Tel kuyruk güvercinimin bir gözü kapalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuşçu Başı Eşref
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Eşref kubilay sisek
Meslek
Cnc operatoru cam islemecisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar arkadaşlar ben Eşref

2 hafta evvel güvercin aldım güvercinimin birinin gözü iki gün sonra kapandı. aldığımda güvercinin gözünde bir sorun olmadığına eminim güvercinimin resmini çekip atıyorum aşağıya nasıl bir tedavi uygulamam gerekir yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

http://i.hizliresim.com/QZmEMy.jpg

Resim pikseli büyük olduğundan sadece linki koyuyorum.

Geçmiş olsun. Çok ilginç bir kapanma olmuş herhangi bir iltihap veya sulanma gördünüzmü ? Ayrıca kapanalı kaç gün oldu ?

4 ya da 5 gün olmuştur. Güvercinler kavga ederken olmuş olabilir. Herhangi bir iltihaplanma göremiyorum. Arada bir yarım olarak açıyor. Bazı forumlarda tebradex uygulayanlar gördüm.

Geçmiş birkaç konuya sizin için baktım eğer iltihap yoksa muhtemelen kavgadan dolayı olmuş olabilir. Konuları biraz inceleyin umarım çıkar bir yol bulabilirsiniz. Diğer üyelerimizde size yol göstermeye çalışacaklardır.

topic8434.html
topic7930.html

Yardımınız için teşekkürler. Monodoks ve tobradex tedavisini uygulamaya başladım. Solunum yolları için monodoks goz icin tobradex kullanicam. Monodoksun 1 kapsülünü kafesimdeki 1 litrelik suda eritsem diger kuslarda icse bir zarari olurmu?

Hastalık durumunda hasta kuşu ayırmak sağlıklı olur diye düşünüyorum. Tahminimce suyun diğer kuşlara zararı olmayacaktır.

Ben ayırdım kuşu zaten. Sadece balkonda beraber olacaklar akşamları yemlenirken ve sulanırken.

Ilginize teşekkurler.

Güvercinlerimin yanina bildircin koysam 3 tane benim acimdan bir sorun olurmu yada hayvanlar acisindan?

Bıldırcınlar içinde güvercinler içinde iyi olmayacaktır. Hayvanlar birbirini rahatsız ederler, bunu şöyle düşünebilirsiniz. Her kuş türünün ayrı bir yaşayış şekli, çiftleşme yöntemi, yumurtlama dönemi ve yuva tutma şekli vardı. Bu konuları düşününce güvercin ve bıldırcın çok uyumlu olmaz gibi duruyor.

Canım kardeşim kuşun gözü kapalı ise ve ağzında beyaz pamukçuk oluşmuş ise eritmiş olduğun monodoksu küçük bir şırıngaya çek gagayı kırmadan aç ve kuşun gusağına boşalt 2-3 gün devam et birde eczaneden genta göz damlası al her iki gözüne bir veya iki damla damlat iki üç gün bıldırcınları sal ama kanatlarını kes çok zıplar kuşları ürkütür yerdeki böcekleri yerler selamlar.

Gencoahmet bey ağız içerisindemi ağız çevresindemi? Ve monodoksu siringayla dun ilk kez verdim bakalim neler olacak. Tesekkurler :)

Gencoahmet bey tobradex kullaniyorum genta yerine gentami daha iyidir ?

Maşallah diyerek kusumun gozu acildi kismen. Fakat gozlemledigim bir sey kusumun normal olan gozu disarida sayilir yani digerine gore daha belirgin ama kapali olupta acilmaya baslayan kusumun gozu biraz daha iceride sayilir digerine gore.

Sizce nedir bu durum?

Kusumun acilan gozunde bi gorme bozuklugu veya korluk olup olmadigini nasil anlayabilirim.

Geri