Tekrardan başladım bir sorunum var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzhan928
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

oguzhan928

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oğuzhan Dinler
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle selamun aleykum abılerım kardeslerim
ben daha önce bu foruma sorunlarımı paylaşıp çözüm bulmuştum öncelikle kuscular.org ailesine tesekkur edıyorum.
bundan 2 sene once evımızın terasında 2 tane buyuk kumesım vardı cok guzel yavru alıyordum yavrularımı ucurup oyuna sokuyodum. bır gun apartman yonetıcısı buraya catı yapılacak kumesı kaldır dedıgı gune kadar cok guzel kuslarım vardı kendıme gore. ama sonuc kusları satmak oldu. o hafta butun kuslarımı satmak zorunda kaldım :( catı 1 hafta sonra baslanılacak dedıler ama tam 1 sene sonra basladılar bu benı daha da cok sınırlendırdı ve sızınde bıldıgınız gıbı kusculuk bırakılmıyor.ben de eskıden amcamın bana yaptırmıs oldugu kumesı arka bahceye koyarak tekrardan beslemeye basladım 1 takım altınu üstünü bıldıgım arap aldım yakın bır arkadasımdan o da bırakmak zorunda kaldı. onları aldım bır tane dısı dumanlı aldım ve fotograflarda da goruldugu gıbı bır tane ayagında ur olan erkek arap aldım onu da arkadasımdan aldım ve onunda altını ustunu bılıyorum.kuş ankardan gelen saglam bır kus. arkadasım kusculugu bırakacagı ıcın bana "sana sakat kus vermek ıstemezdım ama son kalan bu benım ıcın bunu besler mısın bu hayvanı sen duzeltıp yavru alırsın ızlemeye gelrıım " dedi ben de onu kıramayıp beslerım dedım ve kumesıme getırdım. kusları getırelı yaklasık 1 ay oldu ve ben geldıkten 1 veya 1 bucuk hafta sonra klasid mr adlı ilacı almak ıcın eczaneye gıttım ve ellerıne yoktu macrol mr da aynı sey dedı bana eczanedekı adam.ben de aldım ama hemen kusa vermedım ınternetten macrol mr ıle klasıd mr ılaclarının ıcerıklerını karsılastırdım. ama bır sorun olacagını dusunmeyı ılacı 3 e bölüp haftada 3 kere verdım düne kadar ve fotografları yarım saat once cektım .kuşun ayağındaki şişlik hafif olarak inmiş. öncelikle sorum şu olacak. bu ilacı bırakıp tavsıye edecegınız bır ılaç var mı yoksa kullanan abılerım veya kardeslerım varsa devam etmemı onerır mısınız? bırde fotograflarda gordugunuz buyuk kumesın sagında kovanın ıcerısınde 5 lıtre suya 10 -15 diş sarmısak ve 1 veya 2 tane lımonu dilimleyerek suya koydum ayrıca 1 kasık elma sırkesı koydum . ve bu karısımı 5 gun dınlendırdım ve haftada 2 veya 3 gun bu karısımı koyuyorum suluklarına bu arada yaklaasık 1 hafta once bır arkadasımdan 1 takım trakya aldım ve buyuk kumesın soluna ufak bır kumes yaptım onlara o 1 cıft trakya orda duruyor ve oraya gırıp cıkıyorlar alıstılar . yakında trakyaların bulundugu kumesı de buyutup 1 cıft de bursalı bakmayı dusunuyorum buyuk kumesın sagında bulunan ufak dolapta elma sırkesı ılaclar kumes temızlıgınde kullanılacak metal spatula makas dezanfekte ılacı supurge ve ızgaranın altına sermek ıcın gazeteler bulunuyor. bırde buyuk kumeste sadece 4 tane kus kaldıgı ıcın suanlık sadece 1 tane lımon kasası koydum ve en yakın zamanda ıkıncı bır lımon kasasını da koyucam. kuslar genel olarak suan tüydeler. aklımda bır cift de gök beslemek var. karısık yemı bır kovada bugdayla karıstırıp verıyorum :) abılerım kardeslerım herhangı bır yanlışım veya hatam varsa düzeltin. genel olarak yorumlarınızı ve yardımlarınzıı bekliyorum :) teşekkürler (:
abılerım kardeslerım onerılerınız veya yanlıslarım

