tell örgü alıştırma.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cursed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

cursed

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cihat adaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
selamlar.. tavan arasında 1 aydır güvercin beslemeye başladım ama uçuramıorum sadece tavan arasında geziolar onun için bu gün tavandaki pencerenin önüne tahta çakarak önünde durmalarını sağladım ve pencereyi tel ile kapladım dışarıyı rahatlıkla görebiliolar ve yemlerini orada veriorum salmalarınıda oradan rahatlıkla görüolar resimlerde görceksiniz. SİZCE BU ŞEKİLDE DIŞARIYA ALIŞTIRIP RAHATLIKLA UÇURA BİLİRMİYİM YANİ BU YÖNTEM İŞE YARAR MI ALIŞMALARI İÇİN.

Ekli dosyalar

• bu1.webp
    bu1.webp
    115.6 KB · Görüntüleme: 1,752
  • bu2.webp
    bu2.webp
    170.8 KB · Görüntüleme: 1,684
  • bu3.webp
    bu3.webp
    216.9 KB · Görüntüleme: 1,709
o teli dısarıya doğru çıkıntılı yap. dışarıdaki çevrenin e naz 2-3 tarafını görmeleri gerekir. 1 tarafı görüyorlar şuan uçurmaya çalıstığında kuşun aklı karışırsa gördükleri göne doğru yönelip evinden uzaklaşabilirler.

cursed' Alıntı:
kaç cm kadar çıkıntılı yapayım.

e naz 50 cm olmalı bence. kolaylık olsun diye pencere seklinde yapabilirsin çıkıntılığı. 2 tane üçgen seklinde cerceve yap onları birbirine 1m tahta le birleştir. içeriden sağlam bir şekilde sabitle. diğer kısım dışarıya çıkabildigi kadar çıksın. bu şekilde kuşları 2 hafta tut. etrafa iyice görüp alışsınlar. onsan sonra yapmıs oldugun 3 gen cercevenın ucunu ac ve bekle çıkan içeriye tekrardan giriyormu diye. işallah çıkan geri gelir. yalnız kuşları 1 hafta hiç kolama çıkanı rahat bırak mümkünde kiremitlerin izerinde ucmasınlar. etrafi gözlesinler. onalr kendileri uçuğ uçup inmeye başlayınca ucurursun.

bence gerek yok kardeşim.söylemesi çok kolay da yapımı öyle olmuyor.yaparsan tabiki iyi olur ama emin ol ki tek tarafı da görseler alışırlar.benim kuşlar da tek tarafı gördüler.hatta seninki gibi açık bile degildi ama hiç de şaşırmadılar.gayet güzel şuanki hali.karışma bence

kusbaz123' Alıntı:
cursed' Alıntı:

e naz 50 cm olmalı bence. kolaylık olsun diye pencere seklinde yapabilirsin çıkıntılığı. 2 tane üçgen seklinde cerceve yap onları birbirine 1m tahta le birleştir. içeriden sağlam bir şekilde sabitle. diğer kısım dışarıya çıkabildigi kadar çıksın. bu şekilde kuşları 2 hafta tut. etrafa iyice görüp alışsınlar. onsan sonra yapmıs oldugun 3 gen cercevenın ucunu ac ve bekle çıkan içeriye tekrardan giriyormu diye. işallah çıkan geri gelir. yalnız kuşları 1 hafta hiç kolama çıkanı rahat bırak mümkünde kiremitlerin izerinde ucmasınlar. etrafi gözlesinler. onalr kendileri uçuğ uçup inmeye başlayınca ucurursun.

bu çok uğraştırır beni, he birde aşşğı düşme tehlikesi var yerden jiletle kazırlar beni .d.d böyle denicem..)

brtysl' Alıntı:
bence gerek yok kardeşim.söylemesi çok kolay da yapımı öyle olmuyor.yaparsan tabiki iyi olur ama emin ol ki tek tarafı da görseler alışırlar.benim kuşlar da tek tarafı gördüler.hatta seninki gibi açık bile degildi ama hiç de şaşırmadılar.gayet güzel şuanki hali.karışma bence

satn karışmamayı düşünüorum, orada yemlicem alışssınlar oradan. peki kaç günde alışırlar oraya 2 hafta yeterli olurmu.. bian önce uçurmak istiyorum uçmayı unuttu hayvanlar.)

bende senin gibi çatı arasında besliyorum tel örgünün orada yemlemeye devam et en iyi yöntem kuşun yumutası yavrusu varsa kaçmazlar zate yumurtlayana kadar etreafı telden tanımış olurlar ...

öncelikle hayırlı olsun bende bu şekilde tavan arasında besliyorum alıştırmak için önce kötü kuşlardan başla dışarı sal dişinin kanadını bantla dolaşsalar bir 2 gün zaten etrafı tanırlar bu süre zarfında kuşları kaldırma sadece etrafa alıişrınlar sonra bu saldığın kuşları uçur onlar alıştıkça diğerlerini de alıştır 4 5 kuş alıştı mı sıkıntı kalmaz kademe kademe artır ve çıkan yavularını uçmaya başladı mı daha alıştırmaya bak ben oyle yapıyorum kuşlar hemen alışıyor benimki boyle direkt kumese bile bakmıyor 1 metre tunelden geçip giriyorlar kümese bir sıkıntı olmuyor

saygılar

brtysl' Alıntı:
yeterli bence ama 2 haftadan aşagı da salma.bazıları 5 6 günde bırakıyor ama kaçan hayvanlar oluyor.ben 2 hafta tutuyorum sorun olmadı simdiye kadar

2 hafta da emin olmadan salmam saten. kuşlar hediye olduğu için manevi değeri büyük benim için.

