TERASLARDA OYUN KUSU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
BETONLASMANIN ÇOGALMASIYLA MÜSTAKİL BAHCELİ EVLER YOK DENECEK KADAR AZALDI UGRASIMIZ OLAN OYUN

KUSLARI MECBURİYETTEN TERASLARDADA ÇOGALDI MÜSTAKİLLERLE TERASI KIYASLADIGIMIZDA OYUN OLARAK SİZLERİN

YASADIGI ARTI VE EKSİLER NELERDİR YASADIGINIZ EDİNDİGİNİZ MENMUN KALIP KALMADIKLARINIZI BİLGİLENEBİLMEMİZ AÇISINDAN ANLATABİLİRMİSİNİZ

SAYGILAR

Teraslardaki kuslar daha güvenilir oluyo muharrem abi çalınma riski az benım gördüğüm kadarıyla buralarda catı kusu cok we mahalledekılerin hepsı yerde beslıyo bana sanslı oldugumu soyluyolar catıda besledıgım ıcın ben mumnunum bı aksılık gomedım ...

Kardeşime katılıyorum güvenlik açısından dört dörtlük lakin kuş baçede toprakda gezinmeli,eşelenmeli terasdaki beton yerine ve Bazı performans kuşlarını kötü etkiliyor tabiki.

Bango,posta vb.. bence bi zararı olduğunu düşünmüyor ama kendi anladığım taklacı işine gelince olaylar farklılaşıyor.
Rüzgar faktörü işi bozuyor.En düşük 20 metre dersek bir terası. Kuş sefere girdiğinde rüzgarın gücü ile de savaşmak zorunda.

öncelikle merhaba,

teras işi bayagı zor bir iş terasda kuş çok es geçer ve binanın altından girdiği zaman tutma olasılığı çok yüksek ,
hani diyorsunuzya kuşun altı çok sağlam olacak gelde o hayvanı albakalım o terasa kolay deyil bence çok zor teras işi. oyun kuşu herzaman yerde beslenir,bence ,ama yapacak birşey yok günümüz şartlarında çok arkadaşlarımız terasta uğraş veriyor ve çoğundada başarılı olamıyorlar.hani diyorlarya bunun iyisi heryerde oynar bence çok zor terasa kuş oynatmak.
saygılarımla,

Ramazan ABA

terasta taklacı besleyen arkadaşlarımın hiçbiri terasta olmaktan memnun değil.oyunun çok farkettiğini sert oyunlu kuşları uçurmakta zorluk çektiklerini söylüyorlar hep.açık bir bahçede beslenen oyun kuşunun daha iyi daldığını anlatıyorlar.

merhabalar;
Ben terasta besleyen biri olarak kuşun içinde ne var ne yok gösterebilmek için (kuşun sonunu görmek için ) yerde ve geniş bir alanda,( kuş, rüzgar yön değiştirsede her yönden yerine giriş yapabilmeli ) uçmalı diye düşünüyorum. ayrıca sıka giren kuşlar 20m veya 50m öteye düşse bile yürüyerek gelebilir ancak çatıda veya terasta uçan kuşlar ya başka çatılara yada yere düşüyor ya iki ayaklılar yada dört ayaklılar götürüyor. Birde terasta uçan kuşun bazan sonunu görmeden kapatmak zorunda kalıyorsun çünkü bastıramayabiliyorsun, sonra yar saçların lüle lüle hadi sana güle güle...( biri daha kuşcu oldu ).

http://www.orhanberberguvercin.com/

Evet taklacı değilse bence çok hoş teras bir köşeyede toprak dökersin.
En sevmediğimde kedi için kusu beklemekti işin var ama inmiyor kuş havada bırakıp gidersen kuş iner kedi yer :(

bizim kuşlarda samsunda terasta
oyunkuşu bencede yerde uçmalı
kuş zere girer kendi çatına indiremessin zor olur çivardaki çatılara atabilir
seferi es geçme oluyo
birde sefer boyu kısalıyo bence evdeki kat sayısı yükseldikçe kuşdaki sefer uzunluğu düşüyo
yapışmaya eğilim kuşlar rahat yapışıyo (evin altından gelirse)

artısıda kuş eğer yerini yaparsa tam olarak oturuyo bazen 1 metreye yadar yanaşıp fişeğe başlayabiliyo
birde
bu anlattığım cok nadir rastlanır ve çoktandırda şimdi anlatcağım oyun tarzını görmedim
bir cok arkadaşımızda görmemiştir eminim

baçak göstermeyen omuzdan başını göğe dikipte oyun yapan bazı kuşlar
terasa fişeğe gelirken çatı mesafesinin altına doğru sokağa dalıpta evin altından hız kazanıp fırlayan kuşlar cıkabiliyo nadir olsada işte tadından yenmez o kuşları izleme
saygılar

