Tel kuyruk yavrular ve damızlıklar..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dushekimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

dushekimi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet fenerci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
TEL KUYRUK YAVRU VE DAMIZLIKLAR,

Ekli dosyalar

• DSC03198.webp
    DSC03198.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,818
  • DSC03203.webp
    DSC03203.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,777
  • DSC03201.webp
    DSC03201.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,823
  • DSC03205.webp
    DSC03205.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,775
  • DSC03200.webp
    DSC03200.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,792
  • DSC03212.webp
    DSC03212.webp
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,798
  • DSC03213.webp
    DSC03213.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,721
  • DSC03195.webp
    DSC03195.webp
    2.2 MB · Görüntüleme: 1,824
  • DSC03191.webp
    DSC03191.webp
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,792
Maşallah Mehmet ; telliler kesinlikle göz dolduruyor çok güzel eminim oyunlarıda yerde durdukları gibi keyif veriyordur hayırlarını gör..allah ağız tadıyla uçurmayı ve keyif almayı nasip etsin ..

MEHMET BEY KUSLARINIZ GERCEKTEN COK GÜZELER ALLAH BOL YAVRULAR ALMAYI NASİP ETSİN

ISPARTADAN SAYGILAR

eyvallah Dostlar ilginize ve dileklerinize teşekkürler, çok şükür verimli bir sezon geçiriyorum, biraz erken başladım sezona ama ::) buna şükür, bu havlarda böyle yavrular almam sevindirici. Allah herkese nasip etsin ... kalın sağlıcakla...

Merhaba Mehmet bey,tel kuyruk yavrularınız gerçekten çok güzeller.
Allah iyi günlerde uçurmanızı nasip etsin.Sağlıcakla kalın..

ya arkadaslar neden bende siteye kendi kuşlarımı koyamıyorum nerden koyuyonuz bi yardımcı olursanız sevinirim bu arada tel kuyruklar müthiş
allah bol bol ucurmayı nasip etsin

serkan kadeş aramıza hoşgeldin, resim koymak için kuşlarının ırkı ile ilgili foruma ana sayfasına gir "YENİ KONU" EKLE dedikten sonra altta eklentiler var, ordan dosya ekle bölümünden yapabilirsin... paylaşımlarını bekliyoruz...selamlar

cok tesekkur ederim arkadasım cok saolasın burası cok gusel bir ortam abidik kubidik degil herkes kardesce dostca konusuyor butun arkadaslarıma öneriyorum bu siteyi

dus hekimi ben göremedim dedigin yeri biraz daha detaylı anlatırsan cok daha ii olacak benim için

tamamdır kardes yaptım cok tesekkur ederim

tel kuyruklarınız guzelmışler. masallah

sLm abi tel kuyrukların maşallahı var bunların oyunları nasıl acaba abi.bilgi verirsen sevinirim.bol yavru alman dilegiyle.UŞAK'tan SERDAR ASRLAN..

Mehmetim Dokturmussun yine , Masallahi var hepsinin, Ellerine Emeklerine Saglik.

Maaşallah kuşlarınız çok güzel ama sanki biras kirli gibiler.Ama oda olsun artık mevsim kış :heyo:

serdar kardeş tellilerin oyunları beni tatmin edecek kadar güzel, ama benim için ön plana akıllı olması çıkıyor, çünkü bazıları çok dönmekten bi daha geri gelemiyor, benim istediğim ise havada oynayacak düze, dike , ama en önemlisi de akıllı olacak kimseye yakalanmayacak, o fotoraftakilerin çoğunu kendini kanıtlamış kuşlarımın yavruları bazılarını daha yeni deneyecem, bakalım ne yapacaklar. tel kuyruk hakkında bilgisi olanlar iyi bilirler çok sık ve uzunsaran tel kuyrukların en güzel dönüşü son görüşünüzdür :(:(: bidaha geri gelmez...

serdar dostum evyallah kendi çapımızda bişeyler yapmaya çalışıyoruz işte, çok şükür.

sinan kardeş bu gördügün yavruların yaklaşık bir ay önce fotoğraflarını koymuştum görmemişsin sanırım, onları görseydin çok değişmişler, temizlenmişler derdin :):):):

mehmet bey kuşlarınız harika keyifle uçurmanızı temenni ederim.mehmet bey size bir sorum olacak düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
bendede edremit ırkı sayalardan var.yavruluktan çıkana kadar hiç oyun yapmıyorlar çokta akıllılar bir kez uçup gelen yavru kesinlikle kimseye yakalanmaz.fakat kızışıp eş aldıktan sonra uçurmak mümkün değil.oyundan kendini görmüyor ya bir yere çarpıyor yada yollara bahçelere düşüyor.bunların oyun hızını kesmek için ne yapabilirim.saygılar.ÖMÜR DENİZ.

selam ömür abi, o konudan bende çok muzdaribim, oyun, dönüş hastası biriyim, ama dediğiniz gibi aşırı dönenlerde iflah olmuyor. benim kendimce bulduğum çözüm ise, çok aşırı dönenleri bir daha uçurmayıp az dönen yada dike dönenlerle eşleyip yavrularında güzel performans alıyorum. bundan başka da çözüm yok bu işin, kuşun tam performansını göremiyorsun yani yada herşeye rağmen görecem dersen son görüşün oluyor havada :( buda hoş olmuyor. eğer imkanın varsa denediklerinden çok aşırı dönenle az dönenleri vur.. bir nebze çözüm olur inaşallah...saygılar...

