Misal olarak Istanbul bölge Taklaci
veya Istanbul Bölge adi altinda tum irklara ait temsilci?

Ali Hakan bey bunlari bölüm yöneticileri secsin dedi, Bende buna istinaden bir fikir yuruterek Bölüm yöneticileri kendi bölgelerinin temsilcileri olsa daha iyi olmazmi?

Yani 2-3 ay böyle gitse bu organizasyonlari onlar düzenlese ilk başta daha mantikli olur die dusundum.,
Tesekkurler.

selam değerli dostum...bakın şimdi örnek olarak diyelim ben oyun kuşları yada mardin kuşlarının yöneticisiyiğm..ihtiyacım kadar her yöreden en az bir kişi olacak şekilde üst limiti benim tasarrufumdur temsilci edineceğim yani yedi bölgedende istediğim kadar temsilcim olacak onlarla ben muattap olacağım ben onlardan bişeyler alıp sitede yayınlayıp paylaşacağım..bölüm yöneticileri tabiki yanpala gelip yatmayacak onlar hem bulundukları bölgenin hem yurdun temsilcileridir..

Sizi anliyorum Ali Bey, Simdi olayi tam olarak kavramis bulunmaktayim fikir hosuma gitti uygulama devresindede basari saglarsak cok hoş olur ama ilk olarak sitemizin ana sayfasinin düzeninin değişmesini daha ayricalikli bir ana sayfa yapilmasini öneriyorum.

tearfulchild' Alıntı:
Sizi anliyorum Ali Bey, Simdi olayi tam olarak kavramis bulunmaktayim fikir hosuma gitti uygulama devresindede basari saglarsak cok hoş olur ama ilk olarak sitemizin ana sayfasinin düzeninin değişmesini daha ayricalikli bir ana sayfa yapilmasini öneriyorum.

Merhaba serdar abi.
Daha ayrıcalıklı ana sayfa derken ne gibi mesela. Örnek bir sayfa gösterebilirmisin bana. Veya örnek bir sistem gösterebilirmisin acaba. Sitemizin ana sayfasını sistem gibi bir Türk arkadaşımız tarafından yapılmıştır. Gerekli çerçeveler, gerekli bloklar tarafımdan eklenmiştir. Yazarı Dünya çabında Tanınan ALEXİX nickli bir coderdır. Ana sayfa olarak phpbb ye entegre edilmiş tek sayfa budur bunu da bu ardaşımız çıkarmıştır.

Merhaba Huseyin
Tam olarak Belirgin birsey yok kafamda , Fakat Dergi tarzi bir ana Sayfa Olabilir O Haftanin Roportajlarini Kumes Ziyaretlerini veya Ayin Haftanin Guvercini yarismalarini daha on plana cikarabilicek, Goze hitap eden bir Ana sayfa dusunmustum, Nasil olacagi konusundada bir Fikrim yok, Fakat arastirip sana öneride bulunacagim.,

Merhabalar,

Bölge temsilcileri konusunu açalım dostlar.

Bölge temsilcisinin görevi nedir ne olmalıdır amaç nedir?düşüncelerim, temsilci olacak kişinin bence gönüllü olması gerekli yani temsilci ben bu bölgenin bu ırkın bu bölgede temsilcisi olurum diyebilen bir kişi olması gerekli gerçekten çok çok zor bir görev gönüllü olan kişi ne tür çalışmalar yapabilir kümes ziyareti yabıp burda yayımlamanın yanı sıra sorumlusu olduğu ırkın bölgede ki gelişimi çogaltılmasına dernekler vastasıyla hareket edib besleyicilere neler tavsiyeedebilir nasıl faydalı olur temsilcinin amacı madde madde belirlenmeli.

Arkadaşlar fikirlerinizi maddelerle belirtirseniz ortak noktlarımız ve düşüncelerimiz şekillenecektir.

1-Temsilci tecrubeli bir besleyici olmalı.
2-Temsil ettiği ırkı iyi tanımalı ve tanıtmayı ilke edinmeli.''gönüllü olmalı''
3- Bölgesinde gözlemlediği ırk gelişimini internet ortamına aktarmakla kalmamalı bölgede ki yetiştiricilere bilgi,güvercin sağlığı vs gibi konularda yardımcı olmalı ilaç,bakım,aşı,üretim vsvs.
4-temsilcisi olduğu ırkın bölgesinde ki günümüz durumunu ve gelecekteki doğacak olumsuz sonuçların nasıl önüne geçebileceğini stratejiler belirleyerek şekillendirebilmeli.
5-Temsilci bu fedarkarlıkları içinden gelerek gönüllüce yapmalı yaparım demeli her hangi birinin seçmesiyle değilde yürekten isteyerek.

Şuan aklıma gelenler bunlar sevigili dostlar.

Geri