Terasa yaptığım bekar salması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

aykutk

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Aykut KARABULUT
Meslek
Emekli
İlgi Alanı
Diğer
Selamlar,

Bekar ve uçurduğum güvercinlerim için yaptığım kümesin yapım aşamasını sizlerle paylaşmak istedim. Bu kümesin yapımında 75.tl. mazleme ve ayrıca 55tl. de iç ekipman malzemesi tutarında bir maliyet oluşmuştur. Şu anda gördüğünüz durumu iç malzemesinin montajı yapılmamış halidir. İçine 25 adet plasik bekar dünekleri ve taban ızgarası yerleştirilecektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Ekli dosyalar

• bekar salması 001.webp
    bekar salması 001.webp
    1 MB · Görüntüleme: 3,375
  • bekar salması 002.webp
    bekar salması 002.webp
    1 MB · Görüntüleme: 3,422
  • bekar salması 004.webp
    bekar salması 004.webp
    1,016 KB · Görüntüleme: 3,443
  • bekar salması 005.webp
    bekar salması 005.webp
    981.1 KB · Görüntüleme: 3,324
  • bekar salması 006.webp
    bekar salması 006.webp
    517 KB · Görüntüleme: 3,359
  • bekar salması 009.jpg
    bekar salması 009.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 3,384
kumes ekipmanların güzel olmuş ama folluk felan yok mu
yanlara kulandıgın tahtayı nereden aldın banada lasım ole tahta marangozlarda var mı ole tahta ben aratırdım bulamadım

yuşa' Alıntı:
kumes ekipmanların güzel olmuş ama folluk felan yok mu
yanlara kulandıgın tahtayı nereden aldın banada lasım ole tahta marangozlarda var mı ole tahta ben aratırdım bulamadım

Birader iyi okuduysan eğer: "Bekar ve uçurduğum güvercinlerim için yaptığım kümesim" demiş.. Yani folluk haliyle yoktur.. Diğer malzemelerinde eklenmiş resmi yok sanırım. Veya daha gelmemiş..

Bu arada Aykut Abi gerçekten çok profesyonel çalışıyorsun.. Emeğinin karşılığını alman dileğiyle; kendine iyi bak abi..

........SİNAN ÖZTEKİN..........

Selamlar Yuşa,

Yanlardaki malzeme osb su bazlı kontraplak marangozlarda ve yapı inşaat malzemeleri satan her yerde bulabilirsiniz. Bir tabakasi 25.tl. dir. İç ekipmanlarım yarın gelecek dediğim gibi 25 adet plasik bekar düneği ve taban ızgarası onları da monte edince son hali ile güvercinlerim içindeyken resimlerini çekip bu konuya ilave edeceğim. Sinan beyin dediği gibi bu salmada eşleşme, yumurta, yavru olayı olmayacaktır. Bu yüzden yuvalığa gerek yoktur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

s.a abi hayırlı ugurlu olur inşallah saglıklı güzel günlerde kullanırsın inşallah abi bu yaptıgın salmayı görünce beynimde şimşek çaktı bana çok iyi bir fikir kaynagı oldu onun içinde ayrıce teşekür ederim.söyleki ben daha önce yazmışdım salmayı oglum ve arkadaş yaptı diye ben ev işleriyle ugraşırken şimdi derinligi uzunluga çevirip salmamaı ikiye bölmeyi ve dolapcılarla kelebekleri ayırmayı düşünüyorum böylesi hem kuşlarım için hemde benim için çok iyi olacak kanaatindeyim 20 civarı dolapcı 10 civarındada kelebegim var yani dolapcı salmamı biraz büyük tutup kelebekleride biraz küçük yaptımmı daha iyi olacak ben işlerimide ayarladım sayılır boş vaktimde daha özenli bir şekilde yaparım.balıkesirden saygılar..

Selamlar Ersun bey,

Bu yaptıklarımızı resimli olarak paylaşmamızdaki nedenlerin başında, bu işe gönül vermiş arkadaşlarımıza kardeşlerimize bir nebzede olsa fikir verebilmek onların kararsız kaldıkları konularda onlara yol yordam göstermektir

Saygılarmla,

Aykut Karabulut

Ekli dosyalar

• bekar salması 008.webp
    bekar salması 008.webp
    1 MB · Görüntüleme: 3,367
öncelikle selamlar aykut abi.....

kümesin çok süper ellerine ve emeğine sağlık.diğer kümesinin de resimlerini gördüm.o da çok süperdi.resimli paylaşım çok iyi olmuş. ben de yeni kümes yapmayı düşünüyorum.ama sunta kullanmayı düşünüyodum.bana kuşçuda öyle demişti.ama osb alıcam çok saolasın tekrar dan ellerine ve emeğine sağlık kuşlarınız çok şanslı..

saygılar...