54sefa54' Alıntı:
bende senin gibi çatı arasında besliyorum tel örgünün orada yemlemeye devam et en iyi yöntem kuşun yumutası yavrusu varsa kaçmazlar zate yumurtlayana kadar etreafı telden tanımış olurlar ...

evet öyle yapmaya çalışıorum. dumanlılarım yumurtada yavruları 4 5 güne çıkarlar saten.

cursed' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
cursed' Alıntı:

bu çok uğraştırır beni, he birde aşşğı düşme tehlikesi var yerden jiletle kazırlar beni .d.d böyle denicem..)

aklın varsa zaten kıremitli bölgeye cıkma ben sana kiremitli bölgeye çık dememiştim kuşları pazar götüdüğümüz şekilde bire sansdık seklinde yapıcaktın ve ıcerıden çiviliyecektın yada baska sekilde sabitlicektın dısarı cıkmana gerek yokru bu dediğim olayda.

senol1981' Alıntı:
öncelikle hayırlı olsun bende bu şekilde tavan arasında besliyorum alıştırmak için önce kötü kuşlardan başla dışarı sal dişinin kanadını bantla dolaşsalar bir 2 gün zaten etrafı tanırlar bu süre zarfında kuşları kaldırma sadece etrafa alıişrınlar sonra bu saldığın kuşları uçur onlar alıştıkça diğerlerini de alıştır 4 5 kuş alıştı mı sıkıntı kalmaz kademe kademe artır ve çıkan yavularını uçmaya başladı mı daha alıştırmaya bak ben oyle yapıyorum kuşlar hemen alışıyor benimki boyle direkt kumese bile bakmıyor 1 metre tunelden geçip giriyorlar kümese bir sıkıntı olmuyor

saygılar

sağolasın abi. kuşlarım kötü sayılmaz manevi ve maddi durumu iyi olan kuşlarım var. kanadını bantlarsam yan binaya fln atlarlar hiperaktif kuşlar saten, sonra onların peşinden dam dam gezeriz.d evet 1 çiftim bile alışşa diyerleride kolay alışır, bu teli denicem artık alışırlarsa benim olurlar alışmazlarsa yapcak bişey yok diye düşünüorum.(

kusbaz123' Alıntı:
cursed' Alıntı:
kusbaz123' Alıntı:
cursed' Alıntı:

aklın varsa zaten kıremitli bölgeye cıkma ben sana kiremitli bölgeye çık dememiştim kuşları pazar götüdüğümüz şekilde bire sansdık seklinde yapıcaktın ve ıcerıden çiviliyecektın yada baska sekilde sabitlicektın dısarı cıkmana gerek yokru bu dediğim olayda.

çatı saten kremitli deil şuan ismi aklıma gelmio.d evet anladım bunuda düşüncem sağolasın.

cihat arkadaş hiç telle felen uğraşma derim kuşlar zaten o evleri felen çok rahat görüyor çevrediye 2haftada çok güzel akıllarında sokarlar kuşlar akıllı hayvanlardır ne yapçaklarını çok iyi bilirler nerden girceklerini ne zaman girceklerini hiç dert etme kaçırabilirsinde kuşçuluğun özüdür bu inaşşah hepsinin hayrını görürsün!!!!!!!!!

Faruk Yapar' Alıntı:
cihat arkadaş hiç telle felen uğraşma derim kuşlar zaten o evleri felen çok rahat görüyor çevrediye 2haftada çok güzel akıllarında sokarlar kuşlar akıllı hayvanlardır ne yapçaklarını çok iyi bilirler nerden girceklerini ne zaman girceklerini hiç dert etme kaçırabilirsinde kuşçuluğun özüdür bu inaşşah hepsinin hayrını görürsün!!!!!!!!!

dışarıyı güzel güzel izliolar saten. ama oraya benim zorumla çıkıolar inerkende inmek bilmiyorlar. bi orada sıkıntı çekiyorum inş zamanla alışırlar.

kuşların yumurtada yatmıyorsa diger tarafıda kapat orada dursunlar. kusalr öyle tellerden etrafı izlemeyi severler.
o çatıda kiremit yerine platıkden şıngıl denilen maddele kaplı olabılır.

yumurtada yatıyolar.( evet plastik bişey.

cursed' Alıntı:
yumurtada yatıyolar.( evet plastik bişey.

1 cift fındık falan all yavruu onları alıstırmayı dene onlar daha kolay alısırlar. yavruları bıraz buyusun kusalrı dısarı öyle sall yoksa yavruları heba edersin

bu hafta bi 5 6 çift taklacı hediye kuş gelcek saten. telden dışarıyı izliolar dışarıdaki yobazlar flnda gelio yanlarına onlarıda çatıda gezerken görüp meraklı bir şekilde bakıyolar. bu şekilde 1 haftada bile alışırlar diye düşünüyorum. yumurtasına çok sadıklar bana bile elletmiyo vuruolar o yüzden yavrularınıda bırakıp gitceğini sanmam.

Geri