Temizlik tereddüdü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan inegoloynarcisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Seyit Güreşen
Meslek
Müzisyen
İlgi Alanı
arkadaslar kumesin kıs aylarında temizliği hakkında tereddüd içindeyim benim öncelikli amacım bu kumeslerde en gusel sekilde saglıklı yavru alabilmektir...kümes temizlenirse mikrop cok cıkar diolar bazıları...bazıları kısın temizleme kus kendi dıskısıyla ısınır diolar...bu konuda bana yardımcı olacak uzman birini arıyorum şimdiden tesekkur ederim...

selamın aleyküm kardeş kümesini görmeden bilgi vermek fazla sağlıklı olmaz kuşun dışkısıyla ısınması bence ısın mamasından daha yeğdir çünkü kuşların dışkısındaki asit olayı fazla olduğu için kuşlar yazın gibi dışarıdan yeşillik veya tabiat eczanesinden faydalanamadıkları için bilakis hijyenik olmayan bir ortamda özelliklede cüçükler daha kolay içerden vede dışardan gelecek hastalıklara savun masız kalır benim tavsiyem herzaman kümesimizi temiz tutmalı hatta kışın dahi elma sirkesinin bir kapak ölcüsünde 3veya 5lt bir kap suya dökerek kuşların yıkanıp üzerindeki toz bakterilerden arınmasını sağlamalıyız saygılarımla

bende herzaman kumesin temiz olmasından yanayım kümeste ucusan tüyler üst solunum yolları rahatsızlıklarına neden olur içerde biriken dıskı asit yapar ki kantlıların bas düşmanı havasızlık ve kümesin ıslak olması
kümes temizlenirse mikrop cok cıkar diye düşünüyorsanız onunda kolayı var birçok dezenfekte ilaç satılıyor 7-8 tl den başlıyor fiyatları bütün kümesinize temizlerken sıkarsınız yok para vermek istemiyorum derseniz en masrafsızı çamasır suyu arkadasların da dediği gibi sularına da arada elma sirkesi kullanmak mikropların üremesini engeller kuslarınızdaki iç parazitleri temizler birde sulukların temizliğine dikkat edip sularını sıklıkla yenilerseniz (suluklarıda çamasır suyu yada dezen ile yıkamanızı tavsiye ederim) mikropların üremesini engellemiş olursunuz
saygılar eser...

Kümes temiz olmalıdır. Sen söylenenlere kulak asma.

Mrb bende arkadaşlara katılıyorum.Temizlik her zaman iyidir.Temizlik herşeye faydalıdır.

Temizlik imandan gelir.. Kümesini temiz tut..

Geri