Selamlar.Gerçekten çok güzel ve örnek bir çalışma olmuş.İnşallah sağlıkla ve mutlulukla uçurursunuz kuşlarınızı.Bende böyle bir kümes yapacağım ancak benimki damızlık kümesi olacak.Sizce 6 çift kuşa bu büyüklükte bir kümes yeterli olurmu folluklar plastik kasalardan olacak aynı büyüklükteki bir palet üzerine 1.50metrelik kümes yeterli olursa hafta sonu kümesi yapmaya başlayacağım.Yetersiz görürseniz ne kadar büyütmem gerekir?Eninemi yoksa boyunamı büyütmeliyim?Cevaplarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum.

Selamlar Atakan bey,

Bu kümesn dışdan dışa çevresi 120*83.cm. yüksekliği de tabandan tavana 140.cm. dir. Dikkat edeceğiniz gibi bu kümeste hiç civi kullanılmamış, çercevesi 4,5*4,5.cm. tahtadan ve köşe bentlerle birbirine vidalanmıştır. Çerceve etrafındaki osbler ve diğer pencere sinekliği ve kapı sinekiğinden yapılan ön cephedeki mazlemede aynı şekilde vidalanmıştır. Bunu belirtmendeki neden bu salmayı olası bir taşıma durumunda ilk günkü gibi demonte edip taşınan yerde aynı şekilde ilk günkü gibi monte edebilme şansına sahip olabileceğinizin altını çizmektir. Sizin sorunuza gelince palet altlığının taban genişliği dışdan dışa palete göre farklılık gösterse bile "120*81 veya 83.cm." ebatlarındandır. Yani 1,50 metre tabanlı bir kümesi bir palet üzerine kurmak sağlıklı olmayacaktır. 6 çift güvercin besleyeceğiniz bir kümes içinde en az 12 ile 15 arası yuvalık bulundurmak gerekmektedir. Plastik kasaların kapladığı alanın ölçülerini bilemediğim için kümes içinde ne kadar yer işgal edebileceğini hesaplayamıyorum. Ama limon sandıklarına göre düşünecek olur isek 6 çift için bence iki palet üzerine kurulacak yani "240*163,166.cm. yükseklik 150.cm." ebatları güvercinlerinize çok daha rahat ve ileride yavrular yeme düştüğünde oluşan güvercin sayısının maksimum eşlerle birlikte 24 güvercine çıkacabileceğini de göz önünde bulundurursanız, bu ebatlarının sizin için çok daha iyi olacağı kanısındayım. Tabi bu oranlar size maliyeti artıracaktır. Bu yüzden isterseniz ilk edapda bir paket üzerine yaparsınız kümesinizi ve bu demonte, monte düzenek sayesinde kümesinizi genişletmeniz çok daha kolay olacaktır. Genişletmek istediğinizde ikinci bir paleti alır ister 120.cm. lik tarafına ister 81,83.cm.lik tarafına yanaştırır ve yanaştırdığınız kenarın osbsini sökerek sadece geri kalan 3 kenar için ilave osb kestirirsiniz. Birde 4,5*4,5.cm tahtadan çercevenin devamını kestireceksiniz. Kümesinizi genişletebilirsiniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Ekli dosyalar

• bekar salması 003.webp
    bekar salması 003.webp
    865.2 KB · Görüntüleme: 3,343
aykut abi eline sağlık çok güzel bir kümes olmuş gercekten vidalı olması ii olmuş çünkü diğer türlü genişletme veya taşıma aşamasında hep parcalar kırılıo zaten bide osb su yiyince iice şişio çivi çaktınmı hlini düşünemiyorum

güzel çalışma tebrikler.

Kuşlarla Beraber Resmini Merakla Bekliyoruz Emeğine Sağlık Abicim. Temiz İşcilik Gürültü Patırtı Olmadan Yapmıssın Kümesını :)

Teşekkür ederim yönlendirdiğiniz için :)

Geri