Terasda Kuş beslicem Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KuscuDogus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

KuscuDogus

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Dogus K
Meslek
Ögren.
İlgi Alanı
Kediler
Ben Kuşa yeni heves verdim . abim önceden Besliyordu Bende helhalde ondan özendim keşke şimdi de beslese ama hırsız çok geliyordu o yüzden Babam kusları gönderdi. Banada Hevesimi almam için Besletiyor . 3-4 ay felan beslerim Ama Hırsızlık olayları olmassa sürekli besleyebilirim . Çatımızın yarısı açık teras . Eskiden İçerden Kümes vardı demir kapı vs ama Orası kapatıldı . Demir kapıda ne yazık ki içerde Kaldı . Kuş olarak mardin Taklacısı Beslemeyi düşünüyorum kümesimin boyu 1 1.5 mtre olsa yeter İlk sefer de 6 Tane kuş yani 3 çift alcam kümesimi nasıl yapmalıyım ve Her çift için Ayrı bölme Yapmam gerekir dimi Birde Alıştırmak için Kanatını nasıl bantlamalıyım ve ne kadar sürede 1 ay önce 1 çift almıştım ama Erkeği sanırım Ürküttüğüm için Kaçtı. Şansa da Tam o Gün Eşi Yumurtladı ve yumurtaya oturmadı bende Güvercini akrabaya verdim Şimdi yine Besliyorum neler dikkat edilmeli Bilgilerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürler.

Kardeşim aramıza hoşgeldin eğer çatın yeterince müsait ise istediğin her kuşu besleyebilirsin balkonda beslemediğin sürece:) Her kuş için ayrı bölme yapsan iyi olur kuşları eş olarak almaya çok dikkat et kümesini her zaman temiz tut kuşlarını fazla ürkütme ve kuşlarının çatıya tam olarak alıştığından emin olmadan salma hadi sana iyi ve güzel başlangıçlar.....

Hb . Yorumlar için Saolun Çatımız musait Birde Bir tane Demir Kutu var uzunlugu 1 veya 1.30 felan genişliğide bi o kadar 1.50 felandır Bn önüne tel örgü yapsam saten kapısı kendinden var sağlam kapı onu kullanabilirmiyim fazla hava yeri olmadığından tel örgü yapcaz . Sizce olur mu demir olması beni düşündürüyor . Demir soğuk alırsa die düşünüorum . Napmalıyım olur mu Acaba içine Yemlik Yumurtalık ayarlamak kolay . İçi 6 kuş için uygun ..

Birde sevgili Abilerim

Suluk
Yemlik
Taban ızgarası
yuvalık

Ne kadar tutar tahminen ben internette baktım 7 tl çıkıor

Suluk 1 Tl
Yemlik 1 Tl
Taban ızgarası 1-6 arası diyor bnde ona 2 tl saydım az saydım helalde
Yuvalık 1 tl 3 tane 3 tl

Acaba bu fiyatlar doğrumudur yani genelde Böylemi ??

Demır kutuyu kullanabılirısın ancak bıraz modıfıye etmemn lazım nalburlardan bulabılecegın straforlardan al bunları kafesının enıne boyuna göre maket bıcagı yardımıyla keserek yerleştır bu çok iii bi yalıtım saglıycaktır fıyat olarakta strofor ve köpükler senın demır kutu için en fazla 5-10 ytl ye halaldersın iç kısmını da kendı zevkıne kulanacagın alana göre ayarlarsın bu arada benden bı tavsıye kuş almadan önce kafesıne bıraz masraf yap bı kuş eksık al ama kafesın saglam ve güzel olsun

Hımm Tmm bilgi verdiğin için Tesekkür ederim Kus sayımı Azalmama gerek yok Fazla Tutmuormuş.

Bende terasta besliyorum öncelikle kümesini istediğin ebatlarda yap içine: Bİr duvara kasa döşersin bu limon kasası olursa daha iyi olur ama sana kalmış bişey ben karışamam.
Kuşları bantlamaya gelince baştan 6-7 teleği dikkatlice üst üste getir ve bantla. Burda dikkat etmen gereken tek şey telekler normal sırasında üst üste gelsin yoksa kuşun kanadına ciddi zararlar verebilirsin...

Bİrde taban ızgarasına 2 tl yazmışın o kesin yanlıştır. metre karesi 10-15 lira...
Umarım istediğin şekilde kuşunu besliyebilirsin...
SİNAN ÖZTEKİN

tmm kanat bantlarken bnde öle yapıorum . Izgara da İnternetten bakmıştım yanlış çıktı saten . m2 15 tl . Suluk soldum Büyük 6 küçük 5 tl imiş . Yemlik de 10 tl dedi .

dostum kuşların kanadını sakın bantlama iple çitile nasıl yapıldını bilmiyorsan araştır yada kuşçu birine sor çok kuvvetli kanatları varsa kanadından ve kuyruğundan 3 parça kopar kuşları terasın önünde yemle birraz sonra yüksek bir yere koy uçurcağın kuşu veya kuşları kuşlar etrafı süzsün yoksa kaybolabilirler bide fazla oyunlu kuş beslemeye çalışma yeterince bilgin yoksa çünkü kuş kümese inemez çatıya yfelan konar sen yeni olduğun için indiremezsin
inşallah iyi bir kuşcu olursun

kümesin altına ızgara koyma mardin cinsi kuşlar bol paçalıdır paçaları kırılabilir altına inşaat kumu koy haftada bir değiştir kumunu kuşlar kumu çok sever :)

Oyun kusu Beslemek istiyorum Catıya felan konar ındiremezsem Abim felan ANlıor önceden beslediler . Onlardan Yardım Alırırm İp işine gelince de Sölediğin için Saol Öğrenmeye calıscam Kum ise bnmde aklıma yattı Öyle bir yazı okumustum Snden de Duyunca Öle Yapcam Yarın allah ızın verirse Alıyorum Kümes Cok oyalamıstı İçini döşücem İşte Kusları alıyım Onları Da hallederim hIrsızlık olayları Yüzünden Herşeyiyle Demir Kümes Oldu.