Değerli arkadaşım Mehmet bey iyi akşamlar kış sezonunda olmamıza rağmen bayağı yavru almışsınız,yavruların capları cok güzel, bakıcıların varmı,yoksa anne ve babalarınamı baktırıyosun.ömür bey size kuşlarım dönerken carpıyorlar ,sapıtıyor diye sordu. yanlış anlaşılmazsa birkac şey söylemek isterim.1.dönen kuş kanadını cok sık atarakmı dönüyor.2.yoksa manevralı yani evin etrafında daire cizerek ucarak dönüyorsa bu tür kuşlardan randımanlı yavru almak bana göre imkansız.3.eğer normal dönerek carpıyorsa ,yani dik aşağı değil , meğilli dönerek carpıyorsa , bu tür kuştan üzerinde oynayarak ,istenen yavruları alabilirsin.fakat uzun bir süre sabır ister.ben bu tür dönenlerden uğraşarak istediğim sekilde dönen kuslar aldım ve istikrarlı yavrular ve soya sahip oldum.Bugörüşlerimi uklalık olarak algılamayın.SAYGILAR.

Selamlar Mehmet abi, kuşların hepsi kendi ana babası büyütüyor, bakıcı diye tabir edilen bir kuşum yok, bu durumada pek iyi bakmıyorum,neyse,
tel kuyruklar genelde saya ırkında en iyi bakıcılardır. dönüş derken ben yeni kuşun dönüşünü gördüğüm an eğer kayıpsız indirirsem bir daha uçurmam onu dike dönenlerle vururm genelde dike dönen tel kuyrukular daha kontrollüdür.

Memet kardeş maşallah kuşların çok güzeller iyi çoğaltmışsın allah cc daha çok yavrular versin

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım Mehmet bey iyi akşamlar kış sezonunda olmamıza rağmen bayağı yavru almışsınız,yavruların capları cok güzel, bakıcıların varmı,yoksa anne ve babalarınamı baktırıyosun.ömür bey size kuşlarım dönerken carpıyorlar ,sapıtıyor diye sordu. yanlış anlaşılmazsa birkac şey söylemek isterim.1.dönen kuş kanadını cok sık atarakmı dönüyor.2.yoksa manevralı yani evin etrafında daire cizerek ucarak dönüyorsa bu tür kuşlardan randımanlı yavru almak bana göre imkansız.3.eğer normal dönerek carpıyorsa ,yani dik aşağı değil , meğilli dönerek carpıyorsa , bu tür kuştan üzerinde oynayarak ,istenen yavruları alabilirsin.fakat uzun bir süre sabır ister.ben bu tür dönenlerden uğraşarak istediğim sekilde dönen kuslar aldım ve istikrarlı yavrular ve soya sahip oldum.Bugörüşlerimi uklalık olarak algılamayın.SAYGILAR.
mehmet abi paylaştığın bilgiler için sağol.kuşlarım çok akıllı ilk uçuşunda kaçan bir yavru 3-4 gün dolaşıp geri gelebiliyor.ta ki eş alana kadar hiç bir oyun yok düz uçuyorlar.fakat eş alınca oyundan adeta uçamıyor.15-20metre yükseldikten sonra yere paralel adeta bir matkap gibi oyunla düşene veya bir yere çarpana kadar uçuyorlar.geçen gün yeni eş alan bir erkeklik yavru kaçırdım.bir kilometre oyun yaptıktan sonra ağaçların içine düştü tesadüfen bir arkadaşımın eline geçmiş.oda kuşu tanıyınca bana getirdi.bende kanadını kestim.görüntü olarak mehmet beyinkilerinde çok aşırı oynayacağını tahmin ettim.bilgi alış verişinde bulunduğunuz için sağolun.bu sezon elinde 8 tane var inşallah verdiğiniz bilgilerle kuşların oyununu bir düzene sokarım.saygılar ÖMÜR DENİZ.

Değerli arkadaşım ömür bey yavrular eş alınca döüşten ucamıyor diyorsun.anne babayı ayırsan daha iyi.anne ve babanın dönüşleri hakkında bilgi verebilirmisin. ben anne ve babası tekli dönerek geziyordu.bu kuslardan güzel yavru alır.anne baba gibi olur dedim .ne oldu biliyomusun .yıldızda ucuyor.arşın dahi alamıyor. kuşun babası kendi kuşum .anne arkadaşımdan almıştım. anne güzel dönüyodu.ama soyu çok sıkıydı.senin yavru gibi dönüyordu.kanat uyuşmadı. hem ayırdım.SAYGILAR

mehmet arkadaşım kuşlarının maşallahı var rabbim tüyleri kadar ömür versin hepsi birbirinde güzel ama ben sarı baska kelebeklerini daha çok beğendim çünkü şu an o ırkın üstünde yoğunlaştım dikkatimi daha çok onalr çekti.ama dediğim gibi kuşlarının hepsinin maşallahı var rabbim bol ve sağlıklı yavru almayı nasip etsin iyi seyirler dilerim.

Geri