Ekli dosyalar

• AphncTlck81BMNLZBcyaNfzrqLP0BViGcTMZl1XIFGuW.webp
    AphncTlck81BMNLZBcyaNfzrqLP0BViGcTMZl1XIFGuW.webp
    99 KB · Görüntüleme: 1,088
  • Atv2tz95otfQC4LKl1f3YYZFBz3bT5ADSX0qIiTaCyZh.webp
    Atv2tz95otfQC4LKl1f3YYZFBz3bT5ADSX0qIiTaCyZh.webp
    60.5 KB · Görüntüleme: 1,132
  • AuC0zBkh-u5m41VIFoDmxLPN5IYLzBBgEPKt5pJTBWLx.webp
    AuC0zBkh-u5m41VIFoDmxLPN5IYLzBBgEPKt5pJTBWLx.webp
    186.4 KB · Görüntüleme: 1,182
  • AvpffyvYIIuQZQxdIBko664GzP5B968myZHtJjZR3Ue4.webp
    AvpffyvYIIuQZQxdIBko664GzP5B968myZHtJjZR3Ue4.webp
    297.1 KB · Görüntüleme: 1,059
  • An7L29hPVN99NtkxbKEj2ZfMQoTJtjTnQJvBGZi8rMvY.webp
    An7L29hPVN99NtkxbKEj2ZfMQoTJtjTnQJvBGZi8rMvY.webp
    96.2 KB · Görüntüleme: 1,041
fotoğrafların devamı

Ekli dosyalar

• Au6pvcOL8GnRZ83-TSv5sqjDPqBz_-Rs7vVAL6LbbM8K.webp
    Au6pvcOL8GnRZ83-TSv5sqjDPqBz_-Rs7vVAL6LbbM8K.webp
    48.5 KB · Görüntüleme: 1,034
  • Ag3uwyeCoA1-JqBG3OFmJ5xRKWT5mrhRxetUjF3YQhQo.webp
    Ag3uwyeCoA1-JqBG3OFmJ5xRKWT5mrhRxetUjF3YQhQo.webp
    249 KB · Görüntüleme: 1,111
Cevap bekliyorum abılerım dostlarım

o kuşlar komşuların balkonuna pislerse sıkıntı olur :haha:

İsmail34' Alıntı:
o kuşlar komşuların balkonuna pislerse sıkıntı olur :haha:

o konu da sıkıntı yok ustam :)
en dıkkat etttıgım konulardan bırısı de o düzene girdiler hepsi allaha sukur kumesın onune ınıyor

Güle güle beslemenizi dilerim. Ayağında ur olan kuş da sağlıklı görünüyor. Bence en büyük sorunun değişik ortamlardan kuşların bir araya gelmesi. Malum hepsi ayrı ayrı bakterileri getireceklerdir. Suluk ve yemliklerinizi göremedim ama dışkı bulaşmayacak şekilde yemlenmeli ve sulukları günlük değiştirilmelidir. Ben sularına sabah 1 lt suya 1 paket karbonat, öğleden sonra 1 lt suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi veriyorum. Haftada birgün de multi vitamin veriyorum. Kuşlarımızın sağlığı için en önemlisi virüs ve bakterilere karşı aşı yapılmasıdır. Bu konuyu ihmal etmez ve kümes temizliğine özen gösterir iseniz hem siz üzülmez hem de kuşlarınız bir sağlık sorunu ile karşılaşmazlar.Kümesinizin güneş görmesi ve havalandırmasının iyi olması da önemli. Salmanız olmadığı için her gün böyle kümesten çıkıp uçmalılar.
Kolay gelsin...

hener' Alıntı:
Güle güle beslemenizi dilerim. Ayağında ur olan kuş da sağlıklı görünüyor. Bence en büyük sorunun değişik ortamlardan kuşların bir araya gelmesi. Malum hepsi ayrı ayrı bakterileri getireceklerdir. Suluk ve yemliklerinizi göremedim ama dışkı bulaşmayacak şekilde yemlenmeli ve sulukları günlük değiştirilmelidir. Ben sularına sabah 1 lt suya 1 paket karbonat, öğleden sonra 1 lt suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi veriyorum. Haftada birgün de multi vitamin veriyorum. Kuşlarımızın sağlığı için en önemlisi virüs ve bakterilere karşı aşı yapılmasıdır. Bu konuyu ihmal etmez ve kümes temizliğine özen gösterir iseniz hem siz üzülmez hem de kuşlarınız bir sağlık sorunu ile karşılaşmazlar.Kümesinizin güneş görmesi ve havalandırmasının iyi olması da önemli. Salmanız olmadığı için her gün böyle kümesten çıkıp uçmalılar.
Kolay gelsin...
yardımlarınız ıçın tesekkurler abıcım :)
yemlık ve sulukların en kısa zamanda fotografını atarım :)

Geri