KuscuDogus' Alıntı:
Birde sevgili Abilerim

Suluk
Yemlik
Taban ızgarası
yuvalık

Suluk 1 Tl
Yemlik 1 Tl
Yuvalık 1 tl 3 tane 3 tl

Biraz daha arttırman lazım fiyatları ama merak etme biraz daha derken çok pahalı anlamında demedim 3-5 lira arası zaten bu 4ü fazla pahalı şeyler değil

Biliom Öğrendim Dernekte Sordum Fiyatları öğrendim Genede Teşekkürler. Birde Gebetto arkadasımız İlk başta Oyun kuşu beslemek zor diyor Bende Oyun Kusuna Hefesim VaR 1 çift baska 1 çifte Oyun kuşu alsam Aynı kümesde beslicem Bir sakıncası olur mu acaba ??

KuscuDogus' Alıntı:
Biliom Öğrendim Dernekte Sordum Fiyatları öğrendim Genede Teşekkürler. Birde Gebetto arkadasımız İlk başta Oyun kuşu beslemek zor diyor Bende Oyun Kusuna Hefesim VaR 1 çift baska 1 çifte Oyun kuşu alsam Aynı kümesde beslicem Bir sakıncası olur mu acaba ??
Kardeşim bence taklacının yanına dönek türü güvercin sokma uçuşlarını ve kuşların kanını bozarsın alacaksan sırf taklacı yada sırf baska al tmm mı:)

En sonunda Kuşları aldım Ama Farklı türler :D 5 tane aldım 1 çift Dumanlı var Dişi Yumurtada az kaldı yumurtlamasına .2 Baska var 1 erkek 1 dişi Çift yapmaya çalışıorum.1 tane de beyaz var kafa tarafında kesik kesik siyahımsı lık var yeni basladığım için Türünü anlayamadım Ne olabilir Çakmaklımıdır ? Oynar mı _?

KuscuDogus' Alıntı:
En sonunda Kuşları aldım Ama Farklı türler :D 5 tane aldım 1 çift Dumanlı var Dişi Yumurtada az kaldı yumurtlamasına .2 Baska var 1 erkek 1 dişi Çift yapmaya çalışıorum.1 tane de beyaz var kafa tarafında kesik kesik siyahımsı lık var yeni basladığım için Türünü anlayamadım Ne olabilir Çakmaklımıdır ? Oynar mı _?

Resmini koyarmısın cinsini anlayamadığın kuşun

Bu Güvercinin Cinsi Ne??

teraskendinizinse benim sistemime bak fazla uğraştırmaz ben bacadan duvar ördüm bide kapı açtım rahat oldu önce derme çatma yapmıştım yapacaksan bi kere yap sonra değiştirmesi zor oluyor...bak birde resim koyayım fikir açısından

KuscuDogus' Alıntı:
Birde sevgili Abilerim

Suluk
Yemlik
Taban ızgarası
yuvalık

Suluk 1 Tl
Yemlik 1 Tl
Yuvalık 1 tl 3 tane 3 tl

hyr kardeşim bu fşyatlar yanlış..
yemlik 3tl
suluk 2-3 tl
yuvalık kasalardan yapılabilir.. onada masraf olabilcek en fazla 10tl.
taban ızgarasıda 10 tl fln tutar.. ama büyüklüğe göre deişir..
sana en fazla 30-40 tl masraf yapar ama ondan sonra bidaha hiç masraf yapmassın.

Teras bize ait . senin kümesinde çok güzel Hayrını gör . Bizde şimdi öle yapcaz açcaz içeriye kapı . etrafı örtcez . :D İns gzl olur .. )

arkadaslar bn yeni katıldım onceden catımısda kopemis wardı bnm kopem ama caldılar o yuzden artık yenibi hewes olarak kus beslicem ama kac tane almalıım :hmm:

ekyn33' Alıntı:
arkadaslar bn yeni katıldım onceden catımısda kopemis wardı bnm kopem ama caldılar o yuzden artık yenibi hewes olarak kus beslicem ama kac tane almalıım :hmm:

Yerin ne kadar kuş beslemeye müsaitse ve gücün ne kadarına yetiyorsa o kadar al... İster 1 çift ister 50 çift o sana kalmış... Ama ben olsam ilk olarak 3-4 çift kuşla başlardım...

SİNAN ÖZTEKİN

eni 2.05 yuksekli 1.20 genisli 1.25 buna gore malseme ve kactane kus almam lzm

ekyn33' Alıntı:
eni 2.05 yuksekli 1.20 genisli 1.25 buna gore malseme ve kactane kus almam lzm

Valla tahminen bu ölçülere göre 50 falan rahatçana yaşar.. Malzeme marangozdan alıcaksan fazla tutabilir. Etrafından bulmaya çalış...

SİNAN ÖZTEKİN

Valla benim bu konuda hiçbir tahminim yoık varsa başkaları söylesin... Çünkü marangozdan hiç tahta almadım...

SİNAN ÖZTEKİN

Evet karşıda inşaat var biraz ordan tahta istedim biraz bende vardı birazda tanıdıklardan isttedim, Yani dilenci gibi :hhh: topladım ve abimle beraber 3-4 saatte falan yaptık...

SİNAN ÖZTEKİN

Geri