TEPELİ TEL KUYRUK EDREMİT KELEBEĞİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metkor1961
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

metkor1961

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ZEKERİYA karadeniz
Meslek
memur emeklisi
İlgi Alanı
Kuşlar
MAMAK/MUTLU MAH. DE 09.08.2012-13.08.2012 TARİHLERİNDE 2 ADET (1 TANESİ YAVRU KIZMASI-1 TANESİDE CİK CİK YAVRU İDİ) TEPELİ TEL KUYRUK EDREMİT KELEBEĞİ KAÇIRDIM. YAKALAYAN VEYA YAKALAYAN ARKADAŞI TANIYAN KİŞİLERDEN 1 TEK İSTİRHAMIM VAR. KUŞLARIN YAKALANMA TARİHLERİNİ BİLDİRİRLERSE SEVİNİRİM. YAKALAYANLAR GÜLE GÜLE UÇURSUNLAR.

TEPELİ TEL KUYRUK KUŞLARIN NASILOLDUĞUNU BİLMEYEN ARKADAŞLARIM OLABİLİR. KUŞUN KUYRUĞUNUN SAĞ VE SOL İLK 4-5 TELEĞİ BEYAZ ORTADAKİ TELEKLERİ İSE SİYAHTIR. DİĞER TÜM BÖLGELERİ BEYAZDIR. SAĞ AYAKLARINDA PEMBE BONCUK VARDIR. YAVRU KIZMASI TEL KUYRUĞUN KUYRUĞU İSE YARIMDIR.

Ankara lı arkadaşlar tepeli tel kuyruklardan pazartesi günü kaçırdığım cik cik yavrum bu gün ikindi namazına yakın mutlu mah.de ikamet eden keskin kırıkkale li kızılay da taksicilik yapan kuşçu kardeşimiz erdal bey yakalamış olup bu gün kuşu tarafıma teslim etmiştir. geçen hafta perşembe günü kaçan tepeli tel kuyruk (yarım kuyruklu) kızma yavru dan haber yoktur.Yakalayan arkadaştan yakalama tarihinin bildirilmesini rica ediyorum. yakalama tarihinin istememin sebebi kuşlarımın damar yönünden ne kadar sağlam olduklarını öğrenmek istiyorum.

sevindirici bir haber .hbr veren arkadasıda tebrik etmek lazım.

metkor1961' Alıntı:
Ankara lı arkadaşlar tepeli tel kuyruklardan pazartesi günü kaçırdığım cik cik yavrum bu gün ikindi namazına yakın mutlu mah.de ikamet eden keskin kırıkkale li kızılay da taksicilik yapan kuşçu kardeşimiz erdal bey yakalamış olup bu gün kuşu tarafıma teslim etmiştir. geçen hafta perşembe günü kaçan tepeli tel kuyruk (yarım kuyruklu) kızma yavru dan haber yoktur.Yakalayan arkadaştan yakalama tarihinin bildirilmesini rica ediyorum. yakalama tarihinin istememin sebebi kuşlarımın damar yönünden ne kadar sağlam olduklarını öğrenmek istiyorum.

bütün kuşçular böyle olmalı bence bizim evin karşısında biri kelebek besliyor adamla konuşmuşluğum yok ama çoğu zaman onun kelebekleri bizim tarasaya iniyor bende kargıyı alıp kovalıyorum adam bana el sallıyor. :heyo:

arkadaşlar Ankara/Mamak/Mutlu mah.de kaçırdığım kızma tepeli tel kuyruk Edremit kelebeğim 15 gün gezip bu gün mahallemde sokağa inip, İzmir li kuşçu arkadaşımızın telefonla bana haber verip kuşu sokakta yakaladı. İzmirli Mamak/Mutlu Mah.de Saya besleyicisi Saygıdeğer kardeşimiz Caner beye çok teşekkür ederim.Allah işini rast getirsin.

keşke bütün kuşçular böyle olsa bizim burda adam yan evindeki adama bile kuş wermiyor.

[herkes öyle olsa keşke esrarkeş çocuklar uçurmamızdan zewk vermiyor alıyolar eline kutu komşunun çatısndaki kuşları ki sürüydü 3 tane yakladı kuşlar geldi 1 tane yakladı sonra parıltı verip erkeki yakladı etti5 benimkinleri yakalaymadılar bi ıslıkla kuşları yeme indiriyom yemde atıyom
]

bide beyaz paçsız uzun gaglı bir kuş gören varmı izmirde adam kaçırmış bizim çatıya kondu kuşlardan dişiyi attım indi bana adma verecektim at o gelir dedi benim bi kuşumla beraber attım oda yaklaycakken yine bana geldi kuşu yakaldım attım kuş uzaklştı gören varmı

Geri