Ben de terasta kuş uçurmaya çalışan biri olarak terastaki kuşların yerdekilere nazaran daha zor koşullarda oynadıklarına(oynatıldıklarına) katılıyorum. Yavruya binaların arasında terası tanıtmakla açık arazideki kümesi tanıtmak, zerdeki veya inme zorluğu yaşayan kuşu terasa(20m çapıdaki yan teraslara) indirmekle açık arazide 20 metre yakına indirmek arasında da bariz zorluk farkları var. Ancak terasta beslemenin de kendine has artıları da yok değil. Eğer bir kuş hata yapacaksa terasta yerdekinden çok daha kolay hata yapabiliyor ve elemesi daha kolay oluyor. Belki yerde uçuran arkadaşlar kadar iyi kuşlar uçurup seyretmekten mahrum kalıyoruz ama en azından kısa da gitse az taklayla da gitse yanlış bir hareket yapma ihtimali çok daha az kuşlarla çalışmış oluyoruz. Son bir not Dursun'un bahsettiği tipteki kuşlardan son 2 sene içinde bir iki tane uçurdum fakat beklediğim istikrarı yakalayamadım.Tercihim kuşun terasa yukarıdan girmesidir (Öylesi daha çok güven veriyor (: )

OYUN KUŞU TOPRAKTA UÇAR..

Khalid' Alıntı:
Ben de terasta kuş uçurmaya çalışan biri olarak terastaki kuşların yerdekilere nazaran daha zor koşullarda oynadıklarına(oynatıldıklarına) katılıyorum. Yavruya binaların arasında terası tanıtmakla açık arazideki kümesi tanıtmak, zerdeki veya inme zorluğu yaşayan kuşu terasa(20m çapıdaki yan teraslara) indirmekle açık arazide 20 metre yakına indirmek arasında da bariz zorluk farkları var. Ancak terasta beslemenin de kendine has artıları da yok değil. Eğer bir kuş hata yapacaksa terasta yerdekinden çok daha kolay hata yapabiliyor ve elemesi daha kolay oluyor. Belki yerde uçuran arkadaşlar kadar iyi kuşlar uçurup seyretmekten mahrum kalıyoruz ama en azından kısa da gitse az taklayla da gitse yanlış bir hareket yapma ihtimali çok daha az kuşlarla çalışmış oluyoruz. Son bir not Dursun'un bahsettiği tipteki kuşlardan son 2 sene içinde bir iki tane uçurdum fakat beklediğim istikrarı yakalayamadım.Tercihim kuşun terasa yukarıdan girmesidir (Öylesi daha çok güven veriyor (: )
kadir kardeşim eğer dediğim oyunu yapan kuşların istikrar verseydi gerçekten izlenmeye değer
bende cok nadir gördüm bu kuşların sefer hızları süper oluyo ama
yakın zamanda hiç görmedim cocukluğumda görmüştüm hala unutamadım
tabiki herkesin terciği uzaktan iyiçe catıya gömülmesi aynen ben de öyle isterim
çatıda oynayan kuşların oyun tarzından bahsetmek istedim
saygılarımla

valla milletin imkanı yok çıkarıyor terasa, bizde bahçe var biz dışarı çıkarıp uçuramıyoruz kuşlarımızı çevresel faktörlerden dolayı gelelim konuya yerde oynayan kuş daha makbuldür kanımca saygılar

Selamun Aleyküm
Terasta 3 yıl kuş uçurdum şunu gördüm,kuşlar tam oyun açtığı zaman yerine indiremedi gitti başka yerlere indi yerine inen kuşların bir çoğu da ya taklasız indi veya alttan girip yapıştılar.Bir de terasta kuşlar taşlanıp topraklanamadıkları için çok çabuk hasta oluyorlardı.İlk 3 yıl terasta kuş uçurduktan sonra kuşları şimdiki kuş uçurduğum bahçeye getirdim yerde uçurmaya başladım baktım ki kuşlar yerde benim istediğim gibi oynamıyorlar,hepsini temizledim.şimdi baktığım kuşları edindim.İşin özü kuşun iyisi yerde uçar,kendini yerde iyi izlettirir.Bir de tek katlı büyük bir terasta da iyi oyun kuşu uçar diyorum.Selamlar

Geri